E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 215 din 12 iulie 1977

cu privire la incadrarea personalului muncitor in grupele I, II sau III de munca

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 70 din 16 iulie 1977


SmartCity3


    In scopul asigurarii unor conditii din ce in ce mai bune de munca si reglementarii incadrarii in grupele I, II sau III de munca in vederea pensionarii,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    In raport de conditiile, complexitatea, solicitarea mai mare si importanta muncii, locurile de munca se incadreaza in grupele I, II sau III de munca.
    Art. 2
    (1) Locurile de munca care, prin natura si specificul lor, fac ca munca sa se desfasoare in conditii deosebite se incadreaza permanent in grupele I si II de munca. Anumite locuri de munca unde exista, de asemenea, conditii deosebite dar care pot fi imbunatatite prin masuri tehnice sau organizatorice, se incadreaza temporar in aceste grupe si se revizuiesc anual in raport cu modificarea conditiilor.
    (2) In grupa I de munca se incadreaza cu caracter permanent:
    a) minerii si celelalte categorii de personal care lucreaza in subteran;
    b) personalul care executa prelucrarea minereurilor radioactive;
    c) scafandrii si chesonierii;
    d) personalul de pe platformele de foraj marin;
    e) personalul navigant din aviatia civila care realizeaza anual numarul de ore de zbor minim prevazut pe diferite tipuri de aeronave si functia indeplinita, in anexa nr. 1;
    f) personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, manipularea, transportul produselor explozive si a munitiilor si elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mare, inclusiv distrugerea si delaborarea acestora;
    g) zidarii samotori care lucreaza cu caramizi din sticla sau la temperaturi de peste 40 grade C;
    h) sticlarii care prelucreaza topitura de sticla prin suflare cu gura si fasonarea acesteia;
    i) vopsitorii de la dublu fund al navelor;
    j) personalul care lucreaza in leprozerii.
    (3) In grupa II de munca se incadreaza cu caracter permanent:
    a) minerii si celelalte categorii de personal care lucreaza in subteran in minele de sare;
    b) personalul care executa drenuri la adancime mai mare de 8 m;
    c) personalul navigant din aviatia civila care realizeaza cel putin 50% din numarul de ore de zbor (salturi sau starturi) prevazute in grupa I de munca;
    d) sudorii care lucreaza in interior la nave, cazane, conducte, cilindri de locomotive, stalpi metalici inchisi, rezervoare, bazine si alte instalatii inchise;
    e) personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si a elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica, in conditiile stabilite in anexa nr. 2;
    f) personalul care executa direct operatii de curatire de canale subterane, cosuri industriale, canale de fum, canale de la unitati de celuloza, instalatii din rafinarii, in interiorul cisternelor, rezervoarelor, tancurilor si conductelor petroliere;
    g) personalul care executa ermetizari de cabine de avioane cu reactie;
    h) personalul din sala masinilor (cazanelor si motoarelor) de pe nave oceanice, maritime, fluviale si de pe navele care executa lucrari legate de forajul marin; personalul de pe navele de pescuit in apele maritime si oceanice (exclusiv personalul auxiliar);
    i) personalul care executa lucrari de manipulare si stivuire in sali de congelare si camere frigorifice cu temperatura sub minus 25 grade C.
    (4) Personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functia de balerin si acrobat, se incadreaza in grupa I de munca, iar personalul artistic din institutiile de stat, care indeplineste functiile de solist vocal de opera si opereta, instrumentist la instrumente de suflat, artist de circ cu activitate de calarie sau dresuri de animale salbatice, se incadreaza in grupa II de munca.
    Art. 3
    (1) Locurile de munca care se incadreaza temporar, pana la luarea masurilor de imbunatatire a conditiilor, in grupele I sau II de munca vor fi stabilite anual in limita numarului maxim aprobat prin planul national unic, prin ordin comunal al Ministerului Muncii, Consiliul Sanitar Superior si Consiliul Central al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania.
    (2) In toate situatiile in care, urmare a masurilor luate, conditiile in care se desfasoara activitatea la locul de munca prevazute temporar in grupele I sau II de munca s-au imbunatatit ori normalizat, unitatile sunt obligate sa la includa, potrivit dispozitiilor legale, in grupa de munca corespunzatoare.
    Art. 4
    Incadrarea in grupele I si II se face in limita numarului maxim de persoane aprobat anual, defalcat pe ministere, alte organe centrale si consilii populare judetene si al municipiului Bucuresti, odata cu adoptarea planului national unic de dezvoltare economico-sociala, astfel;
    a) pentru locurile de munca cu caracter permanent, numarul se stabileste in raport cu personalul necesar realizarii productiei planificate;
    b) pentru cele cu caracter temporar, numarul se stabileste in raport cu prevederile programelor de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de munca sau ale documentatiilor tehnico-economice.
    Art. 5
    Personalul de la celelalte locuri de munca se incadreaza in grupa III.
    Art. 6
    (1) Ministerele, celelalte organe centrale, comitetele executive ale consiliilor populare judetene si ale municipiului Bucuresti, centralele industriale, intreprinderile si institutiile sunt obligate sa ia masurile necesare pentru imbunatatirea continua a conditiilor de munca, pentru prevenirea accidentelor si imbolnavirilor profesionale, respectarea riguroasa a normelor de protectie a muncii, pentru apararea vietii si sanatatii personalului muncitor in procesul de productie.
    (2) In unitatile in care nu au fost realizate masurile prevazute pentru asigurarea unor conditii de munca corespunzatoare, se vor intocmi programe de masuri pe baza carora, pana la sfarsitul anului 1978, sa se elimine cauzele care determina existenta unor conditii de munca deosebite.
    (3) Aceste programe vor fi dezbatute in adunarile generale ale oamenilor muncii si aprobate de organele ierarhice superioare, care vor urmari si controla sistematic indeplinirea lor la termenele stabilite.
    Art. 7
    (1) Institutele de proiectare si cercetare sunt obligate sa prevada, conform reglementarilor in vigoare, inca din faza de proiect, toate solutiile care sa asigure conditii corespunzatoare de desfasurare a muncii, cu respectarea normelor legate de tehnica securitatii si protectiei muncii, astfel incat sa se elimine orice pericol de imbolnavire sau accidentare.
    (2) Ministerele, celelalte organe centrale si comitetele executive ale consiliilor populare judetene si ale municipiului Bucuresti, sunt obligate ca, in documentatiile tehnico-economice pentru investitii ce se supun spre aprobare organelor competente, sa precizeze ca sunt asigurate conditii corespunzatoare de munca.
    (3) In cazul in care, cu toate masurile tehnice si organizatorice luate, mai raman locuri de munca unde, prin natura si specificul activitatii, munca se desfasoara in conditii deosebite, se vor mentiona numarul si categoriile de personal care vor lucra in aceste conditii.
    Art. 8
    Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Consiliul Central al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania, vor controla modul de respectare a prevederilor prezentului decret si vor informa anual Consiliul de Ministri asupra rezultatelor obtinute in imbunatatirea conditiilor de munca.
    Art. 9
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul decret.
    Art. 10
    (1) Prevederile prezentului decret intra in vigoare la 1 iulie 1977.
    (2) Pe aceeasi data se abroga Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1061 din 15 mai 1968 pentru stabilirea criteriilor de incadrare a locurilor de munca in grupele I si II prevazute de Legea nr. 27/1966 si a organelor care fac aceste incadrari, precum si Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1296 din 25 decembrie 1975 privind completarea Hotararii Consiliului de Ministri nr. 1061/1968.

    ANEXA 1

                    GRUPA I
Tipuri de aeronave, functia indeplinita si numarul de ore de zbor (salturi si starturi)
                                                             Numar ore de zbor
                                                            (salturi, starturi)
                                                          ---------------------
  a) Avioane turboreactoare si turbopropulsoare de
     transport public                                              600
  b) Avioane clasice de transport public sau in
     misiuni sanitare si de specialitate                           500
  c) Elicoptere sau avioane utilitare                              450
  d) Aeronave prototipuri in incercare in zbor                     100
  e) Aeronave in zbor (ca echipaj) de receptie,
     instructori in scoli, cursuri si aerocluburi
     pentru avioane clasice                                        250
  f) Instructori in scoli, cursuri si aerocluburi
     pe avioane turboreactoare sau turbopropulsoare,
     personalul tehnic de receptie si control tehnic
     al aeronavelor in zbor, personalul de incercare
     in zbor al aeronavelor noi de serie                           200
  g) Personalul navigant de control in zbor                        350
  h) Instructori in scoli, cursuri si aerocluburi
     de zbor fara motor (starturi)                                 600
  i) Personalul de parasutism profesionist
     (salturi)                                                     200
  j) Personalul de receptie de parasute noi
     (salturi)                                                      50
  k) Insotitorii de bord de deservire                              700

    Dovada efectuarii numarului de ore de zbor, al starturilor, al salturilor sau a receptiilor de aeronave se face cu carnetul se zbor. Pentru perioadele anterioare datei de 11 iunie 1954, dovada se face cu adeverintele eliberate de Departamentul Aviatiei Civile.
    Pentru personalul navigant  din avutia civila, la stabilirea pensiei se va lua in calcul, pentru fiecare an lucrat in grupa I sau II de munca, cate:
    a) 2 ani pentru grupa I de munca;
    b) 1 an si sase luni  pentru grupa II de munca.

    ANEXA 2

                 GRUPA II
Locurile de munca (activitatile) permanente cu operatii periculoase ce se incadreaza la art. 2 alin. (3) lit. e)

    1. Personalul care executa operatii periculoase la fabricarea, incercarea, receptia, verificarea si manipularea munitiilor si elementelor lor cu explozivi de sensibilitate mica (inclusiv a celor de manevra, festivitati si hidraulice).
    2. Personalul care executa receptia, prin trageri, a armamentului nou si dupa executarea reparatiilor capitale, precum si executarea tragerilor de reglaj in poligoane specializate si de experienta.
    3. Personalul care executa analize, incercari, manipulari, cercetari tehnice miniere cu explozivi, pulberi si produse pirotehnice in laboratoare organizate in acest scop.
    4. Personalul de la experimentare, receptia si verificarea explozivilor, pulberilor, munitiilor si a elementelor de munitii incarcate, precum si a produselor pirotehnice.
    5. Personalul care executa reparatia si intretinerea instalatiilor de catapultare.
    6. Personalul care efectueaza analiza combustibiilor speciali pentru tehnica militara.


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 215/1977

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 215 din 1977
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu