Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 78 din  3 februarie 2003

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind stabilirea exceptiilor de la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate care reglementeaza producerea si comercializarea produselor din carne si a altor produse de origine animala pentru unele produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne*)

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 157 bis  din 12 martie 2003


SmartCity3


    *) Ordinul nr. 78/2003 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 157 din 12 martie 2003, si este reprodus si in acest numar bis.

    in temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 162.344 din 28 ianuarie 2003, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma sanitara veterinara privind stabilirea exceptiilor de la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate care reglementeaza producerea si comercializarea produselor din carne si a altor produse de origine animala pentru unele produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara, institutele centrale de profil si directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indepliniri prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 4
    La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare.
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii.

             p. Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                              Petre Daea,
                           secretar de stat

    ANEXA 1*)

    *) Anexa este reprodusa in facsimil.

                        NORMA SANITARA VETERINARA
privind stabilirea exceptiilor de la Norma sanitara veterinara privind conditiile de sanatate care reglementeaza producerea si comercializarea produselor din carne si a altor produse de origine animala pentru unele produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne

    Art. 1
    Prezenta norma sanitara veterinara stabileste prevederile care nu trebuie sa se aplice unor produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse de carne, in conformitate cu art. 8 al "Normei sanitare veterinare privind conditiile de sanatate care reglementeaza productia si comercializarea produselor din carne si a altor produse de origine animala".
    Art. 2
    Produsele care contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse de carne sunt produsele cu un continut de carne sau produse din carne de pana la 10% - greutate/greutate - in raport cu produsul final, pregatit pentru utilizare dupa preparare conform cu instructiunile pentru utilizare ale fabricantilor.
    Art. 3
    Pentru autorizarea unitatilor care fabrica produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne:
    a) cerintele stabilite de cap. I din anexa nr. 1 a normei sanitare veterinare mentionate la art. 1, se refera numai la partea unitatii unde este receptionata, depozitata, manipulata si incorporata carnea proaspata sau produsul din carne in produsele din carne si/sau produsele ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne si unde sunt procesate si depozitate aceste produse.
    b) de asemenea:
    1. in cazurile in care producatorul utilizeaza numai produse ce au fost supuse unui tratament complet pentru prepararea de produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne, autoritatea veterinara competenta decide daca sunt sau nu necesare spatiile de refrigerare la care se refera cap. I din anexa nr. 1 a normei sanitare veterinare mentionate la art. 1.
    2. acelasi spatiu poate fi utilizat pentru operatiuni ce trebuie sa fie efectuate in spatii separate, asa cum sunt stabilite la cap. I din anexa nr. 1 a normei sanitare veterinare mentionate la art. 1, cu conditia sa nu existe nici un efect daunator asupra carnii proaspete si produselor din carne respective.
    3. exceptiile, prevazute la pct. 1 si 2, se aplica numai pentru acea parte a unitatii care fabrica produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne.
    c) daca unitatea fabrica, de asemenea, alte produse alimentare ce nu contin carne sau produse din carne, spatiile la care se refera cap. I din anexa nr. 1 a normei sanitare veterinare mentionate la art. 1, care sunt solicitate pentru produse mentionate de art. 1 al prezentei norme sanitare veterinare, pot fi utilizate in comun cu spatiile si instalatiile pentru fabricare a altor produse alimentare ce nu contin carne sau produse din carne; totusi, autoritatea veterinara competenta, conform art. 3 alin. (1) al normei sanitare veterinare mentionate la art. 1, trebuie sa aiba acces liber la aceste spatii si instalatii.
    d) autoritatea veterinara competenta trebuie sa se asigure ca numarul de autorizare veterinara al unitatilor sau al acelor parti ale unitatilor autorizate conform prezentei norme sanitare veterinare este precedat de cifra 8, urmata de o cratima - de ex.: "8-".
    e) numarul de autorizare veterinara al unitatilor care indeplinesc cerintele normei sanitare veterinare mentionate la art. 1 poate fi precedat de cifra 8 urmata de o cratima - de ex. "8-" - doar in scopul comertului cu produse reglementate de prezenta norma sanitara veterinara.
    Art. 4
    (1) Pentru produsele care contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne se aplica prevederile cap. IV din anexa nr. 2 a normei sanitare veterinare mentionate la art. 1; totusi, autoritatea veterinara centrala trebuie sa decida asupra perioadelor in timpul carora va fi efectuata supravegherea, in sensul prevederilor pct. 1 al cap. IV din anexa nr. 2 a aceleiasi norme sanitare veterinare.
    (2) Conform prevederilor alin. (1), autoritatea veterinara competenta trebuie sa ia in considerare perioadele in timpul carora carnea proaspata sau produsele ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne sunt receptionate, depozitate, manipulate si preparate in astfel de unitati, iar supravegherea se va aplica numai partii din unitate autorizata in conformitate cu prezenta norma sanitara veterinara.
    (3) Producatorul trebuie sa declare autoritatii veterinare competente, perioadele in timpul carora carnea proaspata si produsele din carne precum si produsele ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produsele din carne sunt receptionate, depozitate, manipulate si preparate in unitatea respectiva.
    Art. 5
    (1) Pentru unitatile care fabrica produse ce contin alte alimente si numai un procent mic de carne sau produse din carne, certificatul de sanatate prevazut la art. 3 lit. a) pct. 10 al normei sanitare veterinare prevazute la art. 1 nu va fi solicitat pentru aceste produse, daca marca de sanatate este completata prin prefixul 8 urmat de o cratima - de ex.: "8-" - aplicate inainte de numarul de autorizare al unitatii.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei va informa Comisia Europeana despre unitatile care aplica prevederile alin. (1).
    Art. 6
    (1) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei prin Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va lua masurile necesare si va sanctiona, potrivit legii, orice incalcare a prevederilor prezentei norme sanitare veterinare.
    (2) Autoritatea veterinara centrala a Romaniei prin Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor poate modifica, completa sau abroga total sau partial prevederile prezentei norme sanitare veterinare.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 78/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 78 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 78/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu