Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 142 din 28 aprilie 1983

privind unele masuri pentru imbunatatirea activitatii de cercetare, inginerie tehnologica si productie in domeniul fabricatiei masinilor, instalatiilor si utilajelor pentru industria miniera

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 31 din 30 aprilie 1983


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Pe data de 1 mai 1983 se infiinteaza Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara, cu sediul in municipiul Timisoara, judetul Timis, sub indrumarea si controlul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini, avand ca obiect de activitate cercetare, inginerie tehnologica si productie de instalatii, echipamente, masini si utilaje miniere, utilaje de transport continuu, reductoare de viteza, masini de ridicat si transport uzinal, piese de schimb pentru produsele fabricate, asistenta tehnica la montajul si punerea in functiune a utilajelor realizate, exercitarea atributiilor prevazute de lege privind calitatea de furnizor general pentru produsele care se realizeaza in unitatile centralei.
    Art. 2
    Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara se infiinteaza prin preluarea activitatii de cercetare, inginerie tehnologica si productie de utilaj minier de la Centrala industriala de utilaj petrolier si minier Ploiesti si a activitatii de cercetare, inginerie tehnologica si productie pentru masini de ridicat de la Centrala industriala de utilaj energetic, metalurgic si masini de ridicat Bucuresti.
    Art. 3
    Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara se constituie pe structura Intreprinderii mecanice Timisoara, unitate fara personalitate juridica, functioneaza pe baza autoconducerii muncitoresti si autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridica, si se organizeaza potrivit normelor legale cu privire la organizarea si conducerea unitatilor socialiste.
    Structura organizatorica a centralei este cea prevazuta in Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile economice, cu modificarile ulterioare.
    Art. 4
    Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara se incadreaza in gradul special de organizare si are in subordine unitatile prevazute in anexa nr. 1.
    Art. 5
    Coordonarea realizarii produselor pe tipuri de masini si utilaje specializate pentru industria miniera, in scopul asimilarii si modernizarii produselor si imbunatatirii permanente a parametrilor tehnici si functionali ai acestora, precum si asigurarea asistentei tehnice pentru utilajele livrate, se fac de intreprinderile prevazute in anexa nr. 2*).
    Art. 6
    Centrala industriala de utilaj energetic, metalurgic si masini de ridicat Bucuresti, de sub indrumarea si controlul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini, isi schimba denumirea in "Centrala industriala de utilaj energetic si metalurgic Bucuresti" si isi pastreaza gradul actual de organizare aprobat.
    Art. 7
    Centrala industriala de utilaj petrolier si minier Ploiesti, de sub indrumarea si controlul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini, isi schimba denumirea in "Centrala industriala de utilaj petrolier Ploiesti", are in subordine unitatile prevazute in anexa nr. 3 si isi pastreaza gradul actual de organizare aprobat.
    Directia de utilaj minier, din cadrul Centralei industriale de utilaj petrolier Ploiesti, se desfiinteaza.
    Art. 8
    Intreprinderea mecanica Timisoara si Intreprinderea de utilaj de ridicat si transportat Lugoj, din subordinea Centralei industriale de utilaj energetic si metalurgic Bucuresti, trec in subordinea Centralei industriale de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara.
    Art. 9
    Intreprinderea de armaturi industriale din fonta si otel Zalau si Intreprinderea metalurgica Bacau, din subordinea Centralei industriale de utilaj tehnologic, chimic si rafinarii Bucuresti, si Intreprinderea mecanica "Dr. Petru Groza" - orasul Dr. Petru Groza, din subordinea Centralei industriale de utilaj energetic si metalurgic Bucuresti, trec in subordinea Centralei industriale de utilaj petrolier Ploiesti, de sub indrumarea si controlul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini.
    Art. 10
    Numarul de personal pentru aparatul propriu al centralelor industriale care se infiinteaza sau se reorganizeaza potrivit prezentului decret este prevazut in anexa nr. 4*).
    Art. 11
    Pe data de 1 mai 1983 se infiinteaza Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier, masini de ridicat si transport uzinal Timisoara, cu sediul in municipiul Timisoara, judetul Timis, in subordinea Centralei industriale de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara si in componenta Institutului central pentru constructii de masini Bucuresti, avand ca obiect de activitate cercetari in domeniul utilajelor miniere, masini de ridicat, transport uzinal, sisteme de transport intern si depozite, standardizari, tipizari, realizarea de modele si prototipuri, omologarea acestora, precum si urmarirea comportarii si fiabilitatii lor si coordonarea activitatii de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier si transport continuu ce se realizeaza la Centrul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier Satu Mare.
    Institutul se infiinteaza prin preluarea unor activitati de la Centrul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru masini de ridicat si transport uzinal Timisoara, din structura Institutului de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru echipamente energetice si masini de ridicat Bucuresti, din subordinea Centralei industriale de utilaj energetic si metalurgic Bucuresti, care se desfiinteaza, cat si preluarea Centrului de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier Satu Mare, din structura Institutului de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj petrolier si minier Ploiesti, din subordinea Centralei de utilaj petrolier Ploiesti.
    Art. 12
    Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier, masini de ridicat si transport uzinal Timisoara functioneaza pe baza autoconducerii muncitoresti si autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridica, si se organizeaza potrivit Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile de cercetare si de proiectare.
    Art. 13
    Institutul de cercetare stiintifica si de inginerie tehnologica pentru echipamente energetice si masini de ridicat Bucuresti isi schimba denumirea in "Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru echipamente energetice Bucuresti", modificandu-se corespunzator obiectul de activitate.
    Art. 14
    Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj petrolier si minier Ploiesti isi schimba denumirea in "Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj petrolier si armaturi industriale Ploiesti", modificandu-se corespunzator obiectul de activitate.
    Art. 15
    Institutul de cercetare stiintifica si de inginerie tehnologica pentru utilaj petrolier si armaturi industriale Ploiesti si Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru echipamente energetice Bucuresti, subunitatile si personalul incadrat la aceste unitati isi pastreaza marimea, nivelul de retribuire, grupa de ramuri, gradele de organizare si reteaua tarifara aprobate prin Decretul nr. 552/1978.
    Art. 16
    Institutul de cercetare stiintifica si de inginerie tehnologica pentru utilaj minier, masini de ridicat si transport uzinal Timisoara se incadreaza in categoria institutelor mijlocii si va utiliza nivelul II de retribuire pentru personalul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica cu studii superioare atestat, grupa III de ramuri pentru personalul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica cu studii superioare neatestate si fara studii superioare, precum si pentru personalul tehnic productiv, economic, de alta specialitate, de administratie din subunitatile de productie.
    Art. 17
    In structura organizatorica a intreprinderilor industriale din subordinea Centralei industriale de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara, de sub indrumarea si controlul Ministerului Industriei Constructiilor de Masini, se vor organiza compartimente specializate la nivel de colectiv, atelier sau sectie pentru proiectarea de produs, potrivit prevederilor Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile de cercetare si de proiectare sau potrivit prevederilor Decretului nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile economice.
    Compartimentele organizate potrivit alin. 1 vor prelua unele activitati de la Centrul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru masini de ridicat si transport uzinal Timisoara si de la Centrul de cercetare stiintifica si de inginerie tehnologica pentru utilaj minier Satu Mare si vor fi constituite din 500 de posturi ce se vor prelua pe baza de protocol de la cele doua centre si din personalul tehnic productiv acordat intreprinderilor industriale prin planurile anuale.
    Filialele din structura organizatorica a Centrului de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier Satu Mare, organizate pe langa intreprinderi, se desfiinteaza.
    Art. 18
    Sectiile si atelierele de la intreprinderi din centrala organizate potrivit prevederilor Decretului nr. 297/1973 vor utiliza nivelul II de retribuire pentru personalul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica cu studii superioare atestat si grupa III de ramuri pentru personalul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica cu studii superioare  neatestat si fara studii superioare.
    Pentru seful de sectie sau atelier de proiectare de produs, indemnizatia de conducere va fi cea prevazuta de Legea retribuirii dupa cantitatea si calitatea muncii nr. 57/1974 pentru unitatile de cercetare si proiectare la unitatea de marime "mica".
    Art. 19
    Compartimentele de proiectare de produs organizate potrivit art. 17 au ca obiect de activitate diversificarea si modernizarea produselor, prelucrarea documentatiei tehnice necesare realizarii produselor, asigurarea asistentei tehnice in fabricatie, elaborarea de norme interne de fabricatie, intocmirea caietelor de sarcini pentru produsele executate de intreprinderi, stabilirea consumurilor specifice de materiale, combustibil si energie pentru produsele din profilul de fabricatie al intreprinderilor etc.
    Art. 20
    Personalul cu studii superioare de cercetare proiectare atestat, care trece in baza prevederilor prezentului decret la unitatile noi infiintate de cercetare-proiectare si la intreprinderile la care se organizeaza activitate de proiectare de produs, potrivit prevederilor Decretului nr. 297/1973, isi pastreaza gradul profesional daca desfasoara in continuare aceeasi activitate.
    Art. 21
    Personalul trecut de la unitatile de cercetare-proiectare la intreprinderile industriale se va lua in calculul productivitatii muncii incepand cu anul 1984.
    Art. 22
    Functiile prevazute in anexa nr. 5*) pentru Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara si Intreprinderea mecanica Timisoara se retribuie potrivit prevederilor aceleiasi anexe.
    Art. 23
    Centrala industriala de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara se doteaza cu un autoturism pentru transport de persoane in interes de serviciu, completandu-se corespunzator pentru Ministerul Industriei Constructiilor de Masini anexa nr. 1 la Decretul nr. 277/1979.
    Art. 24
    Activul si pasivul stabilit pe baza bilanturilor incheiate la data de 30 aprilie 1983, impreuna cu indicatorii de plan economici si financiari si cu contractele incheiate aferente unitatilor si activitatilor, trec de la unitatile care se reorganizeaza sau se desfiinteaza la unitatile care se infiinteaza si la intreprinderile industriale, potrivit prezentului decret, pe baza de protocol.
    Personalul muncitor care trece la unitatile infiintate si la intreprinderi industriale se considera transferat in interesul serviciului.
    Art. 25
    Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele masuri pentru utilizarea rationala a personalului din unitatile socialiste nu se aplica la unitatile reorganizate potrivit prevederilor prezentului decret, posturilor de pe care urmeaza sa se transfere personal in aparatul celor doua centrale industriale, precum si posturilor din alte unitati pe care urmeaza sa se transfere personalul muncitor.
    Art. 26
    Subunitatile noi de productie din componenta Intreprinderii mecanice Timisoara se incadreaza in gradele de organizare prevazute in anexa nr. 6*).
    Art. 27
    Comitetul de Stat al Planificarii si Ministerul Finantelor vor supune, spre aprobare, in termen de 45 de zile de la data prezentului decret, modificarea indicatorilor de plan economici si financiari aprobati Ministerului Industriei Constructiilor de Masini pe anul 1983 si pe perioada 1981-1985, pe centrale industriale, precum si in structura si volumul bugetului de stat, potrivit prevederilor prezentului decret.
    Art. 28
    Prevederile prezentului decret se aplica in cadrul indicatorilor planului de munca si retribuire a muncii aprobati Ministerului Industriei Constructiilor de Masini pe anul 1983.
    Art. 29
    Anexa nr. 3 pct. I la Decretul nr. 267/1981 privind organizarea si functionarea Ministerului Industriei Constructiilor de Masini, anexele nr. 1 si 3 la Decretul nr. 139/1974 privind aprobarea listelor unitatilor de cercetare si de proiectare organizate potrivit Decretului nr. 297/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unitatile de cercetare si proiectare, anexele nr. XI, XII, XIII, XIV, XVI la Decretul nr. 552/1978 privind unele masuri pentru imbunatatirea organizarii Ministerului Industriei Constructiilor de Masini si a activitatii de productie, de cercetare stiintifica, inginerie tehnologica si de proiectare in unitatile ministerului, cu modificarile ulterioare, anexele nr. 1 si 2 la Hotararea Consiliului de Ministri nr. 367/1973 privind unele masuri de reorganizare a centralelor industriale, unitatilor asimilate acestora, precum si a unor intreprinderi de stat, se modifica potrivit prezentului decret.
    Art. 30
    Anexele nr. 1-6 fac parte integranta din prezentul decret.
-----------------
    *) Anexa a fost comunicata institutiilor interesate.

    ANEXA 1
                             UNITATILE
din subordinea Centralei industriale de utilaj minier si masini de ridicat Timisoara

1. Intreprinderea mecanica Timisoara *)
2. Intreprinderea "UNIO" Satu Mare
- Fabrica de instalatii si utilaje tehnologice Carei*)
- Fabrica de utilaj minier si tehnologic Negresti-oas*)
3. Intreprinderea mecanica de masini si utilaj minier Baia Mare
4. Intreprinderea de utilaj de ridicat si transportat Lugoj
5. Intreprinderea de utilaj minier Petrosani
6. Intreprinderea de utilaj minier Targu Jiu
7. Intreprinderea de utilaj minier Filipestii de Padure
8. Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier, masini de ridicat si transport uzinal Timisoara, cu:
- Centrul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj minier Satu Mare*)
----------------
    *) Unitate fara personalitate juridica.

    ANEXA 3 UNITATILE
din subordinea Centralei industriale de utilaj petrolier Ploiesti
    1. Intreprinderea "1 Mai" Ploiesti *)
    2. Intreprinderea pentru constructii de masini si utilaje grele Giurgiu
    3. Intreprinderea de utilaj petrolier Targoviste
    4. Intreprinderea de armaturi industriale din fonta si otel Zalau
    5. Intreprinderea mecanica Campina
    6. Intreprinderea de piese turnate Campina
    7. Intreprinderea "Neptun" Campina
    8. Intreprinderea metalurgica Bacau
    9. Intreprinderea mecanica Vaslui
    10. Intreprinderea mecanica "Dr. Petru Groza" - orasul Dr. Petru Groza
    11. Intreprinderea mecanica Targoviste
    12. Institutul de cercetare stiintifica si inginerie tehnologica pentru utilaj petrolier si armaturi industriale Ploiesti.
                



SmartCity5

COMENTARII la Decretul 142/1983

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 142 din 1983
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 142/1983
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu