Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 607 din 19 aprilie 2005

pentru aprobarea Metodologiei de control privind supravegherea pietei produselor pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu

ACT EMIS DE: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 383 din  6 mai 2005


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile art. 30 alin. (1) lit. b) din Hotararea Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, ale art. 3 alin. (1) si (2) si ale art. 11 lit. x) din Regulamentul de organizare si functionare al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.490/2004,
    in temeiul prevederilor art. 9 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 604/2003, cu modificarile ulterioare,

    ministrul administratiei si internelor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Metodologia de control privind supravegherea pietei produselor pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                 Ministrul administratiei si internelor,
                              Vasile Blaga

    ANEXA 1

                          METODOLOGIE DE CONTROL
    privind supravegherea pietei produselor pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezenta metodologie stabileste modul de desfasurare a controlului conditiilor de introducere pe piata a produselor/familiilor de produse pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu, denumite in continuare produse.
    Art. 2
    Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta isi exercita atributiile de organ de control, stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 891/2004 privind stabilirea unor masuri de supraveghere a pietei produselor din domeniile reglementate, prevazute in Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor, cu modificarile si completarile ulterioare, prin Serviciul pentru supravegherea pietei din cadrul Inspectiei de prevenire - Directia pompieri.
    Art. 3
    Prin activitatea de supraveghere a pietei se controleaza daca:
    a) produsele enumerate in anexa nr. 1 indeplinesc cerintele Hotararii Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, denumita in continuare reglementare;
    b) cei responsabili de introducerea pe piata a produselor actioneaza pentru ca produsele neconforme sa fie aduse in conformitate cu cerintele reglementarii si pun in aplicare masurile dispuse.

    CAP. 2
    Organizarea si desfasurarea activitatii de supraveghere a pietei

    Art. 4
    Serviciul pentru supravegherea pietei are urmatoarele atributii:
    a) intocmeste semestrial programe de supraveghere a pietei pentru produse;
    b) urmareste si actioneaza pentru actualizarea cunostintelor stiintifice si tehnice ale personalului, prin instruiri, participari la seminarii, conferinte, schimburi de informatii cu alte organe de control;
    c) propune revizuirea periodica si ori de cate ori este necesar a procedurilor si a modului de organizare si functionare, in scopul desfasurarii unei activitati de control eficiente.
    Art. 5
    (1) In cadrul activitatii de supraveghere a pietei, Serviciul pentru supravegherea pietei parcurge urmatoarele etape:
    a) monitorizeaza produsele introduse pe piata;
    b) stabileste masurile ce trebuie luate de catre producator, de reprezentantul autorizat al acestuia sau de catre importator pentru indeplinirea conformitatii, dupa caz.
    (2) Monitorizarea produselor introduse pe piata se realizeaza prin:
    a) controlul produselor in locurile unde se comercializeaza si se depoziteaza de catre producator, reprezentantul autorizat al acestuia, importator sau, dupa caz, de catre distribuitor;
    b) controale inopinate si verificari punctuale;
    c) prelevarea de mostre de produse si verificarea prin examinare si incercare a acestora;
    d) verificarea produselor expuse la targuri, expozitii, prezentari demonstrative privind conformitatea cu modul de inscriptionare prevazut de lege.
    Art. 6
    (1) Inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta si al municipiului Bucuresti intocmesc evidente si comunica imediat Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta orice investitie sau modernizare pusa in functiune dupa data de 27 februarie 2005, in care se utilizeaza produse, precizand datele mentionate in anexa nr. 2.
    (2) Inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta si al municipiului Bucuresti inainteaza la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, pana la data de 31 ianuarie a anului in curs, planificarea targurilor si expozitiilor de prezentare a produselor si, imediat, ii comunica acestuia orice alta activitate ce se va desfasura pe parcursul anului in acest domeniu.
    Art. 7
    (1) In cazul in care in timpul activitatilor specifice au fost identificate neconformitati, pentru a stabili daca erorile apar in mod repetat, Serviciul pentru supravegherea pietei verifica produsele in conformitate cu modulele utilizate de catre producator pentru atestarea conformitatii produselor cu cerintele esentiale prevazute in reglementare.
    (2) In situatia in care apar indoieli in ceea ce priveste conformitatea unui produs cu cerintele esentiale prevazute in reglementare, Serviciul pentru supravegherea pietei preleveaza esantioane de produse conform procedurii aprobate de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si asigura transmiterea acestora pentru verificare la Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila sau la alte laboratoare acreditate/autorizate.
    (3) Costurile incercarilor si, dupa caz, produsele prelevate se achita de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta in conformitate cu prevederile legale in vigoare; daca se constata ca produsele sunt neconforme, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta recupereaza cheltuielile de la responsabilul cu introducerea pe piata a produsului respectiv - producator, reprezentantul autorizat al acestuia, importator.
    (4) Produsele prelevate sunt sigilate de catre Serviciul pentru supravegherea pietei si de catre o persoana desemnata de producator, reprezentantul autorizat al acestuia sau de importator.
    Art. 8
    (1) Serviciul pentru supravegherea pietei efectueaza controale de verificare, in baza programelor semestriale de supraveghere a pietei, in echipe de minimum doua persoane.
    (2) Programele de supraveghere sunt aprobate de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
    (3) Verificarile realizate de catre Serviciul pentru supravegherea pietei sunt:
    a) verificari formale;
    b) verificari de fond.
    (4) Verificarile formale privesc prezenta si modul de aplicare a marcajului CE, disponibilitatea certificatului de conformitate EC, informatiile ce insotesc produsul si/sau corecta alegere a procedurilor de atestare a conformitatii.
    (5) Verificarile de fond privesc verificarea conformitatii produsului cu cerintele esentiale, a continutului certificatului de conformitate EC si corecta aplicare a procedurilor de evaluare a conformitatii; de regula, verificarile se refera numai la aspecte privind performantele produsului, cum sunt: caracteristici de detectare, stingere, alarmare, semnalizare.
    Art. 9
    Controlul se finalizeaza printr-un raport de control, al carui model este prevazut in anexa nr. 3.
    Art. 10
    Dupa fiecare control, echipa de control intocmeste o nota de informare care se prezinta spre avizare adjunctului inspectorului general si spre aprobare inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
    Art. 11
    Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, prin Serviciul pentru supravegherea pietei, gestioneaza baza de date privind produsele introduse pe piata dupa data de 27 februarie 2005.
    Art. 12
    Producatorul, reprezentantul autorizat al acestuia sau importatorul este obligat sa puna la dispozitie Serviciului pentru supravegherea pietei certificatul de conformitate EC si documentatia tehnica in limba romana.
    Art. 13
    (1) In cadrul actiunilor de supraveghere a pietei, Serviciul pentru supravegherea pietei analizeaza si decide, de la caz la caz, daca neconformitatile constatate sunt nesubstantiale sau substantiale.
    (2) Sunt considerate neconformitati nesubstantiale:
    a) folosirea si aplicarea incorecta a marcajului CE in ceea ce priveste forma, marimea, vizibilitatea, lizibilitatea, caracteristica de a nu putea fi sters;
    b) aplicarea incorecta a altor marcari de conformitate si marci suplimentare;
    c) neprezentarea certificatului de conformitate EC sau neinsotirea produsului de acest document;
    d) neinsotirea sau insotirea incompleta a produsului de alte informatii prevazute in standardele aplicabile precizate in anexa nr. 4;
    e) neinscrierea numarului de identificare al organismului notificat alaturi de marcajul CE.
    (3) Sunt considerate neconformitati substantiale neconformitatile produselor cu cerinta de securitate la incendiu.
    (4) In legatura cu neconformitatile constatate, inaintea oricarei decizii, Serviciul pentru supravegherea pietei anunta in termen de maximum 48 de ore partea implicata.
    (5) Daca problema ce se impune a fi rezolvata este urgenta, dat fiind pericolul grav si iminent, sau in cazul lipsei unei reactii din partea partii implicate in cel mult 14 zile, Serviciul pentru supravegherea pietei, fara a consulta partea implicata, propune masurile necesare inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, care dispune.
    (6) Orice decizie luata privind restrictionarea, interzicerea introducerii pe piata sau retragerea de pe piata a unor produse se motiveaza in scris catre producator, reprezentantul autorizat al acestuia sau importator, dupa caz. Aceasta comunicare contine si informatii in legatura cu dreptul celui in cauza de a contesta decizia, precum si cu termenul in care contestatia poate fi facuta, conform prevederilor legislatiei in vigoare.
    (7) Decizia privind restrictionarea, interzicerea introducerii pe piata sau retragerea de pe piata a unor produse trebuie sa se bazeze pe dovezi obiective: rapoarte de incercari, rapoarte de inspectie de la organisme acreditate/autorizate.
    (8) Decizia privind restrictionarea, interzicerea introducerii pe piata sau retragerea de pe piata a unor produse se ia de catre inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pe baza unui raport elaborat de Serviciul pentru supravegherea pietei si vizat de catre adjunctul inspectorului general.
    Art. 14
    In cazul in care Serviciul pentru supravegherea pietei intampina dificultati in indeplinirea atributiilor, solicita sprijinul organelor de politie in conformitate cu prevederile legale.

    CAP. 3
    Schimbul de informatii

    Art. 15
    Schimbul de informatii se realizeaza conform prevederilor legale.
    Art. 16
    Semestrial, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta intocmeste rapoarte ale activitatii desfasurate pentru supravegherea pietei, care sunt inaintate Ministerului Administratiei si Internelor - Directia generala integrare europeana si relatii internationale si, dupa caz, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    Art. 17
    Pentru respectarea conditiilor de introducere pe piata a produselor, a conditiilor de securitate generala a produselor si de protectie a consumatorilor/utilizatorilor se incheie protocoale de colaborare cu alte organe de control.
    Art. 18
    Pentru prevenirea introducerii pe piata si a punerii in functiune a produselor neconforme, Serviciul pentru supravegherea pietei colaboreaza cu producatorii, reprezentantii autorizati, importatorii si asociatiile acestora.

    CAP. 4
    Reclamatii

    Art. 19
    In activitatea specifica, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta primeste, analizeaza si solutioneaza reclamatiile referitoare la concurenta neloiala sau la introducerea pe piata a unor produse neconforme.
    Art. 20
    Inregistrarea si gestionarea acestora se fac in mod separat intr-un registru gestionat de Serviciul pentru supravegherea pietei.

    CAP. 5
    Sanctiuni

    Art. 21
    (1) In cazul in care Serviciul pentru supravegherea pietei constata nerespectarea actelor normative in domeniu, aplica sanctiunile contraventionale prevazute in legislatia specifica.
    (2) Modelul procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este prezentat in anexa nr. 5.

    CAP. 5
    Dispozitii finale

    Art. 22
    Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta emite declaratii publice in care sunt specificate: produsele care sunt sau pot fi nesigure, producatorii si distribuitorii de astfel de produse, precum si orice alte probleme care pot afecta negativ securitatea utilizatorilor.
    Art. 23
    Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta poate solicita Ministerului Administratiei si Internelor sau Ministerului Economiei si Comertului, in calitatea sa de integrator in domeniul supravegherii pietei, pentru personalul de specialitate al Serviciului pentru supravegherea pietei, participarea la programe de pregatire si organizarea de seminarii, conferinte, vizite de documentare in statele membre ale Uniunii Europene si aplicatii cu experti in domeniu din aceste state.
    Art. 24
    Pentru desfasurarea activitatii de control, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si, dupa caz, inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta si al municipiului Bucuresti asigura Serviciului pentru supravegherea pietei, in conditiile legii, mijloace de transport, decontarea cheltuielilor de transport, cazare, diurna si alte materiale necesare.
    Art. 25
    (1) Personalul cu atributii de control in domeniul supravegherii pietei produselor este numit prin ordin de zi pe unitate al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
    (2) Personalul desemnat se legitimeaza cu legitimatia de control semnata de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
    (3) Modelul legitimatiei de control este prezentat in anexa nr. 6.
    Art. 26
    In perioada de tranzitie stabilita in conformitate cu prevederile cap. V^1 din Legea nr. 608/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prevederile prezentei metodologii se aplica si produselor cu marcaj CS.
    Art. 27
    Anexele nr. 1 - 6 fac parte integranta din prezenta metodologie.

    ANEXA 1
    la metodologie

                                 LISTA
produselor pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu

    Familia de produse - Mijloace fixe pentru alarma/detectarea incendiului, pentru stingerea incendiului, pentru controlul focului si fumului si pentru prevenirea exploziilor

    1. Seturi pentru instalare:

    Detectarea incendiului/alarme de incendiu:
    - seturi de sisteme combinate de detectare a incendiului si alarmare a incendiului;
    - seturi de sisteme de detectare a incendiului;
    - seturi de sisteme de alarmare la incendiu;
    - seturi de sisteme de comunicatii de alertare in caz de incendiu.

    Prevenirea si stingerea incendiilor:
    - seturi de sisteme de hidranti interiori;
    - seturi de sisteme de hidranti exteriori cu coloana uscata si umeda;
    - seturi de sisteme cu sprinklere si apa pulverizata;
    - seturi de sisteme de stingere cu pulbere uscata;
    - seturi de sisteme de stingere cu gaz (inclusiv CO2).

    2. Componente:

    Detectarea incendiului/alarme de incendiu:
    - detectoare de fum, de caldura si de flacara;
    - dispozitive de control si indicatoare;
    - dispozitive de transmitere alarme la distanta;
    - izolatori pentru scurtcircuit;
    - dispozitive de alarma;
    - surse de energie;
    - dispozitive de pornire/oprire;
    - butoane manuale de semnalizare.

    Prevenirea si stingerea incendiilor:
    - hidrantii de incendiu;
    - indicatoare/comutatoare pentru debitul de apa;
    - indicatoare/comutatoare pentru presiune;
    - tubulatura de admisie;
    - pompe si seturi de pompare pentru combaterea focului;
    - seturi de supape de alarma in circuit umed;
    - seturi de supape de alarma uscate;
    - seturi de supape de alarma inundate;
    - dispozitive de control multiple;
    - seturi de supape pentru containere sub presiune ridicate si dispozitivele lor de actionare;
    - supape de distributie si dispozitivele lor de actionare;
    - dispozitive neelectrice de dezactivare;
    - racorduri flexibile;
    - manometre si presostate;
    - dispozitive mecanice de masurare;
    - supape de inchidere si supape de control.

    ANEXA 2
    la metodologie

                                  DATE
ce se raporteaza de inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene si al municipiului Bucuresti privind obiectivele de investitii

    Date privind investitii/modernizari:
    - tipul instalatiei;
    - modelul;
    - producatorul/reprezentantul autorizat/importatorul;
    - data introducerii pe piata,
    pentru urmatoarele categorii de produse:
        - sisteme de detectare si alarmare la incendiu;
        - detectoare de fum;
        - hidranti interiori;
        - instalatii de sprinkler;
        - capete sprinkler;
        - supapa de control si semnalizare pentru instalatii tip apa/apa;
        - dispozitive de alarma cu motor hidraulic;
        - detectoare de curgere a apei;
        - instalatii cu apa pulverizata;
        - instalatie de stingere cu CO2;
        - instalatie de stingere cu pulbere;
        - ventilatoare de evacuare a caldurii si fumului.

    ANEXA 3*)
    la metodologie

    *) Anexa nr. 3 la metodologie este reprodusa in facsimil.

    MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
    Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
    Serviciul pentru supravegherea pietei

            RAPORT DE CONTROL nr. ........ din ...................
pentru produsul supus supravegherii pietei in baza Hotararii Guvernului nr. 622/2004 privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a produselor pentru constructii, care are rol in satisfacerea cerintelor de securitate la incendiu

 ______________________________________________________________________________
| 1. Datele de identificare ale produsului supravegheat:                       |
|______________________________________________________________________________|
| Descrierea produsului:                                                       |
| Se inscriu datele de identificare ale produsului: denumirea, tipul, modelul, |
| varianta sau versiunea, denumirea comerciala, codul de fabricatie, numele    |
| producatorului sau importatorului                                            |
|______________________________________________________________________________|
| Denumirea:                                                                   |
|______________________________________________________________________________|
| Denumirea comerciala:                                                        |
|______________________________________________________________________________|
| Codul de fabricatie:                                                         |
|______________________________________________________________________________|
| Seria:                                                                       |
|______________________________________________________________________________|
| Lotul:                                                                       |
|______________________________________________________________________________|
| Tipul:                                                                       |
|______________________________________________________________________________|
| Modelul:                                                                     |
|______________________________________________________________________________|
| Varianta:                                                                    |
|______________________________________________________________________________|
| Anul de fabricatie:                                                          |
|______________________________________________________________________________|
| Standardul de referinta:                                                     |
|______________________________________________________________________________|
| Data intrarii in tara/pe piata                                               |
|______________________________________________________________________________|
| Numele producatorului:                                                       |
|______________________________________________________________________________|
| Numele reprezentantului autorizat:                                           |
|______________________________________________________________________________|
| Numele importatorului:                                                       |
|______________________________________________________________________________|
| Distribuitor:                                                                |
|______________________________________________________________________________|
| Tara de origine:                                                             |
|______________________________________________________________________________|
| 2. Datele de identificare ale persoanei responsabile pentru introducerea     |
| produsului pe piata:                                                         |
|  _                                                                           |
| |_| producator;                                                              |
|  _                                                                           |
| |_| reprezentant autorizat al producatorului;                                |
|  _                                                                           |
| |_| importator;                                                              |
|______________________________________________________________________________|
| Numele persoanei responsabile:                                               |
|______________________________________________________________________________|
| Cod unic de inregistrare la Registrul Comertului:                            |
|______________________________________________________________________________|
| Adresa:                                                                      |
|______________________________________________________________________________|
| Localitatea:                                                                 |
|______________________________________________________________________________|
| Codul postal:                                                                |
|______________________________________________________________________________|
| Tara:                                                                        |
|______________________________________________________________________________|
| Numele persoanei de contact imputernicita:                                   |
|______________________________________________________________________________|
| Telefon:                                                                     |
|______________________________________________________________________________|
| Fax:                                                                         |
|______________________________________________________________________________|
| e-mail:                                                                      |
|______________________________________________________________________________|
| Pagina de Internet:                                                          |
|______________________________________________________________________________|
| 3. Verificarea marcajului de conformitate CE                                 |
| Se marcheaza rubricile care corespund starii constatate pentru marcajul de   |
| conformitate CE al produsului in raport cu prevederile art. 7 alin. 1 si 2   |
| din Hotararea Guvernului nr. 622/2004, respectiv, in cazurile aplicabile     |
| pentru marcajul de conformitate CS in raport cu prevederile art. 34 din      |
| Hotararea Guvernului nr. 622/2004                                            |
|______________________________________________________________________________|
| 3.1 Pe produs:                                         |Descrierea/incadrarea|
|                                                        |   neconformitatii   |
|________________________________________________________|_____________________|
| Marcajul CE (CS):     _                _               |                     |
|                      |_| corespunde   |_| nu corespunde|                     |
| Legea nr. 608/2001, anexele nr. 2 si 3                 |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| Numarul organismului  _                _               |                     |
| notificat:           |_| indicat      |_| neindicat    |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 3.2 Pe ambalaj:                                                              |
|______________________________________________________________________________|
| Marcajul CE (CS):     _                _               |                     |
|                      |_| corespunde   |_| nu corespunde|                     |
| Legea nr. 608/2001, anexele nr. 2 si 3                 |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| Numarul organismului  _                _               |                     |
| notificat:           |_| indicat      |_| neindicat    |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 3.3 Pe documentele insotitoare:                                              |
|______________________________________________________________________________|
| Marcajul CE (CS):     _                _               |                     |
|                      |_| corespunde   |_| nu corespunde|                     |
| Legea nr. 608/2001, anexele nr. 2 si 3                 |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| Numarul organismului  _                _               |                     |
| notificat:           |_| indicat      |_| neindicat    |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 3.4 Observatii:                                                              |
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
| 4. Verificarea etichetei de identificare                                     |
| Se marcheaza rubricile care corespund starii constatate pentru eticheta      |
| de identificare                                                              |
|______________________________________________________________________________|
| 4.1 Identificarea     _                _               |                     |
| producatorului sau   |_| corespunde   |_| nu corespunde|                     |
| a importatorului:                                      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 4.2 Tipul: _                _               |                     |
|                      |_| corespunde   |_| nu corespunde|                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 4.3 Numarul seriei    _                _               |                     |
| si/sau lotului:      |_| corespunde   |_| nu corespunde|                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 4.4 Observatii:                                                              |
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
| 5. Verificarea Certificatului de Conformitate (EC) care insoteste produsul:  |
| Se marcheaza rubricile care corespund starii constatate pentru Declaratia de |
| Conformitate ce insoteste echipamentul in raport cu prevederile anexei nr. 3 |
| din Hotararea Guvernului nr. 622/2004 si modelul de redactare prevazut de    |
| SR EN 45014:1993                                                             |
|______________________________________________________________________________|
| 5.1 Numele si adresa           _            _          |                     |
| organismului de certificare   |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.2 EC este redactat in        _            _          |                     |
| limba romana:                 |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.3 Numele si adresa           _            _          |                     |
| producatorului sau ale        |_| DA       |_| NU      |                     |
| reprezentantului autorizat                             |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.4 Descrierea produsului      _                       |                     |
|                               |_| Tip                  |                     |
|                                _                       |                     |
|                               |_| Identificare         |                     |
|                                _                       |                     |
|                               |_| Utilizare            |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.5 Specificatiile tehnice     _            _          |                     |
|                               |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.6 Numarul certificatului     _            _          |                     |
|                               |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.7 Conditiile si perioada     _            _          |                     |
| de valabilitate a             |_| DA       |_| NU      |                     |
| certificatului                                         |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.8 Numele si functia          _            _          |                     |
| persoanei abilitate sa        |_| DA       |_| NU      |                     |
| semneze certificatul                                   |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 5.9 Observatii:                                                              |
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
| 6. Prelevare esantioane        _            _          |                     |
|                               |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 6.1. Acceptare esantionare     _            _          |                     |
|                               |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 6.2. Siglare                   _            _          |                     |
|                               |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 6.3. Acceptare plata           _            _          |                     |
| incercari                     |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|
| 7. S-au ridicat copii dupa     _            _          |                     |
| documente                     |_| DA       |_| NU      |                     |
|________________________________________________________|_____________________|

    8. Concluzia Raportului de control fata de prevederile Hotararii Guvernului nr. 622/2004
    In cazul de NECONFORMITATE se inscriu explicit toate neconformitatile fata de prevederile Hotararii Guvernului nr. 622/2004 constatate si actiunile corective convenite cu persoana responsabila.

 ______________________________________________________________________________
|    _                   |    _                     |     _                    |
|   |_| CONFORMITATE     |   |_| NECONFORMITATI     |    |_| NECONFORMITATI    |
|                        |       NESUBSTANTIALE     |        SUBSTANTIALE      |
|________________________|__________________________|__________________________|
|______________________________________________________________________________|
| A. NECONFORMITATI NESUBSTANTIALE                                             |
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
| B. NECONFORMITATI SUBSTANTIALE                                               |
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
| C. CONCLUZII                                                                 |
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|
|______________________________________________________________________________|

 INSPECTORI                                  PERSOANA RESPONSABILA
 Numele si Prenumele: __________________     Numele si prenumele: ___________
 _______________________________________     ________________________________
 Legitimatie de control nr.: ___________     Calitatea: _____________________
 Semnatura: ____________________________     Semnatura: _____________________
 Numele si Prenumele: __________________
 Legitimatie de control nr.: ___________
 Semnatura: ____________________________

    ANEXA 4*)
    la metodologie

    *) Anexa nr. 4 la metodologie este reprodusa in facsimil.

    Standarde de referinta in activitatea de supraveghere a pietei produselor pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de securitate la incendiu

________________________________________________________________________________
       Indicativ                                 Titlu
________________________________________________________________________________
SR EN 54-3:2002/A1:2003     Sisteme de detectare si de alarma la incendiu.
                            Partea 3: Dispozitive sonore de alarma la incendiu
________________________________________________________________________________
SR EN 54-4+AC:2000/A1:2003  Sisteme de detectare si de alarma la incendiu.
                            Partea 4: Echipament de alimentare electrica
________________________________________________________________________________
SR EN 54-5:2002/A1:2003     Sisteme de detectare si de alarma la incendiu.
                            Partea 5: Detectori de caldura. Detectori punctuali
________________________________________________________________________________
SR EN 54-7:2002/A1:2003     Sisteme de detectare si de alarma la incendiu.
                            Partea 7: Detectoare de fum. Detectoare punctuale
                            care utilizeaza dispersia luminii, transmisia
                            luminii sau ionizarea
________________________________________________________________________________
SR EN 54-12:2003            Sisteme de detectare si de alarma la incendiu.
                            Partea 12: Detectoare de fum. Detectoare liniare
                            care utilizeaza principiul transmisiei unui fascicul
                            de unde optice
________________________________________________________________________________
SR EN 671-1:2002            Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Sisteme echipate cu furtun. Partea 1: Hidranti
                            interiori echipati cu furtunuri semirigide
________________________________________________________________________________
SR EN 671-2:2002            Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor. Sisteme
                            echipate cu furtun. Partea 2: Hidranti interiori
                            echipati cu furtunuri plate
________________________________________________________________________________
SR EN 12094-5:2002          Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme de stingere cu gaz.
                            Partea 5: Conditii si metode de incercare pentru
                            distribuitoare de inalta si joasa presiune si
                            actionarile lor pentru sisteme cu CO2
________________________________________________________________________________
SR EN 12094-7:2002          Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme de stingere cu gaz.
                            Partea 7: Conditii si metode de incercare pentru
                            duzele sistemelor cu CO2
________________________________________________________________________________
SR EN 12094-6:2002          Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme de stingere cu gaz.
                            Partea 6: Conditii si metode de incercare pentru
                            dispozitivele neelectrice de scoatere din functiune
                            a sistemelor de stingere cu CO2
________________________________________________________________________________
SR EN 12094-13:2002         Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme de stingere cu gaz.
                            Partea 13: Conditii si metode de incercare pentru
                            clapete antiretur
________________________________________________________________________________
SR EN 12101-3:2003          Sisteme de control a caldurii si a fumului.
                            Partea 3: Specificatii pentru ventilatoare de
                            evacuare a caldurii si a fumului
________________________________________________________________________________
SR EN 12259-1+A1:2002       Statii de epurare. Componente pentru sisteme cu
                            sprinklere si cu apa pulverizata.
                            Partea 1: Sprinklere
________________________________________________________________________________
SR EN 12259-2:2002/A1:2002  Protectie impotriva incendiilor. Sisteme fixe
                            de lupta impotriva incendiilor. Componentele
                            sistemelor de tip sprinkler si cu apa pulverizata.
                            Partea 2: Supapa de control si semnalizare pentru
                            instalatii tip apa/apa
________________________________________________________________________________
SR EN 12259-3/A1:2003       Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme cu sprinklere si cu
                            apa pulverizata. Partea 3: Sistem de supape de
                            alarma apa - aer
________________________________________________________________________________
SR EN 12259-4/A1:2003       Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme cu sprinklere si cu apa
                            pulverizata. Partea 4: Dispozitive de alarma cu
                            motor hidraulic
________________________________________________________________________________
SR EN 12259-5:2003          Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor.
                            Componente pentru sisteme cu sprinklere si cu apa
                            pulverizata. Partea 5: Detectoare de curgere a apei
________________________________________________________________________________
SR EN 12416-1:2002          Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor. Sisteme
                            de stingere cu pulbere. Partea 1: Conditii si metode
                            de incercare a elementelor componente
________________________________________________________________________________
SR EN 12416-2:2002          Sisteme fixe de lupta impotriva incendiilor. Sisteme
                            de stingere cu pulbere. Partea 2: Conceptie,
                            constructie si intretinere
________________________________________________________________________________

    ANEXA 5*)
    la metodologie

    *) Anexa nr. 5 la metodologie este reprodusa in facsimil.

    MINISTERUL _____________________
    UNITATEA _______________________                       Exemplar nr.
    JUDETUL ________________________

          PROCES-VERBAL DE CONSTATARE SI SANCTIONARE A CONTRAVENTIILOR

                      Seria ........ Nr. ..............

          ___________________________________________________________________
         |  Incheiat in data de __ __ 20__ in localitatea __________________ |
         |___________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Subsemnatul ____________________ in calitate de ________________ din         |
| (unitatea) _____________________ am constatat in data de __ __ 20__ ora ____ |
| la (locul) __________________________ urmatoarele: _________________________ |
| ____________________________________________________________________________ |
| ____________________________________________________________________________ |
| ____________________________________________________________________________ |
| ____________________________________________________________________________ |
| * S-a incheiat in 3 exemplare anexa cuprinzand contraventiile savarsite      |
| DA/NU (anexa va avea seria si nr. procesului-verbal).                        |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Fapta/ele este/sunt prevazuta/e de:                                          |
| art. ____ din _______________ si sanctionata conform art. ____ din ________; |
| art. ____ din _______________ si sanctionata conform art. ____ din ________; |
| art. ____ din _______________ si sanctionata conform art. ____ din ________; |
| Se aplica sanctiunea: a) avertisment; b) amenda; c) sanctiunea complementara |
| ____________________________________________________________________________ |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Contravenientul este obligat sa achite suma de ______________ lei, la CEC sau|
| la Directia Trezorerie si Contabilitate Publica, in contul nr. _____________ |
| si sa predea copia chitantei in termen de 15 zile de la data                 |
| instiintarii/comunicarii prezentului proces-verbal, unitatii _______________ |
| situat/a in _____________ str. ___________ nr. _____ judet/sector __________ |
| Contravenientul poate achita in termen de cel mult 48 de ore de la data      |
| incheierii/comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii,      |
| reprezentand _________________ lei, iar copia chitantei se preda in acelasi  |
| termen.                                                                      |
| Daca nu se achita amenda in termen de 15 zile de la data                     |
| inmanarii/comunicarii se va proceda la executarea silita. Contravenientul    |
| poate face plangere impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare |
| a contraventiilor in termen de 15 zile de la data inmanarii/comunicarii la   |
| unitatea din care face parte agentul constatator.                            |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| De savarsirea abaterilor de mai sus se face raspunzator contravenientul      |
| persoana juridica/persoana fizica autorizata/asociatie familiala/persoana    |
| fizica: __________________________________________ filiala/sucursala         |
| _____________________ cu sediul (domiciliul pt. minori) in ________________, |
| str. ___________________ nr. ___ bl. __ sc. __ ap. __ judet/sector _________ |
| avand codul unic de inregistrare ___________________ in registrul comertului,|
| cod fiscal nr. ____________________ reprezentata de ________________________ |
| in calitate de ____________________, cu domiciliul in ______________________ |
| str. _______________ nr. __ bl. ___ sc. __ ap. __ judet/sector _____________ |
| posesor al B.I./C.I./Pasaport seria ____ nr. __________ eliberat(a) emis de  |
| politia/statul ______________ la data de  ____________ C.N.P. ______________,|
| tichet de inscriere a contraventiilor seria ____ nr. __________.             |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Alte mentiuni ale agentului constatator: contravenientul nu se afla de       |
| fata/refuza/nu poate sa semneze.                                             |
| Subsemnatul(a) ___________________ posesor al B.I./C.I./Pasaport seria ____  |
| nr. ______________ eliberat(a)/emis de politia/statul _____________ la data  |
| de ___ ____ ____ C.N.P. _____________ cu domiciliul in _____________________ |
| str. ___________ nr. __ bl. __ sc. __ ap. __ judet/sector _______________ in |
| calitate de martor, declar ca numitul _________________________ nu este de   |
| fata/refuza/nu poate sa semneze procesul-verbal de constatare si sanctionare |
| a contraventiilor. Nu a fost de fata nici un martor deoarece _______________ |
|______________________________________________________________________________|
 ______________________________________________________________________________
| Contravenientului i s-a adus la cunostinta dreptul de a face obiectiuni,     |
| acestea fiind urmatoarele:                                                   |
| ____________________________________________________________________________ |
| ____________________________________________________________________________ |
|______________________________________________________________________________|

    AGENT CONSTATATOR                                     CONTRAVENIENT
                                MARTOR                Am primit exemplarul 2
    _________________         __________              ______________________

    ANEXA 5a)
    la metodologie

    MINISTERUL ...............                Proces-verbal de constatare
    Unitatea .................                si sanctionare a contraventiilor
    ..........................                seria .......... nr. .........,
    ..........................                din ...........................
            (adresa)

                                 COMUNICARE

                        PROCES-VERBAL DE CONTRAVENTIE
                            INSTIINTARE DE PLATA

                    Nr. ....... din data de .............

    Catre
    Numele si prenumele .......................................................,
                                          (denumirea)
str. .......... nr. ....., bl. ...., sc. ...., ap. ....., sectorul ............, localitatea ........, judetul/sectorul ......., va comunicam alaturat exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor.
    Totodata, va instiintam ca aveti obligatia sa achitati suma de ............ lei, la C.E.C. sau la Directia trezorerie si contabilitate publica in contul ..........., in termen de 15 zile de la data primirii comunicarii/instiintarii, urmand sa predati copia chitantei in acelasi termen unitatii .................., situat/situata in ............. str. ................. nr. ..., judetul/sectorul ............... .
    Contravenientul poate achita in termen de cel mult 48 de ore de la data instiintarii/comunicarii procesului-verbal jumatate din minimul amenzii reprezentand .............. lei, iar daca nu achita amenda in termen de 15 zile de la data inmanarii comunicarii, se va proceda la executarea silita.

    Comandantul unitatii,
    ..............................

 ............................................................................

    Proces-verbal de constatare
    si sanctionare a contraventiilor
    seria ......... nr. ............,
    din .............................

                                  DOVADA
    de indeplinire a procedurii de comunicare a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor

                               PROCES-VERBAL

                     Astazi ..... luna ...... 200..

    Subsemnatul ......................, agent procedural, avand de inmanat procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor si instiintarea de plata cu nr. de mai sus, emise de ......................., m-am deplasat in ................., str. .............. nr. ....., bl. ..., sc. ....., et. ....., ap. ....., judetul/sectorul ............, la adresa numitului ................., sanctionat contraventional.
    1. Gasind pe ..................., destinatar, sot, ruda cu destinatarul, persoana care locuieste cu destinatarul, portar, administrator, serviciul de registratura sau functionarul insarcinat cu primirea corespondentei, serviciul personal, administratia spitalului, comandantul unitatii militare, administratia locului de detinere*):
    a) acesta a primit, semnand in fata noastra; b) refuzand primirea, am afisat actul; c) primind actul, a refuzat sa semneze de primire; d) primind actul, nu a putut sa semneze deoarece ................................................. .
    2. Am afisat actul pe usa principala a locuintei destinatarului; pe usa principala a cladirii*), a hotelului*):
    a) persoana prevazuta la pct. 1 a refuzat primirea; b) nici o persoana prevazuta la pct. 1 nu a fost gasita; c) in lipsa persoanelor prevazute la pct. 1, nu s-a putut afla data cand cel citat poate fi gasit; d) persoanei citate, schimbandu-si adresa, nu i s-a putut afla noua adresa (noua adresa este
..............................................................................);
e) persoana citata fiind o societate, s-a refuzat primirea.

    Semnatura agentului,
    ....................

                            Semnatura primitorului actului ...................
                            Calitatea in care a primit actul .................
                            Actul de identitate al primitorului ..............

------------
    *) Se vor sublinia cuvintele care corespund modului de indeplinire.

    ANEXA 5b)
    la metodologie

    MINISTER ...............                  Proces-verbal de constatare
    Unitatea ...............                  si sanctionare a contraventiilor
    Judetului ..............                  seria .......... nr. ...........,
    ........................                  din .............................
             (adresa)

                              COMUNICARE

    Catre

    Numele si prenumele ......................................................,
                                          (denumirea)
cu domiciliul sau resedinta (sediul) in str. .................... nr. ......, bl. ....., sc. ......, et. ......, ap. ...... .

    Recomandata                                 Localitatea ................
    Nr. .......                                 Judetul (sectorul) .........
                                                Codul postal ...............
                                                Oficiul postal .............

    Stampila
    cu data sosirii
      ___
     /   \
    |     |
     \___/

    .........................................................................

    Proces-verbal de constatare                              ___
    si sanctionare a contraventiilor                        /   \
    seria ......... nr. ............,                      |     |
    din .............................                       \___/

                                                         Stampila cu
                                                       data prezentarii

                                   DOVADA

    Catre

    UNITATEA ...............................
    Localitatea ............ str. ..........
    nr. ....., sectorul/judetul ............
                                                  Localitatea ................
                                                  Codul postal ...............
                                                  Oficiul postal nr. .........

    Recomandata nr. .........................

    Stampila cu                                           Stampila cu
    data inapoierii                                       data sosirii
          ___                                                  ___
         /   \                                                /   \
        |     |                                              |     |
         \___/                                                \___/

    ANEXA 6*)
    la metodologie

    *) Anexa nr. 6 la metodologie este reprodusa in facsimil.

                       MODELUL LEGITIMATIEI DE CONTROL

 ______________________________________________________________________________
| | | |              MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR                   |
| | | |         INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA               |
| | | |                                                                        |
| | | |                                                                        |
| | | |                     LEGITIMATIE DE CONTROL                             |
| | | |                   Nr. _____ din _________ 2005                         |
| | | |                                                                        |
| | | |                                                                        |
| | | |                                                                        |
| | | |                                                          POZA          |
| | | |                                                                        |
| | | |   Col. IONESCU ION                                                     |
| | | |                                                                        |
|_|_|_|________________________________________________________________________|

 ______________________________________________________________________________
|                    Valabila pana la 31 decembrie 2010                        |
|                                                                              |
| Conform art. 5 din Hotararea Guvernului nr. 1490/2004, art. 30 din           |
| Hotararea Guvernului nr. 622/2004 si art. 6 din Hotararea Guvernului         |
| nr. 891/2004 detinatorul prezentei legitimatii are acces permanent pentru    |
| indeplinirea atributiilor oficiale legate de controlul pentru supravegherea  |
| pietei produselor pentru constructii cu rol in satisfacerea cerintei de      |
| securitate la incendiu, la agenti economici si oricare forma de organizare   |
| juridica indiferent de forma de proprietate care produc, importa sau         |
| distribuie astfel de produse pentru constructii, de constatare a             |
| contraventiilor si de aplicare a sanctiunilor legale.                        |
|                                                                              |
|        Semnatura                                                             |
|                                     Inspector General                        |
|                                                                              |
|______________________________________________________________________________|



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 607/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 607 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 607/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu