Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 118 din  3 februarie 1994

pentru aprobarea Normelor metodologice cu privire la modul de aplicare a taxei pe valoarea adaugata aferenta importurilor de masini si utilaje tehnologice destinate investitiilor productive, precum si materiilor prime si materialelor destinate productiei

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 59 din  7 martie 1994


SmartCity3


    Ministru de stat, ministrul finantelor,
    in baza Hotararii Guvernului nr. 788/1992 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor,
    avand in vedere Ordonanta Guvernului nr. 6/1994 referitoare la perfectionarea unor reglementari privind taxa pe valoarea adaugata,
    emite urmatorul ordin:

    1. Se aproba Normele metodologice cu privire la modul de aplicare a taxei pe valoarea adaugata aferenta importurilor de masini si utilaje tehnologice destinate investitiilor productive, precum si materiilor prime si materialelor destinate productiei, emise in baza prevederilor pct. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 6 din 14 ianuarie 1994.
    2. Directia generala a impozitelor indirecte, Directia Generala a Vamilor si directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat judetene si a municipiului Bucuresti vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                   Ministru de stat,
                   ministrul finantelor,
                   Florin Georgescu


                 NORME METODOLOGICE
cu privire la modul de aplicare a taxei pe valoarea adaugata aferenta importurilor de masini si utilaje tehnologice destinate investitiilor productive, precum si materiilor prime si materialelor destinate productiei

    1. Potrivit art. 25 lit. D. b) din Ordonanta Guvernului nr. 3/1992, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 6/1994, taxa pe valoarea adaugata aferenta bunurilor din import se plateste la organul vamal conform regimului in vigoare privind plata taxelor vamale.
    2. In cazuri justificate, Ministerul Finantelor poate aproba ca taxa pe valoarea adaugata aferenta importurilor de masini si utilaje tehnologice destinate investitiilor productive, precum si materiilor prime si materialelor destinate productiei sa fie inclusa in decontul lunar si supusa acelorasi reglementari ca si taxa pe valoarea adaugata aferenta bunurilor livrate si serviciilor prestate.
    3. Aprobarea se da anual, pe o durata care nu poate depasi anul calendaristic, la cererea importatorului, care indeplineste urmatoarele conditii cumulative:
    a) sa fie inregistrat la organul fiscal ca platitor de taxa pe valoarea adaugata;
    b) sa fie titular de import;
    c) bunurile importate sa nu faca obiectul comercializarii ca atare, cu exceptia celor importate pe baza de contract de comision.
    4. Importatorii vor prezenta Directiei generale a impozitelor indirecte din Ministerul Finantelor o cerere potrivit modelului din anexa la prezentele norme metodologice.
    5. Cererea  se aproba sau se respinge de secretarul de stat, sef al Departamentului veniturile statului, la propunerea scrisa si motivata a Directiei generale a impozitelor indirecte.
    Pe baza aprobarii, Directia generala a impozitelor indirecte elibereaza importatorilor un certificat. Aprobarea se va comunica si organului fiscal la care agentii economici sunt inregistrati ca platitori de T.V.A. si unde acestia vor depune o copie xerox a certificatului.
    La declaratia vamala de import se anexeaza o copie xerox a certificatului, care se verifica de organul vamal pe baza documentului original prezentat de importator.
    6. Taxa pe valoarea adaugata se calculeaza potrivit legii si se inscrie in declaratia vamala de import, fara a fi platita la organul vamal. Lunar, Directia Generala a Vamilor va lua masuri de a transmite la Ministerul Finantelor - Directia generala a impozitelor indirecte, pana la data de 15 a lunii urmatoare, situatia centralizata a importurilor realizate efectiv care beneficiaza de inlesnirea prevazuta la pct. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 6/1994.
    7. Importurile realizate in conditiile de mai sus se vor reflecta in documentele contabile de evidenta si in decontul aferent lunii in care s-au efectuat acestea, astfel:
    a) Datele cuprinse in declaratia vamala de import se inscriu in Jurnalul pentru cumparari intr-o fila separata sau in mod distinct fata de celelalte bunuri.
    b) Valoarea importurilor realizate in conditiile de mai sus si taxa pe valoarea adaugata aferenta se vor inscrie in decontul lunar astfel:
    b 1) in randul 10 impreuna cu celelalte aprovizionari, iar defalcarea valorii acestor importuri se va inscrie pe randul 10.1;
    b 2) in randul 11 se inscrie taxa pe valoarea adaugata aferenta operatiunilor reflectate in randul 10, iar valoarea T.V.A. din declaratia vamala de import va fi inscrisa in randul 11.1;
    b 3) taxa pe valoarea adaugata inscrisa in randul 11.1 se va include in randul 6 si se va defalca in randul 6.1.
    8. Organele fiscale vor lua masuri de evidenta nominala a aprobarilor date si de verificare a reflectarii corespunzatoare in deconturile aferente operatiunilor de import efectuate in conditiile pct. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 6/1994.

    ANEXA 1

                 CERERE
de amanare a platii T.V.A. pentru importuri

1. DENUMIREA AGENTULUI ECONOMIC ...............................................
2. Sediul : Localitatea ........................., strada.............. nr....,
   sectorul/judetul ...................... .
3. CODUL FISCAL ...............................................................
4. PLATITOR DE T.V.A. :    DA         NU
                               -----      -----
                               |   |      |   |
                               -----      -----
  De la data de ..................(data depunerii primului decont T.V.A.)......
  Pro-rata medie pe ultimele 3 luni ...........................................
5. ORGANUL FISCAL LA CARE SE DEPUNE DECONTUL DE T.V.A. ........................
6. VOLUMUL ANUAL AL IMPORTULUI (mii $) :
   6.1 Realizat in anul precedent .............................................
   6.2 Prevazut in anul in curs ...............................................
   6.3 Solicitat pentru amanarea platii T.V.A. ................................
7. CIFRA DE AFACERI (mii lei) :
   7.1 Realizat in anul precedent .............................................
   7.1.1 Din care, export .....................................................
   7.2 Prevazuta pentru anul in curs ..........................................
   7.2.1 Din care, export .....................................................
8. IMPORTUL DE MATERII PRIME SI MATERIALE CUPRINS LA PCT. 6.3 :
   8.1. Denumire : ...........................................................
   8.2. Produsele fabricate cu materiile prime si materialele din import ......
...............................................................................
9. IMPORTUL DE MASINI SI UTILAJE TEHNOLOGICE CUPRINS LA PCT. 6.3. :
   9.1 Obiectivul de investitii ...............................................
   9.2 Principalele date ale contractului extern :
       Nr. .............. Data ................. Valoarea .....................
       Furnizorul extern ......................................................
10. Justificarea solicitarii de amanare a platii T.V.A. la organul vamal *) ...
...............................................................................

Reprezentantul agentului economic :
Numele .............................. Prenumele ...............................
Functia ................................ Data .................................
Semnatura si stampila .........................................................
                    SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 118/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 118 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu