E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 547 din  2 august 1991

privind instituirea taxei anuale pe audiovizual

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 178 din  2 septembrie 1991


SmartCity3


    In temeiul Legii nr. 56/1 august 1991 pentru modificarea Legii nr. 36/1990 privind autorizarea Guvernului de a stabili sau modifica taxe si impozite,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    In vederea finantarii activitatii Radioteleviziunii, se instituie taxa anuala pe audiovizual prevazuta in anexa.
    Pe data instituirii taxei pe audiovizual se desfiinteaza taxele de abonament.
    Art. 2
    Pentru anul 1991, din taxa de audiovizual datorata se scade cuantumul abonamentului platit, contribuabilii urmand a achita numai diferenta.
    Dovada platii abonamentului se face numai cu acte.
    Art. 3
    Taxa anuala pe audiovizual se plateste la organele financiare, in transe egale trimestriale. Transele se pot plati si anticipat.
    Pentru anul 1991, plata taxei pe audiovizual se face pana la data de 1 noiembrie.
    Neplata taxei la termenele stabilite atrage plata unei majorari de 0,05% asupra sumei datorate pentru fiecare zi de intarziere.
    Taxa pe audiovizual este supusa regimului legal pentru plata impozitelor.
    Art. 4
    Sunt scutite de plata taxei pe audiovizual familiile cu mai mult de 5 copii minori in intretinere sau in componenta carora se afla invalizi de razboi si ai Revolutiei din decembrie 1989, nevazatori, handicapati, organizatiile de nevazatori sau de handicapati, azilele de batrani si caminele de copii, precum si pensionarii cu pensie minima si care se gospodaresc singuri.
    De asemenea, sunt scutite persoanele care declara, pe propria raspundere, ca nu au si nici nu folosesc un aparat de radio sau televiziune si ca accepta ca realitatea acestei declaratii sa fie verificata de personalul imputernicit in acest scop. Scutirea este, dupa caz, anuala sau incepand cu trimestrul urmator celui in care s-a facut declaratia.
    In cazul in care persoanele prevazute la alineatul precedent dobandesc sau folosesc un aparat de radio sau televiziune, sunt obligate ca, in termen de cel mult 15 zile, sa isi retraga declaratia facuta si sa plateasca transele pentru plata taxei pe audiovizual incepand cu trimestrul in care au dobandit sau au folosit aparatul.
    Art. 5
    Organele financiare vor vira lunar Radioteleviziunii Romane sumele incasate din achitarea taxei pe audiovizual, dupa retinerea unui comision de 10% din totalul acestora.
    Art. 6
    Prevederile prezentei hotarari se aplica pana la instituirea prin lege a unei alte reglementari corespunzatoare.
    Art. 7
    Hotararea Guvernului nr. 1164/1990 privind unele masuri referitoare la tarifele de abonament radio-tv si salarizarea inspectorilor remizieri, cu exceptia art. 5, precum si alte prevederi contrare se abroga.

                        PRIM-MINISTRU
                         PETRE ROMAN


    ANEXA 1

                    TAXA ANUALA PE AUDIOVIZUAL

    1) Taxa pe audiovizual stabilita pentru o familie  ....... 700 lei
    (Prin familie se intelege sotul, sotia, copiii si orice alte persoane care locuiesc si gospodaresc impreuna)
    2) Taxa pe audiovizual datorata de agentii economici care vand sau repara aparate de radio si televizoare, stabilita pentru fiecare unitate comerciala de vanzare sau de reparatii ................................... 5.000 lei
    3) Taxa pe audiovizual datorata de institutiile de stat  3.000 lei
    4) Taxa pe audiovizual datorata de agentii economici si de celelalte persoane juridice cu sediul in Romania ....................  1.400 leiSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 547/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 547 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu