Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 103 din  1 iunie 2005

privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 032-05 "Mijloace de masurare a concentratiei alcoolice"*)

ACT EMIS DE: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI


SmartCity3

              BIROUL ROMAN DE METROLOGIE LEGALA
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 664 bis  din 26 iulie 2005

    *) Ordinul nr. 103/2005 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 664 din 26 iulie 2005 si este reprodus si in acest numar bis.

    In temeiul Ordonantei Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, aprobata si modificata prin Legea nr. 11/1994, cu modificarile ulterioare,
    in baza instructiunilor de metrologie legala I.M.L. 2-04 "Aprobarea de model" si I.M.L. 3-04 "Trasabilitatea rezultatelor masurarilor efectuate cu mijloace de masurare supuse controlului metrologic legal", aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 862/2004 privind aprobarea instructiunilor de metrologie legala, cu modificarile ulterioare, si a Hotararii Guvernului nr. 193/2002 privind organizarea si functionarea Biroului Roman de Metrologie Legala, cu modificarile ulterioare,

    directorul general al Biroului Roman de Metrologie Legala emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Norma de metrologie legala NML 032-05 "Mijloace de masurare a concentratiei alcoolice", cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Norma de metrologie legala prevazuta la art. 1 inlocuieste Norma de metrologie legala NML 9-03-94 "Alcoolmetre si areometre pentru alcool", Norma de metrologie legala NML 9-05-95 "Ebuliometre" si Procedura de incercare/verificare metrologica P156-01 "Aparat pentru determinarea continutului de alcool din bere si vin", cu exceptia cazurilor la care se refera art. 3.
    Art. 3
    Se admite utilizarea in continuare, in paralel cu norma de metrologie legala prevazuta la art. 1, a reglementarilor prevazute la art. 2, pentru mijloacele de masurare care au aprobari de model acordate in baza acestor norme, dupa cum urmeaza:
    - pana la expirarea valabilitatii aprobarii de model, dar nu mai mult de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, pentru verificare metrologica initiala;
    - o perioada de 10 ani de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, pentru verificari metrologice periodice si dupa reparatii.
    Art. 4
    Unitatile din structura si in subordinea Biroului Roman de Metrologie Legala, precum si laboratoarele autorizate de acesta vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 5
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare la data publicarii lui.

          Directorul general al Biroului Roman de Metrologie Legala,
                               Stefan Ocneanu

    ANEXA 1*)

    *) Anexa este reprodusa in facsimil.

    NORMA DE METROLOGIE LEGALA NML 032-05 "Mijloace de masurare a concentratiei alcoolice"

    1 Domeniu de aplicare
    1.1 Prezenta norma de metrologie legala stabileste cerintele metrologice si tehnice si modalitatile de atestare a legalitatii, specifice mijloacelor de masurare a concentratiei alcoolice din solutii apa-alcool etilic, din bere sau vin, in scopul asigurarii corectitudinii tranzactiilor comerciale cu bauturi alcoolice, in cadrul carora suma de plata se calculeaza in functie de concentratia alcoolica, in aplicarea legislatiei privind productia de alcool si in masurarile efectuate in laboratoarele de expertiza care emit buletine de analiza oficiale.
    Pentru a putea fi introduse pe piata, puse in functiune sau utilizate in masurarile din domenii de interes public, mijloacele de masurare a concentratiei alcoolice trebuie sa indeplineasca cerintele metrologice si tehnice, prevazute in prezenta norma, precum si cerintele aplicabile din norma de metrologie legala NML 001-05 "Cerinte metrologice si tehnice comune mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal". Aplicabilitatea cerintelor din normele mai sus mentionate rezulta din tabelele 5, 6 si 7.
    1.2 Prezenta norma de metrologie legala nu se refera la mijloacele de masurare a concentratiei alcoolice utilizate exclusiv in scopuri industriale, de control al calitatii productiei sau de control interfazic.
    1.3 Terminologie
    In sensul prezentei norme de metrologie legala, termenii specifici utilizati au urmatoarele semnificatii:
    1.3.1 Fractie masica: raportul intre masa de alcool etilic pur dizolvat si masa solutiei exprimat in procente cu simbolul "% masa"
    1.3.2 Fractie volumica: raportul intre volumul de alcool etilic pur dizolvat si volumul solutiei exprimat in procente cu simbolul "% vol".
    1.3.3 Alcoolmetru: mijloc de masurare din sticla, utilizat pentru determinarea concentratiei alcoolice exprimata ca fractie masica sau a concentratiei alcoolice exprimate ca fractie volumica a unui amestec de apa si etanol, gradat la o temperatura de referinta de 20 grade C in concordanta cu valorile din tabelele alcoolmetrice internationale publicate de Organizatia Internationala de Metrologie Legala.
    1.3.4 Ebuliometru: mijloc de masurare folosit la determinarea concentratiei alcoolice exprimata ca fractie volumica a vinului sec.
    1.3.5 Analizor de bere/vin: mijloc de masurare folosit la masurarea concentratiei alcoolice din bere/vin, exprimata ca fractie volumica si fractie masica.

    2 Unitati de masura
    Concentratia masurata trebuie sa fie afisata ca fractie masica, simbol % masa sau ca fractie volumica simbol % vol. Simbolul unitatii de masura trebuie sa fie inscriptionat sau sa fie afisat pe dispozitivul indicator al aparatului.

    3 Cerinte metrologice si tehnice specifice alcoolmetrelor din sticla
    3.1 Erorile determinate in conditii nominale de functionare trebuie sa fie mai mici decat erorile maxime tolerate prevazute in tabelul 1.
    Aparatele sunt impartite in patru clase de exactitate. Producatorul trebuie sa specifice prin inscriptionare clasa de exactitate a alcoolmetrului.

    Tabelul 1 Erorile maxime tolerate ale alcoolmetrelor din sticla

 ______________________________________________________________________________
| Clasa de         |       I      |      II      |     III      |      IV      |
| exactitate       |              |              |              |              |
|__________________|______________|______________|______________|______________|
| Eroare maxima    | 1/2 din      | Valoarea unei| Valoarea unei| Valoarea unei|
| tolerata (% masa | valoarea unei| diviziuni    | diviziuni    | diviziuni    |
| sau % vol.)      | diviziuni    |              |              |              |
|__________________|______________|______________|______________|______________|

    3.2 Erorile maxime tolerate ale termometrelor incorporate in alcoolmetre sau neincorporate dar utilizate impreuna cu acestea, sunt cele din tabelul 2.

    Tabelul 2 Erorile maxime tolerate ale termometrelor

 ______________________________________________________________
| Valoarea diviziunii, grade C   |   0,1   |    0,2  |   0,5   |
|________________________________|_________|_________|_________|
| Eroare maxima tolerata grade C | +/-0,10 | +/-0,20 | +/-0,20 |
|________________________________|_________|_________|_________|

    3.3 Sticla utilizata la constructia alcoolmetrelor trebuie sa fie transparenta si sa nu prezinte defecte care pot impiedica citirea scarii gradate. Sticla trebuie sa aiba un coeficient de dilatare cubica de (25 +/- 2) x 10^-6K^-1.
    3.4 Alcoolmetrul trebuie sa aiba o singura scara gradata de tipul celor mentionate la pct. 3.6.
    3.5 Inscriptionarile si reperele scarii gradate trebuie sa fie marcate pe un suport care are suprafata opaca si neteda. Acest suport trebuie sa fie fixat rigid in interiorul tijei si sa prezinte reperele de referinta care trebuie realizate astfel incat orice deplasare a scarii si a suportului ei fata de tija sa poata fi observata.
    3.6 Alcoolmetrele trebuie sa aiba scara nominala gradata in % masa sau % volum, de alcool.
    3.7 Lestul trebuie sa fie fixat in partea inferioara a alcoolmetrului. Dupa ce alcoolmetrul este mentinut timp de 1 ora in pozitie verticala, la temperatura de 80 grade C si ulterior racit in aceeasi pozitie, acesta trebuie sa pluteasca in pozitie verticala, cu o abatere maxima de la verticalitate de 1 grad si 30 minute.
    3.8 Diametrul exterior al tijei nu trebuie sa fie mai mic de 3,5 mm pentru alcoolmetrele clasa IV, de 3,0 mm pentru alcoolmetrele din clasa I sau II si nu trebuie sa fie mai mic de 2,5 mm pentru cele de clasa III.
    3.9 Lungimea diviziunii nu trebuie sa fie mai mica:
    - de 1,5 mm pentru aparatele din clasa I;
    - de 1,05 mm pentru aparatele din clasa II;
    - de 0,8 mm pentru aparate din clasa III si IV.
    3.10 Intervalul de masurare nominal al scarii gradate pentru alcoolmetrele din clasa I, II, III trebuie sa nu depaseasca 10% masa sau 10% vol.; pentru cele din clasa IV trebuie sa nu depaseasca 30% masa sau 30% vol. Valoarea minima a diviziunii trebuie sa fie de 0,1% masa sau 0,1% vol. pentru clasele I, II, III si 0,2% masa sau vol. pentru clasa IV.
    3.11 Inscriptionarile trebuie sa fie clare si sa cuprinda: denumirea sau sigla producatorului; clasa de exactitate; unitatea de masura (% masa sau % volum), temperatura de referinta: 20 grade C; seria si anul fabricatiei.

    4 Cerinte metrologice si tehnice specifice ebuliometrelor
    4.1 Erorile determinate in conditii nominale de functionare trebuie sa nu depaseasca valoarea erorii maxime tolerate care este +/- 0,2% .
    4.2 Ebuliometrele trebuie sa cuprinda: cazan de fierbere; refrigerent; termometru; dispozitiv de incalzire; rigla sau disc de calcul.
    4.3 Asamblarea dintre cazan, robinet si refrigerent trebuie sa fie etansa.
    4.4 Volumul cazanului trebuie sa fie de minim 75 cm^3.
    4.5 Termometrul din componenta ebuliometrului trebuie sa aiba domeniul de masurare minim (88 ... 101) grade C si valoarea maxima a diviziunii de 0,1 grade C.
    4.6 Rigla de calcul sau discul de calcul trebuie sa cuprinda doua scari:
    - o scara fixa, gradata in unitati de fractie volumica (% vol.) la 20 grade C, cu valoarea diviziunii de 0,1% vol.;
    - o scara mobila, cu dispozitiv de blocare, gradata in grade C, cu valoarea diviziunii de 0,1 grade C, cu domeniul de masurare (88 ... 101) grade C.
    4.7 Inscriptionarile trebuie sa fie clare si sa cuprinda: denumirea; seria si anul de fabricatie; denumirea sau sigla producatorului.

    5 Cerinte metrologice si tehnice specifice analizoarelor de bere/vin
    5.1 Erorile determinate in conditii nominale de functionare si in absenta oricarei perturbatii trebuie sa fie mai mici decat erorile maxime tolerate prevazute in tabelul 3.

    Tabelul 3 Erorile maxime tolerate ale analizoarelor de bere/vin

 __________________________________________________________________________
| Rezolutie (% masa sau vol.)               |    0,1  |    0,01 |   0,001  |
|___________________________________________|_________|_________|__________|
| Eroare maxima tolerata (% masa sau % vol.)| +/- 0,5 | +/- 0,1 | +/- 0,01 |
|___________________________________________|_________|_________|__________|

    5.2 Erorile maxime admise pentru termometrele incorporate in aparate sunt cele din tabelul 4.

    Tabelul 4 Erorile maxime tolerate ale termometrelor incorporate

 ___________________________________________________________________
| Rezolutie (grade C)              |    0,1  |    0,01  |    0,001  |
|__________________________________|_________|__________|___________|
| Eroare maxima tolerata (grade C) | +/- 0,5 | +/- 0,05 | +/- 0,005 |
|__________________________________|_________|__________|___________|

    5.3 Domeniul de masurare a concentratiei alcoolice este: (0 ... 20)% vol.
    5.4 Tastele si comutatoarele trebuie sa fie inscriptionate astfel incat sa se inteleaga rolul lor si sa nu permita confuzii in manevrare.
    5.5 Analizoarele de bere/vin pot fi echipate cu diverse dispozitive auxiliare, de exemplu schimbator automat de probe, cu conditia ca acestea sa nu afecteze functionarea corecta.
    5.6 Efectele admise ale conditiilor de mediu climatic
    5.6.1. Producatorul trebuie sa precizeze conditiile de mediu climatic in care este destinat sa functioneze analizorul, conform cerintei 2.1.3.1 din norma NML 001-05 "Cerinte metrologice si tehnice comune mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal".
    5.6.2 Analizoarele de bere/vin trebuie sa se incadreze in erorile tolerate specificate la punctul 5.1 si 5.2 dupa supunerea la probele specifice aplicabile.
    5.7 Inscriptionarile trebuie sa fie clare si sa cuprinda denumirea sau sigla producatorului, tipul analizorului (bere sau vin), seria si anul de fabricatie, tensiunea nominala de alimentare sau limitele domeniului tensiunilor de alimentare.

    6 Atestarea legalitatii
    6.1 Atestarea legalitatii unui mijloc de masurare a concentratiei alcoolice se realizeaza numai dupa demonstrarea conformitatii acestuia cu cerintele metrologice si tehnice aplicabile prevazute in tabelele 6, 7 si 8.
    6.2 Atestarea legalitatii se realizeaza prin aplicarea marcajelor metrologice si emiterea unor documente specifice intocmite conform prevederilor instructiunilor de metrologie legala.
    6.3 Marcajele metrologice se aplica conform cerintelor prevazute in certificatele aprobarilor de model.

    Tabelul 5 - Cerintele metrologice si tehnice aplicabile modalitatilor de control metrologic legal al alcoolmetrelor

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |   Cerinta metrologica    | Punctul din     |    Modalitati de control   |
|crt.|   sau tehnica            | norma de        |____________________________|
|    |                          | metrologie      |Aprobare|     Verificare    |
|    |                          | legala          |de model|     metrologica   |
|    |                          |                 |        |___________________|
|    |                          |                 |        |initiala |periodica|
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  1 | Documentatie             |  1.11/NML 001-05|    X   |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  2 | Informatii inscriptionate|  3.11/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | pe aparat si informatii  |                 |        |         |         |
|    | insotitoare (specificatii|                 |        |         |         |
|    | ale producatorului)      |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  3 | Verificarea constructiei |  3.3/NML 032-05 |    X   |    X    |    X    |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |  3.4/NML 032-05 |    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |  3.5/NML 032-05 |    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |  3.7/NML 032-05 |    X   |    X    |    X    |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |  3.8/NML 032-05 |    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |  3.9/NML 032-05 |    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |  3.10/NML 032-05|    X   |    X    |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  4 | Adecvare                 | 2.7.1/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          | 2.7.2/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          | 2.7.5/NML 001-05|    X   |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  5 | Indicarea rezultatului   |2.10.1/NML 001-05|    X   |    X    |    X    |
|    | masurarii                |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |2.10.2/NML 001-05|    X   |    X    |    X    |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |     2/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |   3.6/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  6 | Posibilitatea evaluarii  |  2.12/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | conformitatii            |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  7 | Erori in conditii        |   3.1/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | nominale de functionare  |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |   3.2/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|

    Tabelul 6 - Cerintele metrologice si tehnice aplicabile modalitatilor de control metrologic legal al ebuliometrelor

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |   Cerinta metrologica    | Punctul din     |    Modalitati de control   |
|crt.|   sau tehnica            | norma de        |____________________________|
|    |                          | metrologie      |Aprobare|     Verificare    |
|    |                          | legala          |de model|     metrologica   |
|    |                          |                 |        |___________________|
|    |                          |                 |        |initiala |periodica|
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  1 | Documentatie             |  1.11/NML 001-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  2 | Informatii inscriptionate|   4.7/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | pe aparat si informatii  |                 |        |         |         |
|    | insotitoare (specificatii|                 |        |         |         |
|    | ale producatorului)      |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  3 | Verificarea constructiei |   4.2/NML 032-05|    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |   4.3/NML 032-05|    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |   4.4/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  4 | Caracteristicile         |   4.5/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | termometrului            |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  5 | Adecvare                 | 2.7.1/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          | 2.7.2/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          | 2.7.5/NML 001-05|    X   |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  6 | Indicarea rezultatului   |2.10.1/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | masurarii                |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |2.10.2/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |     2/NML 031-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |   4.6/NML 032-05|    X   |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  7 | Posibilitatea evaluarii  |  2.12/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | conformitatii            |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  8 | Erori in conditii        |   4.1/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | nominale de functionare  |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|

    Tabelul 7 - Cerintele metrologice si tehnice aplicabile modalitatilor de control metrologic legal al analizoarelor de bere/vin

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |   Cerinta metrologica    | Punctul din     |    Modalitati de control   |
|crt.|   sau tehnica            | norma de        |____________________________|
|    |                          | metrologie      |Aprobare|     Verificare    |
|    |                          | legala          |de model|     metrologica   |
|    |                          |                 |        |___________________|
|    |                          |                 |        |initiala |periodica|
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  1 | Documentatie             |  1.11/NML 001-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  2 | Informatii inscriptionate|   5.7/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | pe aparat si informatii  |                 |        |         |         |
|    | insotitoare (specificatii|                 |        |         |         |
|    | ale producatorului)      |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  3 | Verificarea constructiei |   5.4/NML 032-05|    X   |    X    |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          |   5.5/NML 032-05|    X   |    X    |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  4 | Adecvare                 | 2.7.1/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          | 2.7.2/NML 001-05|    X   |         |         |
|    |                          |_________________|________|_________|_________|
|    |                          | 2.7.5/NML 001-05|    X   |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  5 | Protectie impotriva      | 2.8.1/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | interventiilor           | 2.8.2/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | neautorizate si a        | 2.8.3/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | degradarii informatiei   | 2.8.4/NML 001-05|    X   |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  6 | Unitati de masura        |     2/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  7 | Posibilitatea evaluarii  |  2.12/NML 001-05|    X   |         |         |
|    | conformitatii            |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  8 | Erori in conditii        |   5.1/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|    | nominale de functionare  |_________________|________|_________|_________|
|    | fara perturbatii         |   5.2/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
|  9 | Domeniul de masurare     |   5.3/NML 032-05|    X   |    X    |    X    |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|
| 10 | Functionarea in prezenta |   5.6/NML 032-05|    X   |         |         |
|    | factorilor de influenta  |                 |        |         |         |
|    | si a perturbatiilor      |                 |        |         |         |
|    | electromagnetice         |                 |        |         |         |
|____|__________________________|_________________|________|_________|_________|



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 103/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 103 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 103/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu