Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 76 din 15 iulie 1975

privind unele masuri referitoare la desfacerea bauturilor alcoolice prin unitatile comertului socialist

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN:            BULETINUL OFICIAL  NR. 73 din 15 iulie 1975


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Desfacerea bauturilor alcoolice de catre unitatile comerciale si de alimentatie publica se va face in conditiile stabilite prin prezentul decret.
    Art. 2
    Desfacerea bauturilor alcoolice de orice fel se poate face numai in urmatoarele categorii de unitati:
    a) unitati comerciale pentru desfacerea produselor alimentare, care vand bauturi imbuteliate numai pentru consum la domiciliu, fara a fi permis consumul in local;
    b) unitati comerciale specializate in vanzarea bauturilor, in care se vand bauturi imbuteliate si neimbuteliate numai pentru consum la domiciliu, fara a fi permis consumul in local;
    c) unitati de alimentatie publica, in care este permis consumul bauturilor alcoolice in local: restaurante, baruri, bodegi, bufete, birturi, berarii si alte unitati similare, care au fost autorizate de organele competente, potrivit prevederilor prezentului decret;
    d) unitati sau puncte de alimentatie publica organizate cu prilejul unor targuri, serbari cimpenesti si alte asemenea manifestari ocazionale, potrivit aprobarii date de comitetele sau, dupa caz, birourile executive ale consiliilor populare municipale, orasenesti sau comunale.
    Art. 3
    Unitatile comerciale specializate in vanzarea bauturilor alcoolice, precum si unitatile de alimentatie publica in care este permis consumul in local al bauturilor alcoolice pot functiona numai cu autorizatia emisa de directiile comerciale judetene sau a municipiului Bucuresti, cu avizul organelor judetene de militie sau, dupa caz, al municipiului Bucuresti.
    In apropierea fabricilor, uzinelor, santierelor, institutiilor de invatamant de orice fel, a internatelor si caminelor acestora nu se vor amplasa baruri, bodegi, bufete, berarii si alte unitati similare in care se consuma bauturi alcoolice.
    Art. 4
    Se interzice vanzarea si consumul de bauturi alcoolice de orice fel:
    a) in timpul manifestarilor culturale si reuniunilor tovarasesti ale tineretului, ce au loc in institutiile de invatamant, in casele de cultura, cluburi, camine culturale sau alte asemenea asezaminte, precum si la manifestatiile sportive;
    b) in cofetarii;
    c) in unitati de vanzare a legumelor si fructelor;
    d) in bufete, cantine, cantine - restaurant si orice alte asemenea unitati de alimentatie publica organizate in incinta institutiilor, a intreprinderilor, organizatiilor economice ori a altor unitati similare;
    e) la statiile de alimentare cu benzina.
    Art. 5
    Servirea bauturilor alcoolice in unitatile de alimentatie publica inainte de orele 10 dimineata este interzisa.
    Art. 6
    Se interzice servirea minorilor cu bauturi alcoolice in unitatile de alimentatie publica.
    Se interzice, de asemenea, servirea in unitatile de alimentatie publica de bauturi alcoolice in cantitati de natura a provoca starea de ebrietate a consumatorilor, precum si servirea persoanelor aflate intr-o astfel de stare.
    Art. 7
    Reclama comerciala publicitara indreptata spre stimularea consumului de bauturi alcoolice de orice fel este interzisa.
    Art. 8
    Ministerul Comertului Interior, Comitetul pentru Problemele Consiliilor Populare, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, vor intocmi un program de dezvoltare si reprofilare a retelei de alimentatie publica, avand in vedere necesitatea diversificarii tipurilor si cresterea numarului de unitati cu profil culinar, pentru desfacerea produselor lactate, de simigerie, patiserie, unitati - pensiune, unitati de tip gospodina si altele similare, precum si amplasarea acestora in apropierea fabricilor, uzinelor, a institutiilor de invatamant de orice fel.
    Art. 9
    Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare, Ministerul Comertului Interior, Comitetul pentru Problemele Consiliilor Populare, Uniunea Centrala a Cooperativelor de Consum, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, vor elabora un program pentru sporirea si diversificarea productiei si desfacerii de bauturi racoritoare, sucuri din fructe si legume, nectaruri, siropuri, ape minerale, lapte si altele similare, pentru a asigura o aprovizionare corespunzatoare a unitatilor comerciale si de alimentatie publica.
    De asemenea, organele mentionate la alin. 1 vor intocmi programe de valorificare, cu prioritate, a fructelor, in stare proaspata, deshidratate ori industrializate, urmand ca la producerea bauturilor alcoolice distilate sa fie utilizate fructele care nu pot fi valorificate in modul aratat.
    Comitetul de Stat al Planificarii impreuna cu Ministerul Aprovizionarii Tehnico-Materiale si Controlului Gospodaririi Fondurilor Fixe, pe baza necesarului fundamentat de titularii de plan, vor asigura mijloacele tehnico-materiale necesare pentru sporirea productiei de bauturi nealcoolice de orice fel.
    Art. 10
    Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare va reexamina indicatorii de plan la bauturile cu concentratie alcoolica ridicata, in vederea reducerii productiei acestora. De asemenea, Ministerul Comertului Interior va lua masuri pentru reducerea desfacerii prin reteaua comerciala a acestor bauturi.
    Art. 11
    Comitetul de Stat al Planificarii, Ministerul Finantelor si titularii de plan vor face propuneri pentru modificarea indicatorilor de plan cu influentele ce decurg din aplicarea prevederilor prezentului decret.
    Art. 12
    Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 la 30000 lei nerespectarea prevederilor art. 4 si 5 din prezentul decret.
    Constituie, de asemenea, contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 la 10000 lei nerespectarea prevederilor art. 3 alin. 1 si art. 6 din prezentul decret.
    Art. 13
    Persoanele gasite in stare de ebrietate evidenta pe strazi, in parcuri ori in alte locuri publice vor fi sanctionate cu amenda contraventionala de la 500 la 2000 lei.
    In cazul in care agentul constatator al contraventiei apreciaza ca persoanele prevazute in alin. 1 au nevoie de ingrijiri medicale va lua, de urgenta, masuri pentru internarea acestora intr-o unitate sanitara. Pe langa plata amenzii, contravenientii vor suporta integral costul ingrijirilor medicale acordate.
    Art. 14
    Sanctiunile prevazute de art. 12 se aplica personalului din unitatile comerciale si de alimentatie publica, vinovat de nerespectarea prevederilor legale.
    Constatarea si aplicarea amenzii pentru contraventiile prevazute in prezentul decret se fac de catre ofiterii sau subofiterii de militie, iar in cazul contraventiilor prevazute de art. 12, si de catre organele Inspectiei comerciale de stat.
    In masura in care prezentul decret nu dispune altfel, contraventiilor prevazute de art. 12 si 13 le sunt aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 15
    Organele de militie sunt obligate sa intervina si sa sprijine personalul din unitatile comerciale si de alimentatie publica, in limita competentelor ce le revin potrivit legii, pentru asigurarea respectarii dispozitiilor prezentului decret.

                                          


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 76/1975

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 76 din 1975
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu