E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 5 din 23 martie 1998

privind reorganizarea Consiliului pentru Reforma

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 125 din 25 martie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

    Art. 1
    Consiliul pentru Reforma, compartiment de specialitate in structura aparatului de lucru al Guvernului, se reorganizeaza ca organ al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului, in scopul corelarii si monitorizarii politicilor guvernamentale de reforma si dezvoltare economico-sociala.
    Consiliul pentru Reforma este condus de ministrul reformei, presedinte al Consiliului pentru Reforma, care are calitatea de ordonator principal de credite.
    Sediul Consiliului pentru Reforma este in municipiul Bucuresti, Piata Victoriei nr. 1, sectorul 1.
    Art. 2
    Consiliul pentru Reforma are urmatoarele atributii principale:
    a) analizeaza, coreleaza si avizeaza strategiile si programele de reforma economico-sociala, elaborate de ministere si de alte organe ale administratiei publice, care urmeaza a fi aprobate de catre Guvern;
    b) urmareste realizarea masurilor de reforma in toate sectoarele de activitate, prin colaborare cu ministerele, si raporteaza periodic Guvernului asupra stadiului realizarii reformei;
    c) coreleaza politicile de dezvoltare regionala, coordoneaza si avizeaza programele de investitii publice elaborate de ministere si de alte organe ale administratiei publice;
    d) elaboreaza si promoveaza politici pentru dezvoltarea sectorului privat si programe de dezvoltare si sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii;
    e) promoveaza politici postprivatizare;
    f) initiaza si elaboreaza, impreuna cu ministerele, proiecte de acte normative in domeniul reformei si da avize conforme pentru proiectele inaintate de ministere sau de alte organe ale administratiei publice in acest domeniu;
    g) elaboreaza hotararile Guvernului cu privire la programele de dezvoltare propuse a fi finantate din fondul constituit la dispozitia Guvernului, conform art. 9 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, aprobata prin Legea nr. 44/1998;
    h) deruleaza programe cu finantare interna si externa in domeniul economico-social;
    i) urmareste desfasurarea calendarului Guvernului cu privire la masurile de reforma ce decurg din angajamentele internationale ale acestuia;
    j) intocmeste periodic rapoarte cu privire la stadiul indeplinirii masurilor de reforma, pe care le pune la dispozitie primului-ministru, in vederea discutarii in sedinta a Guvernului;
    k) indeplineste orice alte atributii conferite expres prin acte normative.
    In exercitarea atributiilor sale, Consiliul pentru Reforma colaboreaza cu ministerele, institutiile de specialitate si cu autoritatile administratiei publice locale, in vederea corelarii politicilor de reforma si pentru promovarea dezvoltarii sectorului privat.
    Ministerele si celelalte autoritati ale administratiei publice centrale sau locale sunt obligate sa puna la dispozitie Consiliului pentru Reforma informatiile pe care acesta le solicita, in vederea monitorizarii activitatii Guvernului, corelarii politicilor de reforma si promovarii dezvoltarii sectorului privat.
    Ministrul reformei poate solicita celorlalti ministri intruniri, in scopul asigurarii coerentei proiectelor si strategiilor in domeniul reformei.
    Art. 3
    Ministrul reformei coordoneaza activitatea Comisiei Nationale pentru Statistica, a Comisiei Nationale de Prognoza si a Oficiului Concurentei.
    Art. 4
    Organizarea si functionarea Consiliului pentru Reforma se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
    In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Guvernul va aproba, prin hotarare, organizarea si functionarea Consiliului pentru Reforma.
    Art. 5
    Salarizarea personalului Consiliului pentru Reforma se face conform anexei nr. 4 la Legea nr. 40/1991 cu privire la salarizarea Presedintelui s Guvernului Romaniei, precum si a personalului Presedintiei Guvernului si al celorlalte organe ale puterii executive, republicata, cu modificarile ulterioare.
    Art. 6
    Ministerul Finantelor va introduce in indicatori financiari pe anul 1998 modificarile care decurg din aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 7
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Hotararea Guvernului nr. 706/1993 privind organizarea si atributiile Consiliului pentru Coordonare, Strategie si Reforma Economica si art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 520/1994 privind organizarea si functionarea aparatului de lucru al Guvernului Romaniei si orice alte dispozitii contrare, iar anexa la Hotararea Guvernului nr. 520/1994 se modifica in mod corespunzator.

                 PRIM-MINISTRU
                 VICTOR CIORBEA

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul reformei,
                        presedintele Consiliului
                        pentru Reforma,
                        Ilie Serbanescu

                        Ministrul finantelor,
                        Daniel Daianu

                        Ministru delegat pe langa
                        primul-ministru pentru
                        coordonarea Secretariatului
                        General al Guvernului si a
                        Departamentului pentru
                        Administratie Publica Locala,
                        Remus Opris

                        Ministru de stat,
                        ministrul muncii si protectiei sociale,
                        Alexandru Athanasiu

                        Ministru de stat,
                        ministrul justitiei,
                        Valeriu StoicaSmartCity5

COMENTARII la OUG 5/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 5 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu