Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 232 din 21 aprilie 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2, ale art. 5 si ale art. 42 alin. (3) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, precum si ale art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 533 din 23 iunie 2005


SmartCity3


    Ioan Vida              - presedinte
    Nicolae Cochinescu     - judecator
    Constantin Doldur      - judecator
    Acsinte Gaspar         - judecator
    Kozsokar Gabor         - judecator
    Petre Ninosu           - judecator
    Ion Predescu           - judecator
    Serban Viorel Stanoiu  - judecator
    Florentina Balta       - procuror
    Claudia Margareta Nita - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2, ale art. 5 si ale art. 42 alin. (3) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, precum si ale art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003, exceptie ridicata de Marian Ionescu in Dosarul nr. 7.695/2004 al Judecatoriei Pitesti.
    La apelul nominal raspunde partea Societatea Comerciala "Electrica" - S.A. - Societatea Comerciala Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Oltenia" - S.A. - Sucursala Pitesti, prin consilier juridic Emil Gigoi, cu delegatie depusa la dosar, lipsind cealalta parte, fata de care procedura de citare este legal indeplinita.
    Cauza fiind in stare de judecata, reprezentantul partii Societatea Comerciala "Electrica" - S.A. - Societatea Comerciala Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Oltenia" - S.A. - Sucursala Pitesti solicita respingerea exceptiei de neconstitutionalitate, intrucat apreciaza ca textele de lege criticate nu contravin normelor constitutionale invocate. In acest sens prezinta aspecte de fapt specifice cauzei deduse solutionarii in fata instantei de judecata si in final face referiri cu privire la jurisprudenta Curtii Constitutionale in materie, care urmeaza a fi retinuta. Depune note scrise.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate, deoarece considera ca dispozitiile legale criticate nu incalca regimul protectiei proprietatii private, consacrat de art. 44 alin. (2) si (3) din Constitutie. In ceea ce priveste dispozitiile art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003, se arata ca acestea au mai fost supuse controlului de constitutionalitate in repetate randuri, Curtea Constitutionala constatand ca ele nu contravin normelor si principiilor fundamentale.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, retine urmatoarele:
    Prin Incheierea din 17 ianuarie 2005, pronuntata in Dosarul nr. 7.695/2004, Judecatoria Pitesti a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2, ale art. 5 si ale art. 38 alin. (3) [art. 43 alin. (3)] din Legea fondului funciar nr. 18/1991, precum si ale art. 34 pct. 4 din Legea energiei electrice nr. 318/2003. Exceptia a fost ridicata de Marian Ionescu intr-o cauza civila avand ca obiect pretentii contractuale.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate se arata ca textele legale criticate sunt neconstitutionale, invocandu-se in acest sens dispozitiile art. 44 alin. (2) si (3) din Legea fundamentala, referitoare la garantarea si ocrotirea proprietatii private in mod egal de lege, indiferent de titular, precum si la interzicerea exproprierii, cu exceptia cauzei de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire. In plus, se mai sustine ca "in cauza nu ne aflam in fata unei legi de expropriere pentru a putea discuta de utilitate publica".
    Judecatoria Pitesti, ca urmare a unei solicitari a Curtii Constitutionale in sensul completarii incheierii de sesizare cu opinia instantei, a transmis punctul sau de vedere prin care apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate nu este intemeiata, intrucat textele de lege criticate nu contravin art. 44 si 136 din Constitutie. In legatura cu dispozitiile "art. 2, art. 5, art. 38 alin. 3 si art. 43 alin. 3" din Legea nr. 18/1991, se arata ca acestea "se refera in general la categoriile de terenuri, in functie de destinatie, la terenurile ce au ca destinatie transportul energiei electrice, apartenenta la domeniul public si, respectiv, terenurile din zona montana, constituirea dreptului de proprietate si atribuirea de teren de pana la 10 ha familiilor din zona montana, ca atribuirea se face din domeniul privat, prin ordinul prefectului, la propunerea primariilor". Referitor la dispozitiile "art. 34 pct. 4 din Legea nr. 318/2003 a energiei electrice", se mentioneaza ca "acestea reglementeaza operatiunile de transport energie electrica si sisteme retele electrice".
    In concluzie, se apreciaza ca textele legale mentionate sunt in "stransa concordanta" cu normele constitutionale invocate de autorul exceptiei ca fiind incalcate, eventualele probleme care s-ar putea ridica in legatura cu aceste prevederi depinzand de o "buna aplicare, care nu se poate face contrar dispozitiilor sau principiilor Constitutiei". In acest context se mai precizeaza ca "instanta nu isi poate exprima opinia daca o lege este buna sau nu sau daca este eficienta sau nu", ci numai Parlamentul poate hotari, in limitele Constitutiei, asupra continutului si oportunitatii reglementarilor legale.
    Potrivit dispozitiilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si formula punctele de vedere cu privire la exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Guvernul considera ca exceptia de neconstitutionalitate este inadmisibila. In acest sens se arata ca autorul, in motivarea sa, se limiteaza doar la indicarea textelor constitutionale pretins incalcate, fara a formula nici un motiv prin care sa sustina neconstitutionalitatea textelor de lege criticate. Or, potrivit art. 10 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, sesizarile adresate Curtii Constitutionale "trebuie facute in forma scrisa si motivate". Data fiind lipsa indeplinirii acestei din urma conditii, urmeaza a se face aplicarea art. 29 din aceeasi lege, exceptia fiind respinsa ca inadmisibila. In sensul acestei practici este invocata si jurisprudenta Curtii Constitutionale, de exemplu Decizia nr. 212 din 7 noiembrie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 2001.
    Avocatul Poporului considera ca sesizarea instantei de contencios constitutional nu este legala, deoarece incheierea prin care Curtea Constitutionala a fost investita cu solutionarea exceptiei nu cuprinde opinia instantei de judecata cu privire la aceasta exceptie. Or, potrivit art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992, sesizarea Curtii Constitutionale se dispune de catre instanta in fata careia s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate, printr-o incheiere ce va cuprinde opinia instantei asupra exceptiei si punctele de vedere ale partilor insotite de dovezile depuse de acestea.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, sustinerile partii prezente, concluziile procurorului si dispozitiile de lege criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, precum si celor ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie, potrivit incheierii de sesizare a instantei de judecata, dispozitiile art. 2, 5 si ale art. 38 alin. (3) [art. 43 alin. (3)] din Legea fondului funciar nr. 18/1991, precum si cele ale art. 34 pct. 4 din Legea energiei electrice nr. 318/2003. Analizand insa motivarea formulata si textele de lege criticate, Curtea constata ca instanta de judecata a retinut in mod gresit obiectul exceptiei de neconstitutionalitate, care, in realitate, potrivit sustinerilor autorului exceptiei, priveste dispozitiile art. 2, 5 si ale art. 42 alin. (3) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1 din 5 ianuarie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele ale art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511 din 16 iulie 2003. Textele de lege mentionate au urmatorul cuprins:
    Art. 2, 5 si art. 42 alin. (3) din Legea nr. 18/1991:
    - Art. 2: "In functie de destinatie, terenurile sunt:
    a) terenuri cu destinatie agricola, si anume: terenurile agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fanetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -, cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasunile impadurite, cele ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajarile piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice si de exploatare agricola, platformele si spatiile de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenurile neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola;
    b) terenuri cu destinatie forestiera, si anume: terenurile impadurite sau cele care servesc nevoilor de cultura, productie ori administrare silvica, terenurile destinate impaduririlor si cele neproductive - stancarii, abrupturi, bolovanisuri, rape, ravene, torenti -, daca sunt cuprinse in amenajamentele silvice;
    c) terenuri aflate permanent sub ape, si anume: albiile minore ale cursurilor de apa, cuvetele lacurilor la nivelurile maxime de retentie, fundul apelor maritime interioare si al marii teritoriale;
    d) terenuri din intravilan, aferente localitatilor urbane si rurale, pe care sunt amplasate constructiile, alte amenajari ale localitatilor, inclusiv terenurile agricole si forestiere;
    e) terenuri cu destinatii speciale, cum sunt cele folosite pentru transporturile rutiere, feroviare, navale si aeriene, cu constructiile si instalatiile aferente, constructii si instalatii hidrotehnice, termice, de transport al energiei electrice si gazelor naturale, de telecomunicatii, pentru exploatarile miniere si petroliere, cariere si halde de orice fel, pentru nevoile de aparare, plajele, rezervatiile, monumentele naturii, ansamblurile si siturile arheologice si istorice si altele asemenea.";
    - Art. 5: "(1) Apartin domeniului public terenurile pe care sunt amplasate constructii de interes public, piete, cai de comunicatii, retele stradale si parcuri publice, porturi si aeroporturi, terenurile cu destinatie forestiera, albiile raurilor si fluviilor, cuvetele lacurilor de interes public, fundul apelor maritime interioare si al marii teritoriale, tarmurile Marii Negre, inclusiv plajele, terenurile pentru rezervatii naturale si parcuri nationale, monumentele, ansamblurile si siturile arheologice si istorice, monumentele naturii, terenurile pentru nevoile apararii sau pentru alte folosinte care, potrivit legii, sunt de domeniul public ori care, prin natura lor, sunt de uz sau interes public.
    (2) Terenurile care fac parte din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile si imprescriptibile. Ele nu pot fi introduse in circuitul civil decat daca, potrivit legii, sunt dezafectate din domeniul public.";
    - Art. 42 alin. (3): "Nu pot fi atribuite suprafetele de teren pe care s-au efectuat investitii, altele decat imbunatatiri funciare."
    Art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003: "Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului."
    In motivarea exceptiei ridicate autorul invoca incalcarea dispozitiilor art. 44 alin. (2) si (3) din Constitutie, care au urmatorul continut:
    - Art. 44 alin. (2) si (3): "(2) Proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular. Cetatenii straini si apatrizii pot dobandi dreptul de proprietate privata asupra terenurilor numai in conditiile rezultate din aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si din alte tratate internationale la care Romania este parte, pe baza de reciprocitate, in conditiile prevazute prin lege organica, precum si prin mostenire legala.
    (3) Nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabila despagubire."
    Examinand textele de lege criticate, raportate la normele constitutionale invocate, Curtea constata ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata si urmeaza a fi respinsa pentru urmatoarele considerente:
    Critica de neconstitutionalitate a autorului exceptiei consta in aceea ca dispozitiile de lege atacate instituie exercitarea drepturilor de uz si servitute, cu titlu gratuit, de catre titularii licentelor privind desfasurarea activitatilor in domeniul energiei electrice asupra terenului, proprietate a sa pe care se afla retele electrice de distributie. Precizand ca textele legale atacate sunt adoptate anterior modificarii Constitutiei, se sustine ca efectul aplicarii acestora echivaleaza cu o expropriere, fara a fi insa intemeiata pe o cauza de utilitate publica. In consecinta, sunt incalcate garantiile constitutionale ale dreptului de proprietate privata instituite de art. 44 alin. (2) si (3) din Constitutie, asa cum sunt acestea definite ca urmare a modificarilor aduse Legii fundamentale.
    Analizand textele de lege atacate ca fiind neconstitutionale, Curtea retine urmatoarele: art. 2 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 stabileste categoriile de terenuri, in functie de destinatia lor, astfel: terenuri cu destinatie agricola [lit. a)], terenuri cu destinatie forestiera [lit. b)], terenuri aflate permanent sub ape [lit. c)], terenuri din intravilan [lit. d)] si terenuri cu destinatii speciale [lit. e)]. In aceasta ultima categorie sunt enumerate, printre altele, constructiile de transport al energiei electrice. Analizand actele aflate la dosarul cauzei, se constata ca doar aceasta clasificare, reglementata la lit. e) a art. 2 din Legea nr. 18/1991, prezinta interes pentru autorul exceptiei, acesta fiind proprietarul unui teren pe care se situeaza retele electrice de distributie a energiei electrice; art. 5 din aceeasi lege stabileste categoriile de terenuri apartinand domeniului public, terenuri printre care sunt enumerate si cele "pentru nevoile apararii sau pentru alte folosinte care, potrivit legii, sunt de domeniul public ori care, prin natura lor, sunt de uz sau interes public"; art. 42 alin. (3) prevede ca "nu pot fi atribuite suprafetele de teren pe care s-au efectuat investitii, altele decat imbunatatiri funciare".
    Coroborand textele criticate din Legea fondului funciar nr. 18/1991 rezulta ca apartin domeniului public constructiile de transport al energiei electrice, intrucat acestea sunt amplasate pe terenuri cu destinatii speciale, folosite in uz sau interes public. In consecinta, aceste terenuri sunt, conform legii, inalienabile, insesizabile si imprescriptibile, atat timp cat apartin domeniului public al statului.
    Aceeasi concluzie se desprinde si din economia dispozitiilor art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003, potrivit carora terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la data intrarii in vigoare a legii sunt si raman in proprietatea publica a statului.
    In ceea ce priveste critica de neconstitutionalitate fata de prevederile art. 44 alin. (2) si (3) din Constitutie, se constata ca dispozitiile de lege atacate nu contravin exigentelor principiului garantarii si ocrotirii proprietatii private. Incadrarea prin lege organica a terenurilor pe care se situeaza retelele energetice de distributie in categoria terenurilor cu destinatie speciala, precum si reglementarea unui regim juridic special al acestora, propriu domeniului public al statului, se justifica prin caracterul de bun public de interes national al fondului energetic si corespund pe deplin regimului constitutional de protectie a proprietatii. Dreptul de proprietate nu este un drept absolut, iar prevederile art. 44 alin. (1) din Constitutie, potrivit carora "continutul si limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege", precum si cele ale art. 136 alin. (5), care consacra caracterul inviolabil al proprietatii private "in conditiile legii organice", au in vedere tocmai circumstantieri ale exercitiului prerogativelor dreptului de proprietate, justificate de necesitatea ocrotirii interesului public. Potrivit acestor dispozitii, legiuitorul ordinar este, asadar, competent sa reglementeze cadrul juridic pentru exercitarea atributelor dreptului de proprietate, in acceptiunea principala conferita de Constitutie, in asa fel incat sa nu vina in coliziune cu interesele generale sau cu interesele particulare legitime ale altor subiecte de drept, instituind astfel niste limitari rezonabile in valorificarea acestuia, ca drept subiectiv garantat. Prin textele de lege criticate, legiuitorul nu a facut decat sa dea expresie acestor imperative, in limitele si potrivit competentei sale.
    In ceea ce priveste sustinerile autorului exceptiei referitoare la efectul de expropriere gratuita a terenului sau, proprietate privata, ca urmare a aplicarii dispozitiilor legale criticate, se observa ca acestea nu releva nici o contradictie fata de dispozitiile art. 44 alin. (3) din Constitutie. Exercitarea drepturilor de uz si servitute asupra proprietatilor afectate de capacitatile energetice, cu titlu gratuit pe toata durata existentei acestora, desi are ca efect lipsirea celor interesati de o parte din veniturile imobiliare, nu se traduce intr-o expropriere formala si nici intr-o expropriere de fapt, ci duce la un control al folosirii bunurilor, ceea ce nu contravine principiului garantarii si ocrotirii proprietatii private.
    De altfel, dispozitiile art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003 au mai fost supuse controlului de constitutionalitate, Curtea constatand, de exemplu in Decizia nr. 72 din 26 februarie 2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 249 din 22 martie 2004, ca acestea nu contravin art. 44 din Constitutie. In aceasta decizie, ale carei considerente isi mentin valabilitatea si in prezenta cauza, s-a aratat ca in spete asemanatoare, referitoare la reglementarea folosirii bunurilor, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a statuat ca atat timp cat autoritatile nu au trecut la exproprierea imobilelor petitionarilor, acestia pot sa-si foloseasca bunurile, sa le vanda, sa le lase mostenire, sa le doneze sau sa le ipotecheze (cauzele Mellacher si altii contra Austriei, 1989, si Sporrong si Lonnroth contra Suediei, 1982). Prin urmare, s-a apreciat ca nu se poate asimila situatia cu o expropriere in fapt, deoarece, chiar daca dreptul de proprietate a pierdut in substanta sa, el nu a disparut, titularul dreptului dispunand inca de celelalte atribute ale dreptului de proprietate.
    Cu privire la punctul de vedere exprimat de Avocatul Poporului, in sensul ca lipsa opiniei instantei de judecata cu privire la exceptia de neconstitutionalitate ridicata conduce la nelegalitatea sesizarii, Curtea precizeaza ca aceasta lipsa nu constituie o conditie de inadmisibilitate a exceptiei de neconstitutionalitate. In acest sens, Curtea Constitutionala a statuat, de exemplu in Decizia nr. 47 din 5 martie 1997, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 146 din 10 aprilie 1998, ca "lipsa opiniei instantei judecatoresti din incheierile de sesizare nu poate opri Curtea sa judece cauzele ce i-au fost deduse, deoarece incalcarea de catre instanta a obligatiei de a-si exprima opinia nu poate paraliza exercitarea dreptului conferit de Constitutie autorilor exceptiei de a o invoca si, in mod corelativ, de a primi solutia rezultata din controlul legii de catre Curtea Constitutionala. De principiu, exercitiul unui drept constitutional nu poate fi impiedicat de neindeplinirea unei obligatii in sarcina unei autoritati publice, chiar daca aceasta este o instanta judecatoreasca".

    Pentru considerentele expuse mai sus, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2, ale art. 5 si ale art. 42 alin. (3) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, precum si ale art. 37 alin. (4) din Legea energiei electrice nr. 318/2003, exceptie ridicata de Marian Ionescu in Dosarul nr. 7.695/2004 al Judecatoriei Pitesti.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 21 aprilie 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent,
                              Claudia Margareta Nita



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 232/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 232 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 232/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu