Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 305 din  8 iulie 2003

privind organizarea pietei plantelor ornamentale si a produselor din floricultura pe principiile comunitare de piata

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 534 din 24 iulie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Prezenta lege reglementeaza cadrul de organizare a pietei plantelor ornamentale si a produselor din floricultura.
    Art. 2
    Prin masuri de organizare a producerii si a comercializarii produselor prevazute la art. 1 se incurajeaza initiativele organizatiilor profesionale si interprofesionale din domeniu pentru imbunatatirea calitatii, a dezvoltarii si utilizarii lor.
    Art. 3
    In sensul prezentei legi, autoritatea competenta a statului este Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 4
    (1) Pentru produsele prevazute la art. 1 se stabilesc standarde de calitate, calibrare si conditionare, prin care acestea se clasifica pe categorii de calitate, ambalare, prezentare si marcare.
    (2) Standardele de calitate, calibrare si conditionare si regulile generale de aplicare a acestora se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (3) Produsele prevazute la art. 1 pot fi comercializate daca sunt conforme cu standardele de calitate, calibrare si conditionare.
    Art. 5
    (1) Produsele prevazute la art. 1 pentru care sunt determinate si stabilite standardele de calitate, calibrare si conditionare sunt supuse controlului, in vederea conformitatii cu acestea.
    (2) Ofertele de vanzare a produselor prevazute la art. 1, publicate prin anunturi si cataloage, trebuie sa prezinte informatii despre pret si modul de producere si calibrare.
    Art. 6
    (1) In vederea examinarii problemelor legate de functionarea pietei produselor din domeniul floriculturii si al plantelor ornamentale si pentru elaborarea deciziilor privind masurile de adaptare a ofertei la cerere, se infiinteaza Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale, format din 11 membri, reprezentanti ai autoritatii competente a statului, ai asociatiilor producatorilor si institutelor de cercetare, cadre didactice ale universitatilor de profil.
    (2) Reprezentantul autoritatii competente a statului este seful compartimentului pe produs; asociatiile profesionale vor fi reprezentate de 6 membri, cercetarea va fi reprezentata de 2 membri, iar invatamantul superior de 2 membri.
    (3) Prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, in termen de 40 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se reglementeaza constituirea si functionarea Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale, pe baza propunerilor asociatiilor producatorilor, institutelor de cercetare si universitatilor de profil.
    (4) Secretariatul Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale este asigurat de seful compartimentului pe produs din cadrul autoritatii competente a statului sau de reprezentantul institutului de cercetare de profil.
    (5) Pentru desfasurarea activitatii Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale adopta un regulament propriu de organizare si functionare, care va stabili si sursele de finantare.
    Art. 7
    (1) Presedintele Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale este ales prin votul majoritatii membrilor sai.
    (2) Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale se convoaca lunar in sedinte ordinare pentru analiza pietei, iar pentru rezolvarea problemelor cu caracter urgent se intruneste in sedinte cu caracter extraordinar, ori de cate ori este nevoie.
    (3) Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale adopta decizii, care constituie recomandari pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    Art. 8
    (1) Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale analizeaza situatia pietei produselor prevazute la art. 1, pe baza studiilor privind cererea si oferta pietei produselor, potentialul si resursele interne, si propune masuri speciale, in scopul stabilizarii pietei si al cresterii consumurilor de plante ornamentale si flori, pe care le supune aprobarii Guvernului.
    (2) Deciziile asupra problemelor ce urmeaza a fi rezolvate se stabilesc prin votul majoritatii membrilor Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale.
    (3) Autoritatea competenta a statului prezinta spre dezbatere Consiliului tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale masuri referitoare la piata produselor din floricultura si a plantelor ornamentale.
    Art. 9
    Masurile speciale pentru plantele ornamentale si produsele din floricultura se refera la stabilirea unor noi acorduri in comertul cu alte tari, in scopul promovarii exportului si al crearii conditiilor pentru dezvoltarea unui mediu concurential normal pe piata interna.
    Art. 10
    (1) Programele prevazute in acest domeniu vizeaza urmatoarele activitati si proiecte:
    a) organizarea de campanii publicitare generice la radio, televiziune, in presa scrisa sau prin afise;
    b) organizarea de actiuni de informare la locul vanzarii;
    c) organizarea si participarea la targuri si la alte manifestatii;
    d) organizarea de campanii de relatii cu publicul, in vederea cunoasterii opiniei publicului larg.
    (2) Activitatile prevazute la alin. (1) se realizeaza prin proiecte de catre organizatiile profesionale si interprofesionale si de societatile comerciale operatoare de proiecte, care au ca scop avertizarea si informarea publica asupra organizarii si a desfasurarii manifestarilor comerciale, targurilor si expozitiilor, dar fara a favoriza anumite marci sau produse.
    (3) Programele pot fi insotite de urmatoarele actiuni complementare:
    a) realizarea studiilor de piata si a testelor de consum;
    b) transmiterea rezultatelor cercetarii in domeniul comercializarii catre toti operatorii pietei produselor;
    c) dezvoltarea unor sisteme noi de ambalare si prezentare a produselor.
    Art. 11
    Anual, conform procedurii prevazute la art. 8 alin. (2), Consiliul tehnic al pietei produselor din floricultura si a plantelor ornamentale propune autoritatii competente a statului actiunile si proiectele ce pot fi realizate si cuantumul sumelor necesare pentru finantarea acestora.
    Art. 12
    Programele prevazute la art. 10 sunt prezentate de grupuri reprezentative de producatori, organizatii profesionale si interprofesionale, care sunt asociate operatorilor de proiecte din domeniile de activitate privind plantele ornamentale si produsele din floricultura.
    Art. 13
    (1) Compartimentul pe produs pentru floricultura si plante ornamentale din cadrul autoritatii competente a statului intocmeste lista programelor de proiecte si actiuni, prezentate de diferitele organizatii profesionale si interprofesionale, si lista organizatiilor profesionale si interprofesionale recunoscute, a agentilor economici care au ca obiect de activitate producerea si/sau comercializarea produselor prevazute la art. 1, precum si a operatorilor de proiecte acreditati.
    (2) Prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului se stabilesc criteriile de recunoastere a organizatiilor profesionale si interprofesionale si de acreditare a operatorilor de proiecte de catre autoritatea competenta a statului, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
    (3) Comerciantii de plante ornamentale si produse din floricultura isi pot desfasura activitatea numai daca poseda autorizatie de functionare si sunt acreditati, in conditiile legii.
    Art. 14
    Organismele competente, desemnate prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, incheie contracte anuale cu castigatorii proiectelor, in termen de 30 de zile de la data stabilirii listei cu actiunile care vor fi realizate.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 3 iunie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                               VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 23 iunie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                             DORU IOAN TARACILASmartCity5

COMENTARII la Legea 305/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 305 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu