E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 90 din 18 martie 2003

privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, destinate sediilor partidelor politice

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 200 din 27 martie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Spatiile destinate sediilor partidelor politice aflate in proprietatea privata a statului sau, dupa caz, a unitatilor administrativ-teritoriale pot fi vandute partidelor politice in conditiile prezentei legi.
    (2) Beneficiaza de prevederile prezentei legi numai partidele politice care se reinscriu in conditiile Legii partidelor politice nr. 14/2003.
    (3) In cazul imobilelor pentru care exista solicitari de restituire, legal formulate si inregistrate, vanzarea se face numai dupa clarificarea regimului lor juridic.
    Art. 2
    (1) Partidele politice pot opta pentru inchirierea sau cumpararea spatiilor destinate sediilor aflate in proprietatea privata a statului sau, dupa caz, a unitatilor administrativ-teritoriale.
    (2) Inchirierea spatiilor destinate sediilor aflate in proprietatea privata a statului sau, dupa caz, a unitatilor administrativ-teritoriale se va efectua in conformitate cu prevederile Legii nr. 43/2003 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

    CAP. 2
    Vanzarea spatiilor destinate sediilor partidelor politice

    Art. 3
    (1) Partidele politice pot cumpara in fiecare unitate administrativ-teritoriala spatiile destinate sediilor acestora.
    (2) In acest scop autoritatile administratiei publice locale care detin in proprietate aceste spatii le vor vinde partidelor politice la solicitarea acestora.
    Art. 4
    (1) Partidele politice pot cumpara in fiecare unitate administrativ-teritoriala un singur spatiu, destinat sediului acestora, la valoarea de inventar a acestuia. Spatiul care urmeaza a fi astfel cumparat trebuie sa fi fost detinut cu chirie cel putin 3 luni anterior intrarii in vigoare a prezentei legi de catre partidul politic respectiv.
    (2) Partidele politice pot cumpara in municipiul Bucuresti un spatiu pentru organizatia municipiului Bucuresti si cate un spatiu pentru organizatiile fiecarui sector al municipiului Bucuresti, destinat sediilor acestor organizatii, la valoarea de inventar a acestora. Spatiul care urmeaza a fi astfel cumparat trebuie sa fi fost detinut cu chirie cel putin 3 luni anterior intrarii in vigoare a prezentei legi de catre partidul politic respectiv.
    Art. 5
    Partidele politice care au dobandit un sediu in conditiile art. 4 nu mai beneficiaza de prioritatea prevazuta la art. 11 alin. (1) din Legea nr. 43/2003.
    Art. 6
    Partidele politice platesc impozit pe cladiri pentru sediile detinute in proprietate, in conditiile legii.

    CAP. 3
    Dispozitii speciale

    Art. 7
    (1) Sediile partidelor politice, dobandite in conditiile art. 4, nu pot fi instrainate sub nici o forma timp de 10 ani de la data cumpararii.
    (2) Nerespectarea dispozitiilor alin. (1) atrage nulitatea actului de instrainare si reintoarcerea de drept a bunului in proprietatea statului sau a unitatii administrativ-teritoriale.
    (3) Prefectul vegheaza la respectarea prevederilor alin. (1) si (2).
    Art. 8
    (1) Sediile partidelor politice, dobandite in conditiile art. 4, pot fi inchiriate numai persoanelor juridice de drept public sau de drept privat cu scop identic sau asemanator.
    (2) Orice alta forma de cedare a posesiei este interzisa.
    (3) Pretul pentru inchirierea acestor sedii va fi astfel stabilit incat sa fie actualizat cu indicele inflatiei la valoarea de inventar, astfel incat sa nu constituie, in conformitate cu prevederile Legii nr. 43/2003, un scop evident de a obtine un avantaj economic sau politic.

    CAP. 4
    Dispozitii finale

    Art. 9
    (1) In cazul incetarii activitatii partidelor politice, sediile, proprietate a acestora, vor fi transmise in conformitate cu art. 52 alin. 1 din Decretul nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele juridice.
    (2) Daca incetarea activitatii partidului politic are loc inauntrul termenului prevazut la art. 7 alin. (1), bunul se reintoarce in proprietatea statului sau a unitatii administrativ-teritoriale, cu plata unei despagubiri banesti in raport cu pretul de achizitie actualizat.
    Art. 10
    De prevederile prezentei legi beneficiaza si organizatiile minoritatilor nationale care sunt reprezentate in Parlamentul Romaniei.
    Art. 11
    In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi Guvernul va elabora si va adopta, prin hotarare, norme metodologice de aplicare.
    Art. 12
    La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga art. 11 alin. (3) din Legea nr. 43/2003.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 20 februarie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            ALEXANDRU ATHANASIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 25 februarie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 90/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 90 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Bună ziua, aveți un credit rău? Ai nevoie de bani pentru vacanta ta de Craciun? Aveți nevoie de bani pentru a plăti facturile? Este necesar să începeți o afacere nouă? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării insuficiente? Aveți nevoie de bani pentru a investi în orice specialitate care vă va fi de folos? Și nu știi ce să faci. Oferim următoarele împrumuturi: împrumuturi personale, credite pentru afaceri, împrumuturi combinate, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare și multe altele. Vă salutăm pentru o oportunitate de a obține toate tipurile de împrumuturi la o rată foarte accesibilă de 2%. Pentru informații, contactați-ne acum folosind informațiile de mai jos .. Numele companiei: UPSTOX FUNDING Companie de e-mail: upstoxfunding@yahoo.com Text / Apel: (302) 273-5794. Via / WhatsApp: +1 {785} 337-5044
ANONIM a comentat Decretul 11 2018
    Bună ziua spectatorilor Banca dvs. a refuzat împrumutul? Ești într-o mizerie financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă, să plătiți o chirie, să cumpărați o mașină, să vă soluționați datoriile și să aveți mai multe probleme financiare? Vreau doar să știi că tocmai ai văzut locul potrivit pentru a obține un împrumut. Suntem o organizație creștină creată de domnul Philip Morgan pentru a ajuta pe cei care au o problemă financiară? În lista de mai sus, suntem în continuare aici pentru a proteja publicul împotriva fraudei online. Suntem autorizați și înregistrați ca instituții de credit, înregistrați integral și aprobați de către Confederație. Prin urmare, dacă sunteți interesat de un împrumut, nu vă puneți în panică, întrebați și promiteți că veți primi un împrumut atunci când ați finalizat toate procedurile și condițiile pe care le veți adopta imediat. Adresa de e-mail a companiei este gratuită și sigură, în orice moment, contactați-ne prin e-mail: (philipmorganloanservice00@gmail.com) DECLARAȚIA FORMULUI DE DECLARARE Completați și reveniți la EE. UU. Cu detalii. Nume complet: ................. Sex: ............. Țara: ............... Statut: ...................... Numărul de telefon: ............... Adresa adresei: ................... Suma împrumutului: ................... Durata: ........................ Venit lunar: ................. Ocupația: .......................... Ce credeți despre împrumutul de care aveți nevoie? .................. Ați solicitat un împrumut înainte de ....... Cum ne-ai găsit? mail sau publicitate ........ Suntem la dispoziția dumneavoastră
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Aveți nevoie de împrumuturi de orice fel? Sunteți în orice situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Iată o oportunitate de a obține împrumuturile mici și mari pentru a îmbunătăți și a începe afacerea dvs. de orice fel. oferim împrumuturi publicului la o rată a dobânzii foarte redusă de 2%. suntem dinamici, fiabili, eficienți și avem încredere demnă de încredere. Contactați-ne acum pentru împrumuturile pe termen scurt și lung. Contactați-ne acum, pentru mai multe informații și aplicații. Oferim credite personale, credite de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru locuințe sau "împrumuturi pentru orice motiv!". Cu toate acestea, metoda noastră, vă oferă șansa de a preciza cantitatea de împrumut necesară și, de asemenea, durata pe care o puteți permite EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com Whatsapp: +1 (512) 980-1469 VĂ RĂSPUNSEM ÎNAINTE DE CORESPONDENȚĂ ȘI RĂSPUNDERE ÎN CONFORMITATE. Salutari, Doamna Lola Daniel EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Buna tuturor, Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară pe care o oferiți noi oferim toate tipurile de împrumut, deci dacă sunteți interesat de această ofertă de împrumut contactați-ne prin e-mail: (anggadiman1@gmail.com) Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua imediat cu împrumutul. Nume: Suma necesară: Durata: un țară: Scopul împrumutului: Venit lunar: Numar de telefon: Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com Vă privește cu toții.
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 90/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu