Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3250 din 12 februarie 1998

privind criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 269 din 20 iulie 1998


SmartCity3


    Ministrul educatiei nationale,
    in baza prevederilor art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997, referitoare la structura si numarul posturilor pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, conform anexei care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directiile generale si directiile din Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, celelalte unitati de invatamant si unitatile conexe si extrascolare vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul educatiei nationale,
                              Andrei Marga

    ANEXA 1

                           CRITERII DE NORMARE
a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat [art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997]

    A. Scoala cu clasele I - VIII, liceu, scoala profesionala, de ucenici, de maistri sau postliceala
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume inregistrate si cel putin 900 de elevi si cadre didactice cu fisa de cititor.
    NOTA:
    Normarea posturilor de bibliotecar se poate face luandu-se in calcul media indicatorilor pe inspectorat. Ca urmare, se pot norma posturi de bibliotecar, renuntandu-se la fractiunile de norma de bibliotecar, platite cu ora la alte institutii de invatamant.
    Laborant (tehnician):
    - un post pentru fiecare institutie de invatamant, daca exista laborator utilizat numai pentru lucrari de laborator;
    - al doilea post se acorda de catre inspectoratul scolar la licee, scoli profesionale etc. pentru asigurarea lucrarilor de laborator.
    Informatician - la liceele sau scolile care au in dotare retea de calculatoare, pe langa postul de tehnician sau de laborant se poate acorda si un post de analist (programator) sau altele asemanatoare.
    NOTA:
    Posturile se normeaza numai la institutiile de invatamant care au laboratoare dotate corespunzator si numai pentru elevii de la cursurile de zi.
    La scolile cu clasele I - VIII, postul de laborant se poate norma numai daca exista doua catedre de chimie sau trei catedre de biologie ori patru catedre de fizica sau de discipline tehnologice prevazute cu ore de laborator in planul de invatamant.

    B. Atelier-scoala - pentru instruirea practica a elevilor
    Personal de coordonare a activitatii de instruire practica
    Tehnician - un post la atelierele scolilor profesionale si ale liceelor, care au mai mult de 50 de utilaje sau de alte instalatii tehnologice ori 1.000 de elevi. La celelalte ateliere, activitatea de coordonare se face de unul dintre maistrii-instructori.

    C. Internat scolar
    Pedagog scolar:
    - un post la 60 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul primar;
    - un post la 80 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul gimnazial, profesional si liceal.
    NOTA:
    La fiecare internat care functioneaza cu mai putin de 60 de elevi interni, respectiv 80 de elevi, se poate norma un post de pedagog, cu aprobarea inspectoratului scolar.

    D. Club sportiv scolar
    Corepetitor, maestru de balet:
    - o jumatate de post de corepetitor si o jumatate de post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectia de gimnastica sportiva, avand cel putin doua norme didactice;
    - un post de corepetitor si un post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectie de gimnastica sportiva fete, avand peste trei norme didactice.
    NOTA:
    La sectia de gimnastica ritmica se normeaza o jumatate de post de corepetitor pentru fiecare norma didactica si o jumatate de post de maestru de balet.

    E. Club al elevilor si prescolarilor
    Corepetitor, coregraf sau altele asemanatoare:
    - un post pentru cate noua grupe cu caracter specific;
    - o jumatate de post pentru fiecare club cu cel putin patru grupe.

    F. Administratia permanenta a taberelor scolare
    Instructor de educatie extrascolara - 1-3 posturi stabilite de inspectoratele scolare, in functie de volumul si de complexitatea activitatii, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

    G. Casa corpului didactic
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume si 300 de cititori.

    H. Invatamant special
    - Casa de copii scolari si scoala speciala pentru copii cu deficiente
    Bibliotecar, tehnician sau altele asemanatoare - un post pentru 400 de copii, o jumatate de post pentru 200 de copii, in medie.
    Asistent social - un post pentru 200 de copii, in medie.
    - Camine-scoala
    Asistent social - un post pentru 150 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pe unitate; al doilea post se poate acorda la unitatile cu peste 200 de elevi.
    - Scoli profesionale speciale, licee si scoli postliceale speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 250 de elevi, in medie.
    - Scoli speciale de reeducare
    Asistent social - un post pentru 150 de minori, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    - Centre scolare speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni, pentru elevii cuprinsi in scoli profesionale, licee speciale, scoli postliceale.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi la scolile pentru deficienti si pentru 150 de elevi la scolile speciale de reeducare, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    NOTA:
    Celelalte functii didactice auxiliare cuprinse in nomenclatorul elaborat in baza art. 6 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 se normeaza, in functie de necesitatile si de specificul activitatii unitatilor de invatamant, dupa caz, de catre inspectoratele scolare, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale, in limita numarului de personal aprobat la nivelul judetului si cu incadrarea in creditele bugetare alocate.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3250/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 3250 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 3250/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu