E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A modificat:
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 3 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 5 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 adauga dupa articolul 10 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 11 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 adauga dupa articolul 11 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 18 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 26 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 29 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 adauga dupa articolul 63 din actul Ordonanţa 20 2002
Articolul 1 din actul Ordonanţa 23 2003 modifica articolul 69 din actul Ordonanţa 20 2002
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 23 din 30 ianuarie 2003

pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/2002 privind achizitiile publice prin licitatii electronice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 64 din  2 februarie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 1 pct. III.12 din Legea nr. 680/2002 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

    Art. 1
    Ordonanta Guvernului nr. 20/2002 privind achizitiile publice prin licitatii electronice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 86 din 1 februarie 2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 468/2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Litera c) a articolului 3 va avea urmatorul cuprins:
    "c) operatorul sistemului electronic - persoana juridica de drept public care, in conditiile stabilite de autoritatea contractanta si in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, asigura suportul tehnic in vederea atribuirii de catre autoritatile contractante a contractelor de achizitie publica prin procedura electronica, stabilind in acest sens cadrul procedural de operare specific."
    2. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    Prin hotarare a Guvernului se stabilesc, expres si limitativ, autoritatile contractante care urmeaza sa aplice prevederile prezentei ordonante, produsele, serviciile si lucrarile care urmeaza sa fie achizitionate prin licitatie electronica, precum si pragurile valorice pana la care se aplica prezenta ordonanta."
    3. Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 10^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 10^1
    (1) Inregistrarea in sistemul electronic de achizitii publice este valabila o perioada de un an de la data emiterii certificatului care atesta inregistrarea.
    (2) Conditiile, procedura si tariful reinnoirii certificatului care atesta inregistrarea se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului."
    4. Alineatul (1) al articolului 11 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    (1) La inregistrarea in sistemul electronic de achizitii publice, orice furnizor, executant sau prestator trebuie sa plateasca un tarif de inregistrare, al carui cuantum este stabilit de operatorul sistemului electronic."
    5. Dupa articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 11^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 11^1
    In scopul respectarii principiilor care stau la baza prezentei ordonante, la inregistrarea in sistemul electronic de achizitii publice, orice furnizor, executant sau prestator are obligatia de a constitui o garantie de buna conduita in sistem, ale carei forma, cuantum si conditii de restituire/retinere se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului."
    6. Punctul 8 al articolului 18 va avea urmatorul cuprins:
    "8. garantiile de participare cerute, conform normelor metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului;"
    7. Dupa alineatul (1) al articolului 26 se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins:
    "(1^1) Pentru contractele de achizitie publica a caror valoare estimata, fara T.V.A., depaseste un prag al carui cuantum va fi stabilit prin hotarare a Guvernului, garantia de participare se va constitui in mod obligatoriu."
    8. Dupa alineatul (4) al articolului 29 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
    "(5) In cazuri exceptionale, prin hotarare a Guvernului se va putea reduce numarul de zile prevazut la alin. (4)."
    9. Dupa articolul 63 se introduce un nou articol, articolul 63^1, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 63^1
    (1) In cazul in care operatorul sistemului electronic de achizitii publice primeste o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, pronuntata impotriva unui furnizor, executant sau prestator, in litigiile care decurg din aplicarea prezentei ordonante, acesta are obligatia de a dispune suspendarea furnizorului, executantului sau prestatorului din calitatea de utilizator al sistemului electronic de achizitii publice.
    (2) Suspendarea se aplica in conformitate cu procedura stabilita de operatorul sistemului electronic de achizitii publice, o perioada de cel mult un an de la data publicarii hotararii judecatoresti definitive si irevocabile, potrivit art. 63."
    10. Alineatul (3) al articolului 69 va avea urmatorul cuprins:
    "(3) Tarifele de inregistrare, utilizare si participare prevazute de prezenta ordonanta constituie venituri proprii ale Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei."
    Art. 2
    In termen de 90 de zile de la data publicarii prezentei ordonante in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va elabora norme metodologice in vederea punerii in aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 20/2002.
    Art. 3
    Prezenta ordonanta intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul comunicatiilor si
                         tehnologiei informatiei,
                         Dan Nica

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 23/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 23 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu