Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

CIRCULARA Nr

CIRCULARA   Nr. 18 din 25 noiembrie 1998

privind punerea in circulatie, in scop numismatic, a unei monede din aur cu valoare nominala de 1.000 lei, dedicata aniversarii a 80 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romania

ACT EMIS DE:                BANCA NATIONALA A ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 456 din 27 noiembrie 1998


SmartCity3


    In cadrul manifestarilor prilejuite de implinirea, la 1 decembrie 1998, a 80 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romania, Banca Nationala a Romaniei, in conformitate cu prevederile Legii nr. 101/1998 si ale Ordonantei Guvernului nr. 45/1998, pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 1 decembrie 1998, de Ziua Nationala a Romaniei, o moneda din aur cu valoare nominala de 1.000 lei, dedicata acestei aniversari.
    Moneda are urmatoarele caracteristici:
    - forma rotunda;
    - compozitie: aur 999/1000;
    - diametru: 35 mm;
    - greutate: 31,103 grame;
    - marginea monedei: neteda.
    Aversul contine, in partea dreapta, stema Romaniei. In stanga stemei, pe orizontala, este gravata cu majuscule inscriptia ROMANIA, sub care este inscrisa valoarea nominala "1.000 lei", dispusa pe doua randuri. Sub valoarea nominala este amplasat anul emisiunii "1998". Aversul este ornamentat cu doua ramuri asezate in semicerc, una cu frunze de laur in partea superioara si alta cu frunze de stejar in partea inferioara.
    Reversul contine o compozitie grafica si heraldica simbolizand Marea Unire din 1 decembrie 1918. In partea centrala, sus, este reprezentata fatada cladirii "Sala Unirii" din Alba Iulia, brosand peste un medalion trilobat, in care sunt amplasate stemele reunite ale Tarii Romanesti, Moldovei si Transilvaniei. Suprafata medalionului este hasurata cu linii verticale si orizontale paralele. Deasupra cladirii, intr-un semicerc, este gravata deviza SEMPER UNITIS (Totdeauna uniti), iar sub aceasta, inscriptia ALBA IULIA. In partea inferioara, urmand circumferinta monedei, sunt amplasate datele aniversare "1918 - 1 DECEMBRIE - 1998".
    Tirajul emisiunii destinat vanzarii in tara si in strainatate este de minimum 2.000 de exemplare si de maximum 3.000 de exemplare.
    Monedele din aur dedicate aniversarii a 80 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romania din 1 decembrie 1918, ambalate in capsule de metacrilat transparent, se comercializeaza ca atare sau in cutii de prezentare adecvate. Fiecare moneda este insotita de un certificat de autenticitate, inseriat, redactat in limbile romana si engleza, semnat de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si de directorul general al Directiei generale operatiuni cu numerar si metale pretioase, precum si de un pliant de prezentare a emisiunii.
    Monedele aniversare din aur, puse in circulatie de Banca Nationala a Romaniei potrivit statutului sau de functionare, pot fi achizitionate in scop numismatic, contra cost, de persoanele fizice si juridice interesate, detinerea si circulatia acestora fiind permise potrivit art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 45/1998.
    Noile monede de 1.000 lei - emisiunea 1998 -, dedicate aniversarii a 80 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romania din 1 decembrie 1918, au putere de circulatie pe teritoriul Romaniei. Grafica monedelor din aur este protejata prin inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din Romania.
    Falsificarea sau contrafacerea monedelor din aur dedicate unirii Transilvaniei cu Romania din 1 decembrie 1918 constituie infractiune si se pedepseste conform legii.
    Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur cu valoarea nominala de 1.000 lei, dedicate aniversarii unirii Transilvaniei cu Romania din 1 decembrie 1918, se realizeaza prin ghiseele sucursalelor Bancii Nationale a Romaniei.
    Directorii sucursalelor Bancii Nationale a Romaniei vor lua masuri pentru informarea persoanelor interesate despre punerea in circulatie a monedelor din aur dedicate aniversarii a 80 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romania si despre conditiile de vanzare a acestora.

               GUVERNATORUL BANCII NATIONALE A ROMANIEI,
                              MUGUR ISARESCUSmartCity5

COMENTARII la Circulara 18/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Circulara 18 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Circulara 18/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu