Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (1) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3250 din 12 februarie 1998

privind criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 269 din 20 iulie 1998


SmartCity3


    Ministrul educatiei nationale,
    in baza prevederilor art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997, referitoare la structura si numarul posturilor pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, conform anexei care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directiile generale si directiile din Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, celelalte unitati de invatamant si unitatile conexe si extrascolare vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul educatiei nationale,
                              Andrei Marga

    ANEXA 1

                           CRITERII DE NORMARE
a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat [art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997]

    A. Scoala cu clasele I - VIII, liceu, scoala profesionala, de ucenici, de maistri sau postliceala
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume inregistrate si cel putin 900 de elevi si cadre didactice cu fisa de cititor.
    NOTA:
    Normarea posturilor de bibliotecar se poate face luandu-se in calcul media indicatorilor pe inspectorat. Ca urmare, se pot norma posturi de bibliotecar, renuntandu-se la fractiunile de norma de bibliotecar, platite cu ora la alte institutii de invatamant.
    Laborant (tehnician):
    - un post pentru fiecare institutie de invatamant, daca exista laborator utilizat numai pentru lucrari de laborator;
    - al doilea post se acorda de catre inspectoratul scolar la licee, scoli profesionale etc. pentru asigurarea lucrarilor de laborator.
    Informatician - la liceele sau scolile care au in dotare retea de calculatoare, pe langa postul de tehnician sau de laborant se poate acorda si un post de analist (programator) sau altele asemanatoare.
    NOTA:
    Posturile se normeaza numai la institutiile de invatamant care au laboratoare dotate corespunzator si numai pentru elevii de la cursurile de zi.
    La scolile cu clasele I - VIII, postul de laborant se poate norma numai daca exista doua catedre de chimie sau trei catedre de biologie ori patru catedre de fizica sau de discipline tehnologice prevazute cu ore de laborator in planul de invatamant.

    B. Atelier-scoala - pentru instruirea practica a elevilor
    Personal de coordonare a activitatii de instruire practica
    Tehnician - un post la atelierele scolilor profesionale si ale liceelor, care au mai mult de 50 de utilaje sau de alte instalatii tehnologice ori 1.000 de elevi. La celelalte ateliere, activitatea de coordonare se face de unul dintre maistrii-instructori.

    C. Internat scolar
    Pedagog scolar:
    - un post la 60 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul primar;
    - un post la 80 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul gimnazial, profesional si liceal.
    NOTA:
    La fiecare internat care functioneaza cu mai putin de 60 de elevi interni, respectiv 80 de elevi, se poate norma un post de pedagog, cu aprobarea inspectoratului scolar.

    D. Club sportiv scolar
    Corepetitor, maestru de balet:
    - o jumatate de post de corepetitor si o jumatate de post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectia de gimnastica sportiva, avand cel putin doua norme didactice;
    - un post de corepetitor si un post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectie de gimnastica sportiva fete, avand peste trei norme didactice.
    NOTA:
    La sectia de gimnastica ritmica se normeaza o jumatate de post de corepetitor pentru fiecare norma didactica si o jumatate de post de maestru de balet.

    E. Club al elevilor si prescolarilor
    Corepetitor, coregraf sau altele asemanatoare:
    - un post pentru cate noua grupe cu caracter specific;
    - o jumatate de post pentru fiecare club cu cel putin patru grupe.

    F. Administratia permanenta a taberelor scolare
    Instructor de educatie extrascolara - 1-3 posturi stabilite de inspectoratele scolare, in functie de volumul si de complexitatea activitatii, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

    G. Casa corpului didactic
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume si 300 de cititori.

    H. Invatamant special
    - Casa de copii scolari si scoala speciala pentru copii cu deficiente
    Bibliotecar, tehnician sau altele asemanatoare - un post pentru 400 de copii, o jumatate de post pentru 200 de copii, in medie.
    Asistent social - un post pentru 200 de copii, in medie.
    - Camine-scoala
    Asistent social - un post pentru 150 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pe unitate; al doilea post se poate acorda la unitatile cu peste 200 de elevi.
    - Scoli profesionale speciale, licee si scoli postliceale speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 250 de elevi, in medie.
    - Scoli speciale de reeducare
    Asistent social - un post pentru 150 de minori, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    - Centre scolare speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni, pentru elevii cuprinsi in scoli profesionale, licee speciale, scoli postliceale.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi la scolile pentru deficienti si pentru 150 de elevi la scolile speciale de reeducare, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    NOTA:
    Celelalte functii didactice auxiliare cuprinse in nomenclatorul elaborat in baza art. 6 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 se normeaza, in functie de necesitatile si de specificul activitatii unitatilor de invatamant, dupa caz, de catre inspectoratele scolare, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale, in limita numarului de personal aprobat la nivelul judetului si cu incadrarea in creditele bugetare alocate.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3250/1998

 
25.02.2018 00:06:51  Anonim  a scris :
Sunt un creditor privat de împrumut pe care îl împrumut companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la un preț accesibil de 2%. Dacă vi s-a refuzat un împrumut de la o instituție financiară bancară pentru unul sau mai multe motive. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut ipotecar, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriei, împrumut negarantat și capital de risc? Sunteți în locul potrivit pentru soluția dvs. de împrumut Dacă sunteți interesat de oferta de împrumut, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: (rolandfredrickloaninsuranceplc@hotmail.com) prin Whats App Number +1 (845) 731 5341
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 410 2011
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decizia 91 2019
    Bună ziua, Ai nevoie de ajutor financiar urgent pentru nevoile tale personale sau de afaceri? Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă majoră pentru clienții care se confruntă cu probleme financiare și au nevoie urgentă de o soluție. Întrebarea despre credit și garanții este ceea ce clienții se preocupă întotdeauna atunci când caută un creditor credibil. Aveți grijă să nu pierdeți victima diferitelor fraude de împrumut online și să pierdeți în cele din urmă banii câștigați cu greu. Dacă aveți nevoie de un credit credibil și de încredere: Consolidarea datoriei, Împrumuturi de afaceri, Împrumuturi personale, Împrumuturi pentru construcții și împrumuturi auto pentru orice relație: info@loanlogics.online sau pastordonaldloanfirm@gmail.com nu există nicio garanție de securitate socială și credit, 100% garanție . Tot ce trebuie să faci este să știi exact ce vrei și să te asiguri că îți vei realiza visele EMAIL. pastordonaldloanfirm@gmail.com WhatsApp us +12899600524
ANONIM a comentat Legea 734 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 1164 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Cuantum - 2014
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 40 1997
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați astăzi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare.
ANONIM a comentat Legea 4 2015
     We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project (s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects. We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description. The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760, DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. wrightjames931@gmail.com Regards, Wright Skype; wrightjames931@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 49 1997
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Decizia 319 2017
    Bună ziua, sunt Ruth Hunt, creditor privat și creditor legal. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru autoturisme, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare fără garanții, garanții, capital de risc etc ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau o instituție financiară din unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu dobândă redusă și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și securizat. Pentru mai multe informații, trimiteți-ne un e-mail de astăzi Via: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 3250/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu