Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1 din 10 aprilie 1995

privind stabilirea regulamentului interior al Consiliului de Asociere intre Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Romania, pe de alta parte

ACT EMIS DE:                CONSILIUL DE ASOCIERE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 189 din 21 august 1995


SmartCity3


    Avand in vedere Acordul European instituind o asociere intre Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Romania, pe de alta parte, si in special articolele 106, 107, 109 si 110, luand in considerare faptul ca acest acord a intrat in vigoare la
    1 februarie 1995,

    Consiliul de Asociere hotaraste:

    Art. 1
    Presedintia
    Presedintia Consiliului de Asociere este exercitata, pe rand, pe o durata de douasprezece luni de catre un reprezentant al Consiliului Uniunii Europene, in numele Comunitatii si al statelor sale membre, si de catre un reprezentant al Guvernului Romaniei. Prima perioada incepe cu data primului Consiliu de Asociere si se termina la 31 decembrie 1995.
    Art. 2
    Sesiuni
    Consiliul de Asociere se reuneste regulat la nivel ministerial o data pe an.
    Daca partile sunt de acord, se pot tine sesiuni extraordinare ale Consiliului de Asociere, la cererea uneia sau alteia dintre parti.
    In afara cazului in care partile convin altfel, fiecare sesiune a Consiliului de Asociere se tine in locul obisnuit al sesiunilor Consiliului Uniunii Europene, la data convenita intre cele doua parti.
    Sesiunile Consiliului de Asociere sunt convocate impreuna de catre secretarii Consiliului de Asociere, in acord cu presedintele.
    Art. 3
    Reprezentare
    Membrii Consiliului de Asociere care nu pot asista la o reuniune pot fi reprezentati. Daca un membru doreste sa fie reprezentat, el trebuie sa-l informeze pe presedinte in legatura cu numele reprezentantului sau, inainte de inceperea sesiunii la care va fi reprezentat.
    Reprezentantul unui membru al Consiliului de Asociere exercita toate drepturile membrului titular.
    Art. 4
    Delegatii
    Membrii Consiliului de Asociere pot fi insotiti de functionari.
    Inaintea fiecarei sesiuni, presedintele este informat asupra componentei delegatiilor celor doua parti.
    Un reprezentant al Bancii Europene de Investitii asista la sesiunile Consiliului de Asociere, in calitate de observator, atunci cand probleme cu privire la banca figureaza pe ordinea de zi.
    Consiliul de Asociere poate invita persoane din exterior sa asiste la aceste sesiuni, pentru a-l informa asupra unor subiecte deosebite.
    Art. 5
    Secretariatul
    Un functionar al Secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene si un functionar al Misiunii Romaniei la Bruxelles exercita impreuna functiile de secretari ai Consiliului de Asociere.
    Art. 6
    Corespondenta
    Corespondenta destinata Consiliului de Asociere se trimite presedintelui Consiliului de Asociere pe adresa Secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene.
    Cei doi secretari asigura transmiterea acestei corespondente la presedintele Consiliului de Asociere si, atunci cand este cazul, asigura difuzarea sa catre alti membri ai Consiliului de Asociere. Corespondenta astfel difuzata este trimisa Secretariatului general al Comisiei, reprezentantilor permanenti ai statelor membre si Misiunii Romaniei la Bruxelles.
    Comunicarile care sunt emise de catre presedintele Consiliului de Asociere sunt trimise destinatarilor de catre cei doi secretari si difuzate, atunci cand este cazul, catre alti membri ai Consiliului de Asociere la adresele indicate la alineatul precedent.
    Art. 7
    Publicitatea
    In afara unei decizii contrare, sedintele Consiliului de Asociere nu sunt publice.
    Art. 8
    Ordinea de zi a sesiunilor
    1. Presedintele stabileste ordinea de zi provizorie a fiecarei sesiuni.
    Aceasta este transmisa de catre secretarii Consiliului de Asociere la destinatarii la care se refera articolul 6 cu cel putin cincisprezece zile inaintea inceperii sesiunii.
    Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele pentru care cererea de inscriere a parvenit presedintelui cu cel putin douazeci si una de zile inainte de inceperea sesiunii, fiind de la sine inteles ca aceste puncte nu vor fi inscrise pe ordinea de zi provizorie decat daca documentele aferente au fost transmise secretarilor cel mai tarziu la data trimiterii acestei ordini de zi.
    Ordinea de zi este adoptata de Consiliul de Asociere la inceputul fiecarei sesiuni. Inscrierea pe ordinea de zi a altor puncte decat cele care figureaza in ordinea de zi provizorie se face cu acordul celor doua parti.
    2. Presedintele poate, de acord cu cele doua parti, sa reduca termenele indicate in paragraful 1 pentru a tine cont de exigentele unui caz particular.
    Art. 9
    Procesul - verbal
    Cei doi secretari stabilesc un proiect de proces - verbal al fiecarei sesiuni.
    Procesul - verbal cuprinde, ca regula generala, pentru fiecare punct al ordinii de zi:
    - mentionarea documentelor supuse Consiliului de Asociere;
    - declaratiile a caror inscriere a fost ceruta de catre un membru al Consiliului de Asociere;
    - hotararile luate, declaratiile convenite si concluziile adoptate.
    Proiectul de proces - verbal este supus pentru aprobare Consiliului de Asociere. El este aprobat intr-un termen de trei luni dupa fiecare sesiune a Consiliului de Asociere. Dupa aprobare, procesul - verbal este semnat de catre presedinte si de catre cei doi secretari. El este pastrat in arhivele Secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene; o copie certificata se trimite fiecaruia dintre destinatarii la care se refera articolul 6.
    Art. 10
    Hotarari si recomandari
    1. Consiliul de Asociere stabileste hotararile si recomandarile de comun acord intre parti.
    Intre sesiuni, Consiliul de Asociere poate, daca cele doua parti sunt de acord, sa ia hotarari sau recomandari prin procedura scrisa.
    2. Hotararile si recomandarile Consiliului de Asociere, in sensul articolului 108 al Acordului european, poarta titlul de "hotarare" si, respectiv, de "recomandare", urmat de un numar de ordine, de data adoptarii lor si de o indicatie referitoare la obiectul lor.
    Hotararile si recomandarile Consiliului de Asociere poarta semnatura presedintelui si sunt autentificate de catre cei doi secretari.
    Hotararile si recomandarile sunt trimise fiecaruia dintre destinatarii la care se refera articolul 6.
    Consiliul de Asociere poate hotari publicarea hotararilor si recomandarilor sale in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene si in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 11
    Regimul lingvistic
    Limbile oficiale ale Consiliului de Asociere sunt limbile oficiale ale celor doua parti. In afara unei decizii contrare, Consiliul de Asociere delibereaza pe baza documentelor stabilite in aceste limbi.
    Art. 12
    Cheltuieli
    Comunitatea Europeana si Romania isi asuma cheltuielile ocazionate de participarea lor la sesiunile Consiliului de Asociere, atat in ceea ce priveste cheltuielile personalului, de calatorie si de sejur, cat si in ceea ce priveste cheltuielile postale si de telecomunicatii.
    Cheltuielile referitoare la interpretarea in timpul sedintelor, ca si cele referitoare la traducerea si la reproducerea documentelor sunt suportate de catre Comunitate, cu exceptia celor relative la interpretarea sau la traducerea in limba romana sau din limba romana, care sunt suportate de catre Romania.
    Cheltuielile aferente organizarii materiale a sesiunilor sunt suportate de catre partea care gazduieste sesiunile.
    Art. 13
    Comitetul de Asociere
    1. Este instituit un Comitet de Asociere insarcinat sa asiste Consiliul de Asociere in indeplinirea sarcinilor sale. El este compus, pe de o parte, din reprezentanti ai membrilor Consiliului Uniunii Europene si din reprezentanti ai Comisiei Europene si, pe de alta parte, din reprezentanti ai Guvernului Romaniei, de obicei la nivel de inalti functionari.
    2. Comitetul de Asociere pregateste sesiunile si deliberarile Consiliului de Asociere, pune in aplicare, atunci cand este cazul, deciziile Consiliului de Asociere si, in general, asigura continuitatea relatiilor de asociere si buna functionare a Acordului european. El examineaza orice problema care ii este trimisa de catre Consiliul de Asociere, ca si orice alta problema care ar putea aparea in cadrul aplicarii cotidiene a Acordului european. El supune aprobarii Consiliului de Asociere propuneri sau proiecte de hotarari/recomandari.
    3. In cazul in care Acordul european prevede obligatia de a se consulta sau posibilitatea unei consultari, consultarea poate avea loc in cadrul Comitetului de Asociere. Ea poate sa continue in cadrul Consiliului de Asociere, daca cele doua parti sunt de acord.
    4. Regulamentul interior al Comitetului de Asociere se gaseste in anexa la prezenta hotarare.
    Art. 14
    Subcomitete si grupe de lucru specifice
    Subcomitetele si grupele de lucru care au fost create de catre Comitetul Mixt la care se refera articolul 39 al Acordului interimar intre Comunitatea Economica Europeana si Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, pe de o parte, si Romania, pe de alta parte, in legatura cu comertul si masurile insotitoare, la 1 februarie 1993, sunt mentinute pana la primul Comitet de Asociere care va determina noua lista de subcomitete si grupe de lucru. Acestea se considera ca lucreaza sub autoritatea Comitetului de Asociere, caruia ele trebuie sa-i trimita un raport dupa fiecare dintre reuniunile lor.
    Comitetul de Asociere poate hotari suprimarea unor subcomitete sau grupe existente, sa modifice sau sa creeze alte subcomitete sau grupe insarcinate sa il ajute in indeplinirea sarcinilor sale.
    Aceste subcomitete si grupe de lucru nu au putere de decizie.
    Redactat la Luxemburg, la 10 aprilie 1995.

                 Presedintele Consiliului
                 de Asociere,
                 A. Juppe

    ANEXA 1

             REGULAMENTUL INTERIOR AL COMITETULUI DE ASOCIERE

    Art. 1
    Presedintia
    Comitetul de Asociere este prezidat pe rand, pe o durata de douasprezece luni de catre un reprezentant al Comisiei Europene, in numele Comunitatii Europene si al statelor sale membre, si de catre un reprezentant al Guvernului Romaniei. Prima perioada incepe la data primului Consiliu de Asociere si se termina la 31 decembrie 1995.
    Art. 2
    Reuniuni
    Comitetul de Asociere se reuneste atunci cand circumstantele o cer, cu acordul celor doua parti.
    Fiecare reuniune a Comitetului de Asociere se tine la o data si intr-un loc convenite intre cele doua parti.
    Reuniunile Comitetului de Asociere sunt convocate de catre presedinte.
    Art. 3
    Delegatiile
    Inaintea fiecarei reuniuni, presedintele este informat de componenta delegatiilor celor doua parti.
    Art. 4
    Secretariatul
    Un functionar al Comisiei Europene si un functionar al Guvernului Romaniei exercita impreuna functiile de secretari ai Comitetului de Asociere.
    Toate comunicarile trimise presedintelui Comitetului de Asociere sau care provin de la acesta, in conformitate cu prevederile prezentei hotarari, sunt adresate secretarilor Comitetului de Asociere, ca si secretarilor si presedintelui Consiliului de Asociere.
    Art. 5
    Publicitatea
    In afara unei hotarari contrare, reuniunile Comitetului de Asociere nu sunt publice.
    Art. 6
    Ordinea de zi a reuniunilor
    1. Presedintele stabileste ordinea de zi provizorie a fiecarei reuniuni. Aceasta este transmisa prin secretarii Comitetului de Asociere la destinatarii la care se refera articolul 4, cel mai tarziu cu cincisprezece zile inaintea inceperii reuniunii.
    Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele pentru care cererea de inscriere a parvenit presedintelui cu cel putin douazeci si una de zile inaintea inceperii reuniunii, fiind de la sine inteles ca aceste puncte nu vor fi inscrise pe ordinea de zi provizorie decat daca documentele aferente au fost transmise secretarilor cel putin pana la data trimiterii acestei ordini de zi.
    Comitetul de Asociere poate cere unor experti sa asiste la reuniunile sale pentru a-l informa asupra unor subiecte speciale.
    Ordinea de zi este adoptata de catre Comitetul de Asociere la inceputul fiecarei reuniuni.
    Inscrierea pe ordinea de zi a altor puncte decat cele care figureaza pe ordinea de zi provizorie se face cu acordul celor doua parti.
    2. Presedintele poate, de acord cu cele doua parti, sa reduca termenele indicate la paragraful 1, pentru a tine cont de exigentele unui caz special.
    Art. 7
    Procesul-verbal
    Se redacteaza un proces-verbal la fiecare reuniune; acesta se bazeaza pe o sinteza, stabilita de presedinte, a concluziilor la care a ajuns Comitetul de Asociere.
    Dupa aprobarea sa de catre Comitetul de Asociere, procesul - verbal este semnat de catre presedinte si de catre cei doi secretari, iar un exemplar este pastrat pentru fiecare dintre parti. O copie a procesului-verbal se trimite fiecaruia dintre destinatarii la care se refera articolul 4.
    Art. 8
    Deliberari
    In cazuri determinate in care Comitetul de Asociere este abilitat de catre Consiliul de Asociere, in virtutea articolului 110 paragraful 2 al Acordului european, sa ia decizii/recomandari, aceste acte vor avea titlul de "hotarare" si, respectiv, "recomandare", urmat de un numar de ordine, de data adoptarii lor si de o indicare a obiectului lor.
    De fiecare data cand Comitetul de Asociere ia o hotarare, articolul 10 si 11 al Hotararii nr. 1/1995 a Consiliului de Asociere, privind stabilirea regulamentului interior al acestuia, se aplica mutatis mutandis.
    Hotararile si recomandarile Comitetului de Asociere sunt trimise destinatarilor la care se refera articolul 4 al prezentei anexe.
    Art. 9
    Cheltuieli
    Comunitatea Europeana si Romania isi asuma cheltuielile legate de participarea la reuniunile Comitetului de Asociere si ale subcomitetelor si grupelor de lucru, atat in ceea ce priveste cheltuielile personalului, de calatorie si de sejur, cat si in ceea ce priveste cheltuielile postale si de telecomunicatii.
    Cheltuielile relative la interpretarea in timpul sedintelor, cat si traducerea si reproducerea documentelor, sunt suportate de catre Comunitate, cu exceptia celor relative la interpretarea sau traducerea in limba romana sau din limba romana, care sunt suportate de Romania.
    Cheltuielile aferente organizarii materiale a reuniunilor sunt suportate de catre partea care gazduieste reuniunile.




SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1/1995
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu