Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1384 din  2 septembrie 2004

privind editarea Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 831 din  9 septembrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 20 din Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se aproba editarea Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti, valorificandu-se in acest scop fondul arhivistic al Ministerului Afacerilor Externe, precum si documentele existente in alte arhive din tara si din strainatate.
    (2) Editarea Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti este o activitate permanenta prin care vor fi valorificate si publicate documentele de arhiva pe masura ce acestea devin accesibile cercetarii, in conformitate cu Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    Colectia nationala de documente diplomatice romanesti se va realiza in serii cronologice reflectand evolutia politicii externe a Romaniei in contextul international dat. Fiecare serie va avea mai multe volume, in functie de cantitatea si de calitatea documentelor selectate.
    Art. 3
    (1) Ministerul Afacerilor Externe coordoneaza intreaga activitate de cercetare si editare a Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti, in colaborare cu: Academia Romana, Arhivele Nationale, Arhivele Ministerului Apararii Nationale.
    (2) Pentru realizarea Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti se instituie Comisia Nationala pentru Editarea Colectiei Nationale de Documente Diplomatice Romanesti, denumita in continuare Comisie, constituita din membri de drept si membri numiti prin consens de catre institutiile coordonatoare dintre specialistii de prestigiu recunoscut. Sunt membri de drept: ministrul in exercitiu al afacerilor externe, presedintele in exercitiu al Academiei Romane, directorul in exercitiu al Arhivelor Nationale, directorul executiv in exercitiu al Fundatiei Europene "Nicolae Titulescu", directorul general in exercitiu al Academiei Diplomatice, directorul in exercitiu al Arhivelor Ministerului Afacerilor Externe, directorul in exercitiu al Arhivelor Ministerului Apararii Nationale.
    (3) Comisia va desemna un birou de lucru, care se va ocupa de organizarea bunei desfasurari a intregii activitati de identificare a documentelor, de elaborare si finalizare a volumelor si de predare a acestora la tipar. Biroul de lucru va alcatui criteriile unice pentru intocmirea volumelor de documente.
    (4) Fundatia Europeana "Nicolae Titulescu" si Academia Diplomatica vor oferi egida sub care vor fi publicate volumele de documente.
    Art. 4
    (1) In prima etapa, Comisia, prin Biroul de lucru, se va ingriji de definitivarea si trimiterea la tipar a volumelor de documente deja intocmite in ultimii ani, indiferent de perioada istorica pe care o acopera.
    (2) Concomitent, Comisia va organiza colective de lucru de istorici, pentru continuarea activitatii de selectare a documentelor pentru perioadele inca neacoperite pana la data de 10 februarie 1947 (semnarea Tratatului de pace dintre Romania si Natiunile Unite), pentru prelucrarea si pregatirea lor pentru tipar.
    Art. 5
    (1) Cheltuielile aferente intregii activitati de intocmire a volumelor Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti vor fi asigurate prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe.
    (2) Masurile destinate sa faciliteze activitatea de cercetare, intocmire si publicare a Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    (3) Istoricii, cercetatorii si personalul tehnic care vor lucra la pregatirea Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti vor fi remunerati pe baza de contract cu Academia Diplomatica, in conditiile legii.
    (4) Se va asigura un tiraj de minimum 1.000 de exemplare, in conditii grafice superioare pentru fiecare volum, cu posibilitatea maririi lui in functie de solicitari.
    Art. 6
    Ministerul Afacerilor Externe va stabili numarul exemplarelor din Colectia nationala de documente diplomatice romanesti care vor fi puse in vanzare si se va ingriji ca volumele de documente, pe masura ce se vor publica, sa fie trimise marilor biblioteci ale lumii, ministerelor de externe ale altor tari, universitatilor si institutiilor europene, specialistilor. Colectia de documente se va afla permanent la Libraria Academiei Romane.
    Art. 7
    (1) Ministerul Afacerilor Externe va asigura legatura cu arhivele diplomatice ale altor ministere de externe care detin copii sau originale ale unor documente diplomatice romanesti, obtinand acordul acestora pentru includerea documentelor respective in Colectia nationala de documente diplomatice romanesti.
    (2) Ministerul Afacerilor Externe va asigura baza logistica in vederea efectuarii de cercetari in arhivele diplomatice straine de catre membri ai colectivelor de intocmire a volumelor.
    Art. 8
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 563/1991 privind valorificarea arhivei Ministerului Afacerilor Externe, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 261 din 21 decembrie 1991.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Bogdan Lucian Aurescu,
                         secretar de stat

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                 MASURI
destinate sa faciliteze activitatea de cercetare, intocmire si publicare a Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti

    1. Ministerul Afacerilor Externe va lua masuri care sa asigure accesul cercetatorilor romani la documentele diplomatice conservate in arhiva ministerului, in conformitate cu prevederile legii.
    2. Pentru intocmirea volumelor de documente, Ministerul Afacerilor Externe va pune la dispozitie colectivelor de cercetare doua copiatoare performante, trei calculatoare de ultima generatie cu imprimante laser, consumabile si dulapuri metalice pentru pastrarea fiselor, copiilor de documente, manuscriselor, cartilor etc.
    Colectivele de cercetare vor fi asistate de 3 persoane - operatori pe calculator, care vor realiza transcrierea documentelor si redactarea volumelor pana la faza de predare la tipar.
    3. Pentru desfasurarea activitatii in vederea realizarii Colectiei nationale de documente diplomatice romanesti va fi pus la dispozitie colectivelor care vor elabora volumele de documente un spatiu de lucru dotat cu aparatura mentionata in prezenta anexa, pentru un numar de 10   12 cercetatori si operatori tehnici.
    4. Editura care va publica Colectia nationala de documente diplomatice romanesti va fi aleasa pe criterii comerciale, prin licitatie.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1384/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1384 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1384/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu