Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 382 din  2 noiembrie 1979

privind imbunatatirea sistemului informational hidrometeorologic

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 86 din  7 noiembrie 1979


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    In vederea imbunatatirii si organizarii unitare a sistemului informational hidrometeorologic si pentru cresterea gradului de confirmare a prognozelor si avertizarilor meteorologice, care sa raspunda cerintelor economiei nationale, se extinde reteaua de posturi meteorologice a Consiliului National al Apelor, potrivit prevederilor prezentului decret, astfel incat sa cuprinda toate zonele tarii si sa asigure obtinerea volumului necesar de informatii meteorologice.
    Art. 2
    Posturile meteorologice prevazute in anexa nr. 1*, apartinand Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare si Departamentului Aviatiei Civile, se conecteaza la sistemul informational hidrometeorologic al Consiliului National al Apelor.
    Art. 3
    In cadrul unitatilor prevazute in anexa nr. 2*, se infiinteaza, esalonat pana in anul 1980, posturile meteorologice mentionate in aceeasi anexa. Pe masura infiintarii, acestea se conecteaza la sistemul informational al Consiliului National al Apelor.
    Activitatea de observare, masurare si transmitere a datelor meteorologice de la posturile meteorologice infiintate potrivit alineatului precedent se executa cu personalul existent la unitatile prevazute in anexa nr. 2, fara a se crea in acest scop posturi suplimentare. Conducerea unitatii va desemna persoanele care vor avea ca obligatie de serviciu si aceasta activitate, din personalul cu pregatire corespunzatoare: muncitori calificati, brigadieri silvici, cabanieri, picheri, cantonieri, tehnicieni, maistri, personal didactic, subingineri si altii asemenea.
    Consiliul National al Apelor va asigura instruirea de specialitate a personalului muncitor de la posturile meteorologice infiintate potrivit alin. 1.
    Art. 4
    Posturile meteorologice sunt obligate sa efectueze si sa transmita observatii si masuratori meteorologice, potrivit normelor privind programele de observatii si dotare stabilite, in termen de 30 de zile de la data emiterii prezentului decret, de Consiliul National al Apelor.
    Art. 5
    Consiliul National al Apelor va asigura dotarea posturilor meteorologice cu aparatura necesara efectuarii programului de observatii meteorologice.
    Unitatile la care se organizeaza posturi meteorologice sunt obligate sa asigure instalarea aparaturii meteorologice cu care au fost dotate, cu asistenta unitatilor de specialitate din subordinea Consiliului National al Apelor.
    Art. 6
    Consiliul National al Apelor, Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor,  Ministerul Minelor, Petrolului si Geologiei si Departamentul Aviatiei Civile vor asigura si organiza completarea volumului de informatii meteorologice cu date colectate de la navele maritime in mars pe Marea Neagra, de la aeronavele care aterizeaza pe aeroporturile din tara si de la platformele de foraj marin.
    Art. 7
    Consiliul National al Apelor si Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare vor lua masuri de imbunatatire a sistemului de informare agrometeorologica teritoriala prin elaborarea de buletine agrometeorologice complexe care sa cuprinda detalierea zonala a parametrilor atmosferici, starea tehnica si umiditatea solului, starea de vegetatie a culturilor. Pe baza informatiilor din buletinele agrometeorologice, Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare va stabili masurile agrometeorologice ce trebuie luate si raspunderile ce revin unitatilor agricole pentru luarea din timp a masurilor corespunzatoare care sa conduca la preintampinarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice.
    Art. 8
    Mijloacele materiale si financiare necesare aplicarii masurilor prevazute in prezentul decret se vor asigura de Consiliul National al Apelor, fara a se suplimenta indicatorii aprobati prin plan pentru anii 1979 si 1980 si prin bugetul de stat pe anul 1979.
    Art. 9
    Prezentul decret intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 382/1979

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 382 din 1979
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 382/1979
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu