Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 805 din 14 noiembrie 1994

privind facilitatile economico-financiare acordate intreprinderilor mici si mijlocii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 333 din  1 decembrie 1994


SmartCity3


    In baza Ordonantei Guvernului nr. 25 din 25 august 1993 privind stimularea intreprinderilor mici si mijlocii,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    In scopul crearii de noi locuri de munca si promovarii activitatilor productive in domeniul industriei, constructiilor, turismului si serviciilor, pentru care se percepe taxa pe valoarea adaugata, cercetarii-dezvoltarii din sectorul privat, intreprinderile mici si mijlocii care se incadreaza intr-unul dintre profilurile enumerate beneficiaza de credite cu dobanda bonificata.
    Agentia Romana de Dezvoltare, pe baza ofertelor primite de la bancile comerciale, selecteaza in sistem concurential banca sau bancile pe seama carora va deschide o linie de credit in suma de 3,0 miliarde lei, suma ce a fost alocata cu aceasta destinatie prin bugetul de stat pe anul 1994.
    Societatea Comerciala "Fondul Roman de Garantare a Creditelor pentru Intreprinzatorii Privati"- S.A. garanteaza creditele acordate intreprinderilor care nu dispun de garantiile necesare, in conformitate cu normele sale de lucru. Beneficiarii creditelor vor suporta o dobanda bonificata care va reprezenta 50% din nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, revizuibila in functie de modificarea acesteia, precum si comisionul perceput de unitatea bancara pentru derularea operatiunilor care se platesc lunar. Comisionul unitatilor bancare se stabileste prin negociere.
    Art. 2
    Creditele se acorda beneficiarilor care sunt stabiliti conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 25/1993 si care indeplinesc cumulativ si urmatoarele conditii:
    a) sa prezinte proiectul de investitie pentru care se solicita creditul;
    b) proiectul de investitie sa aiba ca obiect principal activitati de productie, constructii, servicii, turism montan si agroturism;
    c) sa fi dobandit personalitate juridica;
    d) angajatii cu contract de munca sa reprezinte cel putin 90% din totalul fortei de munca utilizate;
    e) pe durata utilizarii creditului sa aloce cel putin 80% din profitul net realizat pentru dezvoltare, pentru rambursarea creditului si pentru plata dobanzii si a comisionului bancar aferente.
    Art. 3
    Creditele se acorda cu respectarea urmatoarelor conditii:
    a) beneficiarul sa acopere din surse proprii cel putin 20% din valoarea proiectului, aceasta cota putand fi redusa in functie de natura si de conditiile de realizare a proiectului;
    b) valoarea creditului sa nu depaseasca 50 milioane lei;
    c) rambursarea creditului sa se esaloneze pe o perioada de maximum 3 ani, cu o perioada de garantie de pana la 6 luni de la data acordarii creditului;
    d) beneficiarul se obliga sa respecte destinatia creditului;
    e) o intreprindere beneficiaza de facilitatile acordate prin aceasta hotarare o data la 3 ani.
    Pentru ratele scadente si nerambursate la termenele stabilite prin contracte, beneficiarii creditelor acordate in conditiile prezentei hotarari vor plati dobanda nebonificata.
    Agentia Romana de Dezvoltare incheie conventii cu banca sau cu bancile selectate in conditiile art. 1, in legatura cu utilizarea liniei de credit deschise  pentru acordarea de facilitati economico-financiare intreprinderilor mici si mijlocii.
    Art. 4
    Utilajele, echipamentele, alte bunuri si utilitati, care se finanteaza din credite in conditiile prezentei hotarari, nu pot fi instrainate pana la achitarea integrala a creditului acordat.
    Art. 5
    Sumele provenite din rambursarea creditelor si din plata dobanzilor aferente vor alimenta contul curent al liniei de credit deschisa la banca sau la bancile comerciale selectate de Agentia Romana de Dezvoltare, linie de credit care isi va pastra si in anii urmatori destinatia pentru care a fost creata.
    ARt. 6
    In vederea analizarii cererilor de finantare si a incadrarii in prevederile prezentei hotarari, se creeaza Comitetul de finantare, format din reprezentanti ai Agentiei Romane de Dezvoltare, ai Societatii Comerciale "Fondul Roman de Garantare a Creditelor pentru Intreprinzatorii Privati" - S.A. si ai Uniunii Centrale a Cooperativelor Mestesugaresti.
    Art. 7
    Agentia Romana de Dezvoltare, Societatea Comerciala "Fondul Roman de Garantare a Creditelor pentru Intreprinzatorii Privati" - S.A. si Uniunea Centrala a Cooperativelor Mestesugaresti, cu avizul Ministerului Finantelor, vor elabora normele metodologice de aplicare a prezentei hotarari in termen de 20 de zile de la aprobarea acesteia.
    Art. 8
    Agentia Romana de Dezvoltare raspunde de aducerea la indeplinire a prezentei hotarari.

                    PRIM-MINISTRU
                   NICOLAE VACAROIU

                           Contrasemneaza:
                           Secretar de stat,
                           presedintele Agentiei
                           Romane de Dezvoltare,
                           Nicolae Jantea

                           Ministru de stat,
                           presedintele Consiliului pentru
                           Coordonare, Strategie si
                           Reforma Economica,
                           Mircea Cosea

                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Florin Georgescu

                                            
SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 805/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 805 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Salut, Ai nevoie de un împrumut de urgență? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Considerați că este dificil să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă achita datoriile și facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă ?. Iată o oportunitate pentru a obține astăzi împrumutul la o rată a dobânzii de 2% pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Interesat, contactați-mă prin e-mail acum; [helenwilson719@gmail.com] HELEN WILSON
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Căutați un împrumut autentic? vă aflați la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Mariela Loan oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la (marielagonzalezloan@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de credit și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Interesat, contactați-mă acum prin e-mail; (ivanapedro85@gmail.com)
ANONIM a comentat Acord - 2011
    Suntem organizații creștine create pentru a ajuta oamenii cu dificultăți financiare. Dacă întâmpinați dificultăți financiare și aveți nevoie de fonduri pentru probleme personale sau aveți nevoie de împrumut pentru a-ți plăti datoriile sau pentru a-ți plăti facturile, începe o afacere frumoasă sau întâmpinați dificultăți în obținerea unui împrumut de capital de la băncile locale, contactați-ne astăzi . Vă rog, acest lucru este pentru serios minte și Dumnezeu se tem de Oameni. Contactați-ne acum avantloanson@gmail.com
ANONIM a comentat Acord - 2011
    Salut, Ai nevoie de un împrumut de urgență? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Considerați că este dificil să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă achita datoriile și facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă ?. Iată o oportunitate pentru a obține astăzi împrumutul la o rată a dobânzii de 2% pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Interesat, contactați-mă prin e-mail acum; [helenwilson719@gmail.com]
ANONIM a comentat Acord - 2011
    Căutați un împrumut autentic? vă aflați la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Mariela Loan oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la (marielagonzalezloan@gmail.com)
ANONIM a comentat Acord - 2011
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de credit și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Interesat, contactați-mă acum prin e-mail; (ivanapedro85@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
     GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR LEASE AT THE LOWEST RATES AVAILABLE. OTHER FINANCIAL INSTRUMENTS SUCH AS MTN, CD, DLC, PB ARE ALSO AVAILABLE. Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decizia 4 2019
     GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR LEASE AT THE LOWEST RATES AVAILABLE. OTHER FINANCIAL INSTRUMENTS SUCH AS MTN, CD, DLC, PB ARE ALSO AVAILABLE. Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
ANONIM a comentat Decizia 4 2019
     GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR LEASE AT THE LOWEST RATES AVAILABLE. OTHER FINANCIAL INSTRUMENTS SUCH AS MTN, CD, DLC, PB ARE ALSO AVAILABLE. Dear Sir/Ma I am direct to a provider who has recently issued banking instruments for a couple of my clients the provider is 100% check-able you can do your due diligence on them. I personally know the provider. Our instruments are only from triple 'a' rated banks and we issue from $1M to $5B . The provider is 100% verifiable. If you are genuinely seeking bank instruments. Contact me and i will furnish you with details. And again our bank instruments can serves as collateral as the case may be, which will enable you get loans from your bank so as to embark on any projects such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Mining, Telecommunication, Construction of Dams, Real estate, Bridges, Trading, Importing and exporting and Other Turnkey Project (s) etc. Also these instruments can be put in PPP, etc. Please do let me know of your willingness to proceed and I will email you our terms and condition upon request. Contact :Robert Glen Email: robertg.finance@gmail.com / robertglen.finance230@yahoo.com Skype: robertg.finance@gmail.com Whats-sap number: +1{864 }774-2551 BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!! Regards, Robert Glen.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu