Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 71 din 20 februarie 1993

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova in domeniul transporturilor rutiere

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 52 din  8 martie 1993


SmartCity3


    aparuta in MONITORUL OFICIAL  nr. 52 din 8 martie 1993

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova in domeniul transporturilor rutiere, semnat la Bucuresti la 28 octombrie 1992.

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul transporturilor,
                         Paul Teodoru

                         Ministru de stat,
                         ministrul afacerilor externe,
                         Teodor Viorel Melescanu

    ANEXA 1

                               ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova in domeniul transporturilor rutiere

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, denumite in continuare parti contractante,
    in dorinta de a facilita si reglementa transporturile rutiere internationale de persoane si de marfuri intre cele doua tari si in tranzit pe teritoriile lor, pe baza egalitatii si avantajului reciproc,

    au convenit cele ce urmeaza:

    Art. 1
    Domeniul de aplicabilitate
    1. Dispozitiile prezentului acord se aplica transporturilor de persoane si de marfuri efectuate cu vehicule inmatriculate pe teritoriul unuia dintre cele doua state, in trafic direct intre Romania si Republica Moldova, in tranzit pe teritoriile lor, precum si transporturile spre sau din terte state.
    2. Prezentul acord nu se refera la drepturile si obligatiile fiecarei parti contractante care decurg din prevederile acordurilor bilaterale sau multilaterale in vigoare pentru cele doua parti, in domeniul transporturilor rutiere internationale de persoane sau de marfuri.
    Art. 2
    Definitii
    In sensul prezentului acord:
    1. Transportator este orice persoana fizica sau juridica, avand sediul principal in Romania sau in Republica Moldova, care este autorizata sa efectueze transporturi rutiere de persoane sau de marfuri, pentru altii sau pe cont propriu.
    2. Vehicul este orice mijloc de transport rutier cu propulsie mecanica, construit si utilizat pentru transportul a mai mult de 9 persoane, inclusiv soferul, sau pentru transportul de marfuri si este inmatriculat pe teritoriul unuia dintre cele doua state, avand ca semne distinctive RO sau MLD.
    Se considera vehicul si ansamblul format dintr-un autovehicul si una sau doua remorci sau semiremorci inmatriculate pe teritoriul uneia dintre cele doua parti contractante.
    3. Autorizatie este orice licenta sau alt document care, in perioada sa de valabilitate, da dreptul unui vehicul sa efectueze un transport dus-intors in trafic direct sau in tranzit pe teritoriul statului emitent.
    Transportul de persoane

    Art. 3
    Transporturi regulate
    1. In cadrul traficului de linii regulate, transportul de persoane cu autobuzul se efectueaza pe un itinerar determinat, cu orare si tarife convenite, cu dreptul de a imbarca si a debarca pasagerii la capetele de linii si in alte locuri de oprire stabilite.
    2. Linia regulata de autobuze se poate infiinta cu aprobarea autoritatilor competente ale fiecarei parti contractante pentru sectorul de linie de pe propriul sau teritoriu, in conformitate cu prevederile legislatiei nationale, precum si cu acordul statelor tranzitate.
    Aprobarea se poate acorda pe o perioada de 1-5 ani transportatorilor din cele doua state, in conditii de reciprocitate.
    3. Cererile privind aprobarea conform punctului 2, inclusiv acordul statelor tranzitate, se transmit in scris, din timp, catre autoritatea competenta a celeilalte parti contractante. Aceste cereri trebuie sa contina urmatoarele date: numele si adresa transportatorului si ale unitatii/firmei organizatoare a transportului, itinerariul, orarul si frecventa de circulatie, tarifele, locurile de urcare si coborire a calatorilor, perioada de exploatare, precum si numarul de inmatriculare si capacitatea autovehiculului.
    4. Autoritatile competente ale celor doua parti contractante stabilesc de comun acord, prin corespondenta sau in comisia mixta prevazuta la art. 14 al prezentului acord, in special urmatoarele probleme:
    a) introducerea liniilor de autobuze;
    b) orarele de circulatie;
    c) tarifele;
    d) conditiile de transport (rute de circulatie, spatii);
    e) reducerea, dezvoltarea sau sistarea liniilor regulate de autobuze.
    Art. 4
    Transporturi turistice
    1. Transporturile turistice de persoane in trafic direct sau in tranzit pe teritoriul celuilalt stat, efectuate pe baza unui grafic de circulatie, cu sau fara cazare si sejur asigurate, pot fi executate numai in baza unei autorizatii de transport eliberate in prealabil de autoritatea competenta a acelui stat.
    2. Pe parcursul de intoarcere al vehiculului ce a efectuat un transport de persoane nu pot fi transportati alti pasageri in afara celor trecuti pe lista de persoane pentru parcursul de ducere.
    3. Cererile privind acordarea de autorizatii conform punctului 1 se transmit in scris, cu cel putin 6 saptamani inainte de inceperea calatoriei, catre autoritatea competenta a celeilalte parti contractante si trebuie sa contina urmatoarele date: numele si adresa firmei de turism si ale transportatorului, itinerariul si programul de transport, precum si numarul de imatriculare si capacitatea vehiculului.
    Art. 5
    Transporturi ocazionale
    1. Transporturile ocazionale de persoane, altele decat cele de linii regulate sau turistice, pot fi efectuate de transportatorii uneia dintre partile contractante, numai pe baza unei autorizatii acordate, in prealabil, de autoritatea competenta a celeilalte parti contractante, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 6.
    2. Cererile privind acordarea de autorizatii conform punctului 1 se transmit in scris, din timp, catre autoritatile competente ale celeilalte parti contractante si trebuie sa contina date referitoare la numele si adresa transportatorului si ale unitatii/firmei organizatoare a transportului, itinerariul, perioada de efectuare a calatoriei, precum si numarul de inmatriculare si capacitatea vehiculului.
    Art. 6
    Transporturi scutite de autorizatie
    Transporturile de persoane, in trafic direct sau in tranzit, scutite de autorizatie de transport sunt urmatoarele:
    - transportul ocazional al acelorasi persoane cu acelasi vehicul de-a lungul calatoriei, punctele de plecare si de sosire fiind si situate in tara de inmatriculare a vehiculului, nici o persoana nefiind imbarcata sau debarcata pe parcurs sau la opririle din afara tarii respective (transport cu "usile inchise");
    - transportul ocazional al unui grup de persoane dintr-un punct situat in tara de inmatriculare a vehiculului la un punct situat pe teritoriul celeilalte parti contractante, vehiculul la intoarcere parasind gol acest teritoriu;
    - transportul ocazional de persoane in tranzit pe teritoriul celeilalte parti contractante, in masura in care durata de parcurs nu este mai mare de 16 zile.
    Pe parcursul acestor transporturi, calatorii pot fi imbarcati sau debarcati pe teritoriul celeilalte parti contractante in mod exceptional, numai daca s-a obtinut aprobarea organelor competente ale acesteia.
    Transportul de marfuri
    Art. 7
    Autorizatii
    Transporturile de marfuri cu vehicule inmatriculate pe teritoriul unuia dintre cele doua state, cu sau fara incarcatura in trafic direct intre teritoriile partilor contractante sau in tranzit pe teritoriile lor, sunt scutite de autorizatie de transport, pe baza de reciprocitate.
    Transportul din sau catre terte tari
    Art. 8
    Dispozitii generale
    Transportatorii pot efectua transporturi de marfuri intre teritoriul celeilalte parti contractante si un stat tert, precum si dintr-un stat tert catre teritoriul celeilalte parti contractante, numai daca s-a obtinut aprobarea autoritatilor competente ale celeilalte parti contractante, cu exceptia cazurilor in care autovehiculul tranziteaza, in cursul aceleiasi calatorii si in cazul itinerariului normal, teritoriul statului in care este inmatriculat.
    Art. 9
    Greutatea si dimensiunile autovehiculelor
    In cazul in care greutatea, dimensiunile sau sarcina pe osie a vehiculelor depaseste limitele admise pe teritoriul unei parti contractante, vehiculul trebuie sa posede o autorizatie speciala, emisa de autoritatea competenta a acestei parti contractante.
    Daca aceasta autorizatie limiteaza circulatia vehiculului la un itinerar determinat, transportul se poate face numai pe acest itinerar.
    Art. 10
    Transportul pe teritoriul celuilalt stat Transportatorii mentionati la art. 2 din prezentul acord nu sunt autorizati sa efectueze transporturi de persoane sau marfuri intre doua puncte situate pe teritoriul celeilalte parti contractante.
    Art. 11
    Controlul documentelor
    1. Autoritatile competente ale partilor contractante stabilesc de comun acord modul de efectuare al controlului transporturilor derulate conform prevederilor prezentului acord.
    2. Documentele necesare pentru transporturile internationale trebuie sa insoteasca vehiculele respective si sa fie prezentate la cererea organelor de control autorizate ale fiecarei parti contractante.
    3. Conducatorii vehiculelor care efectueaza transporturi internationale pe teritoriul celuilalt stat trebuie sa posede permise de conducere nationale si internationale, precum si certificate de inmatriculare nationale pentru vehiculele respective.
    Art. 12
    Prevederi vamale si fiscale
    1. Vehiculele inmatriculate pe teritoriul uneia dintre partile contractante, precum si remorcile si semiremorcile care au acelasi numar de inmatriculare si sunt utilizate pentru transporturile mentionate in prezentul acord sunt admise temporar pe teritoriul celeilalte parti contractante cu scutire de taxe vamale de import, cu conditia de a fi imediat reexportate.
    Acest regim se extinde si pentru piese de schimb, accesorii si echipamente importate cu vehiculele mentionate si reexportate impreuna cu acestea.
    2. Combustibilul si lubrifiantii care se gasesc in rezervoare normale, prevazute de constructorul vehiculelor mentionate si care sunt utilizate pentru propulsie si, daca este cazul, pentru functionarea instalatiei de refrigerare, se admit cu scutirea de taxe vamale de import si nu sunt supuse unor restrictii si masuri prohibitive de import.
    3. Piesele de schimb importate pentru repararea unui vehicul deja importat temporar, precum si vehiculele care transporta marfuri scutite de autorizatie de import vor fi admise temporar fara taxe vamale si nu vor fi supuse restrictiilor si masurilor prohibitive pentru import.
    Piesele inlocuite vor fi reexportate sau distruse sub controlul autoritatilor vamale.
    4. Transportatorii autorizati pe teritoriul unei parti contractante sunt scutiti reciproc de plata taxei pentru folosirea drumurilor.
    Autoritatile competente ale celor doua parti contractante mentionate la art. 13 pot conveni, pe baza de reciprocitate, scutirea partiala sau totala si de alte taxe si impozite ce se percep pentru transport pe teritoriul celeilalte parti contractante, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 9 din prezentul acord.
    Art. 13
    Autoritatile competente pentru aducerea la indeplinire a prezentului acord sunt:
    - pentru Romania - Ministerul Transporturilor;
    - pentru Republica Moldova - Ministerul Transporturilor.
    Art. 14
    Comisia mixta
    1. Autoritatea competenta a fiecarei parti contractante poate solicita convocarea comisiei mixte, formata din reprezentanti ai autoritatilor competente ale celor doua parti contractante, pentru a examina si solutiona problemele ce decurg din interpretarea si aplicarea prezentului acord.
    2. Comisia mixta se va reuni, alternativ, pe teritoriul fiecarei parti contractante.
    Art. 15
    Plati
    Toate platile care decurg din aplicarea prezentului acord vor fi efectuate in valuta liber convertibila sau in lei.
    In situatia in care exista un acord de plati intre cele doua tari se vor aplica prevederile acestuia.
    Comisia mixta prevazuta la art. 14 al prezentului acord poate conveni, cu avizul organelor competente, asupra nivelului taxelor si comisioanelor, precum si asupra modalitatii de plata a acestora in lei sau in valuta liber convertibila.
    Art. 16
    Aplicarea legislatiei nationale
    In toate cazurile nereglementate de prevederile prezentului acord sau prin conventiile sau intelegerile internationale la care cele doua state sunt parti, se aplica legislatia nationala a fiecarei parti contractante, in vigoare pe teritoriul acesteia.
    Art. 17
    Sanctiuni
    1. In cazul nerespectarii, de catre transportator sau de catre personalul de la bordul vehiculului, a legislatiei in vigoare pe teritoriul celeilalte parti contractante, a prevederilor prezentului acord sau a conditiilor incluse in autorizatia de transport, organele competente din statul in care este inmatriculat vehiculul pot, la cererea autoritatii competente a celeilalte parti contractante, sa ia urmatoarele masuri:
    a) sa aplice un avertisment transportatorului care a comis abaterea;
    b) refuzul eliberarii sau retragerea autorizatiei transportatorului pentru efectuarea de transporturi pe teritoriul partii contractante unde s-a comis abaterea.
    2. Autoritatea competenta care a luat o asemenea masura va informa autoritatea competenta a celeilalte parti contractante despre aceasta.
    3. Prevederile acestui articol nu exclud masurile ce pot fi aplicate in virtutea legislatiei nationale de catre tribunalele sau autoritatile administrative in statul in care s-a comis abaterea.
    Art. 18
    Litigii
    Orice litigiu privitor in interpretarea sau aplicarea prezentului acord va fi solutionat prin negocieri directe intre autoritatile competente ale celor doua parti contractante.
    In cazul cand aceste autoritati competente nu ajung la o intelegere, litigiul va fi supus solutionarii pe cale diplomatica.
    Art. 19
    Intrarea in vigoare
    Prezentul acord se va aplica provizoriu incepand cu cea de-a treia zi de la data semnarii sale si va intra in vigoare la data cand partile contractante isi vor notifica reciproc indeplinirea formalitatilor cerute de legislatia lor privind procedura de intrare in vigoare a acordurilor internationale.
    Art. 20
    Modificarea acordului
    Orice modificare a prezentului acord se negociaza de catre partile contractante si intra in vigoare conform procedurii mentionate la art. 19.
    Art. 21
    Protocolul aditional
    1. Modul de aplicare a unor dispozitii ale prezentului acord este reglementat printr-un protocol aditional, care este parte integranta a prezentului acord.
    2. Protocolul aditional poate fi modificat de comisia mixta prevazuta la art. 14.
    Art. 22
    Valabilitatea acordului
    Prezentul acord se incheie pe o perioada de 5 ani si va putea fi prelungit, in mod tacit, daca nici una dintre partile contractante nu-l va fi denuntat cu un preaviz de minimum 90 de zile inainte de expirarea perioadei de valabilitate.
    Drept care, subnumitii imputerniciti in modul convenit de guvernele lor, au semnat prezentul acord.
    Incheiat la Bucuresti la data de 28 octombrie 1992, in doua exemplare in limba romana, ambele texte avand aceeasi valabilitate.

                Pentru Guvernul Romaniei,
                Mirescu Valentin,
                subsecretar de stat
                in Ministerul Transporturilor

                Pentru Guvernul Republicii Moldova,
                Florea Vladimir,
                prim-viceministru
                in Ministerul Transporturilor

                        PROTOCOL ADITIONAL
    In scopul aplicarii prevederilor Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, in domeniul transporturilor rutiere, semnat la data de 28 octombrie 1992,

    s-a convenit asupra celor ce urmeaza:

    Transporturile de persoane
    1. Referitor la transporturile pe linii regulate
    (art. 3)
    1.1. Cererile de autorizare pentru liniile regulate, inclusiv cele de tranzit, trebuie sa fie adresate autoritatii competente a statului in care este inmatriculat vehiculul.
    1.2. Cererea de autorizare trebuie sa fie insotita de datele necesare (orarul propus, proiect de tarife, schema itinerarului, perioada de exploatare in cursul anului, date prevazute pentru inceperea exploatarii).
    1.3. Daca autoritatea competenta a statului in care vehiculul este inmatriculat este in situatia de a accepta cererea, ea emite un exemplar, insotit de avizul sau, autoritatii competente a celeilalte parti contractante.
    1.4. Autoritatea competenta a fiecarei parti contractante emite autoritatii competente a celeilalte parti contractante o copie a autorizatiei emise pentru teritoriul sau.
    1.5. Pretul biletelor de calatorie se achita in moneda tarii pe teritoriul careia biletele sunt eliberate.
    2. Referitor la transporturile ocazionale (art. 5)
    2.1. In cazul in care transportul de persoane necesita o autorizatie prealabila, cererile trebuie prezentate autoritatii competente din statul in care vehiculul este inmatriculat.
    Acesta transmite cererea cu cel putin 10 zile inainte de data calatoriei autoritatii competente a celeilalte parti contractante.
    2.2. Cererile de autorizare trebuie sa fie insotite de datele indicate mai jos:
    - numele si adresa organizatorului calatoriei;
    - numele si adresa transportatorului;
    - numarul vehiculului ce se utilizeaza;
    - numarul de persoane ce se transporta;
    - date in legatura cu trecerea frontierei, precizand parcursul ce se efectueaza cu incarcatura si in gol;
    - locurile de unde se iau sau se depun calatorii, daca este cazul;
    - caracterul calatoriei.
    Cu exceptia numelor si adreselor organizatorului calatoriei si transportatorului, specificarea unuia sau mai multor elemente din cele mentionate poate lipsi, in caz ca aceasta se justifica, cu conditia ca transportatorul sa indice aceste elemente, inaintea transportului, pe ruta determinata de autoritatea competenta a celeilalte parti contractante.
    Transporturile de marfuri
    3. Referitor la autorizatii
    Comisia mixta prevazuta in art. 14 se va intruni in prima sa reuniune, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acordului, pentru a stabili modul de aplicare a prevederilor art. 7 al acestui acord.
    Prevederi generale
    4. Documente (art. 11)
    4.1. Documentele ce trebuie prezentate la cererea organelor de control ale fiecarei parti contractante sunt urmatoarele:
    4.1.1. foaia de parcurs si lista de calatori pentru transporturile de persoane;
    4.1.2. scrisoarea de transport, conform modelului stabilit prin Conventia privind contractul de transport international de marfuri (pe cont propriu);
    4.1.3. permisul de conducere (national sau international) al soferului si certificatul de inmatriculare a autovehiculului;
    4.1.4. tahograful si/sau carnetul individual de control al orelor de conducere si de odihna pentru echipajul autovehiculelor;
    4.1.5. autorizatia de transport pentru transporturile supuse regimului de autorizare;
    4.1.6. documente din care sa rezulte asigurarea internationala a vehiculului.
    Prezentul protocol este parte integranta a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind transporturile internationale de persoane si de marfuri, semnat la Bucuresti la data de 28 octombrie 1992, intra in vigoare si isi inceteaza valabilitatea o data cu acordul.
    Incheiat la Bucuresti la data de 28 octombrie 1992 in doua exemplare originale in limba romana, ambele texte avand aceeasi valabilitate.

            Din imputernicirea Guvernului
            Romaniei,
            Mirescu Valentin,
            subsecretar de stat
            in Ministerul Transporturilor

            Din imputernicirea Guvernului
            Republicii Moldova,
            Florea Vladimir,
            prim viceministru
            in Ministerul Transporturilor



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 71/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 71 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 71/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu