E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1065 din  5 octombrie 1990

privind gratuitatile si reducerile de tarife pentru calatoria cu mijloacele de transport feroviare si auto acordate invalizilor si veteranilor de razboi, pensionarilor invalizi ca urmare a participarii la revolutia din decembrie 1989, vaduvelor de razboi si vaduvelor celor cazuti in revolutie

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 113 din 16 octombrie 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Invalizii de razboi incadrati in gradele de invaliditate, marii mutilati, precum si veteranii de razboi decorati cu ordinele sau medaliile Mihai Viteazu, Coroana Romaniei, Barbatiei si Credinta, Meritul Sanitar, Crucea de Razboi si Serviciul Credincios cu Spade, precum si vaduvele de razboi beneficiare de pensii de urmas, au dreptul in cursul unui an calendaristic la 4 calatorii gratuite pe calea ferata, dus si intors.
    Ceilalti veterani de razboi au dreptul la reducerea tarifului de transport cu 50 la suta pentru un numar de doua calatorii dus si intors pe an.
    Art. 2
    Persoanele prevazute la art. 1 care locuiesc in mediul rural au dreptul la 6 calatorii gratuite dus si intors pe an cu autobuzele pana in localitatea resedinta de judet.
    Art. 3
    Prevederile art. 1 si 2 se aplica si insotitorilor legali ai pensionarilor invalizi incadrati in gradul I de invaliditate sau ai marilor mutilati.
    Art. 4
    Prevederile art. 1, art. 2 si art. 3 se aplica si pensionarilor invalizi ca urmare a participarii la lupta pentru victoria revolutiei din decembrie 1989, precum si vaduvelor celor cazuti in revolutie.
    Art. 5
    Calitatea de invalid, mare mutilat, vaduva de razboi, sau pensionar invalid in urma revolutiei din decembrie 1989, sau vaduva ca urmare a revolutiei se atesta de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale pe baza reglementarilor proprii.
    Calitatea de veteran de razboi se stabileste de catre Ministerul Apararii Nationale prin Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi.
    Art. 6
    Persoanele care beneficiaza de gratuitati pe calea ferata calatoresc astfel:
    - la clasa I, invalizi de gradul I, marii mutilati, veterani decorati cu ordinele si medaliile prevazute la art. 1, precum si generalii veterani;
    - la clasa a II-a, celelalte categorii prevazute la art. 1 si art. 4.
    Art. 7
    Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Apararii Nationale - Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi si Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Amenajarii Teritoriului vor stabili prin conventie modul de aplicare a prevederilor din prezenta hotarare.
    Art. 8
    Se autoriza Ministerul Finantelor ca, pe baza documentatiilor prezentate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Apararii Nationale, sa modifice in mod corespunzator indicatorii financiari pentru Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prevazuti in bugetul de stat pe anul 1990. Achitarea costului biletelor speciale de calatorie se face de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
    Art. 9
    Orice prevederi care contravin prezentei hotarari se abroga.

                             PRIM MINISTRU
                              PETRE ROMAN
                                             


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1065/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1065 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1065/1990
Legea 44 1994
privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi
Hotărârea 233 1991
pentru modificarea si completarea articolului 1 din Hotarirea Guvernului nr. 1065 din 5 octombrie 1990
Legea 42 1990
pentru cinstirea memoriei eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, precum si ranitilor din timpul Revolutiei din decembrie 1989
Legea 42 1990
pentru cinstirea memoriei eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, precum si ranitilor din timpul Revolutiei din decembrie 1989
Legea 42 1990
pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, celor care au fost retinuti in perioada 16-22 decembrie 1989 ca urmare a participarii la actiunile revolutiei, precum si celor care au participat direct, in perioada 16-25 decembrie 1989, la luptele pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu