E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 333 din 26 iulie 2002

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind producerea, comercializarea si utilizarea carnii separate mecanic

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 808 din  7 noiembrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitara veterinara nr. 60/1974, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare nr. 157.020 din 28 iunie 2002, intocmit de Agentia Nationala Sanitara Veterinara,

    ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma sanitara veterinara privind producerea, comercializarea si utilizarea carnii separate mecanic, prevazuta in anexa.
    Art. 2
    Producerea, comercializarea, inclusiv importul, si utilizarea carnii separate mecanic de la speciile bovine, ovine, caprine si peste sunt interzise.
    Art. 3
    (1) Producerea, comercializarea si utilizarea carnii separate mecanic de pasare sau de porc se efectueaza cu respectarea prevederilor prezentului ordin.
    (2) Fiecare transport, inclusiv din import, va fi insotit de certificat de sanatate conform modelului prezentat in anexa nr. 2 la norma sanitara veterinara.
    Art. 4
    Comercializarea, inclusiv importul, produselor din carne tratate termic, care contin carne separata mecanic, este permisa numai daca pe eticheta produsului este inscrisa mentiunea "contine carne separata mecanic".
    Art. 5
    Agentia Nationala Sanitara Veterinara, Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara si directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 6
    (1) Organele abilitate vor controla modul de ducere la indeplinire a prezentului ordin.
    (2) Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sanctioneaza conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 7
    Anexa face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 8
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii lui.

                     p. Ministrul agriculturii,
                     alimentatiei si padurilor,
                             Petre Daea,
                          secretar de stat

    ANEXA 1

                     NORMA SANITARA VETERINARA
privind producerea, comercializarea si utilizarea carnii separate mecanic

    CAP. 1
    Prevederi generale

    Art. 1
    Prezenta norma sanitara veterinara stabileste conditiile sanitare veterinare de producere, comercializare si utilizare a carnii separate mecanic, precum si conditiile de igiena pe care trebuie sa le indeplineasca unitatile care produc aceasta carne.
    Art. 2
    In sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin urmatorii termeni se intelege:
    a) carne - toate partile proprii consumului uman obtinute de la animalele domestice din speciile bovine, porcine, ovine, caprine si solipede, precum si de la pasari;
    b) carne proaspata - carnea care nu a fost supusa altui tratament decat cel prin frig pentru a-i asigura conservabilitatea;
    c) carne separata mecanic - carnea obtinuta prin separarea mecanica de pe oase, exclusiv cea de pe oasele capului si extremitatile membrelor sub articulatia carpiana si tarsiana, iar in cazul porcinelor, si de pe vertebrele coccigiene;
    d) carne de pasare separata mecanic - pasta cu granulatie fina obtinuta prin separarea mecanica a carnii de pe oasele carcasei de pasare, exclusiv pielea gatului, gheare, capete si organe;
    e) lot - cantitatea de produs cu aceeasi origine, aceeasi data de fabricatie si produsa in conditii tehnologice asemanatoare;
    f) autoritate veterinara centrala - autoritatea veterinara centrala reprezentata prin Agentia Nationala Sanitara Veterinara din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor;
    g) autoritate veterinara competenta - autoritatea veterinara centrala, autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti, reprezentata prin directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti, precum si autoritatea veterinara locala reprezentata prin circumscriptia sanitara veterinara pentru controlul alimentelor si circumscriptia sanitara veterinara zonala, cu atributii in domeniul supravegherii si controlului sanitar veterinar.
    Art. 3
    Carnea separata mecanic se produce numai din carne provenita de la specia porcine si de la pasari.

    CAP. 2
    Conditii pentru autorizarea unitatilor

    Art. 4
    (1) Unitatile care produc carne separata mecanic trebuie sa respecte urmatoarele conditii:
    a) spatiu frigorific pentru depozitare, destinat materiei prime, care sa asigure o temperatura cuprinsa intre 0 grade C - 3 grade C;
    b) spatiu pentru productie, bine delimitat, destinat producerii si preambalarii carnii separate mecanic;
    c) spatii pentru congelare;
    d) spatii pentru depozitarea produsului finit congelat, care sa permita mentinerea acestuia la temperatura de -18 grade C;
    e) spatiu-tampon pentru depozitarea produsului finit refrigerat, care sa asigure o temperatura de 0 grade C - 2 grade C;
    f) spatiu pentru ambalare;
    g) spatiu destinat stocarii materialelor de ambalare;
    h) spatiu destinat spalarii ustensilelor, utilajelor mobile si recipientelor;
    i) rampa de livrare, cu sistem de inchidere etansa care sa asigure in interior temperaturi de refrigerare;
    j) spatiu pentru depozitarea deseurilor;
    k) spatiu (sector) pentru pastrarea materialelor folosite la intretinere.
    (2) Spatiile mentionate la alin. (1) lit. c), d), e), f), h), i), j) si k) pot fi eventual comune cu spatiile unei alte unitati autorizate pentru producerea carnii proaspete, carnii proaspete de pasare sau a produselor din carne tratate termic, pentru care unitatea de preparare a carnii separate mecanic este considerata o anexa.
    Art. 5
    Spatiile pentru obtinerea, manipularea si stocarea carnii, precum si zonele si culoarele prin care este transportata carnea proaspata trebuie sa fie dotate cu:
    a) pavimente impermeabile, necorodabile, usor de curatat si dezinfectat, cu o panta de inclinare care sa permita scurgerea apei spre gurile de canalizare prevazute cu gratar necorodabil, sifon de pardoseala cu clopot pentru a preveni difuzarea mirosurilor neplacute si refularea apelor uzate, cu exceptia spatiilor de congelare;
    b) pereti cu suprafata neteda, rezistenta si impermeabila, tencuielile placate cu materiale usor lavabile si curate, pana la o inaltime de cel putin 2 m sau cel putin pana la inaltimea de depozitare. Linia de imbinare a peretilor cu pardoseala trebuie sa fie rotunjita sau sa aiba un finisaj asemanator;
    c) usi confectionate din/sau acoperite in totalitate cu material rezistent necorodabil, neted si impermeabil;
    d) materiale de izolare neputrescibile si inodore;
    e) ventilatie suficienta si un dispozitiv eficient de evacuare a aburului;
    f) iluminare adecvata, naturala sau artificiala, care sa nu modifice culorile;
    g) plafoane rezistente, impermeabile, necorodabile, lavabile si de culoare deschisa; suprafata interioara a acoperisului trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii.
    Art. 6
    (1) Unitatile care produc carne separata mecanic trebuie sa detina un numar suficient de instalatii pentru spalarea si dezinfectia mainilor si pentru curatarea ustensilelor cu apa calda, cat mai aproape posibil de punctele de lucru. Spalatoarele nu vor fi actionate manual.
    (2) Pentru spalarea mainilor instalatiile trebuie sa fie prevazute cu apa curenta calda si rece sau cu apa premixata la temperatura necesara, substante pentru spalare si dezinfectie, mijloace igienice de uscare a mainilor, cu exceptia sistemelor pe baza de aer cald.
    (3) Dispozitivele destinate dezinfectarii ustensilelor trebuie sa fie prevazute cu apa calda la o temperatura de minimum 82 grade C.
    (4) Unitatile care produc carne separata mecanic trebuie sa dispuna de dispozitive adecvate care sa asigure protectia contra daunatorilor.
    Art. 7
    (1) Echipamentele si ustensilele de lucru trebuie sa fie usor de spalat si dezinfectat, sa fie confectionate din materiale rezistente la coroziune, care sa nu modifice aspectul si calitatile carnii. Suprafetele de contact cu carnea sau susceptibile de a intra in contact cu carnea, inclusiv imbinarile si sudurile acestora, trebuie sa fie netede.
    (2) Ustensilele si echipamentele destinate manipularii carnii si depozitarii recipientelor utilizate pentru carne trebuie sa fie rezistente la coroziune si sa satisfaca cerintele de igiena. Carnea sau recipientele in care aceasta este depozitata nu trebuie sa vina in contact direct cu pardoseala sau cu peretii.
    (3) Operatiunile de incarcare/descarcare trebuie sa se efectueze in spatii de receptie corespunzator construite si amenajate, confectionate din material adecvat pentru manipularea igienica, care sa permita o buna protectie a carnii si mentinerea acesteia la temperaturile prevazute in prezenta norma sanitara veterinara.
    (4) Carnea improprie consumului uman se colecteaza si se depoziteaza separat, dupa cum urmeaza:
    a) in recipiente speciale, etanse, confectionate din materiale necorodabile, prevazute cu capac si sistem de inchidere care sa impiedice accesul persoanelor neautorizate; aceasta carne trebuie sa fie evacuata si distrusa la sfarsitul fiecarei zile de lucru; sau
    b) intr-un spatiu inchis, special destinat, in cazul in care aceasta carne nu este evacuata la sfarsitul fiecarei zile de lucru. In spatiile de depozitare vor fi asigurate temperaturi de refrigerare.
    (5) Materialele de ambalare trebuie sa fie depozitate in mod igienic, intr-un spatiu special amenajat.
    Art. 8
    Instalatiile frigorifice trebuie sa asigure temperatura carnii, conform prezentei norme sanitare veterinare. Acestea trebuie sa fie dotate cu un sistem de scurgere care sa permita evacuarea apei de condens, astfel incat sa se evite contaminarea carnii.
    Art. 9
    (1) Unitatea care produce carne separata mecanic trebuie sa utilizeze apa potabila sub presiune, in cantitate suficienta, si sa dispuna de o instalatie care sa furnizeze apa calda necesara.
    (2) Utilizarea apei potabile este obligatorie pentru toate operatiunile; in mod exceptional se admite folosirea apei nepotabile pentru producerea aburului, stingerea incendiilor si racirea echipamentelor frigorifice.
    (3) Conductele instalate in acest scop nu trebuie sa permita utilizarea acestei ape in alte scopuri si sa prezinte vreun risc de contaminare a carnii proaspete.
    (4) Conductele de apa nepotabila trebuie sa fie diferentiate de cele utilizate pentru apa potabila.
    Art. 10
    Unitatea care produce carne separata mecanic trebuie sa dispuna de instalatii si de amenajari care sa asigure efectuarea inspectiei in orice moment si intr-o maniera eficienta.
    Art. 11
    (1) Personalului trebuie sa i se asigure vestiar cu pereti si pavimente netede, impermeabile si lavabile, spalatoare, dusuri si cabine de toaleta prevazute cu chiuvete cu apa calda. Linia de imbinare a peretilor cu pardoseala trebuie sa fie rotunjita sau sa aiba un finisaj asemanator.
    (2) Cabinele de toaleta nu vor avea iesire directa in spatiile de lucru.
    (3) Spalatoarele trebuie sa asigure apa curenta calda si rece sau apa premixata, materiale pentru curatarea si dezinfectia mainilor si mijloace igienice pentru uscarea mainilor.
    (4) Spalatoarele pentru maini trebuie sa fie in numar suficient si amplasate in apropierea cabinelor de toaleta.
    (5) Este interzisa actionarea manuala a spalatoarelor pentru maini.
    Art. 12
    Pentru controlul temperaturii in spatiile supuse unei temperaturi dirijate, trebuie asigurate termometre sau teletermometre dispuse in punctul cel mai indepartat al sursei de frig.

    CAP. 3
    Igiena personalului, spatiilor si utilajelor

    Art. 13
    (1) Personalul trebuie sa respecte normele igienice, iar spatiile si utilajele trebuie sa fie in permanenta curate.
    (2) Personalul care manipuleaza carnea vrac sau ambalata ori care lucreaza in locuri sau zone in care aceasta carne este manipulata, ambalata ori transportata trebuie sa poarte bonete care sa acopere in totalitate parul, incaltaminte usor de spalat si curatat, salopete de lucru de culoare deschisa sau alte echipamente de protectie.
    (3) Echipamentul de protectie trebuie schimbat ori de cate ori este necesar si obligatoriu la inceputul zilei de lucru.
    (4) Mainile vor fi spalate si dezinfectate de mai multe ori in cursul aceleiasi zile de lucru, precum si dupa fiecare repriza de lucru sau dupa fiecare utilizare a cabinei de toaleta.
    (5) Este interzis fumatul in spatiile de productie, precum si in alte zone si culoare de tranzit al carnii proaspete.
    (6) Personalul care vine in contact cu produsul finit neprotejat de un ambalaj trebuie sa poarte manusi care se vor schimba ori de cate ori este necesar si o masca buco-nazala.
    Art. 14
    (1) Materialele si ustensilele utilizate pentru manipularea si prelucrarea carnii trebuie sa fie mentinute in stare buna de intretinere si curatenie. Ele trebuie sa fie curatate si dezinfectate de mai multe ori in cursul aceleiasi zile de lucru, precum si la sfarsitul operatiunilor zilnice si inainte de a fi reutilizate, daca au fost murdarite.
    (2) Detergentii, substantele dezinfectante sau similare trebuie sa fie folosite astfel incat echipamentul, ustensilele si carnea proaspata sa nu fie afectate.
    (3) Utilizarea acestora trebuie sa fie urmata de o clatire cu apa potabila.
    (4) Produsele de curatat care se intrebuinteaza trebuie sa fie aprobate pentru utilizare in industria alimentara.
    Art. 15
    (1) Deseurile lichide si solide trebuie sa fie evacuate cu ajutorul unui dispozitiv care sa corespunda criteriilor igienice.
    (2) Este interzisa raspandirea rumegusului sau a altor materiale asemanatoare pe pavimente, in spatiile de lucru sau de depozitare a carnii.
    Art. 16
    Spatiile, ustensilele si materialele nu pot fi utilizate in alte scopuri decat la prepararea carnii separate mecanic, cu exceptia cazurilor in care ele sunt curatate si dezinfectate inainte de a fi refolosite.

    CAP. 4
    Igiena manipularii carnii

    Art. 17
    (1) Materia prima trebuie sa provina din unitati autorizate sanitar veterinar.
    (2) Este interzisa utilizarea materiilor prime congelate.
    Art. 18
    (1) In cazul in care materia prima provine din alte unitati autorizate, la receptia in unitatile de producere a carnii separate mecanic aceasta se depoziteaza imediat in spatii adecvate care asigura temperatura de 0 grade C - +3 grade C.
    (2) In afara certificatului sanitar veterinar, materia prima trebuie sa fie insotita de un document care sa precizeze:
    a) data sacrificarii animalelor de la care este obtinuta materia prima;
    b) data transarii cand a fost obtinuta materia prima;
    c) numarul de autorizare al unitatii de origine;
    d) numarul de autorizare al unitatii de destinatie;
    e) mentiunea "Destinata producerii de carne separata mecanic".
    (3) Materia prima trebuie sa fie transportata in conditii de igiena la temperatura de 0 grade C - +3 grade C.
    (4) In cazul in care materia prima este produsa in cadrul unitatii care produce carne separata mecanic, ea trebuie sa fie depozitata intr-un spatiu frigorific.
    (5) Materia prima trebuie sa fie identificata prin data taierii animalelor si prin data transarii.
    Art. 19
    (1) Intervalul maxim admis intre obtinerea materiei prime si utilizarea ei pentru fabricarea carnii separate mecanic este de 48 de ore.
    (2) Managerul unitatii de producere a carnii separate mecanic trebuie sa puna in aplicare un sistem de trasabilitate care sa permita asigurarea respectarii intervalului de timp in care carnea poate fi utilizata.
    Art. 20
    (1) In spatiile de lucru trebuie mentinuta o temperatura de maximum +8 grade C pe durata producerii carnii separate mecanic.
    (2) Temperatura materiei prime nu trebuie sa depaseasca +7 grade C.
    Art. 21
    Carnea separata mecanic trebuie ambalata, etichetata, congelata si mentinuta la o temperatura de minimum -18 grade C de la producere si pana la utilizarea in fabricatia produselor din carne tratate termic.
    Art. 22
    (1) Carnea separata mecanic trebuie sa fie ambalata imediat dupa producere.
    (2) Fiecare lot de carne separata mecanic, ambalat, trebuie sa poarte o eticheta cu urmatoarele mentiuni:
    a) denumirea si adresa unitatii producatoare;
    b) greutatea si natura carnii separate mecanic: "carne separata mecanic de ............ (specia) .................";
    c) termenul de valabilitate;
    d) data congelarii;
    e) numarul lotului;
    f) marca de sanatate a unitatii producatoare;
    g) langa marca de sanatate, mentiunea: "destinata unei unitati autorizate pentru fabricarea produselor din carne tratate termic".
    Art. 23
    (1) Carnea separata mecanic este destinata numai prelucrarii in produse din carne tratate termic in unitati autorizate sanitar veterinar.
    (2) Este interzisa comercializarea carnii separate mecanic ca atare sau in amestec cu alte adaosuri catre consumatorul final.
    Art. 24
    Carnea separata mecanic, produsa in conditiile prezentei norme sanitare veterinare, se utilizeaza la fabricarea produselor din carne tratate termic si intra in compozitia acestora numai ca ingredient, cu obligativitatea declararii pe eticheta produsului.
    Art. 25
    Carnea separata mecanic, introdusa in fabricatia produselor din carne tratate termic, poate fi utilizata fara a fi congelata, cu conditia sa fie introdusa in fabricatie in urmatoarele 4 ore de la producere, cu respectarea temperaturii carnii de +7 grade C la iesirea din separator.
    Art. 26
    (1) Managerul unitatii care produce carne separata mecanic este obligat sa efectueze autocontroale constante, bazate pe urmatoarele principii:
    a) identificarea punctelor critice din propria unitate, in functie de procedeele utilizate;
    b) punerea in aplicare a metodelor corective de supraveghere si control al acestora;
    c) prelevarea de probe pentru analiza intr-un laborator autorizat in scopul verificarii eficientei operatiunilor de spalare si dezinfectie si pentru verificarea respectarii prevederilor prezentei norme sanitare veterinare;
    d) rezultatele controalelor si analizelor se pastreaza o perioada de cel putin 2 ani.
    (2) Autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti verifica programul de autocontrol si rezultatele acestuia si dispune masurile legale.
    Art. 27
    (1) Autoritatea veterinara competenta trebuie sa asigure ca fiecare lot de produse satisface criteriile microbiologice stabilite in anexa nr. 1.
    (2) Producatorul trebuie sa faca, la randul sau, examene microbiologice periodice pe fiecare lot de produs finit.
    (3) Periodicitatea examenelor este fixata in functie de natura si cantitatea de carne separata mecanic produsa.
    (4) Rezultatele acestor examene se pastreaza la dispozitia autoritatii veterinare competente o perioada de 2 ani.
    Art. 28
    (1) Managerul unitatii trebuie sa aplice un program de formare a personalului care sa permita acestuia sa se conformeze conditiilor de productie igienica, adaptata structurii de productie, daca personalul respectiv nu dispune deja de o calificare suficienta, certificata prin diploma.
    (2) Directiile sanitare veterinare judetene si a municipiului Bucuresti verifica elaborarea si aplicarea acestui program.
    Art. 29
    Managerul unitatii trebuie sa inregistreze zilnic si sa puna la dispozitie autoritatii veterinare judetene si a municipiului Bucuresti urmatoarele informatii despre:
    1. Materiile prime receptionate:
    a) originea (denumirea si adresa unitatii, numarul autorizatiei sanitare veterinare);
    b) identificarea lotului;
    c) greutatea.
    2. Produsele finite livrate:
    a) identificarea lotului;
    b) greutatea;
    c) destinatia (denumirea si adresa unitatii, numarul autorizatiei sanitare veterinare).
    Art. 30
    (1) Autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti autorizeaza numai unitatile care indeplinesc conditiile din prezenta norma sanitara veterinara pentru producerea carnii separate mecanic.
    (2) Autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti intocmesc lista cuprinzand unitatile autorizate sanitar veterinar pentru producerea de carne separata mecanic, cu precizarea speciei.
    (3) Autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti transmit autoritatii veterinare centrale lista unitatilor autorizate sanitar veterinar pentru producerea de carne separata mecanic, in vederea publicarii acesteia.
    Art. 31
    (1) Unitatile autorizate pentru fabricarea produselor din carne in a caror compozitie intra carne separata mecanic trebuie sa informeze in prealabil autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti cu privire la unitatea de origine a acesteia.
    (2) Unitatile autorizate pentru fabricarea produselor din carne tratate termic in a caror compozitie intra carne separata mecanic trebuie sa informeze autoritatea veterinara judeteana si a municipiului Bucuresti de fiecare data cand se adreseaza unui nou furnizor.

    ANEXA 1
    la norma sanitara veterinara

                        CRITERII MICROBIOLOGICE
    pe care trebuie sa le indeplineasca carnea separata mecanic

____________________________________________________________________________
                                                         Conditiile
       Parametrii microbiologici                      de admisibilitate
                                                     _______________________
                                                        M*1)        m*2)
____________________________________________________________________________
E. coli enteropatogena (max./g) n = 5 c = 2          5 x 10^3/g   5 x 10^2/g
____________________________________________________________________________
Salmonella (max./g) n = 5 c = 0                          absent la 1 g
____________________________________________________________________________
Stafilococ coagulazo-pozitiv (max./g) n = 5 c = 1    5 x 10^3/g   5 x 10^2/g
____________________________________________________________________________
    *1) M = limita acceptabila peste care rezultatele nu mai sunt considerate satisfacatoare, unde M = 10, atunci cand numaratoarea se face pe un mediu solid, si M = 30, atunci cand numaratoarea se face in mediu lichid.
    *2) m = limita sub care toate rezultatele sunt considerate satisfacatoare.

    ANEXA 2*)
    la norma sanitara veterinara

    *) Anexa nr. 2 la norma sanitara veterinara este reprodusa in facsimil.

                                 MODEL

                         CERTIFICAT DE SANATATE
                     PENTRU CARNEA SEPARATA MECANIC

                            HEALTH CERTIFICATE
                      FOR MECHANICALLY DEBONED MEAT

                                                             Nr.: ..............
                                                             No: ...............
    Tara exportatoare/Exporting country: .......................................
    Autoritatea emitenta/Issuing authority: ....................................

    I. IDENTIFICAREA CARNII SEPARATE MECANIC/ IDENTIFICATION OF MECHANICALLY DEBONED MEAT

    Carnea separata mecanic provine de la/Mechanically deboned meat comes from:
    ............................................................................
                        (specia de animal/animal species)
    Felul si tipul de ambalaj/Kind and type of packing: ........................
    Numarul unitatilor de ambalaj/Number of packages: ..........................
    Data congelarii/Date of freezing: ..........................................
    Temperatura de depozitare si transport/Storage and transport temperature:
    ............................................................................
    Greutate neta/Net weight: ..................................................

    II. ORIGINEA CARNII SEPARATE MECANIC/ORIGIN OF MECHANICALLY DEBONED MEAT

    Adresa(ele) si numarul(ele) de aprobare veterinara a unitatii(lor) de producere/Adress(es) and veterinary approval number(s) of the production plant(s):
    ............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................
    Adresa(ele) si numarul(ele) de aprobare veterinara a unitatii(lor) de depozitare/Address(es) and veterinary approval number(s) of the cold store(s):
    ............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................

    III. DESTINATIA CARNII SEPARATE MECANIC/DESTINATION OF MECHANICALLY DEBONED MEAT

    Carnea separata mecanic este expediata de la/The mechanically deboned meat will be sent from:
    ............................................................................
    ............................................................................
    ............................................................................
                    (locul de expeditie/place of loading)
    La/At: .....................................................................
              (tara si locul de destinatie/country and place of destination)

    By the following means of transport/cu urmatorul mijloc de transport:
    ............................................................................
    Numele si adresa expeditorului/Name and address of consignor: ..............
    ............................................................................
    ............................................................................
    Numele si adresa destinatarului/Name and address of the consignee: .........
    ............................................................................
    ............................................................................

    IV. ATESTARE DE SANATATE/HEALTH ATTESTATION

    Subsemnatul, medic veterinar oficial, certific, ca:
    (a) materia prima din care a fost obtinuta carnea separata mecanic a fost produsa in conditiile care guverneaza productia si controlul carnii stabilite in Directiva nr. 72/462/CEE sau Directiva nr. 72/461/CEE sau Directiva nr. 91/494/CEE si ca aceasta este proprie consumului uman;
    (b) carnea separata mecanic a fost produsa in conformitate cu exigentele Directivei nr. 64/433/CEE sau Directivei nr. 71/118/CEE;
    (c) carnea separata mecanic a fost produsa din carne refrigerata prelucrata in maxim 48 ore de la obtinerea acesteia;
    (d) carnea separata mecanic a fost congelata imediat dupa obtinere in unitatea de origine;
    (e) carnea separata mecanic corespunde urmatorilor parametri microbiologici:

                                                M*1)          m*2)
    E. coli (max/g)                         5 x 10^3/g    5 x 10^2/g
    n = 5 c = 2
    Salmonella (max/g)                           absent la 1 g
    n = 5 c = 0
    Stafilococ coagulazo-pozitiv (max/g)     5 x 10^3/g    5 x 10^2/g
    n = 5 c = 0
------------
    *1) M = limita acceptabila, peste care rezultatele nu mai sunt considerate satisfacatoare, unde M = 10, atunci cand numaratoarea se face pe un mediu solid si M = 30 atunci cand numaratoarea se face in mediu lichid,
    *2) m = limita sub care toate rezultatele sunt considerate satisfacatoare.

    (f) carnea separata mecanic a fost manipulata, ambalata, etichetata in conformitate cu exigentele Directivei nr. 64/433/CEE sau Directivei nr. 71/118/CEE si este proprie pentru consum uman;

    I, the undersigned, official veterinarian, certify that:
    (a) the raw material from which the mechanically deboned meat was produced under the conditions governing production and control laid down in Council Directive no. 72/462/EEC or Council Directive no. 72/461/EEC or Council Directive 91/494/EEC and that it is, therefor, considered as such to be fit for human consumption;
    (b) mechanically deboned meat was produced fulfilling the requirements of Council Directive no. 64/433/CEE or Council Directive no. 71/118/CEE;
    (c) mechanically deboned meat comes from refrigerated meat that has been processed within 48 hours after it was obtained;
    (d) mechanically deboned meat has been deep-frozen imediately after it was obtained in the origin production plant;
    (e) mechanically deboned meat complies with the following microbiological criteria:

                                                M*1)          m*2)
    E. coli (max/g)                          5 x 10^3/g    5 x 10^2/g
    n = 5 c = 2
    Salmonella (max/g)                           absence in 1 g
    n = 5 c = 0
    Stafilococcus aureus (max/g)             5 x 10^3/g    5 x 10^2/g
    n = 5 c = 0
------------
    *1) M = acceptability threshold, above which results are no longer considered satisfactory where M equals 10 m where the count is made in a solid medium and M equals 30 M where the count is made in a liquid medium,
    *2) m = threshold below which all results are considered satisfactory.

    (f) mechanically deboned meat was manipulate, wrapping, labeled satisfying the requirements of Council Directive no. 64/433/EEC or Council Directive no. 71/118/EEC and is fit for human consumption.

    Intocmit in/ Done in ........................., la/at ......................
                               (locul/place)                  (data/date)

         ________
       /  Stampila \
     /   oficiala a  \
    |   unitatii de   |
    | export/Official |
    |stamp of approved|    ....................................................
     \ establishment /             (Semnatura medicului veterinar oficial/
       \ _________ /                 Signature of official veterinarian)

                               (Name in capital letters/Numele cu majuscule)



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 333/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 333 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu