Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 766 din 18 iulie 2002

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din functiune, aflate in administrarea Ministerului Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 558 din 30 iulie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei, precum si ale art. 1 lit. a) si ale art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 95/1999 cu privire la valorificarea bunurilor scoase din functiune, aflate in administrarea institutiilor publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din functiune, aflate in administrarea Ministerului Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul justitiei,
                         Rodica Mihaela Stanoiu

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                               REGULAMENT
privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din functiune, aflate in administrarea Ministerului Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor

    Art. 1
    Bunurile aflate in administrarea Ministerului Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor, scoase din functiune potrivit reglementarilor in vigoare, pot fi valorificate in starea fizica in care se afla sau ca materiale si piese rezultate in urma demolarii ori dezmembrarii lor, prin licitatie, selectie de oferte sau negociere directa.
    Art. 2
    In sensul prezentului regulament, prin bunuri se intelege produse, echipamente si alte obiecte fizice de orice fel si cu orice fel de descriere, cu exceptia cladirilor, terenurilor si a animalelor de serviciu.
    Art. 3
    (1) Pentru bunurile scoase din functiune potrivit reglementarilor in vigoare, care urmeaza sa fie valorificate, se interzice efectuarea oricaror lucrari, cu exceptia celor de dezmembrare, care necesita consum de manopera si materiale pentru schimbarea starii tehnice in care se aflau la data scoaterii din functiune.
    (2) Daca in urma dezmembrarii bunurilor scoase din functiune rezulta repere de natura altor domenii de activitate (auto, cazarmare, informatica, echipament etc.), acestea se predau cu documente catre compartimentele respective, care vor decide asupra modului de valorificare.
    Art. 4
    Bunurile care privesc apararea tarii, ordinea publica si siguranta nationala, de natura armamentului, tehnicii de lupta, mijloacelor si instalatiilor speciale, precum si cele care, datorita caracteristicilor specifice, nu pot fi folosite in mod curent in alte sectoare de activitate vor fi valorificate conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 5
    Bunurile dezafectate din dotarile specific militare, precum si cele care pot fi folosite in mod curent in alte sectoare de activitate pot fi valorificate prin licitatie, selectie de oferte sau negociere directa.
    Art. 6
    Bunurile care urmeaza a fi valorificate vor fi evaluate de o comisie de evaluare, numita in acest scop prin ordin de zi pe unitate, cu urmatoarea componenta:
    a) presedinte - seful compartimentului de al carui resort sunt bunurile in cauza;
    b) 2 - 4 membri, dintre care in mod obligatoriu un cadru din compartimentul financiar si unul din compartimentul logistic de al carui resort sunt bunurile.
    Art. 7
    (1) Comisia de evaluare stabileste pretul initial de vanzare, conform reglementarilor in vigoare, si intocmeste un raport de evaluare care va fi supus spre aprobare ordonatorului de credite al unitatii care are in evidenta contabila bunurile ce urmeaza sa fie valorificate.
    (2) Prin raportul prevazut la alin. (1) comisia de evaluare va supune totodata spre aprobare ordonatorului de credite preturile diminuate potrivit prevederilor art. 24.
    Art. 8
    (1) Structurile organizatoare numesc prin ordin de zi pe unitate, cu cel putin 30 de zile inainte de data tinerii licitatiei, comisia de licitatie formata din minimum 3 membri cu experienta profesionala si probitate morala, in urmatoarea componenta:
    a) presedintele si secretarul comisiei de licitatie, din unitatea organizatoare a licitatiei;
    b) membri - alti reprezentanti, specialisti in domeniu.
    (2) Nu pot face parte din comisia de licitatie membrii comisiei de evaluare a bunurilor care urmeaza a fi valorificate.
    Art. 9
    (1) In vederea asigurarii transparentei unitatea care organizeaza licitatia va publica un anunt de vanzare.
    (2) Anuntul de vanzare se prezinta spre avizare comisiei de licitatie inainte de data publicarii.
    Art. 10
    (1) Anuntul de vanzare prin licitatie pentru bunurile al caror pret initial de vanzare este de peste 500 euro/produs se va publica prin grija unitatii organizatoare, cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita pentru licitatie, intr-o publicatie cu circulatie la nivel national.
    (2) Anuntul se va afisa, de asemenea, la aceeasi data atat la sediul unitatii organizatoare, cat si la sediul autoritatii administratiei publice locale in a carei raza teritoriala functioneaza.
    (3) In cazul bunurilor al caror pret initial de vanzare este sub 500 euro/produs, anuntul publicitar se va face numai prin afisare la sediul unitatii organizatoare si la sediul autoritatii administratiei publice locale in a carei raza teritoriala functioneaza.
    Art. 11
    Anuntul de vanzare va contine urmatoarele date:
    a) denumirea si adresa unitatii organizatoare, numarul de telefon si/sau de fax, precum si locul unde pot fi vizionate bunurile scoase la licitatie;
    b) adresa, data si ora tinerii licitatiei, precum si datele de desfasurare a urmatoarelor licitatii in caz de neadjudecare;
    c) conditiile de participare la licitatie;
    d) pretul de pornire a licitatiei;
    e) cuantumul garantiei de participare la licitatie.
    Art. 12
    (1) Garantia de participare reprezinta 10% din preturile initiale de vanzare rezultate in urma evaluarii bunurilor si se depune in contul unitatii organizatoare a licitatiei sau se plateste la casieria acesteia cu cel putin 3 zile lucratoare inaintea desfasurarii licitatiei.
    (2) Garantia de participare se restituie participantilor carora nu li s-au adjudecat bunuri sau care nu s-au prezentat la licitatie, in termen de maximum 15 zile de la data desfasurarii acesteia.
    Art. 13
    (1) La licitatiile de vanzare a bunurilor poate participa orice persoana fizica sau juridica care va prezenta pana la data limita stabilita prin caietul de sarcini urmatoarele documente:
    a) chitanta de achitare a taxei de participare la licitatie, eliberata de casieria unitatii organizatoare; taxa de participare reprezinta contravaloarea documentelor intocmite in vederea organizarii licitatiei - liste, cataloage si altele, puse la dispozitie persoanelor interesate;
    b) copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului sau, dupa caz, copie de pe certificatul de inmatriculare la registrul comertului si de pe codul fiscal, pentru persoanele juridice, sau copie de pe actul de identitate, pentru persoanele fizice;
    c) dovada virarii in contul unitatii a garantiei de participare la licitatie.
    (2) Documentele de participare la licitatie se primesc de unitatea organizatoare cu cel mult 5 zile inaintea datei stabilite pentru desfasurarea licitatiei de vanzare a bunurilor.
    Art. 14
    La licitatiile organizate de unitati nu pot participa, in calitate de cumparator, membrii comisiei de evaluare, membrii comisiei de licitatie si nici rudele de gradul I - IV ale acestora.
    Art. 15
    (1) Unitatea organizatoare a licitatiei va intocmi si va pune la dispozitie persoanelor fizice si juridice interesate, contra cost, cu cel putin 10 zile calendaristice inainte de data desfasurarii licitatiei, urmatoarele documente:
    a) caietul de sarcini;
    b) fisele tehnice ale bunurilor scoase la licitatie, in care se vor face si precizari referitoare la starea de functionare a acestora;
    c) modelul contractului de vanzare-cumparare, continand clauzele asiguratorii pe care comisia de licitatie le considera necesare pentru a fi incluse;
    d) liste, cataloage etc.
    (2) Caietul de sarcini cuprinde:
    a) obiectul licitatiei;
    b) cantitatea oferita;
    c) pretul de incepere a licitatiei, precum si valoarea minima a salturilor de supralicitare;
    d) modalitatile de plata;
    e) termenul limita de prezentare a documentelor de catre licitator;
    f) data, ora, locul si modalitatea de desfasurare a licitatiei;
    g) cuantumul garantiei, precum si locul unde solicitantii trebuie sa o depuna pentru a fi admisi la licitatie.
    (3) Salturile de supralicitare vor fi stabilite de comisia de licitatie procentual sau in progresie aritmetica.
    Art. 16
    Licitatorul are obligatia sa examineze documentele prevazute la art. 15 si poate solicita in scris lamuriri sau poate propune modificarea acestora. Organizatorul licitatiei raspunde in scris la toate solicitarile primite, inainte de termenul limita de depunere a documentelor de catre licitatori.
    Art. 17
    Modificarea documentelor licitatiei, efectuata de organizator din proprie initiativa sau la solicitarea licitatorilor, va fi notificata in scris tuturor licitatorilor cu cel putin 5 zile inainte de termenul limita de depunere a documentelor.
    Art. 18
    Comisia de licitatie va analiza documentele prezentate, cu doua zile inainte de data desfasurarii licitatiei, si va intocmi lista cuprinzand potentialii cumparatori acceptati, excluzandu-i de la participare pe cei care nu au prezentat in totalitate si la termenul stabilit documentele de participare.
    Art. 19
    Solicitantilor care prezinta chitantele de plata a garantiei si a taxei de participare la licitatie li se va permite examinarea amanuntita a bunurilor, fara punerea in functiune sau fara efectuarea de probe.
    Art. 20
    (1) Licitatia se desfasoara in prezenta comisiei de licitatie.
    (2) Sedinta de licitatie este condusa de presedintele comisiei de licitatie.
    (3) In ziua si la ora stabilite pentru inceperea licitatiei, in cazul in care sunt cel putin 2 participanti, presedintele comisiei de licitatie verifica daca sunt indeplinite conditiile legale pentru desfasurarea licitatiei, inclusiv cele de publicitate, face prezenta participantilor, citeste lista celor exclusi si motivele excluderii, dupa care anunta obiectul licitatiei si pretul initial de vanzare de la care se porneste strigarea, cu precizarea salturilor de supralicitare stabilite de comisia de licitatie.
    (4) Participantii la licitatie vor prezenta oferta de pret prin strigare. Oferta de pret trebuie sa respecte conditiile de salt minim precizate la deschiderea licitatiei. Presedintele comisiei de licitatie anunta cu glas tare si clar suma oferita de licitant.
    (5) Daca la a treia strigare a ultimei oferte nu se striga o suma mai mare, presedintele comisiei de licitatie anunta adjudecarea bunului licitat in favoarea participantului care a oferit ultima suma.
    (6) Dupa anuntarea castigatorului presedintele comisiei de licitatie declara inchisa licitatia, intocmindu-se un proces-verbal care se semneaza de membrii comisiei de licitatie si de participantii la licitatie.
    (7) Procesul-verbal impreuna cu documentele privind organizarea si desfasurarea licitatiei se arhiveaza la sediul unitatii organizatoare. Un exemplar al procesului-verbal se va trimite unitatii militare gestionare, constituind baza legala a incheierii contractului de vanzare-cumparare.
    Art. 21
    (1) Eventualele contestatii formulate de participantii la licitatie se depun la sediul unitatii care a organizat licitatia, in termen de 24 de ore de la incheierea acesteia.
    (2) Unitatea este obligata sa solutioneze contestatiile in termen de 5 zile lucratoare de la depunerea acestora.
    Art. 22
    (1) Castigatorul licitatiei este obligat sa semneze contractul de vanzare-cumparare si sa achite integral pretul bunului adjudecat, in termen de 10 zile de la data licitatiei. In cazul neprezentarii pentru semnarea contractului castigatorul pierde garantia de participare.
    (2) Daca s-a formulat o contestatie la licitatie, contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in termen de 5 zile de la solutionarea acesteia.
    Art. 23
    In cazul in care la licitatie nu s-au prezentat minimum 2 participanti sau nici un participant nu a oferit pretul de pornire, licitatia va fi repetata, incheindu-se proces-verbal de constatare.
    Art. 24
    (1) Licitatia se va repeta dupa trecerea a cel putin 5 zile de la data organizarii precedentei licitatii, iar pretul initial va fi diminuat cu pana la 20% .
    (2) In cazul in care nici de aceasta data nu se prezinta cel putin 2 participanti la licitatie sau nu se ofera cel putin pretul de pornire, licitatia va fi reluata dupa cel putin 5 zile, iar pretul va fi diminuat cu pana la 40% fata de cel stabilit pentru prima licitatie.
    (3) In cazul in care nici de aceasta data nu a fost oferit pretul de pornire a licitatiei, bunurile se vor valorifica prin organizarea selectiei de oferte sau a negocierii directe.
    Art. 25
    (1) Selectia de oferte de pret reprezinta procedura simplificata prin care se solicita, fara publicarea unui anunt publicitar, oferte de pret de la cel putin 2 potentiali cumparatori.
    (2) In acest sens se trimit invitatii de participare care vor cuprinde cel putin urmatoarele elemente:
    a) obiectul selectiei de oferta de pret;
    b) modalitatea de transmitere a ofertei;
    c) cantitatea oferita;
    d) pretul minim de incepere a procedurii;
    e) starea bunurilor supuse valorificarii;
    f) termenul limita de prezentare a ofertei.
    (3) Fiecare ofertant are voie sa faca o singura oferta de pret, pe care nu o poate schimba.
    (4) Ofertele de pret se depun sau se transmit la sediul organizatorului procedurii de valorificare, in plic inchis si sigilat, pana la data si ora precizate, semnate de ofertantul interesat. Ofertele sunt analizate in prezenta membrilor comisiei. Rezultatul analizei ofertelor de pret se consemneaza intr-un proces-verbal.
    (5) Contractul de vanzare-cumparare se incheie cu persoana care a oferit pretul cel mai mare.
    (6) Daca un singur ofertant a raspuns la solicitare, bunurile se valorifica catre acesta prin negociere directa.
    Art. 26
    (1) Negocierea directa reprezinta procedura prin care se negociaza clauzele contractuale, inclusiv pretul, cu un singur cumparator.
    (2) Rezultatele negocierii se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de ambele parti si care constituie baza stabilirii valorii contractului de vanzare-cumparare.
    Art. 27
    Bunurile care nu au putut fi valorificate pot fi declasate si casate conform reglementarilor in vigoare.
    Art. 28
    Veniturile realizate din valorificarea bunurilor, potrivit prezentului regulament, vor fi retinute integral de unitatile care le au avut in dotare, sub forma de venituri extrabugetare, si vor fi utilizate potrivit reglementarilor in vigoare.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 766/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 766 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu