E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 617 din 21 aprilie 2004

privind infiintarea si organizarea Comitetului national director pentru prevenirea si combaterea exploatarii copiilor prin munca

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 391 din  3 mai 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si avand in vedere art. 4 pct. 3 din Memorandumul de intelegere dintre Guvernul Romaniei si Organizatia Internationala a Muncii privind eliminarea muncii copilului, semnat la Geneva la 18 iunie 2002, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.156/2002,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se infiinteaza Comitetul national director pentru prevenirea si combaterea exploatarii copiilor prin munca, denumit in continuare Comitetul director, organism de coordonare si monitorizare a programelor desfasurate in Romania pentru prevenirea si eliminarea celor mai grave forme ale muncii copilului, in coordonarea ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei.
    Art. 2
    Comitetul director are rolul de a revizui si aproba planurile operative si strategice periodice ale Programului International privind Munca Copilului, de a stabili prioritatile de politica si programele, inclusiv zonele, sectoarele unde trebuie dezvoltate programe de actiune, precum si de a obtine sprijin guvernamental si resurse pentru aceste programe de actiune.
    Art. 3
    Comitetul director are urmatoarele atributii principale:
    a) formuleaza orientari de politica pentru programele menite sa elimine cele mai grave forme ale muncii copilului si pentru integrarea activitatilor Programului International privind Munca Copilului in celelalte eforturi nationale pentru combaterea celor mai grave forme ale muncii copilului;
    b) indruma cu privire la domeniile prioritare pentru programele privind prevenirea si eliminarea celor mai grave forme ale muncii copilului, precum si cu privire la sprijinul acordat prin Programul International privind Munca Copilului in acest domeniu;
    c) analizeaza, monitorizeaza si evalueaza periodic activitatile Programului International privind Munca Copilului, propunand revizuirea acestora acolo unde este necesar;
    d) sprijina indeplinirea de catre Guvern si agentiile responsabile a obiectivelor si scopurilor stabilite prin programele Biroului International al Muncii in domeniul eliminarii celor mai grave forme ale muncii copilului;
    e) formuleaza propuneri privind modificarea si completarea legislatiei in domeniul eliminarii celor mai grave forme ale muncii copilului.
    Art. 4
    (1) Comitetul director este compus din 15 membri.
    (2) Membrii Comitetului director sunt desemnati dupa cum urmeaza:
    a) 9 membri din partea Guvernului; Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei si Cercetarii vor desemna cate un membru, iar Ministerul Administratiei si Internelor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie, precum si Inspectia Muncii vor desemna cate 2 membri;
    b) un membru desemnat de comun acord de catre confederatiile sindicale reprezentative la nivel national;
    c) un membru desemnat de comun acord de catre confederatiile patronale reprezentative la nivel national;
    d) un membru desemnat de catre Asociatia Presedintilor Consiliilor Judetene din Romania;
    e) un membru desemnat de catre Asociatia Secretarilor Generali ai Consiliilor Judetene din Romania;
    f) 2 membri desemnati la recomandarea coordonatorului national al Programului International privind Munca Copilului si a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului, dintre organizatiile neguvernamentale cu activitati in domeniul eliminarii muncii copilului.
    (3) Reprezentarea din partea Guvernului in Comitetul director este asigurata de conducatorii institutiilor prevazute la alin. (2) lit. a) sau de persoane, desemnate de catre acestia prin ordin ori, dupa caz, decizie, competente sa angajeze institutiile pe care le reprezinta.
    (4) Nominalizarea membrilor care fac parte din Comitetul director se face in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (5) Presedintele Comitetului director este inspectorul general de stat al Inspectiei Muncii.
    Art. 5
    (1) Membrii Comitetului director sunt numiti pe o perioada de 4 ani.
    (2) In masura in care aplicarea Programului International privind Munca Copilului necesita anumite modificari, o treime din numarul reprezentantilor prevazuti la art. 4 alin. (2) lit. b), c), d), e) si f) va fi schimbata in componenta Comitetului director, o data la 2 ani, in functie de necesitatile aparute.
    (3) Pentru activitatea desfasurata in cadrul Comitetului director presedintele si membrii acestuia nu primesc indemnizatie.
    Art. 6
    (1) Comitetul director se intruneste trimestrial in sedinte ordinare si, la convocarea presedintelui, in sedinte extraordinare.
    (2) Comitetul director poate adopta hotarari cu votul a cel putin jumatate plus unu din numarul membrilor prezenti.
    (3) In prima sedinta, care are loc in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Comitetul director aproba regulamentul de organizare si functionare cu votul a cel putin doua treimi din numarul membrilor prezenti.
    (4) Comitetul director poate infiinta subcomitete de lucru specializate pe domenii de activitate.
    Art. 7
    (1) La sedintele Comitetului director pot participa, ca invitati permanenti, reprezentanti ai unor institutii sau organizatii, in conformitate cu prevederile regulamentului de organizare si functionare.
    (2) Comitetul director poate invita la intrunirile sale reprezentanti ai organizatiilor patronale, sindicale, ai autoritatilor administratiei publice locale, ai audiovizualului, ai Clubului Roman de Presa si alti reprezentanti ai presei scrise, precum si ai universitatilor, institutelor de cercetare, organizatiilor internationale si ai oricaror alte organizatii sau persoane care, prin activitatea lor, au sau pot avea legatura cu prevenirea si combaterea exploatarii copiilor prin munca.
    (3) La sedintele Comitetului director pot participa, cu rol consultativ, reprezentanti ai Biroului International al Muncii si specialisti din alte institutii, dupa caz.
    (4) In indeplinirea atributiilor Comitetul director poate solicita consultanta reprezentantilor UNICEF sau altor organizatii internationale.
    Art. 8
    (1) Comitetul director are un secretariat care asigura desfasurarea activitatii curente si actioneaza in numele acestuia.
    (2) Membrii Secretariatului Comitetului director sunt desemnati prin decizie de catre inspectorul general de stat din cadrul Inspectiei Muncii.
    Art. 9
    (1) Comitetul director prezinta ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei un raport anual privind activitatea desfasurata in prevenirea si eliminarea celor mai grave forme ale muncii copilului, intocmit pe baza rapoartelor institutiilor membre.
    (2) Raportul prevazut la alin. (1) este prezentat primului-ministru de catre ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei.
    Art. 10
    In termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Comitetul director va elabora un plan national de actiune pentru eliminarea exploatarii copiilor prin munca in Romania, care se va aproba prin ordin al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul muncii,
                         solidaritatii sociale si familiei,
                         Elena Dumitru

                         Ministrul sanatatii,
                         Ovidiu Brinzan

                         p. Ministrul educatiei si cercetarii,
                         Ioana-Irinel Chiran,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Neculae Eugeniu Plaiasu,
                         secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 617/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 617 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Stimate domn / ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii de acolo care trăiesc cu plata pentru a plăti cecul și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: jeannietuckerfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 44 2020
    BUNA!!! Aveți nevoie de asistență financiară? O mulțime de oameni sunt acolo în căutare de ajutor financiar, dar nu știu cum să facă asta. Știți că puteți solicita un împrumut și puteți obține un împrumut în mai puțin de 24 de ore pentru a vă rezolva situația financiară? o mulțime de oameni consideră că este atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile lor locale sau de la alte instituții financiare datorită ratei dobânzii ridicate, garanțiilor insuficiente, raportului datoriei / veniturilor, scorului creditului scăzut sau din alte motive. Nu mai așteptați în jur! La NoviCap, oferim soluții de finanțare. Oferim tot felul de împrumuturi, oferim opțiuni de împrumut flexibile și multiple, inclusiv împrumuturi garantate și negarantate, împrumuturi pe termen lung și pe termen scurt, adaptate nevoilor dvs. financiare. Pentru întrebări - Trimiteți un e-mail la (novicapfinancialservices@gmail.com sau WhatsApp prin: +31642117819) ne străduim să facem împrumuturile ușoare, convenabile și accesibile. Serviciul nostru este foarte rapid, de încredere și de încredere și puteți împrumuta până la 20 de milioane de euro la o dobândă subvenționată de 2,5% pe an. Suntem compania potrivită de a contacta atunci când aveți nevoie urgentă de împrumut. Puteți solicita un împrumut oricând și oriunde, la propriul loc convenabil, folosind telefonul sau laptopul, tot ce trebuie să faceți este să ne contactați prin intermediul Email: (novicapfinancialservices@gmail.com) OR Scrie-ne pe WhatsApp prin: +31642117819. Suntem întotdeauna încântați să oferim sprijin financiar. Oferim servicii de împrumut de 24 de ore la nivel mondial.
ANONIM a comentat Hotărârea 130 2013
    Aveți nevoie de un împrumut pentru datorii pentru a plăti facturile? Preia controlul datoriei tale astăzi Disponibil acum Oferta de împrumut pentru extinderea afacerii? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de împrumut personal? Împrumut pentru extinderea afacerii? Înființare în afaceri, Educație, Împrumut pentru consolidarea datoriilor Împrumuturi cu bani grei Împrumut pentru orice lucru? Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% Împrumut fără cec de credit, e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu