E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1304 din 15 decembrie 2010

pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul patrimoniului cultural national

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 36 din 14 ianuarie 2011



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. I. - Normele privind autorizarea laboratoarelor şi a atelierelor de conservare şi restaurare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 216/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 196 din 5 martie 2004, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 1. - Prezentele norme reglementează procedura de eliberare a autorizaţiei de funcţionare de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în vederea funcţionării laboratoarelor şi a atelierelor de conservare şi restaurare a bunurilor culturale mobile clasate, modalitatea de reînnoire a acesteia, precum şi reguli privind efectuarea lucrărilor de conservare şi restaurare în laboratoarele şi atelierele de restaurare, în conformitate cu prevederile art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 16/2003 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 314/2004."

2. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 2. - Laboratoarele şi atelierele de conservare şi restaurare a bunurilor culturale mobile clasate, denumite în continuare laboratoare şi ateliere, pot funcţiona numai în baza autorizaţiei de funcţionare, denumită în continuare autorizaţie, eliberată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu avizul Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, denumită în continuare Comisia."

3. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 3. - (1) In vederea eliberării autorizaţiei prevăzute la art. 2, persoana juridică interesată depune la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional un dosar care va cuprinde următoarea documentaţie:

a) cererea de eliberare a autorizaţiei, întocmită conform modelului prezentat în anexa nr. 1;

b) declaraţia pe propria răspundere, întocmită conform modelului prezentat în anexa nr. 2;

c) copia certificatului de înregistrare a comerciantului, pentru persoanele juridice de drept privat;

d) copia actului constitutiv din care să rezulte obiectul de activitate, pentru persoanele juridice de drept privat;

e) copia actului administrativ/normativ care prevede atribuţia instituţiei publice de a executa lucrări de conservare şi restaurare, pentru instituţiile publice;

f) copia actului de deţinere a spaţiului;

g) copiile actelor de studii ale conservatorilor şi restauratorilor acreditaţi conform legii în domeniile pentru care se solicită autorizaţia;

h) copiile contractelor individuale de muncă ale conservatorilor şi restauratorilor acreditaţi conform legii, înregistrate la inspectoratele teritoriale de muncă, numai dacă aceştia sunt alte persoane decât asociaţii societăţii comerciale, pentru persoanele juridice de drept privat;

i) documentar sintetic privind activitatea laboratorului sau a atelierului, întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 1A;

j) cazierul judiciar pentru conducătorul laboratorului sau al atelierului, pentru persoanele juridice de drept privat.

(2) In cazul în care documentaţia depusă este incompletă, direcţia de specialitate va informa solicitantul în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea cererii cu privire la necesitatea completării documentaţiei, precum şi cu privire la consecinţele asupra termenului de analizare a cererii, prevăzut la art. 4 alin. (2).

(3) In cazul în care cererea de autorizare urmează să fie respinsă pentru motive de natură procedurală, solicitantul este informat în 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii."

4. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 4. - (1) In urma verificării conţinutului şi conformităţii dosarului, direcţia de specialitate înaintează documentaţia Comisiei, în vederea avizării.

(2) In termen de 30 de zile de la depunerea documentaţiei prevăzute la art. 3 alin. (1), complete şi corect întocmite, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, prin direcţia de specialitate, cu avizul Comisiei, comunică persoanei juridice interesate autorizaţia, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.

(3) Avizul negativ al Comisiei se comunică persoanei juridice interesate prin direcţia de specialitate, în termen de 5 zile de la emitere. Avizul negativ se motivează, în scris, de către Comisie şi poate fi contestat în termen de 5 zile de la data comunicării.

(4) Direcţia de specialitate poate prelungi termenul prevăzut la alin. (2) o singură dată, pentru o perioadă de maximum 15 zile calendaristice."

5. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 5. - (1) Contestaţiile prevăzute la art. 4 alin. (3) se analizează în termen de 10 zile de la depunerea lor de către o comisie numită în acest sens prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional.

(2) Persoanele nemulţumite de modul de soluţionare a contestaţiilor se pot adresa instanţelor de judecată, în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare."

6. După articolul 6 se introduce un nou articol, articolul 61, cu următorul cuprins:

„Art. 61. - Titularul autorizaţiei este obligat să notifice Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu privire la schimbări intervenite în situaţia laboratorului sau a atelierului, în urma cărora condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai sunt îndeplinite."

7. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 8. - (1) Autorizaţia poate fi suspendată, respectiv retrasă de către ministrul culturii şi patrimoniului naţional, cu avizul Comisiei, în urma analizei sesizărilor primite la direcţia de specialitate a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

(2) Sesizarea prevăzută la alin. (1) va fi înaintată de către direcţia de specialitate, împreună cu un punct de vedere privind natura sancţiunii, oportunitatea şi durata acesteia, spre analiză Comisiei, în termen de 30 de zile de la data primirii.

(3) Comisia analizează sesizarea şi punctul de vedere al direcţiei de specialitate şi avizează suspendarea sau, după caz, retragerea autorizaţiei.

(4) Autorizaţia poate fi suspendată în următoarele situaţii:

a) în cazul în care conducătorul laboratorului sau, după caz, al atelierului este condamnat definitiv pentru una sau mai multe dintre următoarele infracţiuni: furt, tâlhărie, abuz de încredere, înşelăciune, gestiune frauduloasă, distrugere, delapidare, fals şi uz de fals, abuz în serviciu, tăinuirea şi favorizarea în legătură cu infracţiuni contra patrimoniului, mărturie mincinoasă, dare şi luare de mită. Măsura suspendării încetează în momentul înlocuirii conducătorului laboratorului sau, după caz, al atelierului;

b) în situaţia în care condiţiile de autorizare nu mai sunt îndeplinite.

(5) Autorizaţia poate fi retrasă în următoarele situaţii:

a) abateri grave de la deontologia profesională şi încălcări ale normelor de restaurare şi conservare a bunurilor culturale mobile emise potrivit legii;

b) erori profesionale care au determinat distrugeri sau deteriorări de bunuri culturale.

(6) Suspendarea, respectiv retragerea autorizaţiei se motivează în scris de către Comisie şi poate fi contestată în termen de 5 zile de la comunicarea actului administrativ de suspendare sau de retragere, după caz.

(7) Contestaţiile se analizează în termen de 10 zile de la depunerea lor de către o comisie numită în acest sens prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional.

(8) Persoanele nemulţumite de modul de soluţionare a contestaţiilor se pot adresa instanţelor de judecată, în condiţiile Legii nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare."

8. După articolul 8 se introduce un nou articol, articolul 81, cu următorul cuprins:

„Art. 81. - (1) In situaţia suspendării, direcţia de specialitate va propune Comisiei, în vederea avizării, perioada pentru care se suspendă autorizaţia, precum şi condiţiile necesare încetării suspendării.

(2) Indeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) se constată de către specialiştii serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional sau ai direcţiei de specialitate din minister şi determină încetarea suspendării autorizării."

9. Articolul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 9. - Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional organizează evidenţa autorizaţiilor de funcţionare eliberate şi a celor suspendate sau retrase."

10. După articolul 12 se introduce un nou articol, articolul 121, cu următorul cuprins:

„Art. 121. - (1) Laboratoarele de conservare şi restaurare autorizate sunt obligate să menţină o evidenţă clară a intervenţiilor de restaurare realizate asupra bunurilor culturale mobile clasate.

(2) Evidenţa intervenţiilor de restaurare se face prin intermediul dosarelor de restaurare cuprinzând documentaţia scrisă şi fotografică specifică procesului de restaurare a bunurilor culturale mobile clasate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

(3) Dosarele de restaurare ce reprezintă documentaţia pentru intervenţiile asupra bunurilor culturale mobile clasate pot fi puse la dispoziţia Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a serviciilor sale deconcentrate, precum şi a organelor de cercetare şi urmărire penală, după caz, la solicitarea acestora.

(4) Dosarele de restaurare vor fi comunicate şi proprietarilor sau deţinătorilor cu titlu legal ai bunurilor culturale mobile clasate restaurate."

11. După articolul 15 se introduce un nou articol, articolul 151, cu următorul cuprins:

„Art. 151. - (1) Laboratoarele sau atelierele autorizate să efectueze lucrări de conservare şi restaurare a bunurilor culturale mobile clasate, stabilite într-un alt stat membru, au dreptul de a furniza servicii pe teritoriul României, cu notificarea prealabilă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

(2) In cazul în care este necesară verificarea legalităţii documentelor depuse de către laboratoarele sau atelierele autorizate potrivit alin. (1), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional contactează autorităţile competente din statul membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European în cauză, prin intermediul Sistemului de informare al pieţei interne (IMI)."

12. La anexa nr. 1, punctul 2 se abrogă.

13. La anexa nr. 2, punctul 6 se abrogă.

14. In tot cuprinsul textului, sintagma „direcţia monumente istorice şi muzee" se înlocuieşte cu sintagma „direcţia de specialitate", iar sintagma „Ministerul Culturii şi Cultelor" se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional".

Art. II. - Normele privind comerţul cu bunuri culturale mobile, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.420/2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 900 din 16 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 alineatul (1), litera d) se abrogă.

2. La articolul 2 alineatul (1), literele c), e), f) şi i) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

,,c) copie de pe actul constitutiv al operatorului economic;

......................................................................................

e) copie de pe certificatul de înregistrare, cu codul unic de înregistrare, al operatorului economic solicitant;

f) copie de pe actele de studii ale consilierului de specialitate;

...........................................................................................

i) copie de pe actele de identitate ale reprezentantului legal al operatorului economic şi al consilierului de specialitate."

3. La articolul 2, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(3) In sensul prezentelor norme, prin consilierele specialitate se înţelege persoana cu studii superioare şi cu minimum 5 ani experienţă în domeniu artelor sau expertul acreditat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional potrivit Ordinului ministrului culturii şi cultelor nr. 2.009/2001 pentru aprobarea Normelor de acreditare a experţilor, cu modificările şi completările ulterioare, având ca atribuţie principală selectarea bunurilor supuse comercializării pentru care va propune declanşarea procedurii de clasare."

4. La articolul 2, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4), (5) şi (6), cu următorul cuprins:

„(4) Este considerată experienţă în domeniul artelor, în sensul prevăzut de alin. (3), experienţa în domeniul patrimoniului cultural naţional cu valoare istorică, arheologică, documentară, etnografică, artistică, ştiinţifică şi tehnică, literară, cinematografică, numismatică, filatelică, heraldică, bibliofilă, cartografică şi epigrafică.

(5) In cazul în care documentaţia depusă este incompletă sau incorect întocmită, direcţia de specialitate din cadrul ministerului va informa solicitantul, în termen de 5 zile calendaristice de la primirea dosarului, cu privire la necesitatea completării documentaţiei, potrivit alin. (1).

(6) In cazul în care cererea de autorizare urmează să fie respinsă pentru motive de natură procedurală, solicitantul este informat în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii."

5. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 3. - (1) In vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare, este necesar ca solicitantul să îndeplinească condiţii minime de autorizare, după cum urmează:

a) operatorul economic trebuie să aibă menţionat în actul constitutiv ca obiect de activitate comerţul cu bunuri culturale mobile;

b) spaţiul de comercializare să fie folosit în exclusivitate pentru comerţul cu bunuri culturale mobile;

c) casa de licitaţii, galeria de artă sau magazinul să aibă un afişaj stradal cu denumirea şi obiectul de activitate al operatorului economic;

d) spaţiul de comercializare să fie prevăzut cu sistem de alarmă ori să aibă încheiat contract de prestări de servicii cu o societate de pază şi securitate sau să aibă pază umană permanent;

e) să afişeze la loc vizibil normele privind comerţul cu bunuri culturale mobile;

f) reprezentantul legal al operatorului economic să nu aibă cazier judiciar.

(2) Prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional se constituie o comisie tehnică de evaluare, a cărei atribuţie este de a verifica îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor minime de autorizare.

(3) Comisia tehnică de evaluare este formată din specialişti din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi/sau ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerului.

(4) Comisia tehnică de evaluare întocmeşte un raport privind îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor minime de autorizare, pe care îl înaintează Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor în vederea avizării."

6. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 4. - (1) In urma verificării dosarului, direcţia de specialitate înaintează Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor documentaţia depusă de solicitant, potrivit art. 2 alin. (1), în vederea avizării.

(2) Autorizaţia sau, după caz, respingerea cererii de eliberare a autorizaţiei de funcţionare se comunică solicitantului de către direcţia de specialitate, în termen de 30 de zile de la depunerea documentaţiei prevăzute la art. 2 alin. (1). Autorizaţia se emite conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.

(3) Direcţia de specialitate poate prelungi termenul prevăzut la alin. (2) o singură dată, pentru o perioadă de maximum 15 zile calendaristice.

(4) Autorizaţia sau, după caz, respingerea cererii de acordare a autorizaţiei se comunică solicitantului în termen de 10 zile de la emitere, respectiv de la formulare.

(5) In cazul respingerii cererii de acordare a autorizaţiei, solicitantul se poate adresa ministrului culturii şi patrimoniului naţional cu o contestaţie, în termen de 5 zile de la data primirii comunicării.

(6) Persoanele nemulţumite de modul de soluţionare a contestaţiilor se pot adresa instanţelor de judecată, în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare."

7. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 5. - (1) Orice modificare privind sediul, consilierul de specialitate sau obiectul de activitate pentru care s-a emis autorizaţia trebuie comunicată în termen de 15 zile de la data producerii acesteia direcţiei de specialitate din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

(2) In situaţia schimbării sediului, deţinătorul autorizaţiei de funcţionare va comunica direcţiei de specialitate din Ministerul Culturii si Patrimoniului National documentul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h).

(3) Verificarea îndeplinirii condiţiilor minime de autorizare se face de către comisia tehnică de evaluare prevăzută la art. 3 alin. (2) şi se consemnează într-un raport.

(4) In situaţia schimbării consilierului de specialitate, titularul autorizaţiei de funcţionare va transmite direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional documentele prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. f), g) şi i) corespunzătoare noului consilier de specialitate."

8. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 7. - (1) Autorizaţia de funcţionare poate fi suspendată, respectiv retrasă prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, cu avizul Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, în urma analizei sesizărilor primite la direcţia de specialitate a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

(2) Sesizarea prevăzută la alin. (1) va fi înaintată de către direcţia de specialitate, împreună cu un punct de vedere privind natura sancţiunii, oportunitatea şi durata acesteia, spre analiză Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, în termen de 30 de zile de la data primirii.

(3) Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor analizează sesizarea şi punctul de vedere al direcţiei de specialitate şi avizează suspendarea sau, după caz, retragerea autorizaţiei.

(4) Autorizaţia de funcţionare poate fi suspendată în următoarele situaţii:

a) asociaţii operatorului economic sau, după caz, personalul încadrat al acestuia încalcă prevederile Legii nr. 182/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentelor norme;

b) angajaţii operatorului economic săvârşesc erori profesionale care determină distrugerea sau deteriorarea bunurilor culturale mobile;

c) neîndeplinirea condiţiilor în care s-a acordat autorizaţia;

d) schimbarea sediului, până la constatarea îndeplinirii criteriilor minime de autorizare pentru noul sediu;

e) în cazul în care împotriva personalului de conducere al operatorului economic s-a pus în mişcare o acţiune penală în legătură cu activitatea pentru care a fost autorizat. In acest caz, suspendarea autorizaţiei de funcţionare se dispune până la soluţionarea definitivă a cauzei;

f) transferul, demiterea, retragerea sau decesul consilierului de specialitate. In acest caz, măsura suspendării va înceta la data angajării unui nou consilier de specialitate care va fi luat în evidenta Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

(5) Incetarea suspendării autorizaţiei de funcţionare poate fi dispusă prin ordin al ministrului culturii şi patrimoniului naţional, cu avizul Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, numai dacă operatorul economic face dovada că acele cauze care au determinat încălcarea prevederilor Legii nr. 182/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a prezentelor norme sau, după caz, erorile profesionale care au determinat distrugerea ori deteriorarea bunurilor culturale mobile au fost înlăturate şi nu au fost rezultatele unor acţiuni de rea-credinţă.

(6) Autorizaţia de funcţionare poate fi retrasă în următoarele situaţii:

a) asociaţii sau angajaţii operatorului economic au încălcat, în mod repetat, prevederile Legii nr. 182/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau prevederile prezentelor norme;

b) autorizaţia operatorului economic a fost suspendată de două ori, iar a treia oară acesta săvârşeşte abateri similare celor pentru care s-au dispus suspendările anterioare;

c) operatorii economici a căror autorizaţie de funcţionare a fost suspendată îşi continuă activitatea în perioada de suspendare;

d) dacă în privinţa personalului de conducere al operatorului economic este pronunţată o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea, după caz, a următoarelor infracţiuni: furt, tâlhărie, abuz de încredere, înşelăciune, gestiune frauduloasă, distrugere de bunuri culturale mobile aparţinând categoriei tezaur, delapidare, fals, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor statului, tăinuirea şi favorizarea de infracţiuni privind patrimoniul cultural naţional, dare de mită, luare de mită, mărturie mincinoasă, infracţiunile prevăzute de art. 83-95 din Legea nr. 182/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, infracţiunile de evaziune fiscală prevăzute de art. 3-9 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările ulterioare, infracţiunile prevăzute de art. 24 şi 25 din Legea nr. 178/1934 pentru reglementarea contractului de consignaţie, cu modificările ulterioare.

(7) Ordinul ministrului culturii şi patrimoniului naţional cu privire la suspendarea, respectiv retragerea autorizaţiei de funcţionare se comunică de către direcţia de specialitate din cadrul ministerului şi poate fi contestat, în scris, în termen de 5 zile de la comunicare. Contestaţiile se analizează în termen de 10 de zile de la depunerea lor.

(8) Persoanele nemulţumite de modul de soluţionare a contestaţiilor se pot adresa instanţelor de judecată, în condiţiile legii contenciosului administrativ."

9. La articolul 8, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (11) şi (12), cu următorul cuprins:

„(11) Operatorii economici autorizaţi în alte state membre ale Uniunii Europene pot comercializa bunuri culturale mobile pe teritoriul României numai cu notificarea prealabilă a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, însoţită de copii ale documentelor de autorizare corespunzătoare, emise de autorităţile/instituţiile competente, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în materie în statul respectiv, precum şi cu respectarea dispoziţiilor prezentelor norme.

(12) In cazul în care este necesară verificarea legalităţii documentelor depuse de către operatorii economici autorizaţi potrivit alin. (11), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, prin direcţia de specialitate, contactează autorităţile competente din statul membru al Uniunii Europene (UE) sau al Spaţiului Economic European (SEE)în cauză, prin intermediul Sistemului de informare al pieţei interne (IMI)."

10. La articolul 10, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(4) Termenul de exercitare a dreptului de preempţiune al statului este de maximum 30 de zile, calculat de la data înregistrării comunicării prevăzute la alin. (1), iar valoarea de achiziţionare este cea negociată cu vânzătorul sau cu operatorul economic autorizat ori cea rezultată din licitaţia publică."

11. Anexa nr. 3 „Autorizaţie de funcţionare" se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

12. In tot cuprinsul normelor:

a) sintagma „agent/agenţii/agenţilor economic/ economici" se înlocuieşte cu sintagma „operator/ operatorii/operatorilor economic/economici";

b) sintagma „Ministerul Culturii şi Cultelor" se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional";

c) sintagma „direcţiile judeţene pentru cultură, culte şi patrimoniul cultural naţional, respectiv a municipiului Bucureşti" se înlocuieşte cu „servicii publice deconcentrate ale Ministerului Culturii si Patrimoniului Naţional".

*

Prezenta hotărâre asigură implementarea parţială a Directivei 2006/123/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 decembrie 2006 privind serviciile în cadrul pieţei interne, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 376 din 27 decembrie 2006, în ceea ce priveşte serviciile în cadrul pieţei interne, în domeniul autorizării laboratoarelor şi a atelierelor de conservare şi restaurare, precum şi în domeniul comerţului cu bunuri culturale mobile pe teritoriul României.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul culturii şi patrimoniului naţional,

Kelemen Hunor

Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene,

Bogdan Mănoiu

ANEXĂ

(Anexa nr. 3 la norme)

ROMÂNIA

MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL

AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE

Nr............din data.....................

In conformitate cu prevederile Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 1.420/2003 pentru aprobarea Normelor privind comerţul cu bunuri culturale mobile, cu modificările şi completările ulterioare,

în baza avizului Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor privind aprobarea cererii domnului/doamnei ............................................................., domiciliat (ă) în localitatea .........................................., str........................................nr........, bl..........., sc......, et......., ap.........., sectorul........, judeţul...................., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria.......nr........., eliberat/eliberată de...........la data de...........,

persoană agreată de Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor în baza documentelor prezentate, care poate practica, în regim privat cu scop lucrativ, specialitatea menţionată, ca titular de firmă, asociat sau salariat,

se autorizează.........................................................................., cu sediul în str.............................................nr......., bl.............., sc......, et......, ap......, sectorul....., judeţul......................., în regim de casă de licitaţii/magazin (galerie) de antichităţi.

Autorizaţia de funcţionare se referă în exclusivitate la aspectele de ordin cultural implicate de activitatea privată a solicitantului desfăşurată în baza Autorizaţiei nr..........., eliberată de..........................................

Operatorul economic îşi va desfăşura activitatea având drept consilier de specialitate pe domnul/doamna ..........................................., născut(ă) în anul ........... luna ..................... ziua ....., în localitatea ................., judeţul ..........., posesor/posesoare al/a B.I./CI. seria.....nr.............eliberat/eliberată de.............................la data de................................. .

Acest înscris intră în componenţa documentelor care condiţionează şi menţin valabilitatea autorizaţiei de funcţionare, pe numele titularului operatorului economic obligat să răspundă sub raportul calităţii şi al respectării reglementărilor în vigoare, referitoare la domeniul de activitate pentru care s-a emis prezenta autorizaţie de funcţionare.

Consilierul de specialitate îşi poate desfăşura activitatea în cadrul operatorului economic menţionat în autorizaţia de funcţionare numai pentru operaţiuni privind obiectul de activitate al acesteia.

Ministru,

.............................

 Secretar al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor,.

.................................................

Reprezentant legal al operatorului economic,

..............................................

Consilier de specialitate,

............................................


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1304/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1304 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu