Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 305 din  8 iulie 2003

privind organizarea pietei plantelor ornamentale si a produselor din floricultura pe principiile comunitare de piata

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 534 din 24 iulie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Prezenta lege reglementeaza cadrul de organizare a pietei plantelor ornamentale si a produselor din floricultura.
    Art. 2
    Prin masuri de organizare a producerii si a comercializarii produselor prevazute la art. 1 se incurajeaza initiativele organizatiilor profesionale si interprofesionale din domeniu pentru imbunatatirea calitatii, a dezvoltarii si utilizarii lor.
    Art. 3
    In sensul prezentei legi, autoritatea competenta a statului este Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 4
    (1) Pentru produsele prevazute la art. 1 se stabilesc standarde de calitate, calibrare si conditionare, prin care acestea se clasifica pe categorii de calitate, ambalare, prezentare si marcare.
    (2) Standardele de calitate, calibrare si conditionare si regulile generale de aplicare a acestora se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (3) Produsele prevazute la art. 1 pot fi comercializate daca sunt conforme cu standardele de calitate, calibrare si conditionare.
    Art. 5
    (1) Produsele prevazute la art. 1 pentru care sunt determinate si stabilite standardele de calitate, calibrare si conditionare sunt supuse controlului, in vederea conformitatii cu acestea.
    (2) Ofertele de vanzare a produselor prevazute la art. 1, publicate prin anunturi si cataloage, trebuie sa prezinte informatii despre pret si modul de producere si calibrare.
    Art. 6
    (1) In vederea examinarii problemelor legate de functionarea pietei produselor din domeniul floriculturii si al plantelor ornamentale si pentru elaborarea deciziilor privind masurile de adaptare a ofertei la cerere, se infiinteaza Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale, format din 11 membri, reprezentanti ai autoritatii competente a statului, ai asociatiilor producatorilor si institutelor de cercetare, cadre didactice ale universitatilor de profil.
    (2) Reprezentantul autoritatii competente a statului este seful compartimentului pe produs; asociatiile profesionale vor fi reprezentate de 6 membri, cercetarea va fi reprezentata de 2 membri, iar invatamantul superior de 2 membri.
    (3) Prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, in termen de 40 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se reglementeaza constituirea si functionarea Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale, pe baza propunerilor asociatiilor producatorilor, institutelor de cercetare si universitatilor de profil.
    (4) Secretariatul Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale este asigurat de seful compartimentului pe produs din cadrul autoritatii competente a statului sau de reprezentantul institutului de cercetare de profil.
    (5) Pentru desfasurarea activitatii Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale adopta un regulament propriu de organizare si functionare, care va stabili si sursele de finantare.
    Art. 7
    (1) Presedintele Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale este ales prin votul majoritatii membrilor sai.
    (2) Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale se convoaca lunar in sedinte ordinare pentru analiza pietei, iar pentru rezolvarea problemelor cu caracter urgent se intruneste in sedinte cu caracter extraordinar, ori de cate ori este nevoie.
    (3) Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale adopta decizii, care constituie recomandari pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 8
    (1) Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale analizeaza situatia pietei produselor prevazute la art. 1, pe baza studiilor privind cererea si oferta pietei produselor, potentialul si resursele interne, si propune masuri speciale, in scopul stabilizarii pietei si al cresterii consumurilor de plante ornamentale si flori, pe care le supune aprobarii Guvernului.
    (2) Deciziile asupra problemelor ce urmeaza a fi rezolvate se stabilesc prin votul majoritatii membrilor Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale.
    (3) Autoritatea competenta a statului prezinta spre dezbatere Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale masuri referitoare la piata produselor din floricultura si a plantelor ornamentale.
    Art. 9
    Masurile speciale pentru plantele ornamentale si produsele din floricultura se refera la stabilirea unor noi acorduri in comertul cu alte tari, in scopul promovarii exportului si al crearii conditiilor pentru dezvoltarea unui mediu concurential normal pe piata interna.
    Art. 10
    (1) Programele prevazute in acest domeniu vizeaza urmatoarele activitati si proiecte:
    a) organizarea de campanii publicitare generice la radio, televiziune, in presa scrisa sau prin afise;
    b) organizarea de actiuni de informare la locul vanzarii;
    c) organizarea si participarea la targuri si la alte manifestatii;
    d) organizarea de campanii de relatii cu publicul, in vederea cunoasterii opiniei publicului larg.
    (2) Activitatile prevazute la alin. (1) se realizeaza prin proiecte de catre organizatiile profesionale si interprofesionale si de societatile comerciale operatoare de proiecte, care au ca scop avertizarea si informarea publica asupra organizarii si a desfasurarii manifestarilor comerciale, targurilor si expozitiilor, dar fara a favoriza anumite marci sau produse.
    (3) Programele pot fi insotite de urmatoarele actiuni complementare:
    a) realizarea studiilor de piata si a testelor de consum;
    b) transmiterea rezultatelor cercetarii in domeniul comercializarii catre toti operatorii pietei produselor;
    c) dezvoltarea unor sisteme noi de ambalare si prezentare a produselor.
    Art. 11
    Anual, conform procedurii prevazute la art. 8 alin. (2), Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale propune autoritatii competente a statului actiunile si proiectele ce pot fi realizate si cuantumul sumelor necesare pentru finantarea acestora.
    Art. 12
    Programele prevazute la art. 10 sunt prezentate de grupuri reprezentative de producatori, organizatii profesionale si interprofesionale, care sunt asociate operatorilor de proiecte din domeniile de activitate privind plantele ornamentale si produsele din floricultura.
    Art. 13
    (1) Compartimentul pe produs pentru floricultura si plante ornamentale din cadrul autoritatii competente a statului intocmeste lista programelor de proiecte si actiuni, prezentate de diferitele organizatii profesionale si interprofesionale, si lista organizatiilor profesionale si interprofesionale recunoscute, a agentilor economici care au ca obiect de activitate producerea si/sau comercializarea produselor prevazute la art. 1, precum si a operatorilor de proiecte acreditati.
    (2) Prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului se stabilesc criteriile de recunoastere a organizatiilor profesionale si interprofesionale si de acreditare a operatorilor de proiecte de catre autoritatea competenta a statului, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (3) Comerciantii de plante ornamentale si produse din floricultura isi pot desfasura activitatea numai daca poseda autorizatie de functionare si sunt acreditati, in conditiile legii.
    Art. 14
    Organismele competente, desemnate prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, incheie contracte anuale cu castigatorii proiectelor, in termen de 30 de zile de la data stabilirii listei cu actiunile care vor fi realizate.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 3 iunie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 23 iunie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILASmartCity5

COMENTARII la Legea 305/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 305 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 218 2013
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business ? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 748 2017
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin următoarele (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu