Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1019 din 26 octombrie 2000

privind aprobarea metodologiei de stabilire si ajustare a tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Bucuresti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 550 din  7 noiembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 3 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 7/1998 privind preturile si tarifele produselor si serviciilor care se executa sau se presteaza in tara in cadrul activitatilor cu caracter de monopol natural, al celor supuse prin lege unui regim special sau al regiilor autonome, care se stabilesc cu avizul Oficiului Concurentei, modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2000,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba principiile, procedurile, metodologia, definitiile aferente si formulele de stabilire si ajustare a tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Bucuresti, prevazute in contractul de concesiune incheiat intre municipiul Bucuresti, in calitate de concedent, si Societatea Comerciala "Apa Nova" Bucuresti - S.A., castigatorul licitatiei internationale organizate pentru concesionarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Bucuresti, in calitate de concesionar.
    Art. 2
    Oficiul Concurentei este desemnat in calitate de autoritate de reglementare economica a concesiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Bucuresti, conform contractului de concesiune a serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Bucuresti.
    Art. 3
    Oficiul Concurentei va colabora cu autoritatea de reglementare tehnica a concesiunii, infiintata prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 27/1999, cu comisia de experti constituita conform prevederilor contractului de concesiune si cu partile la contractul de concesiune si va aviza structura si ajustarea tarifelor pentru apa potabila si canalizare in conformitate cu dispozitiile prezentei hotarari si ale contractului de concesiune.
    Art. 4
    (1) Oficiul Concurentei va aviza schimbarea structurii tarifare daca propunerea concesionarului de modificare a structurii tarifare respecta urmatoarele conditii:
    a) 75% din numarul de facturi din ultima luna platite de clienti sa nu prevada o crestere mai mare de 20%, daca sunt recalculate conform structurii tarifare propuse;
    b) venitul total al concesionarului in ultimele 12 luni sa nu creasca cu mai mult de 5%, daca este recalculat in baza structurii tarifare propuse si a consumului facturat in perioada respectiva.
    (2) Concesionarul are dreptul sa solicite schimbarea structurii tarifare in urmatoarele conditii:
    a) structura tarifelor pentru serviciile de alimentare cu apa si canalizare poate fi modificata de cel mult trei ori pe durata contractului de concesiune, intervalul dintre doua schimbari fiind de cel putin 5 ani;
    b) schimbarea structurii tarifare va putea fi solicitata incepand cu al treilea an al concesiunii, cu exceptia situatiei in care concesionarul ofera reduceri pentru clientii cu venituri mici, pe care le recupereaza printr-o prima de la clientii cu venituri mari.
    (3) Oficiul Concurentei va aviza schimbarea structurii tarifare in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii raportului comisiei de experti, pe baza analizei si concluziilor incluse in acest raport.
    Art. 5
    (1) Oficiul Concurentei va aviza urmatoarele categorii de ajustari ale tarifelor pentru apa potabila si canalizare, astfel cum sunt definite in contractul de concesiune:
    a) ajustarile tarifare de pornire definite in contractul de concesiune, in conformitate cu primele doua tarife incluse in oferta concesionarului la licitatia mentionata la art. 1, respectiv T1 si T2, pe care concesionarul are dreptul sa le aplice la data intrarii in vigoare a contractului de concesiune (tariful T1) si, respectiv, dupa trecerea unui an de la data intrarii in vigoare a contractului de concesiune (tariful T2);
    b) ajustari tarifare referitoare la atingerea nivelurilor de servicii prevazute in contractul de concesiune in conformitate cu ofertele de tarif T3, T4, T6, T11 si T16, astfel cum sunt definite in contractul de concesiune;
    c) ajustari tarifare ordinare, astfel cum sunt definite in contractul de concesiune;
    d) ajustari tarifare extraordinare, astfel cum sunt definite in contractul de concesiune;
    e) revizuiri tarifare periodice si ajustari tarifare de refundamentare, astfel cum sunt definite in contractul de concesiune;
    f) ajustarea tarifara pentru recuperarea financiara, astfel cum este definita in contractul de concesiune.
    (2) Concesionarul este obligat sa solicite Oficiului Concurentei ajustarile tarifare, respectand conditiile prevazute in contractul de concesiune pentru fiecare categorie de ajustare tarifara.
    (3) Oficiul Concurentei va controla respectarea intocmai de catre concesionar a procedurilor si/sau a formulelor relevante de ajustare tarifara prevazute in contractul de concesiune.
    Art. 6
    Oficiul Concurentei va aviza ajustarile tarifare prevazute la art. 5, in urmatoarele termene:
    a) pentru ajustarile tarifare de pornire, ajustari tarifare referitoare la atingerea nivelurilor de servicii, ajustari tarifare ordinare si ajustarea tarifara pentru recuperarea financiara, in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii solicitarii concesionarului;
    b) pentru ajustari tarifare extraordinare, revizuiri tarifare periodice si ajustari tarifare de refundamentare, in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii raportului comisiei de experti.
    Art. 7
    Concesionarul nu va avea dreptul sa aplice alte tarife decat cele aprobate de Oficiul Concurentei in conformitate cu dispozitiile prezentei hotarari si ale contractului de concesiune.
    Art. 8
    Practicarea de catre concesionar a altor tarife decat cele avizate sau fara avizul Oficiului Concurentei, precum si prezentarea de date false la fundamentarea cererii de ajustare tarifara sau de modificare a structurii tarifare constituie contraventie, daca fapta nu este savarsita in astfel de conditii incat sa fie considerata, potrivit legii penale, infractiune, si se sanctioneaza potrivit dispozitiilor art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 7/1998 privind preturile si tarifele produselor si serviciilor care se executa sau se presteaza in tara in cadrul activitatilor cu caracter de monopol natural, al celor supuse prin lege unui regim special sau al regiilor autonome, care se stabilesc cu avizul Oficiului Concurentei.
    Art. 9
    (1) Oficiul Concurentei nu poate solicita in mod unilateral concesionarului sa efectueze ajustari tarifare.
    (2) In caz de refuz al Oficiului Concurentei de a aviza o ajustare sau o modificare a structurii tarifului ori in lipsa raspunsului Oficiului Concurentei in termenele prevazute de prezenta hotarare, concesionarul va putea utiliza toate drepturile de actiune prevazute de lege.
    Art. 10
    Contractul de concesiune si anexele la acesta se transmit Oficiului Concurentei, care exercita atributiile de autoritate de reglementare economica a concesiunii in conformitate cu dispozitiile prezentei hotarari si ale contractului de concesiune.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Seful Oficiului Concurentei,
                       Constantin Prigoreanu,

                       p. Ministrul finantelor,
                       Sebastian Vladescu,
                       secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1019/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1019 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu