Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 73 din 30 septembrie 2004

privind instituirea subventiilor individuale de sprijin pentru cazare pentru studentii care locuiesc in alte spatii decat caminele institutiilor de invatamant superior de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 915 din  7 octombrie 2004


SmartCity3


    Avand in vedere caracterul de urgenta determinat de inceperea noului an universitar,
    in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Studentii din invatamantul universitar de stat, cursuri de zi, pe locuri finantate de la bugetul de stat, care locuiesc in alte spatii decat caminele institutiilor de invatamant superior de stat, pot primi lunar o subventie individuala de sprijin pentru cazare in vederea acoperirii partiale a cheltuielilor pentru cazare.
    Art. 2
    Pot beneficia de subventie individuala de sprijin pentru cazare studentii prevazuti la art. (1), care indeplinesc urmatoarele conditii:
    a) nu au domiciliul sau resedinta in localitatea in care se afla institutia de invatamant superior la care studiaza;
    b) provin din familii cu venituri brute lunare pe membru de familie care nu depasesc salariul minim brut pe economie;
    c) au varsta de pana la 29 de ani;
    d) opteaza pentru subventie si nu au primit sau nu au solicitat un loc de cazare in caminele studentesti ale institutiei de invatamant superior in care frecventeaza cursurile.
    Art. 3
    (1) Institutiile de invatamant superior de stat stabilesc lista beneficiarilor de subventie individuala de sprijin pentru cazare, pe baza listelor de studenti eligibili, in functie de bugetul alocat in acest scop institutiei de invatamant superior.
    (2) Ordinea in lista studentilor eligibili pentru subventii de cazare se determina in functie de criterii sociale si de performanta academica, pe baza punctajului aprobat de senatul universitar, pentru studentii care au obtinut numarul de credite transferabile care permite trecerea in anul de studii urmator.
    (3) Lista studentilor eligibili se stabileste anual, in ordinea descrescanda a criteriilor de eligibilitate.
    Art. 4
    (1) Subventia individuala de sprijin pentru cazare se acorda anual de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii.
    (2) Ministerul Educatiei si Cercetarii aloca institutiilor de invatamant superior de stat sumele necesare acordarii subventiei, prin contractul complementar de finantare, in functie de deficitul de locuri de cazare al institutiei de invatamant superior, de numarul de solicitanti si de cuantumul lunar al subventiei individuale de sprijin pentru cazare.
    (3) Institutiile de invatamant superior de stat efectueaza lunar plata subventiei individuale de sprijin pentru cazare catre beneficiarii acesteia.
    Art. 5
    (1) In vederea obtinerii subventiei individuale de sprijin pentru cazare, studentii vor prezenta la secretariatele facultatilor acte care sa confirme veniturile proprii ale acestora si ale persoanelor in ingrijirea carora se afla.
    (2) Studentul isi angajeaza raspunderea personala cu privire la corectitudinea declaratiilor de venit si a celorlalte documente prezentate.
    (3) Prezentarea de catre un student a unor declaratii de venit false, cu scopul de a beneficia de prevederile prezentei ordonante de urgenta, constituie infractiune si se pedepseste conform legii.
    Art. 6
    (1) Studentii pot beneficia de subventia individuala de sprijin pentru cazare pe durata legala a studiilor, daca sunt indeplinite anual conditiile in care aceasta le-a fost acordata.
    (2) Subventia individuala de sprijin pentru cazare nu se acorda pe perioadele de vacanta.
    Art. 7
    Ministerul Educatiei si Cercetarii aproba anual, prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, cuantumul subventiei individuale de sprijin pentru cazare, care nu poate depasi valoarea mediei anuale a subventiei acordate pe persoana studentilor cazati in caminele institutiilor de invatamant superior de stat, cu incadrarea in bugetul alocat.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul educatiei si cercetarii,
                         Radu Damian,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 73/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 73 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 73/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu