HOTARARE Nr. 868 din 6 septembrie 2001
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 479/1999 privind unele masuri
aplicate la importul de porci vii, carne de porc, carne de pasare si preparate
din carne de porc si de pasare
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 575 din 14 septembrie 2001
In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
ARTICOL UNIC
Hotararea Guvernului nr. 479/1999 privind unele masuri aplicate la importul
de porci vii, carne de porc, carne de pasare si preparate din carne de porc si
de pasare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 287 din 22
iunie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum
urmeaza:
1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1
Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se suspenda
temporar concesiile la importul unor sortimente de carne de pasare si preparate
din carne de porc si de pasare, originare din Republica Ungara."
2. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2
Taxele vamale aplicabile importurilor mentionate la art. 1 sunt prevazute
in anexa nr. 1 din prezenta hotarare."
3. Articolul 2^1 se abroga.
4. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3
Realizarea operatiunilor de import al produselor prevazute in anexa nr. 1,
indiferent de tara de origine, se face in baza unor licente automate, cu scop
statistic, eliberate de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul pentru
comert exterior si promovare economica. Acelasi regim de monitorizare a
importurilor prin licente automate, cu scop statistic, se aplica si produselor
prevazute in anexa nr. 2."
5. Articolul 3^1 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3^1
Anexele nr. 1 - 3 se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2 la prezenta
hotarare."
6. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 4
Prezenta hotarare se aplica pana la data de 31 decembrie 2001 inclusiv."
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE
Contrasemneaza:
Ministrul afacerilor externe,
Mircea Geoana
p. Ministrul agriculturii,
alimentatiei si padurilor,
Ovidiu Natea,
secretar de stat
Ministrul finantelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu
ANEXA 1
TAXELE VAMALE
aplicate la importul in Romania al unor sortimente de carne de pasare si
preparate din carne de porc si de pasare, originare din Republica Ungara
______________________________________________________________________________
Pozitia Taxa
tarifara Produsul vamala
(%)
______________________________________________________________________________
02.07 Carne si organe comestibile proaspete, refrigerate sau
congelate de la pasarile de la pozitia nr. 01.05
- De cocosi si de gaini:
0207.12 - - Netaiate in bucati, congelate 45
0207.14 - - Bucati si organe, congelate 45
- De curcani si de curci:
0207.27 - - Bucati si organe, congelate
0207.27.91 - - - - Ficat 45
16.02 Alte preparate si conserve din carne, din organe sau
din sange:
ex.1602.10.00 - Preparate omogenizate (de porcine) 45
1602.20 - Din ficat de orice animal
ex.1602.20.90 - - Altele (de porcine) 45
1602.32 - - Din cocosi sau gaini (specia Gallus domesticus)
- - - Care contin carne sau organe in proportie de
minimum 57% din greutate
1602.32.11 - - - - Nefierte 45
1602.32.19 - - - - Altele 45
- Din specia porcine
1602.42 - - Spete si parti din acestea: 45
1602.49 - - Altele, inclusiv amestecurile 45
______________________________________________________________________________
ANEXA 2
LISTA
produselor supuse licentelor de import automate, altele decat cele din anexa
nr. 1
________________________________________________________________________________
Pozitia
tarifara Produsul
________________________________________________________________________________
01.03 Animale vii din specia porcine
- Altele
0103.91 - - Cu o greutate sub 50 kg
0103.91.10 - - - De animale din specia porcine domestice
0103.91.90 - - - Altele
0103.92 - - Cu o greutate de minimum 50 kg
- - - De animale din specia porcine domestice
0103.92.11 - - - - Scroafe cu greutatea minima de 160 kg, care au fatat cel
putin o singura data
0103.92.19 - - - - Altele
0103.92.90 - - - Altele
02.03 Carne de animale din specia porcine, proaspata, refrigerata sau
congelata:
02.06 Organe comestibile de animale din speciile bovine, porcine,
ovine, caprine, cai, de magari sau de catari, proaspete,
refrigerate sau congelate:
0206.30 - Din specia porcine, proaspete sau refrigerate:
- - Din specia porcine domestice:
0206.30.20 - - - Ficat
0206.30.30 - - - Altele
0206.30.80 - - Altele
- Din specia porcine, congelate
0206.41 - - Ficat
0206.41.20 - - - Din specia porcine domestice
0206.41.80 - - - Altele
0206.49 - - Altele:
0206.49.20 - - - Din specia porcine domestice
0206.49.80 - - - Altele
02.07 Carne si organe comestibile proaspete, refrigerate sau congelate
de la pasarile de la pozitia nr. 01.05:
- De rate, gaste si bibilici:
0207.36 - - Altele, congelate:
- - - Organe:
- - - - Ficat:
0207.36.81 - - - - - Ficat gras de gasca
0207.36.85 - - - - - Ficat gras de rata
0207.36.89 - - - - - Altele
02.10 Carne si organe comestibile, sarate sau in saramura, uscate sau
afumate; faina si pudra, comestibile, de carne sau de organe
- Carne din specia de porcine:
0210.11 - - Jamboane, spete si parti din acestea, nedezosate:
0210.12 - - Piept (impanat) si parti din acesta
0210.19 - - Altele
1601.00 Carnati, carnaciori, salamuri si produse similare, din carne,
din
organe sau din sange; preparate alimentare pe baza acestor
produse:
1601.00.10 - De ficat
- Altele:
1601.00.91 - - Carnati si carnaciori, uscati sau pentru tartine, nefierti
1601.00.99 - - Altele
16.02 Alte preparate si conserve din carne, din organe sau din sange:
ex. 1602.10.00 - Preparate omogenizate (din carne de pasare)
1602.20 - Din ficat de orice animal:
- - De ficat de gasca sau rata:
1602.20.11 - - - Care contin ficat gras minimum 75% din greutate
1602.20.19 - - - Altele
ex. 1602.20.90 - - Altele (exclusiv porcine)
- Din pasari de curte de la pozitia nr. 01.05
1602.31 - - Din curcani
- - - Care contin carne sau organe in proportie de minimum 57%
din greutate:
1602.32 - - Din cocosi sau gaini (specia Gallus domesticus):
1602.32.30 - - - Continand carne sau organe in proportie de minimum 25%,
dar
sub 57% din greutate
1602.32.90 - - - Altele:
1602.39 Altele:
________________________________________________________________________________