Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 563 din  5 decembrie 2002

pentru aprobarea Normelor privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 918 din 16 decembrie 2002


SmartCity3


    Avand in vedere art. 25, 34 si 42 din Legea zootehniei nr. 72/2002, referitoare la coordonarea si controlul activitatii de ameliorare a efectivelor de animale, precum si la materialul biologic de reproductie testat,
    tinand seama de Reglementarea Consiliului European nr. 2.782/1975 privind producerea si comercializarea oualor de incubatie si a puilor de ferma si de Reglementarea Comisiei Europene nr. 1.868/1977 pentru aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Reglementarii Consiliului European nr. 2.782/1975 privind producerea si comercializarea oualor de incubatie si a puilor de ferma,
    in temeiul prevederilor Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 132.551 din 12 noiembrie 2002, intocmit de Directia generala de elaborare si armonizare a politicilor, strategiilor si programelor din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, prin Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" si oficiile pentru ameliorare si reproductie in zootehnie judetene si al municipiului Bucuresti, va duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    La data intrarii in vigoare a prevederilor prezentului ordin se abroga orice dispozitii contrare cu privire la producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii.

                 Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                               Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                                NORME
privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma

    Art. 1
    In sensul prezentelor norme, termenii de mai jos au urmatorul inteles:
    a) oua pentru incubatie - oua de pasare aflate la pozitiile tarifare 04070011 si 04070019 din nomenclatura combinata, aprobata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 171/2001 pentru aprobarea modificarii denumirii si clasificarii marfurilor din Tariful vamal de import al Romaniei, precum si a taxelor vamale de baza aferente acestora, destinate productiei de pui, clasificati in functie de specii, categorie si tip si identificati conform prezentelor norme;
    b) pui - pui vii a caror greutate nu depaseste 185 g, aflati la pozitiile tarifare 010511, 010512 si 010519 din nomenclatura combinata, din urmatoarele categorii:
    b1) pui destinati cresterii - pui de urmatoarele tipuri:
    (i) pui de carne - pui pentru ingrasat si sacrificat inainte de maturitatea sexuala;
    (ii) pui pentru producerea de oua - pui crescuti pentru productia de oua de consum;
    (iii) pui cu scop mixt - pui crescuti fie pentru productia de oua, fie pentru carne;
    b2) pui matca parinti - pui destinati pentru producerea de pui pentru crestere;
    b3) pui matca bunici - pui destinati pentru producerea puilor de reproductie parinti;
    c) ferma - unitate sau o parte din unitate pentru fiecare dintre urmatoarele sectoare de activitate:
    c1) ferma de selectie pentru reproducerea pasarilor de rasa - ferma pentru producerea de oua pentru incubatie destinate producerii de pasari matca bunici, parinti sau puilor pentru crestere;
    c2) ferma de reproductie - ferma pentru producerea de oua pentru incubatie, destinate productiei de pui pentru crestere;
    c3) statie de incubatie - amplasament pentru incubarea oualor, ecloziunea puilor de o zi si difuzarea acestora altor ferme pentru crestere;
    d) capacitate - numarul maxim de oua pentru incubatie, care poate fi plasat simultan in incubatoare, cu exceptia eclozionatoarelor.
    Art. 2
    (1) Comercializarea si transportul oualor pentru incubatie si a puilor de o zi, precum si incubarea oualor in scopuri comerciale sunt permise pe teritoriul Romaniei numai cu respectarea prevederilor prezentelor norme.
    (2) Fermele de elita sau alte ferme de reproductie si selectie cu mai putin de 100 de pasari si cu incubatoare care au o capacitate mai mica de 1.000 de oua pe incubatie nu sunt obligate sa respecte prezentele norme.
    Art. 3
    (1) Fiecare statie de incubatie este inregistrata, la cererea sa, de catre Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" si primeste un numar de inregistrare.
    (2) Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", denumita autoritatea nationala, este desemnata de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor in acest scop.
    (3) Numarul de identificare poate fi retras fermelor care nu respecta prevederile prezentelor norme.
    Art. 4
    (1) Ouale pentru incubatie, utilizate pentru producerea de pui, sunt marcate individual.
    (2) Ouale pentru incubatie sunt transportate in ambalaje perfect curate, continand numai oua pentru incubatie ale aceleiasi specii, categorii sau tip de pasari, provenind de la o singura ferma si avand cel putin inscriptia "oua pentru incubatie".
    (3) In scopul respectarii reglementarilor in vigoare din tarile terte importatoare, ouale pentru incubatie destinate exportului si ambalajele acestora pot purta alte mentiuni in afara celor prevazute in prezentele norme.
    (4) Fermele de reproductie integrate, care poseda statie proprie de incubatie, nu sunt obligate sa faca marcarea oualor pentru incubatie decat daca acestea se comercializeaza altor statii de incubatie.
    Art. 5
    Ouale pentru incubatie pot fi importate numai daca poarta inscriptii de cel putin 3 mm inaltime cu numele tarii din care provin si cuvintele "pentru incubatie". Ambalajele lor trebuie sa contina numai oua pentru incubatie de la aceeasi specie, categorie si tip de pasari provenind din aceeasi tara si vor purta cel putin urmatoarele mentiuni:
    a) informatia "pentru incubatie", indicata pe ou;
    b) specia de pasari de la care provine oul;
    c) numele expeditorului sau denumirea comerciala si adresa.
    Art. 6
    Fiecare statie de incubatie tine unul sau mai multe registre in care sunt introduse urmatoarele mentiuni pe specii, categorii (bunici, parinti sau pentru crestere) si tip (pentru carne, productia de oua sau scopuri mixte):
    a) data la care sunt plasate ouale in incubatoare, numarul oualor incubate si numarul de identificare al fermei in care sunt produse ouale pentru incubatie;
    b) data eclozionarii, numarul de pui eclozionati, destinati cresterii efective;
    c) numarul de oua incubate, retrase din incubator, si destinatia acestora.
    Art. 7
    Se interzice folosirea in consumul uman a oualor incubate, retrase din incubator.
    Art. 8
    (1) Fiecare statie de incubatie trebuie sa comunice autoritatii nationale, lunar, numarul oualor plasate in incubator si numarul de pui eclozionati, destinati cresterii efective, pe specii, categorii si tipuri.
    (2) Datele statistice despre stocurile de pasari matca bunici si parinti sunt cerute, dupa caz, si la alte ferme decat la cele mentionate la alin. (1).
    Art. 9
    Autoritatea nationala comunica Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, lunar, datele din luna precedenta, de indata ce datele prezentate la art. 8 sunt primite si analizate.
    Art. 10
    (1) Puii sunt ambalati pe specii, tipuri si categorii de pasari.
    (2) Cutiile contin numai pui proveniti de la aceeasi ferma de incubatie si indica cel putin numarul de identificare al statiei de incubatie.
    Art. 11
    (1) Puii pot fi importati numai daca ei sunt grupati conform art. 10 alin. (1).
    (2) Cutiile trebuie sa contina numai pui din aceeasi tara si acelasi expeditor si trebuie sa indice urmatoarele mentiuni:
    a) numele tarii de origine;
    b) specia de pasari din care provin puii;
    c) numele expeditorului sau denumirea firmei si adresa.
    Art. 12
    (1) Statia de incubatie sau ferma producatoare emite un document de insotire pentru fiecare lot de oua pentru incubatie sau pentru puii expediati, care contine urmatoarele mentiuni:
    a) numele si adresa producatorului si numarul de identificare al acesteia;
    b) numarul de oua pentru incubatie sau de pui pe specii, categorii si tipuri;
    c) data expedierii;
    d) denumirea si adresa destinatarului.
    (2) Cu privire la loturile de oua pentru incubatie si la puii importati din tari terte, numarul de identificare al fermei trebuie inlocuit cu numele tarii de provenienta.
    Art. 13
    (1) Mentiunile prevazute in prezentele norme trebuie scrise vizibil.
    (2) Mentiunile si documentele insotitoare ale oualor pentru incubatie si ale puilor de ferma destinati exportului sunt scrise in cel putin o limba comunitara.
    Art. 14
    In scopul respectarii prevederilor in vigoare in tarile terte importatoare, ambalajele pentru export pot purta alte mentiuni in afara celor prevazute in prezentele norme.
    Art. 15
    Autoritatea nationala, prin oficiile pentru ameliorare si reproductie in zootehnie judetene, verifica respectarea prevederilor prezentelor norme.
    Art. 16
    Regulile pentru aplicarea prezentelor norme sunt prevazute in anexa care face parte integranta din acestea.

    ANEXA 1
    la norme

                               REGULI
pentru aplicarea Normelor privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma

    Art. 1
    (1) Toate cererile pentru inregistrarea unei ferme din cele prezentate la art. 1 lit. c) din Normele privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma sunt adresate autoritatii nationale.
    (2) Autoritatea nationala aloca fermei inregistrate un numar de individualizare ce cuprinde majusculele RO pentru Romania, impreuna cu numarul de individualizare alocat, astfel incat sa fie posibila determinarea activitatii fermei.
    Art. 2
    (1) Marcarea individuala a oualor pentru incubatie, utilizate pentru producerea de pui, este facuta de catre ferma producatoare, care marcheaza pe oua numarul de identificare al fermei.
    (2) Literele si cifrele sunt scrise cu cerneala neagra de nesters, avand cel putin 2 mm inaltime si 1 mm latime.
    (3) Autoritatea nationala poate autoriza ca marcarea oualor sa se faca intr-o maniera diferita de cea prezentata la alin. (1) si (2), cu conditia ca aceasta sa fie facuta cu cerneala neagra de nesters, vizibil si clar, pe o suprafata de cel putin 10 mm^2.
    (4) Aceasta marcare trebuie sa fie facuta inainte de introducerea oualor in incubator la ferma producatoare sau la statia de incubatie.
    (5) Ambalajele sau containerele de orice tip in care sunt transportate ouale trebuie sa poarte un numar de identificare al fermei producatoare.
    (6) Numai ouale marcate conform alin. (1) si (2) sau (3) pot fi transportate sau comercializate pe teritoriul Romaniei.
    Art. 3
    Pe ambalaje marcarile trebuie sa fie facute cu cerneala neagra de nesters, cu litere sau cu cifre de cel putin 20 mm inaltime, 10 mm latime si 1 mm grosime.
    Art. 4
    (1) Forma standard pentru centralizarea datelor prevazute la art. 9 din Normele privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma este prezentata in tabelul nr. 1.
    (2) Centralizatorul prevazut la alin. (1) este inaintat de autoritatea nationala Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor in fiecare luna calendaristica, nu mai tarziu de 4 saptamani dupa sfarsitul fiecarei luni la care se refera cifrele.
    (3) Autoritatea nationala foloseste forma standard pentru centralizare (partea I) din tabelul nr. 1 pentru colectarea informatiilor de la statiile de incubatie, prezentate la art. 8 alin. (1) din normele mentionate mai sus.
    (4) O copie de pe documentul de insotire prezentat la art. 12 din aceleasi norme este transmisa autoritatii nationale.
    Art. 5
    Autoritatea nationala, prin oficiile pentru ameliorare si reproductie in zootehnie judetene, ia toate masurile necesare pentru a impune penalitati pentru orice incalcare a Normelor privind producerea si comercializarea oualor pentru incubatie si a puilor de ferma.
    Art. 6
    In fiecare an, inainte de data de 30 ianuarie, autoritatea nationala trimite Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor statisticile privind structura si activitatea statiilor de incubatie, folosind forma standard din tabelul nr. 2.

    Tabelul nr. 1*)

    *) Tabelul nr. 1 este reprodus in facsimil.

    CENTRALIZATOR LUNAR PENTRU PRODUCEREA SI COMERCIALIZAREA OUALOR PENTRU INCUBATIE SI A PUILOR DE FERMA

                                PARTEA I

 ______________________________________________________________________________
|        TARA        |        LUNA        |         AN         |               |
|____________________|____________________|____________________|_______________|

 ______________________________________________________________________________
| A. Oua pentru incubatie     | Cocosi, gaini, pui |Rate|Gaste|Curcani|Gaini de|
| introduse in incubator      |____________________|    |     |       |Guineea |
|                             |pentru |carne |mixte|    |     |       |        |
|                             |  oua  |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| Bunici si parinti           |       |      |  x  |  x |  x  |   x   |    x   |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| Pentru crestere             |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|

 ______________________________________________________________________________
| B. Cum sunt folositi puii   | Cocosi, gaini, pui |Rate|Gaste|Curcani|Gaini de|
|                             |____________________|    |     |       |Guineea |
|                             |pentru |carne |mixte|    |     |       |        |
|                             |  oua  |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| Femele bunici si parinti    |       |      |  x  |  x |  x  |   x   |    x   |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| Femele crescute pentru ouat |       |   x  |     |  x |  x  |   x   |    x   |
|_____________________________|_______|______|     |____|_____|_______|________|
| Masculi si femele pentru    |   x   |      |     |    |     |       |        |
| ingrasat                    |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| Cocosei pentru sexare       |                    |  x |  x  |   x   |    x   |
|_____________________________|____________________|____|_____|_______|________|

                                PARTEA II

 ______________________________________________________________________________
|        TARA        |        LUNA        |         AN         |               |
|____________________|____________________|____________________|_______________|

                               COMERT INTERN
 ______________________________________________________________________________
| CUMPARARI                   | Cocosi, gaini, pui |Rate|Gaste|Curcani|Gaini de|
|                             |____________________|    |     |       |Guineea |
|                             |pentru |carne |mixte|    |     |       |        |
|                             |  oua  |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| Pui                         |       |      |  x  |    |     |   x   |        |
| Femele bunici si femele     |       |      |     |    |     |       |        |
| parinti                     |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|    |     |_______|        |
| Pui                         |       |      |     |    |     |       |        |
| pentru crestere             |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|

 ______________________________________________________________________________
| VANZARI                                                                      |
|______________________________________________________________________________|
| Pui                         |       |      |  x  |    |     |   x   |        |
| Femele bunici si femele     |       |      |     |    |     |       |        |
| parinti                     |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|    |     |_______|        |
| Pui                         |       |      |     |    |     |       |        |
| pentru crestere             |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|

    IMPORTURI DIN SI EXPORTURI IN TARI NON-MEMBRE ALE COMUNITATII EUROPENE
 ______________________________________________________________________________
| IMPORTURI                                                                    |
|______________________________________________________________________________|
| Pui                         |       |      |  x  |    |     |   x   |        |
| Femele bunici si femele     |       |      |     |    |     |       |        |
| parinti                     |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|    |     |_______|        |
| Pui                         |       |      |     |    |     |       |        |
| pentru crestere             |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|
| EXPORTURI                                                                    |
|______________________________________________________________________________|
| Pui                         |       |      |  x  |    |     |   x   |        |
| Femele bunici si femele     |       |      |     |    |     |       |        |
| parinti                     |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|    |     |_______|        |
| Pui                         |       |      |     |    |     |       |        |
| pentru crestere             |       |      |     |    |     |       |        |
|_____________________________|_______|______|_____|____|_____|_______|________|

    Tabelul nr. 2

    *) Tabelul nr. 2 este reprodus in facsimil.

    CENTRALIZATOR PRIVIND STRUCTURA SI UTILIZAREA STATIILOR DE INCUBATIE

 ______________________________________________________________________________
|          TARA          |          JUDETUL*1)          |          AN          |
|________________________|______________________________|______________________|
                                COCOSI - GAINI - PUI
 ______________________________________________________________________________
|   Capacitatea         | Numar | Capacitate*2) |           UTILIZAREA*3)      |
|                       |       |               |______________________________|
|                       |       |               |pentru ouat|pentru carne|mixte|
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|          1001 - 10000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|         10001 - 20000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|        20001 - 500000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|        50001 - 100000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|       100001 - 200000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|       200001 - 500000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|          peste 500000 |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|
|        TOTAL          |       |               |           |            |     |
|_______________________|_______|_______________|___________|____________|_____|

 ______________________________________________________________________________
|                        |            RATE          |          GASTE           |
|                        |__________________________|__________________________|
|                        |Numar|Capacitate|Utilizare|Numar|Capacitate|Utilizare|
|                        |     |    *2)   |    *3)  |     |    *2)   |   *3)   |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|           1001 - 10000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|          10001 - 20000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|         20001 - 500000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|         50001 - 100000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|        100001 - 200000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|        200001 - 500000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|           peste 500000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|         TOTAL          |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|

 ______________________________________________________________________________
|                        |          CURCANI         |       GAINI DE GUINEEA   |
|________________________|__________________________|__________________________|
|                        |Numar|Capacitate|Utilizare|Numar|Capacitate|Utilizare|
|                        |     |    *2)   |    *3)  |     |    *2)   |   *3)   |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|           1001 - 10000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|          10001 - 20000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|         20001 - 500000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|         50001 - 100000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|        100001 - 200000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|        200001 - 500000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|           peste 500000 |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
|         TOTAL          |     |          |         |     |          |         |
|________________________|_____|__________|_________|_____|__________|_________|
    *1) Judetul: Romania are 41 judete si municipiul Bucuresti.
    *2) In mii.
    *3) Ouale introduse in incubator in anul precedent, in mii.

    NOTA:
    In tabelul nr. 2 se vor trece numai statiile de incubatie care au avut activitate in anul precedent.
    Activitatile statiilor de incubatie trebuie sa fie incluse numai sub tipul de pasari produse.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 563/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 563 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 563/2002
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu