Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 894 din 29 iulie 2003

pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 703/2001 privind raspunderea civila pentru daune nucleare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 580 din 14 august 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 16 alin. (1) din Legea nr. 703/2001 privind raspunderea civila pentru daune nucleare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 703/2001 privind raspunderea civila pentru daune nucleare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va emite Norme prudentiale privind acoperirea riscurilor de accidente nucleare si le va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 3
    Prezenta hotarare intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Petre Daea,
                         secretar de stat

                         Ministru delegat pentru coordonarea
                         autoritatilor de control,
                         Ionel Blanculescu

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                                 NORME
de aplicare a prevederilor Legii nr. 703/2001 privind raspunderea civila pentru daune nucleare

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezentele norme stabilesc modul de aplicare a prevederilor Legii nr. 703/2001 privind raspunderea civila pentru daune nucleare.
    Art. 2
    (1) Termenii si expresiile folosite in cuprinsul prezentelor norme sunt definite in anexa nr. 1.
    (2) Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare este denumita in continuare, prescurtat, CNCAN.

    CAP. 2
    Regimul raspunderii civile pentru daune nucleare

    Art. 3
    (1) Raspunderea civila pentru daune nucleare este acoperita printr-un contract de asigurare sau o garantie financiara, incheiata in conditiile Legii nr. 703/2001 si ale prevederilor prezentelor norme.
    (2) Incheierea unui contract de asigurare sau constituirea unei garantii financiare nu este necesara pentru instalatiile nucleare si materialele radioactive care nu prezinta risc de criticitate.
    (3) Exceptarea prevazuta la alin. (2) se va solicita in procesul de autorizare a instalatiei nucleare sau a materialelor radioactive, conform prevederilor Legii nr. 111/1996 privind desfasurarea in siguranta a activitatilor nucleare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si va fi explicit mentionata in autorizatia eliberata de CNCAN.
    Art. 4
    (1) Valoarea contractului de asigurare sau a garantiei financiare este stabilita pana la concurenta sumei aplicabile potrivit prevederilor art. 8 din Legea nr. 703/2001 pentru fiecare instalatie nucleara apartinand aceluiasi operator, daca instalatiile nucleare sunt situate pe amplasamente diferite.
    (2) Valoarea contractului de asigurare sau a garantiei financiare va fi mentionata explicit in autorizatia operatorului, emisa de CNCAN potrivit Legii nr. 111/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 5
    Contractul de asigurare sau garantia financiara se perfecteaza de operator sau de persoana juridica in structura careia functioneaza operatorul, daca acesta nu are personalitate juridica.
    Art. 6
    In cazul in care se realizeaza un transfer de proprietate pentru instalatia nucleara, noul proprietar preia toate drepturile si obligatiile care decurg din contractul de asigurare sau din garantia financiara.

    CAP. 3
    Limitarea raspunderii operatorului

    Art. 7
    Limitarea raspunderii operatorului poate fi aprobata de CNCAN la o valoare mai mica decat echivalentul in lei a 300 milioane DST, dar nu mai putin decat echivalentul in lei a 150 milioane DST, cu exceptia perioadei 2001 - 2011, in conditiile prevazute de alin. (2) al art. 8 din Legea nr. 703/2001:
    a) daca operatorul justifica CNCAN cererea de limitare;
    b) daca a fost alocata in bugetul anual al Autoritatii Nationale de Control diferenta pana la minimum echivalentul in lei a 300 milioane DST, in vederea acoperirii daunelor nucleare in conditiile legii.
    Art. 8
    Limitarea raspunderii operatorului poate fi aprobata de CNCAN la o valoare mai mica decat echivalentul in lei a 150 milioane DST pana in anul 2011 inclusiv, dar nu mai putin decat echivalentul in lei a 75 milioane DST, in conditiile prevazute de alin. (3) al art. 8 din Legea nr. 703/2001:
    a) daca operatorul justifica CNCAN cererea de limitare;
    b) daca a fost efectuata alocarea in bugetul fiecarui an al Autoritatii Nationale de Control a diferentei pana la echivalentul in lei a 150 milioane DST, in vederea acoperirii daunelor nucleare in conditiile legii.
    Art. 9
    Limitarea raspunderii operatorului poate fi aprobata de CNCAN la o valoare mai mica decat echivalentul in lei a 30 milioane DST, dar nu mai putin decat echivalentul in lei a 10 milioane DST, in conditiile prevazute de alin. (4) al art. 8 din Legea nr. 703/2001:
    a) daca operatorul justifica CNCAN cererea de limitare;
    b) daca a fost efectuata pentru Autoritatea Nationala de Control alocarea in bugetul fiecarui an pentru care se solicita autorizarea a diferentei pana la echivalentul in lei a 30 milioane DST, in vederea acoperirii daunelor nucleare in conditiile legii.
    Art. 10
    (1) In bugetul de stat anual, pana in anul 2011 inclusiv, se vor aloca pentru Autoritatea Nationala de Control fonduri in lei echivalente de pana la 75 milioane DST, care sa acopere limitarea raspunderii operatorului prevazuta la art. 7 si, respectiv, la art. 8.
    (2) In bugetul de stat anual pentru perioada ulterioara anului 2011 se vor aloca pentru Autoritatea Nationala de Control fonduri in lei echivalente de pana la 150 milioane DST, in vederea acoperirii limitarii raspunderii operatorului prevazuta la art. 7, in conditiile Legii nr. 703/2001.
    (3) Suplimentar fata de fondurile prevazute la alin. (1) sau (2), se vor aloca in bugetul de stat anual pentru Autoritatea Nationala de Control fondurile echivalente in lei, care sa acopere limitarea raspunderii operatorului prevazuta la art. 9, astfel:
    a) echivalentul in lei de pana la 20 milioane DST pentru un reactor de cercetare;
    b) echivalentul in lei de pana la 20 milioane DST pentru un depozit de deseuri radioactive si de combustibil nuclear ars.
    Art. 11
    In aplicarea prevederilor art. 12 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 703/2001, despagubirile legate de daune nucleare, stabilite conform legii in urma unor actiuni intentate impotriva operatorului in perioada cuprinsa intre 10 si 30 de ani de la data producerii accidentului nuclear, sunt suportate de catre stat, din fondurile alocate conform art. 10 pentru Autoritatea Nationala de Control.
    Art. 12
    (1) Operatorul este exonerat de raspundere daca dauna nucleara este rezultatul unuia dintre actele prevazute la art. 5 alin. (2) din Legea nr. 703/2001.
    (2) Prin ostilitate, in sensul art. 5 alin. (2) din Legea nr. 703/2001, se intelege si orice act de terorism in domeniul nuclear, astfel cum este definit de art. 46^1 in Legea nr. 111/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

    CAP. 4
    Cerinte privind asigurarile

    Art. 13
    (1) Asigurarea sau garantia financiara prevazuta de Legea nr. 703/2001 poate fi contractata, respectiv obtinuta de operator de la un asigurator sau institutie financiara care a fost notificata la autoritatea nationala competenta din domeniul nuclear, conform anexei nr. 2.
    (2) Dispozitiile alin. (1) referitoare la notificarea la autoritatea competenta se vor aplica si brokerilor de asigurari.
    Art. 14
    Asiguratorul poate incheia contracte de asigurare cu operatorul, conform Legii nr. 703/2001, numai dupa ce este autorizat in conformitate si cu Normele prudentiale specifice privind acoperirea riscurilor de raspundere civila pentru daune nucleare.
    Art. 15
    Asiguratorul sau operatorul, dupa caz, trebuie sa notifice CNCAN intentia de suspendare, reziliere sau anulare a asigurarii, cu cel putin doua luni inainte ca aceasta suspendare, reziliere sau anulare sa devina efectiva.
    Art. 16
    Asiguratorul sau operatorul, dupa caz, va informa CNCAN asupra derularii contractului de asigurare si a masurilor dispuse pentru mentinerea in vigoare a asigurarii, cu implicatii asupra securitatii nucleare si radioprotectiei.

    CAP. 5
    Obligatiile operatorului

    Art. 17
    (1) Garantia financiara prevazuta la art. 13 din Legea nr. 703/2001 se constituie si sub forma de depozit la trezoreria statului.
    (2) Constituirea garantiei prevazute la alin. (1) va fi adusa la cunostinta CNCAN in termen de 48 de ore de la constituire.
    (3) Modificarea si desfiintarea garantiei prevazute la alin. (1) se pot face doar cu acordul CNCAN.
    Art. 18
    Sumele din depozitul prevazut la art. 17, depuse peste limita minima prevazuta de art. 8 din Legea nr. 703/2001, pot fi retrase de operator numai cu acordul CNCAN.
    Art. 19
    (1) Asiguratul va pune la dispozitie asiguratorului, la cererea acestuia, copii de pe autorizatiile eliberate de CNCAN, dupa caz, pentru fazele de amplasare, constructie, punere in functiune, functionare de proba, functionare si intretinere, conservare, detinere, dezafectare sau transport al instalatiei nucleare, combustibilului nuclear ars sau al materialelor nucleare ori deseurilor radioactive, inclusiv copii ale documentelor-suport solicitate de acesta in vederea evaluarii riscului asigurat.
    (2) Operatorul va notifica asiguratorului, la cererea acestuia, orice modificari, suspendari sau retrageri de autorizatii ori permise, dispuse de CNCAN.
    (3) Operatorul va notifica CNCAN modificarile efectuate in contractul de asigurare, rezultatele auditarilor sau altor controale efectuate.
    Art. 20
    (1) Asiguratul, respectiv operatorul, va notifica de indata CNCAN si asiguratorului orice eveniment nuclear petrecut in instalatie, care ar putea provoca daune nucleare.
    (2) In termen de 10 zile de la producerea evenimentului nuclear, operatorul va transmite CNCAN si asiguratorului raportul preliminar privind evaluarea daunelor estimate.
    (3) Notificarea prevazuta la alin. (1) si raportul prevazut la alin. (2) nu se substituie notificarilor si rapoartelor prevazute de reglementarile de securitate nucleara si radiologica in vigoare.
    Art. 21
    Operatorul va tine evidenta tuturor actiunilor de despagubire intentate impotriva sa, identificand solicitantul, natura, forma si marimea despagubirii solicitate, precum si daunele ce au fost cauzate solicitantului.
    Art. 22
    (1) Operatorul va notifica CNCAN si asiguratorului natura si forma pretentiilor de despagubire ca urmare a unui eveniment nuclear.
    (2) Operatorul va notifica CNCAN modul si cuantumul despagubirilor acordate de asigurator.

    CAP. 6
    Obligatiile organelor de control si supraveghere

    Art. 23
    Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va notifica CNCAN retragerea autorizatiei de functionare a asiguratorului, acordata in baza Legii nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a autorizatiei privind acoperirea riscurilor de raspundere civila pentru daune nucleare.
    Art. 24
    (1) Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va stabili prin norme prudentiale specifice conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca asiguratorii autorizati sa desfasoare activitate de asigurare in Romania in baza Legii nr. 32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a putea acoperi riscuri privind raspunderea civila pentru daunele nucleare.
    (2) Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va informa anual CNCAN, in baza unui protocol incheiat intre cele doua autoritati, in legatura cu rezultatele supravegherii si controlului activitatii asiguratorilor autorizati sa acopere riscuri privind raspunderea civila pentru daunele nucleare.
    Art. 25
    CNCAN va notifica operatorului, in termen de 5 zile, intentia asiguratorului de suspendare, reziliere sau anulare a asigurarii, in vederea luarii masurilor corective necesare sau incheierii unei alte asigurari cu un alt asigurator.
    Art. 26
    CNCAN va notifica operatorului asigurat, in termen de 48 de ore de la constatarea retragerii autorizatiei emise asiguratorului de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, obligatia de a acoperi riscuri privind raspunderea civila pentru daunele nucleare, dispunand ca acesta, in termen de 30 de zile, sa incheie cu un alt asigurator asigurarea prevazuta de Legea nr. 703/2001.
    Art. 27
    In cazul incetarii valabilitatii asigurarii, al suspendarii acesteia, rezilierii sau anularii asigurarii, in termen de 48 de ore CNCAN va suspenda autorizatia eliberata operatorului, dispunand oprirea in conditii de siguranta a instalatiei nucleare.

    CAP. 7
    Evaluarea daunelor nucleare

    Art. 28
    (1) Dupa aparitia unui accident nuclear CNCAN va stabili, prin ordin al presedintelui CNCAN, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, infiintarea unei comisii speciale avand ca sarcini:
    1. determinarea consecintelor accidentului si a cauzelor acestuia;
    2. investigarea si evaluarea daunelor nucleare;
    3. elaborarea de recomandari asupra compensatiilor, masurilor de asistenta si restaurare;
    4. elaborarea de recomandari asupra imbunatatirilor ce trebuie aduse instalatiilor respective privind securitatea nucleara si radiologica.
    (2) In functie de marimea accidentului nuclear, prin ordinul prevazut la alin. (1) se va stabili si componenta comisiei speciale.
    (3) Comisia speciala prevazuta la alin. (1) va cuprinde, pe langa expertii CNCAN din compartimentele de securitate nucleara, supraveghere si inspectie, radioprotectie, asigurarea calitatii, transport si interventii in caz de accident nuclear, si reprezentanti desemnati la propunerea institutiilor respective, ai operatorului, cum ar fi directorul de securitate nucleara si directorul cu radioprotectia, ai agentiei de protectia mediului judetene, ai directiei de sanatate publica judetene, ai autoritatii publice locale; comisia poate consulta specialisti din Academia Romana si invatamantul superior, precum si orice specialist recunoscut.
    (4) Regulamentul de functionare a comisiei speciale prevazute la alin. (1) se aproba prin ordin al presedintelui CNCAN.
    Art. 29
    (1) Comisia speciala prevazuta la art. 28 alin. (1) va intocmi rapoarte asupra investigatiilor, evaluarilor si recomandarilor mentionate, ce vor fi prezentate, prin presedintele CNCAN, Guvernului si pot fi prezentate instantei competente prevazute la art. 6 din Legea nr. 703/2001, la cererea acesteia.
    (2) Concluziile si recomandarile raportului mentionat la alin. (1) vor fi comunicate publicului prin mass-media.
    Art. 30
    (1) Instanta competenta prevazuta la art. 6 din Legea nr. 703/2001 poate lua in considerare rapoartele de investigare si recomandarile privind compensatiile prezentate de comisia prevazuta la alin. (1) al art. 28, pentru a face o distributie adecvata, tinand cont de tipul daunelor si de numarul victimelor.
    (2) Instanta competenta poate hotari in cazurile prevazute la alin. (2) al art. 6 din Legea nr. 703/2001 ca 10% din suma totala pentru compensatii pentru daune nucleare sa fie rezervata ca despagubiri ulterioare de daune nucleare pana la stingerea dreptului la actiune in despagubire, prevazut la art. 12 din Legea nr. 703/2001.

    CAP. 8
    Dispozitii tranzitorii si finale

    Art. 31
    Operatorul va prezenta la CNCAN in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentelor norme asigurarea sau garantia financiara prevazuta la art. 13 din Legea nr. 703/2001, in conformitate cu prevederile prezentelor norme.
    Art. 32
    Asigurarile si garantiile financiare incheiate de operator conform prevederilor art. 18 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 111/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in conditiile stabilite prin angajamentele internationale la care Romania este parte, sunt valabile pana la indeplinirea obligatiei prevazute la art. 31.
    Art. 33
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentele norme.

    ANEXA 1

                                  DEFINITII

    1. Contractul de asigurare - document ce atesta incheierea asigurarii in conditiile prevazute de Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu completarile ulterioare.
    2. Garantia financiara - garantia obtinuta de operator, care poate consta si dintr-un depozit deschis la Trezoreria statului sub forma:
    a) cash;
    b) bonuri de tezaur, certificate de trezorerie;
    c) cecuri bancare, garantii bancare sau certificate de depozit bancare.
    3. Risc de criticitate - riscul producerii necontrolate a reactiei de fisiune in lant; se considera ca o instalatie prezinta risc de criticitate atunci cand cantitatea de material fisionabil detinuta, depozitata, manipulata, utilizata sau transportata poate sustine reactia de fisiune in lant.

    ANEXA 2

                                  DOCUMENTE
necesare pentru notificarea asiguratorilor sau institutiilor financiare care aplica prevederile Legii nr. 703/2001 privind raspunderea civila pentru daune nucleare

    1. Asiguratorul sau institutia financiara care urmeaza sa asigure sau sa acorde garantii financiare operatorului, conform art. 8 din Legea nr. 703/2001, va prezenta la CNCAN in vederea notificarii urmatoarele documente:
    a) adresa de notificare, care va cuprinde denumirea institutiei, adresa postala, fax, telefon, e-mail, specificarea actului legal in baza caruia este constituita, a persoanei imputernicite sa reprezinte institutia respectiva, cu numele, prenumele, functia, adresa postala la care poate fi trimisa corespondenta;
    b) copiile documentelor-suport care dovedesc ca solicitantul este legal constituit si ca persoana care semneaza este imputernicita sa reprezinte solicitantul in relatia cu autoritatea nationala competenta;
    c) precizarea capitalului social si a documentelor ce atesta constituirea acestuia, daca este cazul;
    d) precizarea autorizatiilor forurilor competente din tara de origine si copii legalizate de pe acestea;
    e) rapoartele anuale ale societatii, consortiului/poolului, pe ultimii 3 ani;
    f) lista de referinta cu operatorii asigurati in ultimii 3 ani, conform art. 18 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 111/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz;
    g) declaratia din care sa rezulte ca in contractul de asigurare sau garantia financiara vor fi cuprinse prevederile Legii nr. 703/2001 si prevederile prezentelor norme.
    2. Dupa caz, documentele prevazute la pct. 1 pot fi prezentate si de catre operator in numele asiguratorului sau al institutiilor financiare respective.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 894/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 894 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu