Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (1) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 3250 din 12 februarie 1998

privind criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 269 din 20 iulie 1998


SmartCity3


    Ministrul educatiei nationale,
    in baza prevederilor art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997, referitoare la structura si numarul posturilor pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 690/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba criteriile de normare a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, conform anexei care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Directiile generale si directiile din Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, celelalte unitati de invatamant si unitatile conexe si extrascolare vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                      Ministrul educatiei nationale,
                              Andrei Marga

    ANEXA 1

                           CRITERII DE NORMARE
a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat [art. 19 alin. (4) din Legea nr. 128/1997]

    A. Scoala cu clasele I - VIII, liceu, scoala profesionala, de ucenici, de maistri sau postliceala
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume inregistrate si cel putin 900 de elevi si cadre didactice cu fisa de cititor.
    NOTA:
    Normarea posturilor de bibliotecar se poate face luandu-se in calcul media indicatorilor pe inspectorat. Ca urmare, se pot norma posturi de bibliotecar, renuntandu-se la fractiunile de norma de bibliotecar, platite cu ora la alte institutii de invatamant.
    Laborant (tehnician):
    - un post pentru fiecare institutie de invatamant, daca exista laborator utilizat numai pentru lucrari de laborator;
    - al doilea post se acorda de catre inspectoratul scolar la licee, scoli profesionale etc. pentru asigurarea lucrarilor de laborator.
    Informatician - la liceele sau scolile care au in dotare retea de calculatoare, pe langa postul de tehnician sau de laborant se poate acorda si un post de analist (programator) sau altele asemanatoare.
    NOTA:
    Posturile se normeaza numai la institutiile de invatamant care au laboratoare dotate corespunzator si numai pentru elevii de la cursurile de zi.
    La scolile cu clasele I - VIII, postul de laborant se poate norma numai daca exista doua catedre de chimie sau trei catedre de biologie ori patru catedre de fizica sau de discipline tehnologice prevazute cu ore de laborator in planul de invatamant.

    B. Atelier-scoala - pentru instruirea practica a elevilor
    Personal de coordonare a activitatii de instruire practica
    Tehnician - un post la atelierele scolilor profesionale si ale liceelor, care au mai mult de 50 de utilaje sau de alte instalatii tehnologice ori 1.000 de elevi. La celelalte ateliere, activitatea de coordonare se face de unul dintre maistrii-instructori.

    C. Internat scolar
    Pedagog scolar:
    - un post la 60 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul primar;
    - un post la 80 de elevi interni si semiinterni, in medie, din invatamantul gimnazial, profesional si liceal.
    NOTA:
    La fiecare internat care functioneaza cu mai putin de 60 de elevi interni, respectiv 80 de elevi, se poate norma un post de pedagog, cu aprobarea inspectoratului scolar.

    D. Club sportiv scolar
    Corepetitor, maestru de balet:
    - o jumatate de post de corepetitor si o jumatate de post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectia de gimnastica sportiva, avand cel putin doua norme didactice;
    - un post de corepetitor si un post de maestru de balet pentru fiecare club sportiv scolar care functioneaza cu sectie de gimnastica sportiva fete, avand peste trei norme didactice.
    NOTA:
    La sectia de gimnastica ritmica se normeaza o jumatate de post de corepetitor pentru fiecare norma didactica si o jumatate de post de maestru de balet.

    E. Club al elevilor si prescolarilor
    Corepetitor, coregraf sau altele asemanatoare:
    - un post pentru cate noua grupe cu caracter specific;
    - o jumatate de post pentru fiecare club cu cel putin patru grupe.

    F. Administratia permanenta a taberelor scolare
    Instructor de educatie extrascolara - 1-3 posturi stabilite de inspectoratele scolare, in functie de volumul si de complexitatea activitatii, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale.

    G. Casa corpului didactic
    Bibliotecar - un post pentru fiecare biblioteca avand peste 10.000 de volume si 300 de cititori.

    H. Invatamant special
    - Casa de copii scolari si scoala speciala pentru copii cu deficiente
    Bibliotecar, tehnician sau altele asemanatoare - un post pentru 400 de copii, o jumatate de post pentru 200 de copii, in medie.
    Asistent social - un post pentru 200 de copii, in medie.
    - Camine-scoala
    Asistent social - un post pentru 150 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pe unitate; al doilea post se poate acorda la unitatile cu peste 200 de elevi.
    - Scoli profesionale speciale, licee si scoli postliceale speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 250 de elevi, in medie.
    - Scoli speciale de reeducare
    Asistent social - un post pentru 150 de minori, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    - Centre scolare speciale
    Pedagog scolar - un post pentru 25 de elevi interni si cate un post pentru 50 de elevi semiinterni, pentru elevii cuprinsi in scoli profesionale, licee speciale, scoli postliceale.
    Asistent social - un post pentru 200 de elevi la scolile pentru deficienti si pentru 150 de elevi la scolile speciale de reeducare, in medie.
    Laborant sau bibliotecar - un post pentru 200 de elevi, in medie.
    NOTA:
    Celelalte functii didactice auxiliare cuprinse in nomenclatorul elaborat in baza art. 6 alin. (2) din Legea nr. 128/1997 se normeaza, in functie de necesitatile si de specificul activitatii unitatilor de invatamant, dupa caz, de catre inspectoratele scolare, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale, in limita numarului de personal aprobat la nivelul judetului si cu incadrarea in creditele bugetare alocate.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 3250/1998

 
25.02.2018 00:06:51  Anonim  a scris :
Sunt un creditor privat de împrumut pe care îl împrumut companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la un preț accesibil de 2%. Dacă vi s-a refuzat un împrumut de la o instituție financiară bancară pentru unul sau mai multe motive. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut ipotecar, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriei, împrumut negarantat și capital de risc? Sunteți în locul potrivit pentru soluția dvs. de împrumut Dacă sunteți interesat de oferta de împrumut, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: (rolandfredrickloaninsuranceplc@hotmail.com) prin Whats App Number +1 (845) 731 5341
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 47 2017
    BUPA FINANCE PLC is a group of company with funding experts and mandate to a finance and investment Company who is a premier provider of trade finance and project finance instruments as well as discountable bank instruments. Our bank instrument can be help you fund you projects in Trading, funding project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.Having years of professional, invaluable experience in the banking and finance industry, and having access to dozens of different prominent trusted and reliable providers, our Financial Services consultants will crawl through hundreds of products to find one that perfectly matches your needs. Purchase Instrument of BG/SBLC : 32%+2% Min Face Value cut =5M- 10B EUR/USD Lease Instrument of BG/SBLC : 4%+2% Min Face Value cut = 5M- 10B EUR/USD DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG / SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclays, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. Name :Howard Anthony Email:bupafinance9@gmail.com Skype ID:92f864467edaf0b8
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2018
     I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $10,000 daily for an unlimited withdraw I am so happy about this because i got mine last week and I have used it to get $70,000. MRS JUDE is giving out the card just to help the poor and needy though it is legal but it is something nice and he is not like other scam pretending to have the blank ATM cards.. Just send him an email On ( blankatm156@gmail.com )
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Hi, i just want to share my experience with everyone. I have being hearing about this blank ATM card for a while and i never really paid any interest to it because of my doubts. Until one day i discovered a hacking guy called (OSCAR WHITE). he is really good at what he is doing. Back to the point, I inquired about The Blank ATM Card. If it works or even Exist.He told me Yes and that its a card programmed for random money withdraws without being noticed and can also be used for free online purchases of any kind. This was shocking and i still had my doubts. Then i gave it a try and asked for the card and agreed to their terms and conditions. Hoping and praying it was not a scam. One week later i received my card and tried with the closest ATM machine close to me, It worked like magic. I was able to withdraw up to $4500. This was unbelievable and the happiest day of my life. So far i have being able to withdraw up to $28000 without any stress of being caught. I don't know why i am posting this here, i just felt this might help those of us in need of financial stability. blank Atm has really change my life. If you want to contact him, Here is the email address oscarwhitehackersworld@gmail.com or whats-app +1(323)-362-2310 And I believe he will also Change your Life....
ANONIM a comentat Decretul 737 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 737 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 30 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 30 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Legea 174 2016
    We are authorized Financial consulting firm that work directly with A rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank etc We provide BG, SBLC,and lots more for clients all over the world. We are equally ready to work with Brokers and financial consultants/consulting firms in their respective countries. Our procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned We offer certifiable and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. We are RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days We hope to establish a long term business relationship with you even after this first trial Regards WALSH SMITH, ROBERT email : info.iqfinanceplc@gmail.com skype: cpt_young1 Tel contact: +447031968934 Registered No: 04374045
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 3250/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu