E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 215 din 12 iulie 1977

cu privire la incadrarea personalului muncitor in grupele I, II sau III de munca

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 70 din 16 iulie 1977


SmartCity3


    In scopul asigurarii unor conditii din ce in ce mai bune de munca si reglementarii incadrarii in grupele I, II sau III de munca in vederea pensionarii,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    In raport de conditiile, complexitatea, solicitarea mai mare si importanta muncii, locurile de munca se incadreaza in grupele I, II sau III de munca.
    Art. 2
    (1) Locurile de munca care, prin natura si specificul lor, fac ca munca sa se desfasoare in conditii deosebite se incadreaza permanent in grupele I si II de munca. Anumite locuri de munca unde exista, de asemenea, conditii deosebite dar care pot fi imbunatatite prin masuri tehnice sau organizatorice, se incadreaza temporar in aceste grupe si se revizuiesc anual in raport cu modificarea conditiilor.
    (2) In grupa I de munca se incadreaza cu caracter permanent:
    a) minerii si celelalte categorii de personal care lucreaza in subteran;
    b) personalul care executa prelucrarea minereurilor radioactive;
    c) scafandrii si chesonierii;
    d) personalul de pe platformele de foraj marin;
    e) personalul navigant din aviatia civila care realizeaza anual numarul de ore de zbor minim prevazut pe diferite tipuri de aeronave si functia indeplinita, in anexa nr. 1;
    f) personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, manipularea, transportul produselor explozive si a munitiilor si elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mare, inclusiv distrugerea si delaborarea acestora;
    g) zidarii samotori care lucreaza cu caramizi din sticla sau la temperaturi de peste 40 grade C;
    h) sticlarii care prelucreaza topitura de sticla prin suflare cu gura si fasonarea acesteia;
    i) vopsitorii de la dublu fund al navelor;
    j) personalul care lucreaza in leprozerii.
    (3) In grupa II de munca se incadreaza cu caracter permanent:
    a) minerii si celelalte categorii de personal care lucreaza in subteran in minele de sare;
    b) personalul care executa drenuri la adancime mai mare de 8 m;
    c) personalul navigant din aviatia civila care realizeaza cel putin 50% din numarul de ore de zbor (salturi sau starturi) prevazute in grupa I de munca;
    d) sudorii care lucreaza in interior la nave, cazane, conducte, cilindri de locomotive, stalpi metalici inchisi, rezervoare, bazine si alte instalatii inchise;
    e) personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si a elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica, in conditiile stabilite in anexa nr. 2;
    f) personalul care executa direct operatii de curatire de canale subterane, cosuri industriale, canale de fum, canale de la unitati de celuloza, instalatii din rafinarii, in interiorul cisternelor, rezervoarelor, tancurilor si conductelor petroliere;
    g) personalul care executa ermetizari de cabine de avioane cu reactie;
    h) personalul din sala masinilor (cazanelor si motoarelor) de pe nave oceanice, maritime, fluviale si de pe navele care executa lucrari legate de forajul marin; personalul de pe navele de pescuit in apele maritime si oceanice (exclusiv personalul auxiliar);
    i) personalul care executa lucrari de manipulare si stivuire in sali de congelare si camere frigorifice cu temperatura sub minus 25 grade C.
    (4) Personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functia de balerin si acrobat, se incadreaza in grupa I de munca, iar personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functiile de solist vocal de opera si opereta, instrumentist la instrumente de suflat, artist de circ cu activitate de calarie sau dresuri de animale salbatice, se incadreaza in grupa II de munca.
    Art. 3
    (1) Locurile de munca care se incadreaza temporar, pana la luarea masurilor de imbunatatire a conditiilor, in grupele I sau II de munca vor fi stabilite anual in limita numarului maxim aprobat prin planul national unic, prin ordin comunal al Ministerului Muncii, Consiliul Sanitar Superior si Consiliul Central al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania.
    (2) In toate situatiile in care, urmare a masurilor luate, conditiile in care se desfasoara activitatea la locul de munca prevazute temporar in grupele I sau II de munca s-au imbunatatit ori normalizat, unitatile sunt obligate sa la includa, potrivit dispozitiilor legale, in grupa de munca corespunzatoare.
    Art. 4
    Incadrarea in grupele I si II se face in limita numarului maxim de persoane aprobat anual, defalcat pe ministere, alte organe centrale si consilii populare judetene si al municipiului Bucuresti, odata cu adoptarea planului national unic de dezvoltare economico-sociala, astfel;
    a) pentru locurile de munca cu caracter permanent, numarul se stabileste in raport cu personalul necesar realizarii productiei planificate;
    b) pentru cele cu caracter temporar, numarul se stabileste in raport cu prevederile programelor de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de munca sau ale documentatiilor tehnico-economice.
    Art. 5
    Personalul de la celelalte locuri de munca se incadreaza in grupa III.
    Art. 6
    (1) Ministerele, celelalte organe centrale, comitetele executive ale consiliilor populare judetene si ale municipiului Bucuresti, centralele industriale, intreprinderile si institutiile sunt obligate sa ia masurile necesare pentru imbunatatirea continua a conditiilor de munca, pentru prevenirea accidentelor si imbolnavirilor profesionale, respectarea riguroasa a normelor de protectie a muncii, pentru apararea vietii si sanatatii personalului muncitor in procesul de productie.
    (2) In unitatile in care nu au fost realizate masurile prevazute pentru asigurarea unor conditii de munca corespunzatoare, se vor intocmi programe de masuri pe baza carora, pana la sfarsitul anului 1978, sa se elimine cauzele care determina existenta unor conditii de munca deosebite.
    (3) Aceste programe vor fi dezbatute in adunarile generale ale oamenilor muncii si aprobate de organele ierarhice superioare, care vor urmari si controla sistematic indeplinirea lor la termenele stabilite.
    Art. 7
    (1) Institutele de proiectare si cercetare sunt obligate sa prevada, conform reglementarilor in vigoare, inca din faza de proiect, toate solutiile care sa asigure conditii corespunzatoare de desfasurare a muncii, cu respectarea normelor legate de tehnica securitatii si protectiei muncii, astfel incat sa se elimine orice pericol de imbolnavire sau accidentare.
    (2) Ministerele, celelalte organe centrale si comitetele executive ale consiliilor populare judetene si ale municipiului Bucuresti, sunt obligate ca, in documentatiile tehnico-economice pentru investitii ce se supun spre aprobare organelor competente, sa precizeze ca sunt asigurate conditii corespunzatoare de munca.
    (3) In cazul in care, cu toate masurile tehnice si organizatorice luate, mai raman locuri de munca unde, prin natura si specificul activitatii, munca se desfasoara in conditii deosebite, se vor mentiona numarul si categoriile de personal care vor lucra in aceste conditii.
    Art. 8
    Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Consiliul Central al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania, vor controla modul de respectare a prevederilor prezentului decret si vor informa anual Consiliul de Ministri asupra rezultatelor obtinute in imbunatatirea conditiilor de munca.
    Art. 9
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul decret.
    Art. 10
    (1) Prevederile prezentului decret intra in vigoare la 1 iulie 1977.
    (2) Pe aceeasi data se abroga Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1061 din 15 mai 1968 pentru stabilirea criteriilor de incadrare a locurilor de munca in grupele I si II prevazute de Legea nr. 27/1966 si a organelor care fac aceste incadrari, precum si Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1296 din 25 decembrie 1975 privind completarea Hotararii Consiliului de Ministri nr. 1061/1968.

    ANEXA 1

                    GRUPA I
Tipuri de aeronave, functia indeplinita si numarul de ore de zbor (salturi si starturi)
                                                             Numar ore de zbor
                                                            (salturi, starturi)
                                                          ---------------------
  a) Avioane turboreactoare si turbopropulsoare de
     transport public                                              600
  b) Avioane clasice de transport public sau in
     misiuni sanitare si de specialitate                           500
  c) Elicoptere sau avioane utilitare                              450
  d) Aeronave prototipuri in incercare in zbor                     100
  e) Aeronave in zbor (ca echipaj) de receptie,
     instructori in scoli, cursuri si aerocluburi
     pentru avioane clasice                                        250
  f) Instructori in scoli, cursuri si aerocluburi
     pe avioane turboreactoare sau turbopropulsoare,
     personalul tehnic de receptie si control tehnic
     al aeronavelor in zbor, personalul de incercare
     in zbor al aeronavelor noi de serie                           200
  g) Personalul navigant de control in zbor                        350
  h) Instructori in scoli, cursuri si aerocluburi
     de zbor fara motor (starturi)                                 600
  i) Personalul de parasutism profesionist
     (salturi)                                                     200
  j) Personalul de receptie de parasute noi
     (salturi)                                                      50
  k) Insotitorii de bord de deservire                              700

    Dovada efectuarii numarului de ore de zbor, al starturilor, al salturilor sau a receptiilor de aeronave se face cu carnetul se zbor. Pentru perioadele anterioare datei de 11 iunie 1954, dovada se face cu adeverintele eliberate de Departamentul Aviatiei Civile.
    Pentru personalul navigant  din avutia civila, la stabilirea pensiei se va lua in calcul, pentru fiecare an lucrat in grupa I sau II de munca, cate:
    a) 2 ani pentru grupa I de munca;
    b) 1 an si sase luni  pentru grupa II de munca.

    ANEXA 2

                 GRUPA II
Locurile de munca (activitatile) permanente cu operatii periculoase ce se incadreaza la art. 2 alin. (3) lit. e)

    1. Personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica (inclusiv a celor de manevra, festivitati si hidraulice).
    2. Personalul care executa receptia, prin trageri, a armamentului nou si dupa executarea reparatiilor capitale, precum si executarea tragerilor de reglaj in poligoane specializate si de experienta.
    3. Personalul care executa analize, incercari, manipulari, cercetari tehnice miniere cu explozivi, pulberi si produse pirotehnice in laboratoare organizate in acest scop.
    4. Personalul de la experimentare, receptia si verificarea explozivilor, pulberilor, munitiilor si a elementelor de munitii incarcate, precum si a produselor pirotehnice.
    5. Personalul care executa reparatia si intretinerea instalatiilor de catapultare.
    6. Personalul care efectueaza analiza combustibiilor speciali pentru tehnica militara.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 215/1977

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 215 din 1977
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu