Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1068 din 10 septembrie 2008

privind admiterea temporara pe teritoriul Romaniei, fara viza, din motive umanitare, a unor refugiati eritreeni din Marea Jamahirie Araba Libiana Populara Socialista

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 658 din 18 septembrie 2008In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 5 alin. (2) şi al art. 19 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. - (1) Se aprobă intrarea şi şederea pe teritoriul României, fără viză, din motive umanitare, a unui număr de aproximativ 41 de refugiaţi eritreeni aflaţi pe teritoriul Marii Jamahirii Arabe Libiene Populare Socialiste.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) beneficiază de drept de şedere pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării.

(3)  Admiterea intrării pe teritoriul României a refugiaţilor prevăzuţi la alin. (1) se permite numai cu avizul directorului general al Oficiului Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, după efectuarea verificărilor specifice, din care să rezulte că persoanele în cauză nu prezintă un pericol la adresa siguranţei naţionale sau a ordinii publice în România.

(4) Cheltuielile determinate de admiterea, şederea şi asistenţa persoanelor prevăzute la alin. (1) pe teritoriul României se suportă, după caz, de Inaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

(5) Oficiul Român pentru Imigrări eliberează documentele de identitate persoanelor menţionate la alin. (1), potrivit modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul internelor şi reformei administrative,

Cristian David

p. Ministrul afacerilor externe,

Iulian Buga,

secretar de stat

ANEXĂ

DOCUMENT   DE   IDENTITATE

pentru străinii admişi temporar pe teritoriul României din motive umanitare

Descrierea documentului de şedere Rubricaţia:

1. Organul emitent:  MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE OFICIUL ROMÂN PENTRU IMIGRĂRI

2. Titlul documentului: DOCUMENT DE IDENTITATE PENTRU STRĂINII ADMIŞI TEMPORAR PE TERITORIUL ROMÂNIEI DIN MOTIVE UMANITARE

3.   Numărul documentului: rubrica va conţine elemente speciale de siguranţă.

4.  Numele şi prenumele: se vor indica numele şi prenumele titularului, în această ordine.

5. Ţara de origine: va fi menţionată ţara al cărei cetăţean este străinul sau ţara de domiciliu a acestuia.

6.   Data naşterii: va cuprinde ziua, luna şi anul naşterii străinului.

7.  Sexul: simbolizat prin litera F sau M

8.  Reşedinţa în România: se va indica reşedinţa completă a străinului în România.

9.  Locul/Data eliberării: se vor indica formaţiunea pentru imigrări şi localitatea unde a fost emis documentul, precum şi data eliberării, care va conţine ziua, luna şi anul.

10. Valabilitate: se va indica data până la care documentul este valabil.

NOTĂ:

Denumirile rubricilor vor fi înscrise în limbile română şi engleză.

Documentul va avea forma unui card şi va conţine elemente de securizare.

- Dacă identitatea străinului nu a fost stabilită cu precizie, pe document se va menţiona „Identitate declarată", iar dacă identitatea a fost stabilită, se va menţiona „Identitate dovedită".

- Documentul va conţine fotografia străinului, care va conţine elemente de securizare.

- Forma documentului va putea fi adaptată în funcţie de necesităţi şi de posibilităţile tehnice, cu respectarea prevederilor legale privind confecţionarea şi eliberarea acestuia.

- Caracteristicile, rubricaţia, numărul şi tipul elementelor de siguranţă vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica reglementărilor Uniunii Europene în domeniu.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1068/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1068 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1068/2008
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu