Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 143 din 21 iunie 2006

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind anumite produse utilizate in nutritia animalelor

ACT EMIS DE: AUTORITATEA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 630 din 21 iulie 2006



Văzând Referatul de aprobare nr. 24.163 din 13 iunie 2006, întocmit de Direcţia generală sanitară veterinară din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile art. 10 lit b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Norma sanitară veterinară privind anumite produse utilizate în nutriţia animalelor, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, institutele veterinare centrale şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3. - (1) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 616/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la unele produse utilizate pentru nutriţia animalelor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 145 din 6 martie 2003.

(2) De la data intrării în vigoare a prezentului ordin, referirile făcute la ordinul menţionat la alin. (1) se vor considera ca fiind referiri la prezentul ordin.

Art. 4. - Prezentul ordin transpune Directiva Comisiei nr. 82/471/CEE privind anumite produse utilizate în nutriţia animalelor, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene (JOCE) nr. L. 213 din 21 iulie 1982, p. 8, aşa cum a fost amendată ultima dată de Directiva Comisiei 2004/116/CE, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţii Europene (JOCE) nr. L 379 din 24 decembrie 2004, p. 81.

Art. 5. - Art. 6 şi 8 din norma sanitară veterinară ce constituie anexă la prezentul ordin vor intra în vigoare la data aderării României la Uniunea Europeană.

Art. 6. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Marian Avram

ANEXĂ

NORMA   SANITARĂ   VETERINARĂ

privind anumite produse utilizate în nutriţia animalelor

Art. 1. - (1) Prezenta normă sanitară veterinară se aplică produselor care constituie surse directe sau indirecte de proteine, sunt fabricate prin anumite procese tehnologice şi care sunt puse în circulaţie pe teritoriul României ca furaje sau în furaje.

(2) Prezenta normă sanitară veterinară se aplică, fără a se aduce atingere prevederilor legale în vigoare, pentru:

a) aditivii din furaje;

b)   fixarea nivelurilor maxime pentru substanţele şi produsele nedorite din furaje;

c)   fixarea nivelurilor maxime pentru reziduuri de pesticide în produsele destinate consumului uman sau pentru nutriţia animală;

d)  comercializarea furajelor combinate;

e)  microorganismele patogene din furaje;

f)  furajele folosite în scopuri nutriţionale speciale;

g)  circulaţia materiilor furajere.

(3) Prezenta normă sanitară veterinară nu se aplică produselor care constituie surse directe sau indirecte de proteine care sunt reglementate de Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 1.829/2003/CE privind alimentele şi furajele modificate genetic.

Art. 2. - Definiţiile prevăzute de art. 2 al Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor cu privire la aditivii utilizaţi în nutriţia animalelor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 33/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 236 din 16 martie 2006, ce transpune în legislaţia naţională Regulamentul Parlamentului European şi ai Consiliului nr. 1.831/2003 (CE), se aplică şi prezentei norme sanitare veterinare.

Art. 3. - (1) Furajele care aparţin uneia dintre grupele de produse cuprinse în anexa la prezenta normă sanitară veterinară sau care conţin astfel de produse pot fi comercializate numai dacă:

a)  produsul în cauză apare în anexa la prezenta normă sanitară veterinară;

b)   sunt îndeplinite toate condiţiile stabilite de prezenta normă sanitară veterinară.

(2)   Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate, în scopuri experimentale sau ştiinţifice, să prevadă derogări de la prevederile alin. (1), cu condiţia să se efectueze o inspecţie oficială adecvată.

(3)   Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate dispune ca produsele la care se referă cap. I.1.a) din anexa la Norma sanitară veterinară ce stabileşte condiţiile şi modalităţile pentru aprobarea şi înregistrarea unor întreprinderi şi intermediari ce operează în sectorul nutriţiei animalelor, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 505/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 673 şi nr. 673 bis din 23 septembrie 2003, ce transpune în legislaţia naţională Directiva Consiliului 95/69/CEE, să fie puse în circulaţie numai de întreprinderi sau intermediari care îndeplinesc condiţiile stabilite de art. 2 sau, dacă este cazul, de art. 3 din aceeaşi normă sanitară veterinară.

(4)   Prevederile alin. (3) se aplică fără a se prejudicia art. 4 alin. (2) din norma sanitară veterinară aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor, apelor si mediului nr. 505/2003.

Art. 4. - (1) Prin derogare de la art. 3 alin. (1), până când este luată o decizie în conformitate cu procedura comunitară, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate menţine:

a)  autorizaţiile acordate pe teritoriul României înainte de data aplicării prezentei norme sanitare veterinare, privind produsele care nu sunt cuprinse în baza grupărilor de produse indicate de anexa la prezenta normă sanitară veterinară, cu excepţia produselor obţinute din varietăţile fungilor de Candidaşi cultivate pe n-alkani;

b)  autorizaţiile acordate pe teritoriul României înainte de aplicarea prezentei norme sanitare veterinare, privind, pe de o parte, produse obţinute din varietăţi de fungi Candida şi cultivate pe n-alkani şi, pe de altă parte, produse cuprinse în secţiunea 1.2.1 din anexa la prezenta normă sanitară veterinară, şi care îndeplinesc cerinţe ce diferă de cele stabilite de aceasta.

(2) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să trimită statelor membre ale Uniunii Europene şi Comisiei Europene lista produselor permise pe teritoriul României, în conformitate cu prevederile alin. (1).

Art. 5. - (1) Fără a se prejudicia prevederile de etichetare aplicabile furajelor simple şi combinate, Autoritatea   Naţională   Sanitară   Veterinară   şi   pentru Siguranţa Alimentelor poate decide ca produsele cuprinse în anexa la prezenta normă sanitară veterinară să poată fi comercializate ca furaje sau încorporate în furaje numai dacă apar pe ambalaj, pe container sau pe o etichetă ataşată la acestea toate detaliile stabilite de anexa la prezenta normă sanitară veterinară.

(2) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate decide ca pentru materialul comercializat în vrac detaliile la care se referă alin. (1) să fie menţionate într-un document de însoţire.

Art. 6. - (1) Pentru a se asigura că produsele la care se referă secţiunile 1.1 şi 1.2 din anexa la prezenta normă sanitară veterinară sunt în conformitate cu principiile Uniunii Europene, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trimite oficial statelor membre ale Uniunii Europene şi Comisiei Europene un dosar întocmit în conformitate cu procedura comunitară.

(2) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, ca deţinătoare a dosarului la care se referă alin. (1), trebuie să se asigure că informaţiile, a căror dezvăluire ar putea afecta drepturile de proprietate industrială sau comercială, sunt păstrate confidenţial. Secretul industrial sau comercial nu se aplică pentru numele şi compoziţia produsului şi pentru orice informaţie cu privire la substratul şi microorganismul utilizat, pentru proprietăţile fizico-chimice şi biologice ale produsului, pentru interpretarea datelor farmacologice, toxicologice şi ecotoxicologice şi metodelor analitice pentru monitorizarea produsului în compoziţia furajului.

Art. 7. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate decide suspendarea sau restricţionarea temporară a aplicării prevederilor prezentei norme sanitare veterinare pe teritoriul României dacă pe baza unor rapoarte sau unei evaluări noi a datelor existente constată că produsele cuprinse în anexa la prezenta normă sanitară veterinară sau că utilizarea acestora reprezintă un pericol pentru sănătatea publică ori a animalelor. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informează de îndată celelalte state membre ale Uniunii Europene şi Comisia Europeană despre această măsură, prezentând motivele pentru această decizie.

Art. 8. - Cu privire la comerţul dintre statele membre ale Uniunii Europene, detaliile la care se referă art. 5 trebuie furnizate în cel puţin una dintre limbile oficiale ale ţării de destinaţie.

Art. 9. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se asigură că, în ceea ce priveşte prezenţa şi etichetarea produselor enumerate de anexa la prezenta normă sanitară veterinară, furajele care se conformează prevederilor prezentei norme sanitare veterinare sunt supuse numai restricţiilor de comercializare conţinute de aceasta.

Art. 10. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să se asigure că produsele de origine animală nu sunt supuse nici unei restricţii de comercializare, ca rezultat al aplicării prezentei norme sanitare veterinare.

Art. 11. - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuie să ia măsurile necesare pentru a se asigura că este monitorizată oficial conformitatea furajelor cu cerinţele prezentei norme sanitare veterinare, cel puţin prin prelevarea de probe în timpul comercializării.

Art. 12. - Prezenta normă sanitară veterinară nu se aplică furajelor pentru care s-a dovedit, prin cel puţin o informaţie relevantă, că sunt destinate pentru export către ţări terţe.

Art. 13. - Anexa face parte integrantă din prezenta normă sanitară veterinară.

ANEXA*) la norma sanitară veterinară

1

2

3

4

5

6

7

Denumire a grupei de produs

Denumirea produsului şi formula chimică

Specificaţia principiului nutritiv sau identitatea microorganismului

Substratul de cultură (specificaţii, dacă este cazul)

Caracteristici- le

compoziţiei produsului

Speciile de animale

Prevederi speciale

1. Proteine obţinute din următoarele grupuri de microorganis- me

1.1. Bacterii

1.1.1 Bacterii cultivate pe metanol

1.1.1.1. Produs proteic de fermentaţie obţinut din cultura de Methylophilus methylotrophus pe metanol

Methylophilus methylotrophus Tulpină NCIB 10.515

Metanol

-proteină brută min. 68% - indice de reflexie >50

- porcine

- viţei

- păsări

- peşti

Specificaţii ce trebuie inserate pe etichetă sau pe ambalajul srodusului:

- denumirea produsului

- procentul de proteină brută

- procentul de grăsimi brute,

- procentul de umiditate,

- instrucţiuni pentru utilizare,

-    menţiunea    :,A   se   evita inhalarea"

- numărul de autorizare Specificaţii ce trebuie inserate pe etichetă sau pe ambalajul furajelor combinate:

-  cantitatea de produs conţinută in furaj

1.1.2 Bacterii cultivate in atmosfera de gaz natural

1.1.2.1     produs proteic    rezultat prin   fermentaţie în atmosfera de gaz  natural   din cultură           de: Methylococus capsulatus (Bath), Alcaligenes acidovorans, Bacillus brevis şi Bacillus    firmus, şi celule care au fost distruse

Methylococus capsulatus (Bath) Tulpină NCIMB 11132 Alcaligenes acidovorans Tulpină NCIMB 12387 Bacillus brevis Tulpină NCIMB 13288 Bacillus firmus Tulpină NCIMB 13280

Gaz natural: (aprox.91% metan,       5% etan.2% propan,   0,5% izobutan, 0,5%

n-butan,    1% alte

componente), săruri

minerale     de amoniu

Proteină

brută:

min.65%

- porci pentru îngrăşare de la 25 la 60 kg

- viţei cu o greutate >80

- salmonide

Specificaţii   ce trebuie inserate pe etichetă sau pe ambalajul produsului:

Denumirea produsului : „produs proteic de fermentaţie din gaz natural, obţinut din cultură de Methylococus           capsulatus (Bath),                    Alcaligenes acidovorans, Bacillus brevis et Bacillus firmus,"

- procentul de proteină brută

- procentul de cenuşă brută

- procentul de grăsime brută

- procentul de umiditate

- instrucţiuni de utilizare

- rata de încorporare maximă în furaj este de:

-   8%   pentru   porcine   pentru îngrăşare

- 8% pentru viţei

-19%  pentru  salmonide  (apă dulce )

-  33% pentru salmonide (apă sărată)

-    menţiunea   :   „A   se   evita inhalarea"

- număr de autorizare

- specificaţii ce trebuie inserate ;>e etichetă sau pe ambalajul Furajelor combinate:

-    Denumirea   produsului "Produs   proteic   obţinut   prin fermentaţie      bacteriană      în atmosfera de gaz natural"

- cantitatea de produs conţinută in furaj.

*) Anexa la norma sanitară veterinară este reprodusă în facsimil.

1.2. Drojdii

1.2.1. Drojdii cultivate pe substraturi de    origine animală sau vegetală

Toate drojdiile:

-   obţinute     din microorganisme şi       substraturi cuprinse          în coloanele   3   şi respectiv 4

-  celule care au fost distruse

Saccharomyces

cerevisiae,

Saccharomyces

carlsbergiensis,

Kluyveromyces lactis,

Kluyveromyces

fragilis

Melasă, reziduuri     de distilerie, cereale        şi produse   care conţin amidon, suc de fructe, zer,        aditiv lactic,       fibre vegetale hidrolizate

Toate speciile de animale

Candida guilliemnondii

Melasă, reziduuri     de distilerie, cereale        şi produse   care conţin amidon, suc de fructe, zer,        aditiv tactic,      fibre vegetale hidrolizate

Materie uscata minim 16%

Porci     pentru ingrăşat

1.2.2. Drojdii cultivate pe substraturi altele decât cele

prezentate la 1.2.1

1.3 Alge

-

-

-

-

-

-

1.4.Fungi inferiori

1.4.1.

Subproduse

rezultate din

producţia de

antibiotice

arin

fermentaţie

1.4.1.1 Miceliu, subproduse umede rezultate din producţia de penicilină, însilozate prin intermediul lactobacillus brevis,

plantarun, sake. colenoid şi streptococcus lactis pentru inactivarea penicilinei şi tratate termic

Compuşi azotaţi Penicilium

chrysogenum, tulpina ATCC48271

Surse diferite de

carbohidraţi şi hidrolizatele acestora

Azot exprimat ca proteină brută: min.7%

Rumegătoare, porcine

Specificaţii ce trebuie inserate pe etichetă sau pe ambalajul produsului:

- Denumirea produsului : „Siloz de    miceliu    rezultat       din producţia de penicilină"

-  procentul de azot exprimat ca proteină brută

- procentul de cenuşă brută - procentul de umiditate

- specia    sau    categoria    de animale

- număr de autorizare Specificaţii ce trebuie inserate pe   eticheta   sau   ambalajul furajelor combinate; Denumirea produsului : „Siloz de miceliu obţinut din producţia de penicilină"

2. Compuşi cu       azot neproteic

2.1.    Săruri de amoniu

2.1.1 Lactat de amoniu, produs prin fermentaţia cu Lactobacillus bulgaricus

CH3CHOHCOONH4

Zer

Azot exprimat ca      proteină

brută:       min, 44%

Rumegătoare, începând    cu vârsta înţărcării

Specificaţii ce trebuie inserate pe   eticheta    sau   ambalajul produsului:

-denumirea produsului   „lactat de     amoniu     obţinut     prin fermentaţie".

- procentul de azot exprimat ca proteină brută | - procentul de cenuşă brută

 

- procentul de umiditate,

-    specia   sau   categoria   de animale,

Specificaţii ce trebuie inserate pe    eticheta   sau   ambalajul furajelor combinate:

-  denumirea produsului  „lactat de     amoniu     obţinut     prin fermentaţie".

cantitatea     de     produs conţinută în furaj, - procentajul proteinei brute totale   furnizată   de   azotul neproteic

menţionarea,          în instrucţiunile  de  utilizare,  a nivelului    total    al    azotului neproteic ce nu trebuie să fie depăşit   în   raţia   zilnică   a fiecărei specii sau categorii de animale.

2.1.2.Acetat de amoniu în soluţie apoasă

CH3COONH4

Acetat de amoniu min. 55%

Rumegâtoare, începând cu vârsta inţărcârii

Specificaţii ce trebuie inserate pe   eticheta    sau    ambalajul produsului:

-     denumirea        produsului "acetat de amoniu".

-     Procentul de azot

-     Procentul de umiditate,

-     specia sau categoria de animale.

Specificaţii ce trebuie inserate pe    eticheta    sau    ambalajul furajelor combinate:

-     denumirea        produsului "acetat de amoniu".

cantitatea     de     produs conţinută în furaj,

- procentul de proteină brută totală   furnizată   de   azotul neproteic

-  menţionarea  în instrucţiunile de utilizare, a nivelului total al azotului neproteic ce nu trebuie să fie depăşit în raţia zilnică a fiecărei specii sau categorii de animale.

2.1.3. Sulfat de amoniu în soluţie apoasă

(NH4)2SO4

Sulfat de

amoniu: min, 35%

Rumegătoare, începând cu vârsta intărcării

Specificaţii ce trebuie inserate pe    eticheta   sau    ambalajul produsului:

- Denumirea produsului: „sulfat de amoniu"

- procentul de azot

- procentul de umiditate,

- specia de animale,

- număr de autorizare

-- în cazul rumegătoarelor tinere, rata încorporată în raţia zilnică nu trebuie să depăşească 0,5%

Specificaţii ce trebuie inserate se    eticheta    sau    ambalajul furajelor combinate:

- denumirea produsului: „sulfat de amoniu"

cantitatea      de      produs conţinută în furaj,

-  procentul de proteină brută totală   furnizată   de   azotul leproteic

-  menţionarea în instrucţiunile ie utilizare, a nivelului total al azotului   neproteic   care   nu trebuie să fie depăşit în raţia zilnică   a  fiecărei   specii   sau categorii de animale.

- în cazul rumegătoarelor tinere, rata încorporată în raţia zilnică nu trebuie să depăşească 0,5%

2.2.

Subproduse

rezultate

din

obţinerea

de

aminoacizi

prin

fermentaţie

2.2.1.

Subproduse

lichide

concentrate

rezultate         la

producerea     de

acid    L-lutamic

prin fermentarea

cu Corynebacterium melassecola

Săruri  de  amoniu  şi alţi compuşi azotaţi

Sucroză, melasă, produse   care conţin amidon şi hidrolizatele acestora

Azot exprimat

ca proteină

brută:

min.48%

Umiditate:

max.28%

Rumegătoare, începând cu vârsta înţărcării

Specificaţii ce trebuie inserate pe    eticheta   sau    ambalajul produsului:

-Denumirea           produsului „subproduse    rezultate    la producerea    de    acid    L-glutamic" în cazul produsului de la pct, 2.2.1; Denumirea     produsului subproduse   de   L-lizină"   în cazul produsului de la pct. 2.2.2,

-  procentul de azot exprimat ca proteină brută,

- procentul de cenuşă brută,

- procentul de umiditate,

-   specia  sau   categoria   de animale

- număr de autorizare Specificaţii ce trebuie inserate ae    eticheta    sau    ambalajul furajelor combinate:

- procentul de proteină brută totală   furnizată   de   azotul neproteic

menţionarea în instrucţiunile  de  utilizare,   a nivelului    total    al    azotului neproteic care nu trebuie să fie depăşit în raţia zilnică a fiecărei specii sau  categorii de animale.

2.2.2.                 

Subproduse

lichide

concentrate

rezultate la

producerea de

monohidroclorit

de L- Uzină din

fermentarea cu

Brevi-bacterium

lacto-fermentum

Săruri de amoniu şi alţi compuşi azotaţi

Sucroză, meleasă, produse care conţin amidon şi hidrolizatele acestora

Azot exprimat ca proteină brută: min.45%

Rumegătoare,

începând cu

vârsta

înţărcării

Observaţii:

Conţinutul stabilit sau ce urmează să fie declarat în concordanţă cu coloanele 5 şi 7 se referă la produsul ca atare.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 143/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 143 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu