Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ACORD Nr

ACORD   Nr. 0 din 7 noiembrie 2004

in domeniile educatiei, stiintei si culturii intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Arabe Siriene

ACT EMIS DE: ACT INTERNATIONAL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 399 din 27 mai 2008Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Siriene, denumite în continuare părţi,

în dorinţa de a continua şi dezvolta legăturile de prietenie şi colaborarea dintre poporul român şi poporul sirian,

au convenit să dezvolte cooperarea dintre statele lor în domeniile educaţiei, ştiinţei şi culturii, în conformitate cu interesele celor două state,

şi au hotărât să încheie următorul acord:

ARTICOLUL 1

Părţile vor contribui la dezvoltarea colaborării dintre statele lor în domeniile educaţiei, ştiinţei şi culturii, pe bază de reciprocitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare în statele lor şi cu Carta Naţiunilor Unite.

ARTICOLUL 2

Părţile vor schimba rezultatele experienţei lor în domeniile educaţiei, ştiinţei şi culturii prin:

a) colaborarea între universităţi, precum şi între instituţii de educaţie şi centre de cercetare ştiinţifică, prin încheierea de acorduri directe între acestea;

b)  colaborarea între instituţii şi organizaţii oficiale cu atribuţii în domeniul artei şi culturii (teatre, biblioteci, grupuri artistice);

c) schimbul de expoziţii de cultură şi artă, participarea la festivaluri de film organizate în ţările lor, precum şi schimbul de vizite ale trupelor de teatru şi formaţiilor muzicale;

d) traducerea şi publicarea selectivă de opere artistice, ştiinţifice şi literare publicate în cele două state;

e)  schimbul de cataloage, arhive, documente istorice, filme artistice, înregistrări, materiale şi publicaţii, în conformitate cu legislaţia internă în vigoare în cele două state;

f) colaborarea în domeniul patrimoniului cultural şi dezvoltarea acesteia în interes reciproc.

ARTICOLUL 3

Părţile vor încuraja colaborarea şi schimbul de experienţă în domeniul educaţiei şi învăţământului superior prin:

a)  schimb de vizite ale cadrelor didactice din universităţi pentru a ţine conferinţe sau a preda în universităţi, instituţii de învăţământ şi institute de învăţământ superior, precum şi pentru a efectua cercetări ştiinţifice în comun în condiţii ce vor fi stabilite de autorităţile competente din cele două state;

b) schimb de burse, locuri la studii universitare, precum şi de burse pentru cercetare ştiinţifică, asigurând în acest scop facilităţile necesare;

c) încurajarea de către fiecare parte a studiilor asupra limbii, culturii, istoriei şi geografiei statului celeilalte părţi în propriile instituţii de educaţie.

ARTICOLUL 4

Părţile vor colabora pentru recunoaşterea diplomelor de studii şi a gradelor ştiinţifice acordate de instituţii de educaţie din statele lor, în vederea încheierii unui acord special în acest domeniu.

ARTICOLUL 5

Părţile vor face schimb de programe de învăţământ pentru toate nivelurile şi specializările, precum şi de programe educaţionale.

ARTICOLUL 6

Părţile vor încuraja participarea la conferinţe cu caracter ştiinţific şi cultural şi la colocvii ştiinţifice organizate în statele lor.

ARTICOLUL 7

Părţile vor colabora în vederea dezvoltării cooperării şi coordonării comisiilor UNESCO din statele lor.

ARTICOLUL 8

Părţile vor încuraja dezvoltarea colaborării între diverse organizaţii din ţările lor (Asociaţia profesorilor, organizaţiile de tineret şi sport), în conformitate cu acordurile semnate între acestea.

ARTICOLUL 9

Părţile vor încuraja colaborarea dintre instituţiile publice din domeniul informaţiilor (mass-media) prin schimb de programe şi planuri de pregătire profesională.

ARTICOLUL 10

Prezentul acord nu exclude alte forme de colaborare în domeniile educaţiei, ştiinţei şi culturii, care nu sunt prevăzute în articolele acestui document.

ARTICOLUL 11

Prezentul acord va intra în vigoare la data ultimei notificări privind aprobarea sa de către autorităţile competente din cele două state.

ARTICOLUL 12

Prezentul acord se încheie pentru o perioadă de 5 (cinci) ani şi poate fi prelungit automat pe perioade de câte 5 (cinci) ani dacă niciuna dintre părţi nu notifică celeilalte în scris, pe căi diplomatice, intenţia de a-l denunţa sau modifica cu cel puţin un an înainte de data la care acesta trebuie prelungit.

ARTICOLUL 13

Acţiunile menţionate în prezentul acord se vor realiza în conformitate cu reglementările financiare şi legislaţia în vigoare în statul în care acestea urmează să fie efectuate.

ARTICOLUL 14

Părţile vor colabora în vederea încheierii de programe de aplicare a prezentului acord şi stabilirii condiţiilor financiare de aplicare a prevederilor acestora. Programele vor fi semnate alternativ în capitalele celor două state, în cadrul unei comisii mixte alcătuite din reprezentanţi autorizaţi ai fiecărei părţi.

ARTICOLUL 15

La data intrării în vigoare a prezentului acord va înceta valabilitatea Acordului de colaborare culturală dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Arabe Siriene, semnat la Damasc la 7 mai 1967.

Semnat la Damasc la 7 noiembrie 2004, în două exemplare originale, fiecare în limbile română, arabă şi engleză, toate textele fiind egal autentice. In caz de diferend de interpretare va prevala textul în limba engleză.

Pentru Guvernul României,

Eugen Uricaru,

secretar de stat

Pentru Guvernul Republicii Arabe Siriene,

Mohamad Mohamad,

adjunct al ministrului educaţiei


SmartCity5

COMENTARII la Acord 0/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Acord 0 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Acord 0/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu