E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 124 din 13 iulie 2000

privind structura personalului Curtii Constitutionale

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 331 din 17 iulie 2000


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Personalul Curtii Constitutionale este constituit din: corpul magistratilor-asistenti, personalul auxiliar de specialitate, personalul economic, administrativ si de serviciu.
    Art. 2
    (1) Corpul magistratilor-asistenti isi desfasoara activitatea sub conducerea presedintelui Curtii Constitutionale si este compus din:
    a) prim-magistratul-asistent;
    b) 3 magistrati-asistenti sefi, dintre care unul este director al cabinetului presedintelui Curtii Constitutionale;
    c) 18 magistrati-asistenti care pot fi organizati in sectii, potrivit Regulamentului de organizare si functionare a Curtii Constitutionale.
    (2) Poate fi numita ca magistrat-asistent persoana care indeplineste conditiile prevazute la alin. (1) lit. a) - e) si la alin. (2) ale art. 46 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) Pentru numirea ca prim magistrat-asistent sau ca magistrat-asistent sef este necesara indeplinirea, dupa caz, a conditiilor de vechime prevazute la art. 37 si 38 din Legea Curtii Supreme de Justitie nr. 56/1993, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau detinerea titlului de doctor in drept.
    (4) Pentru numirea ca magistrat-asistent este necesara o vechime in magistratura de cel putin 6 ani sau o vechime in magistratura, in calitate de judecator sau procuror, de cel putin 4 ani ori detinerea titlului de doctor in drept.
    (5) Persoana care nu indeplineste conditiile prevazute la alin. (4) poate fi numita ca magistrat-asistent stagiar, in limita numarului de locuri de magistrat-asistent prevazuta la alin. (1) lit. c). Magistratul-asistent stagiar face parte din corpul magistratilor-asistenti.
    (6) Numirea membrilor corpului magistratilor-asistenti se face de catre presedintele Curtii Constitutionale pe baza de concurs sau examen. Comisia de examinare se numeste de presedintele Curtii Constitutionale si este formata din 5 judecatori ai Curtii, in cazul prim-magistratului-asistent si al magistratilor-asistenti sefi, si din 3 judecatori ai Curtii in celelalte cazuri. Rezultatele concursului sau ale examenului se valideaza de plenul Curtii Constitutionale.
    (7) Directorul cabinetului presedintelui Curtii Constitutionale se numeste de catre presedintele Curtii Constitutionale, pe perioada exercitarii mandatului acestuia. La propunerea presedintelui Curtii Constitutionale plenul Curtii poate aproba numirea in calitate de magistrat-asistent sef, cu atributii de director al cabinetului presedintelui, a unei persoane care se afla in ipoteza prevazuta la alin. (5).
    (8) Prim-magistratul-asistent, magistratii-asistenti sefi si magistratii-asistenti fac parte din Corpul magistratilor, in sensul prevazut prin titlul IV din Legea nr. 92/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Acestia sunt asimilati, ca rang si salarizare, cu magistratii de la Curtea Suprema de Justitie care ocupa functiile similare, beneficiind in mod corespunzator de drepturile acestora.
    (9) Magistratii-asistenti stagiari sunt asimilati ca rang si salarizare, cu judecatorii stagiari de la instantele judecatoresti. Stagiul este de 2 ani. Pentru absolventii Institutului National al Magistraturii, precum si pentru directorul cabinetului presedintelui Curtii Constitutionale, numit in conditiile prevazute la alin. (7) teza a doua, stagiul este de un an. La expirarea stagiului magistratul-asistent stagiar care a promovat examenul de capacitate devine magistrat-asistent. Examenul de capacitate se desfasoara potrivit regulamentului aprobat de plenul Curtii Constitutionale.
    (10) Prim-magistratul-asistent, magistratii-asistenti sefi, magistratii-asistenti si magistratii-asistenti stagiari indeplinesc, dupa caz, atributiile prevazute prin Regulamentul de organizare si functionare a Curtii Constitutionale.
    (11) Membrilor corpului magistratilor-asistenti le revin obligatiile prevazute la art. 40 lit. b) si d) - f) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, care li se aplica in mod corespunzator.
    Art. 3
    (1) Personalul auxiliar de specialitate si personalul economic, administrativ si de serviciu fac parte din Secretariatul General al Curtii Constitutionale, care este condus de un secretar general, asimilat, ca rang si salarizare, secretarilor generali ai Camerelor Parlamentului si secretarului general al Guvernului. Secretarul general este numit si eliberat din functie de plenul Curtii Constitutionale dintre juristii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 2 alin. (2) si (4).
    (2) Structura organizatorica a Secretariatului General al Curtii Constitutionale, nomenclatorul functiilor acestuia si atributiile personalului se aproba de plenul Curtii.
    (3) Secretarul general isi desfasoara activitatea sub conducerea presedintelui Curtii Constitutionale. Secretarul general asigura pregatirea, organizarea si coordonarea activitatilor din cadrul Secretariatului General, ale carui atributii sunt stabilite prin Regulamentul de organizare si functionare a Curtii Constitutionale. Secretarul general este ordonator principal de credite, in conditiile art. 11 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata.
    Art. 4
    Personalul auxiliar de specialitate, compus din salariatii care functioneaza la compartimentele grefa, registratura si arhiva din cadrul Curtii Constitutionale, este asimilat, ca rang si salarizare, personalului auxiliar de specialitate de la Curtea Suprema de Justitie, beneficiind in mod corespunzator de drepturile acestuia.
    Art. 5
    (1) Personalul economic, administrativ si de serviciu este asimilat, ca rang si salarizare, personalului corespunzator din cadrul Parlamentului, beneficiind, in mod corespunzator, de drepturile acestuia.
    (2) Personalul de specialitate juridica ce desfasoara activitate de cercetare sau documentare, de protocol, in domeniul relatiilor externe ale Curtii Constitutionale sau in domeniul resurselor umane este asimilat, ca rang si salarizare, magistratilor-asistenti sau, dupa caz, magistratilor-asistenti stagiari, beneficiind in mod corespunzator de drepturile acestora.
    Art. 6
    (1) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi plenul Curtii Constitutionale va stabili conditiile pentru asimilarea prevazuta la art. 5 alin. (2) in privinta personalului cu pregatire juridica existent.
    (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga prevederile art. 47 si 48 din Legea nr. 47/1992, republicata, precum si orice alte prevederi contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 23 mai 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                   p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                           BOGDAN NICULESCU-DUVAZ

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 28 iunie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.

                        p. PRESEDINTELE SENATUI,
                            ULM NICOLAE SPINEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 124/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 124 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu