Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (1) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3250 din 12 februarie 1998

privind criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 269 din 20 iulie 1998


SmartCity3


    Ministrul educatiei nationale,
    in baza prevederilor art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997, referitoare la structura si numarul posturilor pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, conform anexei care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directiile generale si directiile din Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, celelalte unitati de invatamant si unitatile conexe si extrascolare vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul educatiei nationale,
                              Andrei Marga

    ANEXA 1

                           CRITERII DE NORMARE
a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat [art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997]

    A. Scoala cu clasele I - VIII, liceu, scoala profesionala, de ucenici, de maistri sau postliceala
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume inregistrate si cel putin 900 de elevi si cadre didactice cu fisa de cititor.
    NOTA:
    Normarea posturilor de bibliotecar se poate face luandu-se in calcul media indicatorilor pe inspectorat. Ca urmare, se pot norma posturi de bibliotecar, renuntandu-se la fractiunile de norma de bibliotecar, platite cu ora la alte institutii de invatamant.
    Laborant (tehnician):
    - un post pentru fiecare institutie de invatamant, daca exista laborator utilizat numai pentru lucrari de laborator;
    - al doilea post se acorda de catre inspectoratul scolar la licee, scoli profesionale etc. pentru asigurarea lucrarilor de laborator.
    Informatician - la liceele sau scolile care au in dotare retea de calculatoare, pe langa postul de tehnician sau de laborant se poate acorda si un post de analist (programator) sau altele asemanatoare.
    NOTA:
    Posturile se normeaza numai la institutiile de invatamant care au laboratoare dotate corespunzator si numai pentru elevii de la cursurile de zi.
    La scolile cu clasele I - VIII, postul de laborant se poate norma numai daca exista doua catedre de chimie sau trei catedre de biologie ori patru catedre de fizica sau de discipline tehnologice prevazute cu ore de laborator in planul de invatamant.

    B. Atelier-scoala - pentru instruirea practica a elevilor
    Personal de coordonare a activitatii de instruire practica
    Tehnician - un post la atelierele scolilor profesionale si ale liceelor, care au mai mult de 50 de utilaje sau de alte instalatii tehnologice ori 1.000 de elevi. La celelalte ateliere, activitatea de coordonare se face de unul dintre maistrii-instructori.

    C. Internat scolar
    Pedagog scolar:
    - un post la 60 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul primar;
    - un post la 80 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul gimnazial, profesional si liceal.
    NOTA:
    La fiecare internat care functioneaza cu mai putin de 60 de elevi interni, respectiv 80 de elevi, se poate norma un post de pedagog, cu aprobarea inspectoratului scolar.

    D. Club sportiv scolar
    Corepetitor, maestru de balet:
    - o jumatate de post de corepetitor si o jumatate de post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectia de gimnastica sportiva, avand cel putin doua norme didactice;
    - un post de corepetitor si un post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectie de gimnastica sportiva fete, avand peste trei norme didactice.
    NOTA:
    La sectia de gimnastica ritmica se normeaza o jumatate de post de corepetitor pentru fiecare norma didactica si o jumatate de post de maestru de balet.

    E. Club al elevilor si prescolarilor
    Corepetitor, coregraf sau altele asemanatoare:
    - un post pentru cate noua grupe cu caracter specific;
    - o jumatate de post pentru fiecare club cu cel putin patru grupe.

    F. Administratia permanenta a taberelor scolare
    Instructor de educatie extrascolara - 1-3 posturi stabilite de inspectoratele scolare, in functie de volumul si de complexitatea activitatii, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

    G. Casa corpului didactic
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume si 300 de cititori.

    H. Invatamant special
    - Casa de copii scolari si scoala speciala pentru copii cu deficiente
    Bibliotecar, tehnician sau altele asemanatoare - un post pentru 400 de copii, o jumatate de post pentru 200 de copii, in medie.
    Asistent social - un post pentru 200 de copii, in medie.
    - Camine-scoala
    Asistent social - un post pentru 150 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pe unitate; al doilea post se poate acorda la unitatile cu peste 200 de elevi.
    - Scoli profesionale speciale, licee si scoli postliceale speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 250 de elevi, in medie.
    - Scoli speciale de reeducare
    Asistent social - un post pentru 150 de minori, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    - Centre scolare speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni, pentru elevii cuprinsi in scoli profesionale, licee speciale, scoli postliceale.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi la scolile pentru deficienti si pentru 150 de elevi la scolile speciale de reeducare, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    NOTA:
    Celelalte functii didactice auxiliare cuprinse in nomenclatorul elaborat in baza art. 6 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 se normeaza, in functie de necesitatile si de specificul activitatii unitatilor de invatamant, dupa caz, de catre inspectoratele scolare, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale, in limita numarului de personal aprobat la nivelul judetului si cu incadrarea in creditele bugetare alocate.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3250/1998

 
25.02.2018 00:06:51  Anonim  a scris :
Sunt un creditor privat de împrumut pe care îl împrumut companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la un preț accesibil de 2%. Dacă vi s-a refuzat un împrumut de la o instituție financiară bancară pentru unul sau mai multe motive. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut ipotecar, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriei, împrumut negarantat și capital de risc? Sunteți în locul potrivit pentru soluția dvs. de împrumut Dacă sunteți interesat de oferta de împrumut, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: (rolandfredrickloaninsuranceplc@hotmail.com) prin Whats App Number +1 (845) 731 5341
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Sunteți interesat de un împrumut? oferim tot felul de asistență financiară tuturor persoanelor. "Imprumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de investiții, consolidare acasă Împrumut, împrumut de împrumut și împrumut de companie la nivel mondial.Rata noastră de dobândă este de 3% pe an.importăm, de asemenea, consultanță financiară clienților noștri.if aveți un proiect bun sau doriți să începeți o afacere și aveți nevoie de împrumut pentru al finanța, contactați-ne imediat, pentru a putea discuta, a semna acordul și apoi a vă finanța proiectul sau afacerea pentru dvs. Vă rugăm să ne contactați astăzi pentru toate nevoile dvs. financiare Contactați-ne prin e-mail: midland.credit2@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 257 2006
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 531 2017
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Ordin 2019 2005
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 660 2012
    Are you looking for financing source such as Bank Guarantee (BG) and Standby Letter Of Credit (SBLC)? I am a direct mandate to a Financial Institution who is also known as private lender specialized in the Lease of Bank / Financial Instruments in the form of Bank Guarantees (BG), Standby Letter of Credit (SBLC), Documentary Letter of Credit (DLC), Letter of Credit (LC), Performance Bonds (PB); Whether you are new starting up, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project started or an established business looking for extra CAPITAL to expand your operations, our company renders all the credible and trusted bank guarantee providers who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs. We help/assist you secure SBLC and bank guarantee (BG) for your trade and investment from world ranked Banks such as; HSBC, Barclays Deutsche Bank Frankfurt, and Any A rated Bank in Europe e.t.c DESCRIPTION OF INSTRUMENT: (1) Instrument: Bank Guarantee {BG} /StandBy Letter of Credit.{SBLC} (Appendix A). (2) Total Face Value: Eur/USD 1M{Minimum} to Eur/USD 10B{Maximum}. (3) Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclays Bank and Deutsche Bank Frankfurt. (4) Age: One Year and One Day. (5) Leasing Price: 4% of Face Value plus 2% commission. (6) Delivery: bank to bank SWIFT MT-799 and/or MT-760. (7) Payment: MT103 (TT/WT). (8) Hard Copy: Bonded Courier Service. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days We will be glad to share our working procedures with you upon request to help us proceed towards closing deals effectively. For further inquiry contact Email : Saban.financialbg@gmail.com Skype : Saban.financialbg WhatsApp: +447554831583
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2019
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decretul 120 2017
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 3250/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu