Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1461 din 24 august 2007

pentru modificarea si completarea anexei nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 347/2003 privind restrictionarea introducerii pe piata si a utilizarii anumitor substante si preparate periculoase

ACT EMIS DE: MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 633 din 14 septembrie 2007



In temeiul prevederilor art. 6 alin (2) din Hotărarea Guvernului nr. 347/2003 privind restricţionarea introducerii pe piaţă şi a utilizării anumitor substanţe şi preparate periculoase, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 236 din 7 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare,

în baza prevederilor art. 5 alin. (7) din Hotărarea Guvernului nr. 368/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, ale art. 7 alin. (4) din Hotărarea Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 14 din Hotărarea Guvernului nr. 381/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse,

avand în vedere Referatul de aprobare nr. 3.327/AK din 6 august 2007 al Direcţiei substanţe periculoase din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile,

ministrul mediului şi dezvoltării durabile, ministrul sănătăţii publice şi ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse emit următorul ordin:

Art. I. -Anexa nr. 1 „Substanţe, grupuri de substanţe şi preparate periculoase restricţionate la introducerea pe piaţă şi utilizare, condiţii de restricţionare", la Hotărarea Guvernului nr. 347/2003 privind restricţionarea introducerii pe piaţă şi a utilizării anumitor substanţe şi preparate periculoase, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 236 din 7 aprilie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. Poziţia 20 „Compuşi cu arsen" se modifică şi va avea următorul cuprins:

Substanţe, grupuri de substanţe şi preparate periculoase

Condiţii de restricţionare

A

B

„20. Compuşi cu arsen

1.  Nu se introduc pe piaţă şi nu se utilizează ca substanţe şi componenţi ai preparatelor destinate utilizării pentru a preveni depunerile datorate activităţii microorganismelor, plantelor sau animalelor asupra:

- carenei vaselor;

- cabinelor, geamandurilor/plutelor, năvoadelor şi oricărui alt dispozitiv sau echipament utilizat în piscicultura ori conchiliocultură;

- oricărui dispozitiv sau echipament total ori parţial imersat.

2.  Nu se introduc pe piaţă şi nu se utilizează ca substanţe şi componenţi ai preparatelor destinate utilizării în tratarea apelor industriale, indiferent de destinaţia acestora.

3.  Nu se utilizează pentru conservarea lemnului. De asemenea, lemnul astfel tratat nu poate fi introdus pe piaţă.

4. Cu toate acestea, prin derogare:

a) în ceea ce priveşte substanţele şi preparatele pentru conservarea lemnului: acestea pot fi utilizate numai în instalaţii industriale care utilizează vidul sau presiunea pentru impregnarea lemnului, în cazul în care sunt soluţii de compuşi anorganici ai cuprului, cromului, arsenului (CCA) de tipul C şi sunt autorizate în conformitate cu art. 24 alin. (1) din Hotărarea Guvernului nr. 956/2005 privind plasarea pe piaţă a produselor biocide, cu modificările şi completările ulterioare, care transpune prevederile Directivei 98/8/CE privind plasarea pe piaţă a produselor biocide. Lemnul astfel tratat poate fi introdus pe piaţă numai după fixarea conservantului.

b) Lemnul tratat cu soluţii CCA în instalaţii industriale în conformitate cu lit. a) poate fi introdus pe piaţă pentru utilizări profesionale sau industriale, cu condiţia de a fi asigurată integritatea structurală a lemnului pentru siguranţa oamenilor sau a animalelor şi de a exista o probabilitate scăzută ca populaţia să intre în contact cutanat cu acesta în timpul duratei sale de viaţă:

- ca lemn de structură în clădiri publice şi agricole, în clădiri de birouri şi construcţii industriale;

- în poduri şi construcţia podurilor;

- ca lemn de construcţie în zonele cu apă dulce şi apă salmastră, de exemplu jetele/diguri şi poduri;

A

B

- în construcţia ecranelor acustice;

- în amenajări împotriva avalanşelor;

- în gardurile şi barierele de securitate de pe autostrăzi;

- ca stalpi rotunzi din lemn decojit de conifere pentru gardurile de împrejmuire a animalelor;

- în structurile de stabilizare a solului;

- ca stalpi pentru susţinerea cablurilor de transmitere a energiei electrice şi pentru telecomunicaţii;

- ca traverse de cale ferată subterană.

c) Fără a aduce atingere aplicării altor prevederi legale privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor şi preparatelor periculoase, orice lemn tratat introdus pe piaţă este etichetat individual: «Destinat exclusiv instalaţiilor şi utilizării profesionale şi industriale, conţine arsen». De asemenea, orice lemn introdus pe piaţă în ambalaje este etichetat cu următorul text: «Ase purta mănuşi la manipularea acestui lemn. Ase purta o mască antipraf şi de protecţie pentru ochi la tăierea sau prelucrarea acestui lemn. Deşeurile din acest lemn sunt tratate ca deşeuri periculoase de către o întreprindere autorizată».

d) Lemnul tratat, menţionat la lit. a), nu poate fi utilizat:

- în construcţiile de locuinţe, indiferent de scop;

- în orice aplicaţie care prezintă riscul de a intra în contact frecvent cu pielea;

- în apele marine;

- în scopuri agricole, altele decat pentru stalpii gardurilor de împrejmuire a animalelor şi pentru structuri, în conformitate cu lit. b);

- în toate aplicaţiile în care lemnul tratat poate intra în contact cu produse intermediare sau finite destinate consumului uman şi/sau animal.

5.  Lemnul tratat cu compuşi ai arsenului, care a fost utilizat în Comunitatea Europeană înainte de 30 septembrie 2007 sau care a fost introdus pe piaţă în conformitate cu prevederile prezentului act normativ, poate rămane în uz pană la sfarşitul duratei sale de viaţă.

6.  Lemnul tratat cu CCAde tipul C, care a fost utilizat în Comunitatea Europeană înainte de 30 septembrie 2007 sau care a fost introdus pe piaţă în conformitate cu prevederile prezentului act normativ:

- poate fi utilizat sau reutilizat, cu condiţia respectării condiţiilor sale de uz menţionate la pct. 4 lit. b), c) şi d),

- poate fi introdus pe piaţa la mana a doua, cu condiţia respectării condiţiilor sale de uz menţionate la pct. 4 lit. b), c) şi d).

7.  Lemnul tratat cu alte tipuri de soluţii CCA, care a fost utilizat în Comunitatea Europeană înainte de 30 septembrie 2007, poate:

- să fie utilizat sau reutilizat, cu condiţia respectării condiţiilor sale de uz prevăzute la pct. 4 lit. b), c) şi d), să fie introdus pe piaţă la mana a doua, cu condiţia respectării condiţiilor sale de uz prevăzute la pct. 4 lit. b), c) şi d)."

2. După poziţia 51a) se adaugă o nouă poziţie, poziţia 52, care va avea următorul cuprins:

Substanţe, grupuri de substanţe şi preparate periculoase

Condiţii de restricţionare

A

B

„52.

Sulfonaţi de perfluoroctan

(SPFO)

C8F17SO2X

[X = OH, sare metalică

(O-M+), halogenură, amidă

şi alţi derivaţi, inclusiv

polimeri]

1.   Nu se pot introduce pe piaţă sau utiliza ca substanţă ori componentă a preparatelor în concentraţie egală cu sau mai mare de 0,005 % masice.

2.   Nu se pot introduce pe piaţă în produse semifinite sau articole ori în componente ale acestora, în cazul în care concentraţia de SPFO este egală sau mai mare de 0,1 % masice, calculată în raport cu masa componentelor distincte din punct de vedere structural sau microstructural care conţin SPFO ori pentru textile sau alte materiale acoperite, în cazul în care cantitatea de SPFO este egală sau mai mare de 1 µg/m2 de material acoperit.

3.   Prin derogare, pct.  1  şi 2 nu se aplică următoarelor articole, nici substanţelor sau preparatelor necesare pentru producerea lor:

a) straturi de protecţie la gravare sau acoperiri cu straturi antireflectante pentru procedeele fotolitografice;

b) acoperirilor fotografice aplicate pe filme, hartie sau forme de tipar;

c) agenţilor antipulverizare pentru cromări (cu crom VI) dure, altele decat cele decorative, şi agenţilor de umectare/tensioactivi utilizaţi în sisteme de acoperiri galvanice controlate, în care cantitatea de SPFO eliminată în mediul înconjurător este redusă la minimum prin utilizarea integrală a celor mai bune tehnici disponibile relevante elaborate în cadrul Directivei Consiliului 96/61/CE din 24 septembrie 1996 referitoare la prevenirea şi controlul integrat al poluării, transpusă prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 152/2005 privind prevenirea şi controlul integrat al poluării, aprobată cu modificări prin Legea nr. 84/2006;

d) fluidelor hidraulice pentru aviaţie.

A

B

4.  Prin derogare de la pct. 1, spumele de stingere a incendiilor care au fost introduse pe piaţă înainte    de    27    decembrie    2006    se    pot    utiliza    pană    la    27    iunie    2011.

5.  Pct. 1 şi 2 se aplică fără a aduce atingere Hotărarii Guvernului nr. 658/2007 privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (CE) nr. 648/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene privind detergenţii.

6.  Pană la 27 decembrie 2008 cel tarziu se realizează şi se comunică Comisiei un inventar care conţine:

a) procedeele care constituie obiectul derogării de la pct. 3 lit. c) şi cantităţile de SPFO utilizate în acestea şi eliberate din acestea;

b) stocurile existente de spume pentru stingerea incendiilor care conţin SPFO."

Art. II. - Dispoziţiile prevăzute la poziţia 20 din anexa nr. 1 la Hotărarea Guvernului nr. 347/2003, cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare la data de 30 septembrie 2007.

Art. III. - Dispoziţiile prevăzute la poziţia 52 din anexa nr. 1 la Hotărarea Guvernului nr. 347/2003, cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare la data de 27 septembrie 2008.

Art. IV. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Prezentul ordin transpune prevederile Directivei 2006/122/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 12 decembrie 2006 de modificare pentru a treizecea oară a Directivei 76/769/CEE a Consiliului privind armonizarea actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre cu privire la restricţiile de comercializare şi utilizare a anumitor substanţe şi preparate periculoase (sulfonaţi de perfluoroctan), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 372 din 27 decembrie 2006, şi a Directivei 2006/139/CE a Comisiei din 20 decembrie 2006 de modificare a Directivei 76/769/CEE a Consiliului privind restricţiile de comercializare şi utilizare a compuşilor arsenului în scopul adaptării anexei I la progresul tehnic, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 384 din 29 decembrie 2006.

Ministrulmediului şi dezvoltării durabile,

Attila Korodi

Ministrul sănătăţii publice,

Gheorghe Eugen Nicolăescu

Ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse,

Paul Păcuraru


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1461/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1461 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1461/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu