Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 269 din 17 aprilie 2000

pentru aprobarea Conventiei dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Albania privind cooperarea in domeniul carantinei si protectiei plantelor, semnata la Bucuresti la 6 decembrie 1999

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 205 din 11 mai 2000


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Conventia dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Albania privind cooperarea in domeniul carantinei si protectiei plantelor, semnata la Bucuresti la 6 decembrie 1999.
    Art. 2
    Cheltuielile ocazionate de aducerea la indeplinire a prevederilor conventiei se vor efectua in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, in limita prevederilor bugetului aprobat al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Ioan Avram Muresan

                       Ministru de stat,
                       ministrul afacerilor externe,
                       Petre Roman

                       p. Ministrul finantelor,
                       Sebastian Vladescu,
                       secretar de stat

                              CONVENTIE
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Albania privind cooperarea in domeniul carantinei si protectiei plantelor

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Albania, denumite in continuare parti contractante,
    conduse de dorinta de a stimula cooperarea bilaterala in domeniul carantinei si protectiei plantelor,
    pentru a proteja teritoriile celor doua state in ceea ce priveste introducerea si raspandirea unor boli, daunatori si buruieni ale plantelor, denumite in continuare organisme de carantina, si pentru a limita pierderile provocate de acestea, precum si pentru a facilita comertul reciproc si schimburile de plante si produse vegetale,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    In scopurile acestei conventii, termenii folositi au urmatorul inteles:
    a) plante - plante vii si parti vii ale acestora, inclusiv seminte (enumerate in anexa nr. 1);
    b) produse vegetale - produse de origine vegetala neprelucrate (inclusiv seminte neincluse in definitia termenului planta), precum si produse prelucrate care, datorita naturii lor sau transformarilor, pot constitui un risc de raspandire a organismelor daunatoare;
    c) obiecte - materiale de alta natura decat cea vegetala, care pot adaposti sau raspandi organisme de carantina;
    d) control fitosanitar - activitatile intreprinse pentru a stabili daca plantele, produsele vegetale, obiectele si mijloacele de transport sunt libere de organisme de carantina;
    e) organisme de carantina - organisme daunatoare, definite in normele partilor contractante, care au importanta potentiala pentru economia nationala si care nu sunt inca prezente sau, chiar daca exista, nu sunt larg raspandite si sunt combatute activ.
    Art. 2
    Cooperarea specifica, care se desfasoara in baza prezentei conventii, se realizeaza in conformitate cu regulile aplicabile care sunt in vigoare in statul fiecareia dintre partile contractante.
    Art. 3
    Partile contractante se obliga sa aplice toate masurile posibile in vederea prevenirii transmiterii de organisme de carantina de pe teritoriul statului uneia dintre partile contractante pe teritoriul statului celeilalte parti contractante.
    Lista cuprinzand organismele de carantina mentionate este cuprinsa in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezenta conventie.
    Organele competente ale partilor contractante pot modifica sau completa lista cuprinzand organismele de carantina.
    Modificarile si completarile mentionate mai sus, precum si termenul de intrare in vigoare vor fi transmise organelor competente ale celeilalte parti contractante pe cale diplomatica.
    Art. 4
    Organele competente ale statelor celor doua parti contractante vor supraveghea si vor controla culturile agricole, padurile, terenurile necultivate, materiile prime si produsele vegetale in timpul transportului si depozitarii, pentru a depista focarele de organisme daunatoare ale plantelor primejdioase pentru agricultura si silvicultura.
    Art. 5
    In scopul prevenirii introducerii sau raspandirii organismelor de carantina pe teritoriul celeilalte parti contractante, orice export de plante sau produse de origine vegetala trebuie sa fie insotit de un certificat fitosanitar, elaborat conform modelului prezentat in anexa nr. 3 la prezenta conventie, eliberat de autoritatile desemnate pentru aceasta de partile contractante.
    Certificatul fitosanitar va atesta:
    a) ca transportul este considerat conform cu regulile fitosanitare in vigoare in tara importatoare;
    b) ca plantele si produsele de origine vegetala exportate sunt libere de organismele de carantina mentionate in anexa nr. 2 la prezenta conventie sau de alti agenti patogeni, daunatori sau buruieni, specificati in clauze suplimentare;
    c) locul de origine al acestor plante si produse de origine vegetala;
    d) tratamentele la care a fost supus produsul sau orice alte clauze suplimentare cerute de importatori.
    Pentru produsele vegetale care vor fi reexportate se va inscrie tara de origine.
    Mijloacele de transport utilizate la transportul produselor supuse inspectiei fitosanitare pe teritoriul celeilalte parti contractante trebuie curatate cu atentie si, daca este necesar, dezinfectate.
    Art. 6
    Plantele, produsele vegetale, obiectele, ambalajele si mijloacele de transport in care sunt livrate fac obiectul controlului fitosanitar, in conformitate cu regulile si reglementarile specifice ale partilor contractante.
    Art. 7
    Certificatul fitosanitar nu exclude dreptul legal de efectuare a controlului fitosanitar de catre tara importatoare si aplicarea masurilor considerate necesare (refuzul de intrare, distrugere, dezinfectare, dezinsectizare etc.).
    Art. 8
    In cazul in care se constata prezenta unor organisme de carantina si fapte contrare regulilor fitosanitare, organul de carantina din tara importatoare va trebui sa informeze despre aceasta in cel mai scurt timp posibil organul competent pentru carantina fitosanitara si protectia plantelor al tarii exportatoare.
    Art. 9
    Pentru a preveni patrunderea organismelor de carantina si a organismelor daunatoare periculoase din punct de vedere economic, partile contractante au dreptul:
    a) sa limiteze sau sa pretinda conditii speciale referitoare la importul de plante si de produse vegetale;
    b) sa interzica importul de plante si/sau de produse vegetale.
    Art. 10
    Partile contractante interzic importul de pamant (cu exceptia turbei) si folosirea ca ambalaj a fanului, plevei, muschiului, rumegusului, scoartei si a altor materiale care pot adaposti sau raspandi organisme de carantina.
    Art. 11
    Importurile de plante si de produse de origine vegetala destinate reprezentantelor diplomatice si consulare si personalului acestora ale statelor celor doua parti contractante vor trebui sa fie conforme cu prevederile fitosanitare ale prezentei conventii.
    Art. 12
    Partile contractante vor asigura controlul fitosanitar la punctele de frontiera (rutiere, feroviare, maritime, aeriene) stabilite pentru importul, exportul sau tranzitul de plante sau de produse de origine vegetala.
    Art. 13
    Cele doua parti contractante, recunoscand utilitatea colaborarii in domeniul stiintei si oportunitatea unificarii, pe cat posibil, a metodelor si mijloacelor de protectie a plantelor, vor stimula aceasta cooperare prin:
    a) schimb de informatii asupra starii fitosanitare a culturilor si padurilor, asupra masurilor folosite in combaterea bolilor, daunatorilor si buruienilor, precum si asupra rezultatelor obtinute;
    b) schimb de legi si reglementari privind carantina si protectia plantelor si de literatura de specialitate, asigurand astfel pentru ambele tari o mai buna cunoastere in acest domeniu.
    Art. 14
    Partile contractante pot sa isi furnizeze reciproc informatii asupra aparitiei si raspandirii organismelor de carantina, cu obligatia ca nici una dintre partile contractante sa nu poata transmite informatiile obtinute unor terte tari.
    Art. 15
    Partile contractante vor organiza consultari ori de cate ori va fi necesar pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentei conventii.
    Ordinea de zi, nivelul, data si locul consultarilor vor fi stabilite de comun acord.
    Fiecare parte contractanta va suporta cheltuielile ocazionate de participarea sa la aceste consultari, cu respectarea legislatiei sale interne.
    Art. 16
    Partile contractante convin ca, pentru a imbunatati comertul cu plante si produse vegetale, controlul fitosanitar pe teritoriul statului partii contractante exportatoare poate fi efectuat in comun si se aplica regulile partii contractante a statului spre al carui teritoriu sunt livrate plantele sau produsele vegetale.
    Locul, conditiile si datele controlului fitosanitar comun vor fi convenite de comun acord de partile contractante.
    Art. 17
    In cazul in care apar divergente de interpretare sau de aplicare a prezentei conventii partile contractante le vor solutiona pe cale amiabila, prin consultari directe.
    Art. 18
    Organele competente ale partilor contractante pentru coordonarea si punerea in aplicare a prezentei conventii sunt:
    a) din partea romana, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei;
    b) din partea albaneza, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.
    Pentru indeplinirea prezentei conventii organele competente ale partilor contractante se vor informa reciproc asupra aplicarii acesteia, iar in cazul in care considera necesar pot incheia intelegeri de aplicare a ei.
    Art. 19
    Prevederile prezentei conventii nu afecteaza in nici un fel drepturile si obligatiile partilor contractante asumate prin intelegerile bilaterale si multilaterale in vigoare, in domeniu, incheiate de ele cu alte state.
    Art. 20
    Prezenta conventie intra in vigoare in a 60-a zi de la data ultimei notificari prin care partile contractante isi comunica reciproc indeplinirea procedurilor cerute de legislatia lor interna pentru intrarea sa in vigoare.
    Art. 21
    Prezenta conventie se incheie pe o perioada de 5 ani. Valabilitatea sa se va prelungi in mod automat pe noi perioade de cate 5 ani, daca nici una dintre partile contractante nu notifica celeilalte parti contractante, cu cel putin 6 luni inainte de implinirea respectivei perioade de valabilitate, intentia sa de a o denunta.
    Programele si intelegerile de aplicare a prezentei conventii raman valabile pana la indeplinirea lor.
    Semnata la Bucuresti la 6 decembrie 1999, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, albaneza si engleza, toate textele fiind egal autentice.
    In caz de divergenta de interpretare, va prevala textul in limba engleza.

                       Pentru Guvernul Romaniei,
                       Ioan Avram Muresan

                       Pentru Guvernul Republicii Albania,
                       Lufter Xhuveli

    ANEXA 1
    la conventie

    Parti vii ale plantelor vor fi considerate ca includ:
    - fructe in sens botanic, altele decat cele conservate prin congelare puternica;
    - legume, altele decat cele conservate prin congelare puternica;
    - tuberculi, bulbi, rizomi;
    - flori taiate;
    - pomi taiati care retin frunzele pe ei;
    - culturi de tesuturi de plante.
    Semintele vor fi considerate ca inseamna seminte in sens botanic, altele decat cele care nu se folosesc la semanat.

    ANEXA 2
    la conventie

                              LISTA
    cuprinzand organismele de carantina a Romaniei

                              LISTA A1
    cuprinzand organisme de carantina inexistente in Europa

    I. Daunatori
    a) Insecte
     1. ACLERIS VARIANA (Fernald)
     2. ACLERIS GLOVERANA (Walsingham)
     3. ACROBASIS PIRIVORELLA (Matsumura)
     4. ACULOPS FUCHSIAE Keifer
     5. ALEUROCANTHUS SPINIFERUS (Quaintance)
     6. ALEUROCANTHUS WOGLUMI Ashby
     7. AMAUROMYZA MACULOSA (Malloch)
     8. ANASTREPHA spp.
        8.1. ANASTREPHA FRATERCULUS (wIEDERMANN)
        8.2. ANASTREPHA LUDENS (Loew)
        8.3. ANASTREPHA OBLIQUA (Macquart)
     9. ANOPLOPHORA CHINENSIS (forster)
    10. ANOPLOPHORA MALASIACA (Thomson)
    11. ANTHONOMUS BISIGNIFER Schenkling
    12. ANTHONOMUS GRANDIS Boheman
    13. ANTHONOMUS QUADRIGIBBUS Say
    14. ANTHONOMUS SIGNATUS Say
    15. BACTROCERA spp. (non-european)
        15.1. BACTROCERA CUCURBITAE (Coquillett)
        15.2. BACTROCERA DORSALIS (Hendel)
        15.3. BACTROCERA MINAX (Enderlein)
        15.4. BACTROCERA TRYONI (Froggatt)
        15.5. BACTROCERA TSUNEONIS (Mlyake)
        15.6. BACTROCERA ZONATA (Saunders)
    16. BLITOPERTHA ORIENTALIS (Waterhouse)
    17. CARPOSINA NIPONENSIS (Walsingham)
    18. CERATITIS COSYRA (Walker)
    19. CONOTRACHELUS NENUPHAR (Herbst)
    20. CYDIA INOPINATA (Heinrich)
    21. CYDIA PACKARDI (Zeller)
    22. CYDIA PRUNIVORA (Walsh)
    23. DACUS CILIATUS Loew
    24. EPITRIX TUBERIS Gentner
    25. EPOCHRA CANADENSIS (Loew)
    26. EUPHRANTA JAPONICA (Ito)
    27. HELICOVERPA ZEA (Boddie)
    28. LIRIOMYZA SATIVAE Blanchard
    29. LISTRONOTUS BONARIENSIS (Kuschel)
    30. LOPHOLEUCASPIS JAPONICA Cockerell
    31. PARASAISSETIA NIGRA (Nietner)
    32. PISSODES spp. (non-european)
        32.1. PISSODES NEMORENSIS Germar
        32.2. PISSODES STROBI (Peck)
        32.3. PISSODES TERMINALIS Hopping
    33. POPILLIA JAPONICA Newman
    34. PREMNOTRIPES spp. (Andean)
    35. RHAGOLETIS spp. (non-european)
        35.1. RHAGOLETIS CINGULATA (Loew)
        35.2. RHAGOLETIS COMPLETA Cresson
        35.3. RHAGOLETIS FAUSTA (Osten Sacken)
        35.4. RHAGOLETIS INDIFFERENS Curran
        35.5. RHAGOLETIS MENDAX Curran
        35.6. RHAGOLETIS POMONELLA (Walsh)
        35.7. RHAGOLETIS RIBICOLA Doane
    36. SCOLYTIDAE (non-european)
        36.1. DENDROCTONUS ADJUNCTUS Blandford
        36.2. DENDROCTONUS BREVICOMIS Le Conte
        36.3. DENDROCTONUS FRONTALIS Zimmermann
        36.4. DENDROCTONUS PONDEROSAE Hopkins
        36.5. DENDROCTONUS PSEUDOTSUGAE Hopkins
        36.6. DENDROCTONUS RUFIPENNIS (Kirby)
        36.7. DRYOCOETES CONFUSUS Swaine
        36.8. GNATHOTRICHUS SULCATUS (Le Conte)
        36.9. IPS CALLIGRAPHUS (Germar)
        36.10. IPS CONFUSUS (Le Conte)
        36.11. IPS GRANDICOLLIS (Eichhoff)
        36.12. IPS LECONTEI Swaine
        36.13. IPS PINI (Say)
        36.14. IPS PLASTOGRAPHUS (Le Conte), cu doua subspecii:
               I.P. PLASTOGRAPHUS (Le Conte) si I.P. MARITIMUS Lanier
    37. SPODOPTERA ERIDANIA (Cramer)
    38. SPODOPTERA FRUGIPERDA (J.E. Smith)
    39. SPODOPTERA LITURA (Fabricius)
    40. STERNOCHETUS MANGIFERAE (Fabricius)
    41. THRIPS PALMI Karny
    42. TOXOPTERA CITRICIDUS (Kirkaldy)
    b) Nematozi
    1. BURSAPHELENCHUS XYLOPHILUS (Steiner & Buhrer) Nickle
    2. HETERODERA GLYCINES Ichinohe
    3. NACOBBUS ABERRANS (Thorne) Thorne & Allen
    4. RADOPHOLUS CITROPHILUS Huettel et al.

    II. Agenti fitopatogeni
    a) Ciuperci
    1. ALTERNARIA KIKUCHIANA S. Tanaka
    2. ALTERNARIA MALI Roberts
    3. APIOSPORINA MORBOSA (Schweinitz) von Arx
    4. ATROPELLIS spp.
       4.1. ATROPELLIS PINIPHILA (Weir) Lohman & Cash
       4.2. ATROPELLIS PINICOLA Zeller & Goodding
    5. BOTRYOSPHAERIA BERENGERIANA de Notaris f.sp. PIRICOLA (Nose)
       Koganezawa & Sakuma
    6. BOTRYOSPHAERIA LARICINIA (K. Sawada) Y. Zhong
    7. CERATOCYSTIS FAGACEARUM (Bretz) Hunt
    8. CERATOCYSTIS VIRESCENS (Davidson) Moreau
    9. CHRYSOMYXA ARCTOSTAPHYLI Dietel
   10. CIBORINIA CAMELLIAE Kohn
   11. CRONARTIUM spp. (non-european)
       11.1. CRONARTIUM COLEOSPORIDIDES J.C. Arthur
       11.2. CRONARTIUM COMANDRAE Peck
       11.3. CRONARTIUM COMPTONIAE J.C. Arthur
       11.4. CRONARTIUM FUSIFORME Hedcock & Hunt ex. Cummings
       11.5. CRONARTIUM HIMALAYENSE Bagchee
       11.6. CRONARTIUM KAMTSCATICUM Jorstad
       11.7. CRONARTIUM QUERCUUM (Berkeley) Miyabe ex. Shirai
       11.8. ENDOCRONARTIUM HARKNESSII (J.P. Moore) Y. Hiratsuka
   12. ELSINQE FAWCETTII Bitancourt & A.E. Jenkins
   13. GYMNOSPORANGIUM spp. (non-european)
       13.1. GYMNOSPORANGIUM ASIATICUM Miyabe ex. Yamada
       13.2. GYMNOSPORANGIUM CLAVIPES (Cooke & Peck) Cooke & Peck
       13.3. GYMNOSPORANGIUM GLOBOSUM (Farlow) Farlow
       13.4. GYMNOSPORANGIUM JUNIPERI-VIRGINIANAE Schweinitz
       13.5. GYMNOSPORANGIUM SHIRAIANUM K. Hara
       13.6. GYMNOSPORANGIUM YAMADAE Miyabe ex. Yamada
   14. GUIGNARDIA CITRICARPA (Kiely)
   15. HAMASPORA LONGISSIMA (Thumen) Kornicke
   16. INONOTUS WEIRII (Murrill) Kotlaba & Pouzar
   17. MELAMPSORA FARLOWII (J.C. Arthur) J.J. Davis
   18. MONILINIA FRUCTICOLA (Winter) Honey
   19. MYCOSPHAERELLA GIBSONII H.C. Evans
   20. MYCOSPHAERELLA LARICIS-LEPTOLEPIDIS K. Ito, K. Sato & M. Ota
   21. MYCOSPHAERELLA POPULORUM G.E. Thomson
   22. OPHIOSTOMA WAGENERI (Goheen & Cobb) Harrington
   23. PHIALOPHORA GREGATA (Allington & Chamberlain) W. Gams
   24. PHOMA ANDINA Turkensteen
   25. PHYLLOSTICTA SOLITARIA Ellis & Everhart
   26. PHYMATOTRICHOPSIS OMNIVORA (Duggar) Hennebert
   27. PUCCINIA PITTERIANA P. Hennings
   28. SEPTORIA LYCOPERSICI Spegazzini var. MALAGUTII Ciccarone & Boerema
   29. THECAPHORA SOLANI (Thirumulachar & O'Brien) Mordue
   30. TILLETIA INDICA Mitra
   31. VENTURA NASHICOLA S. Tanaka & S. Yamamoto
    b) Bacterii
    1. CITRUS GREENING BACTERIUM (fara denumire stiintifica)
    2. XANTHOMONAS CAMPESTRIS (Pammel) Dowson produse vegetale.
       CITRI (Hasse) Dye 1978
    3. XANTHOMONAS CAMPESTRIS pv. DIEFFENBACHIAE (Mc. Culloch and Pirone)
       Dowson
    4. XANTHOMONAS ORYZAE
       4.1. XANTHOMONAS ORYZAE (ex. Ishiyama) Swings et al.
            pv. ORYZAE (Ishiyama) Swings et al.
       4.2. XANTHOMONAS ORYZAE (ex. Ishiyama) Swings pv. ORYZICOLA
            (Fang et al.) Swings et al.
    5. XYLELLA FASTIDIOSA Wells et. al.
    c) Micoplasme
    1. ELM PHLOEM NECROSIS MLO
    2. PALM LETHAL YELLOWING MLO
    3. PEACH MLOs
       3.1. PEACH ROSETTE MLO
       3.2 PEACH X DISEASE MLO
       3.3. PEACH YELLOWS MLO
    4. POTATO PURPLE-TOP WILT MLO
    5. STRAWBERRY WITCHES' BROOM MLO
    d) Virusuri
    1. AMERICAN PLUM TREE LINE PATTERN VIRUS
    2. CHERRY LITTLE CHERRY DISEASE
    3. CHERRY RASP LEAF NEPOVIRUS
    4. CITRUS TATTERLEAF CAPILLOVIRUS
    5. COCNUT CADANG-CADANG VIROID
    6. PEACH LATENT MOSAIC VIROID
    7. POTATO VIRUSES (non-european)
       7.1. ANDEAN POTATO LATENT TYMOVIRUS
       7.2. ANDEAN POTATO MOTTLE COMOVIRUS
       7.3. ARRACACHA B VIRUS, OCA STRAIN
       7.4. POTATO DEFORMING MOSAIC DISEASE
       7.5. POTATO T CAPILLOVIRUS
       7.6. POTATO YELLOW DWARF RHADOVIRUS
       7.7. POTATO YELLOW VEIN DISEASE
       7.8. TOBACCO RINGSPOT NEPOVIRUS, POTATO CALICO STRAIN
       7.9. TOBACCO STREAK ILARVIRUS, POTATO STRAIN
    8. RASPBERRY LEAF CURL VIRUS
    9. STRAWBERRY LATENT C DISEASE

    III. Plante parazite
    1. ARCEUTHOBIUM spp. (non-european)
    In special: A. ABIETINIUM var. MAGNIFICAE
                A. AMERICANUM
                A. CAMPYLOPODUM
                A. CYANOCARPUM
                A. DOUGLASII
                A. LARICIS
                A. MICROCARPUM
                A. PUSILLUM
                A. VAGINATUM

    ANEXA 1
    la Lista A1

    Vectori
    1. CERATOCYSTIS FAGACEARUM si vectorii sai
       1.1. PSEUDOPITYOPHTHORUS MINUTISSIMUS (Zimmermann)
       1.2. PSEUDOPITYOPHTHORUS PRUINOSUS (Eichhoff)
    2. ELM PHLOEM NECROSIS MLO si vectorul sau
       2.1. SCAPHOIDEUS LUTEOLUS van Duzee
    3. CITRUS GREENING BACTERIUM (fara denumire stiintifica) si vectorii sai
       3.1. DIAPHORINA CITRI Kuwayana
       3.2. TRIOZA ERYTREAE (Del Guercio)
    4. BURSAPHELENCHUS XYLOPHILUS si vectorii sai
       4.1. MONOCHAMUS ALTERNATUS Hope
       4.2. MONOCHAMUS CAROLINENSIS (Oliver)

                              LISTA A2
    cuprinzand organisme de carantina existente in Europa

    I. Daunatori
    a) Insecte
    1. BEMISIA TABACI (Gennadius)
    2. BRUCHIDIUS INCARNATUS Boheman
    3. CACOECIMORPHA PRONUBANA Hubner
    4. CALLOSOBRUCHUS CHINENSIS L.
    5. CALLOSOBRUCHUS MACULATUS Fabricius
    6. CAULOPHILUS LATINASUS Say
    7. CERATITIS CAPITATA (Widemann)
    8. DIABROTICA VIRGIFERA Le Conte
    9. EPICHORISTODES ACERBELLA Walker
   10. ERIIOSOMA LANIGERUM*) Hausm
   11. FRANKLINIELLA OCCIDENALIS (Pergande)
   12. GNORIMOSCHEMA OPERCULELLA Zeller
   13. LIRIOMYZA HUIDOBRENSIS (Blanchard)
   14. OPOGONA SACCHARI (Bojer)
   15. PARABENISIA MYRICAE (Kuwana)
   16. QUADRASPIDIOTUS PERNICIOSUS*) (Comstock)
   17. SPODOPTERA LITTORALIS (Boisduval)
   18. TROGODERMA GRANARIUM Everts
   19. ZABROTES SUBFASCIATUS Boh.
    b) Nematozi
    1. APHELENCHOIDES BESSEYI Christie
    2. APHELENCHOIDES FRAGARIAE (Ritzema-Bos) Christie
    3. GLOBODERA PALLIDA (Stone) Behrens
    4. GLOBODERA ROSTOCHIENSIS (Wollenweber) Behrens
    5. HETERODERA SCHACHTII Schmidt
    6. MELOIDOGYNE spp.
    7. RADOPHOLUS SIMILIS (Cobb) Thorne
    8. XIPHINEMA spp.

    II. Agenti fitopatogeni
    a) Ciuperci
    1. CERATOCYSTIS FIMBRIATA Ellis & Halsted f. sp. PLATANI Walter
    2. COCHLIOBOLUS CARBONUM R.R. Nelson
    3. COCHLIOBOLUS HETEROSTROPHUS (Drechsl) Drechsl
    4. CRYPHONECTRIA PARASITICA (Murrill) Barr
    5. DIDYMELLA LIGULICOLA (K.F. Baker, Dimock & L.H. Davis) von Arx
    6. HYPOXYLON MAMMATUM (Wahlenberg) J. Miller
    7. MELAMPSORA MEDUSAE Thumen
    8. MYCOSPHAERELLA DEARNESSI M.E. Barr
    9. MYCOSPHAERELLA LINICOLA Naumov
   10. PHIALOPHORA CINERESCENS (Wollenweber) van Beyma
   11. PHYTOPHTHORA FRAGARIAE Hickman var. FRAGARIAE Wilcox & Duncan
   12. PHYTOPHTHORA FRAGARIAE Hickman var. RUBI Wilcox & Duncan
   13. PHYTOPHTHORA MEGASPERMA Drechsler f.sp. GLYCINES Kuan & Erwin
   14. PUCCINIA HORIANA P. Hennings
   15. PUCCINIA PELARGONII-ZONALIS Doidge
   16. STENOCARPELLA MACROSPORA (Earle) Sutton
   17. STENOCARPELLA MAYDIS (Berkeley) Sutton
   18. SYNCHYTRIUM ENDOBIOTICUM (Schilbersky) Percival
   19. UROMYCES TRANSVERSALIS (Thumen) Winter
   20. VERTICILLIUM*) spp.
   21. ROSELLINIA NECATRIX (Hart) Berl
   22. PHOMA LINGAM (Tode) Desn
    b) Bacterii
    1. CLAVIBACTER MICHIGANENSIS (Smith) Davis et al. subsp. INSIDIOSUS
       (Mcculloch) Davis et al.
    2. CLAVIBACTER MICHIGANENSIS (Smith) Davis et al. subsp. SEPEDONICUS
       (Spieckermann & Kotthoff) Davis et al.
    3. CURTOBACTERIUM FLACCUMFACIENS pv. FLACCUMFACIENS
       (Hedges) Collins & Jones
    4. ERWINIA AMYLOVORA (Burrill) Winslow et al.
    5. ERWINIA STEWARTII (Smith) Dye
    6. ERWINIA CHRYSANTHEMI Burkholder et al.
    7. PSEUDOMONAS CARYOPHYLLI (Burkholder) Starr & Burkholder
    8. PSEUDOMONAS SOLANACEARUM (Smith) Smith
    9. PSEUDOMONAS SYRINGAE van Hall pv. PERSICAE (Prunier et al.) Young et al.
   10. XANTHOMONAS CAMPESTRIS (Pammel) Dowson pv. CORYLINA (Miller et al.) Dye
   11. XANTHOMONAS CAMPESTRIS (Pammel) Dowson pv. HYACINTHI (Wakker) Dye
   12. XANTHOMONAS CAMPESTRIS (Pammel) Dowson pv. JUGLANDIS*) (Pierce) Dye
   13. XANTHOMONAS CAMPESTRIS pv. TRANSLUCENS (Jones, Johnson et Reddy) Dye
   14. XANTHOMONAS FRAGARIAE Kennedy & King
   15. XANTHOMONAS POPULI (Ride) Ride & Ride
   16. XYLOPHILUS AMPELINUS (Panagopoulos) Willems et al.
    c) Virusuri si viroizi
    1. ARABIS MOSAIC NEPOVIRUS
    2. BARLEY STRIPE MOSAIC HORDEIVIRUS
    3. BEET LEAF CURL RHABDOVIRUS
    4. CHERRY NECROTIC RUSTY MOTTLE DISEASE
    5. CHRYSANTHEMUM STUNT VIROID
    6. PLUM POX POTYVIRUS
    7. TOMATO RINGSPOT NEPOVIRUS
    8. TOMATO SPOTTED WILT VIRUS
____________
    *) Butasi de hamei.
    *) In pepiniera (inclusiv plantatii-mama).

    ANEXA 1
    la conventie

    Partile vii ale plantelor vor cuprinde:
    - fructe in sens botanic, cu exceptia celor conservate prin racire profunda;
    - legume, cu exceptia celor conservate prin racire;
    - tuberculi, bulbi, rizomi;
    - flori taiate;
    - ramuri cu frunze;
    - copaci taiati cu frunze;
    - material de plante in vitro.
    Semintele vor fi considerate seminte in sens botanic, cu exceptia celor folosite pentru insamantare.

    ANEXA 2
    la conventie

                              LISTA
    cuprinzand organismele de carantina a Republicii Albania

                              LISTA A
    Parazitii de carantina care nu exista sau sunt mai putin raspanditi

    Daunatori de carantina
    1. Ciuperci
    - Cochliobolus carbonum
    - Deuterophoma Tracheiphila
    - Didymella ligulicola
    - Glomerella gossypii
    - Mycospaerella dearnessi dhe M. pini
    - Phaeoisariopsis griseola
    - Phialophora cinerescens
    - Phoma exigua var. foveata
    - Phytophthora megasperma f. sp. glycinea
    - Stenocarpella macrospora dhe S. maydis
    - Synchytrium endobioticum
    - Tilletia controversa
    2. Bacterii
    - Clavibacter michiganansis subsp. insidiosus
    - Clavibacter michiganansis michiganansis
    - Clavibacter michiganensis sepedonicus
    - Corynebacterium flaccumfaciens
    - Erwinia amylovor
    - Erwinia stewartii
    - Pseudomonas caryophyli
    - Pseudomonas solanacearum
    - Pseudomonas syringae pv. persicae
    - Pseudomonas syringae pv. pisi
    - Spiroplasma citri
    - Zwinthomonas campestilis pv. phaseacli
    - Zwinthomonas campestilis pv. pruni
    - Zwinthomonas campestilis pv. vasicatoria
    - Rylophilus campolinus
    3. Virusuri
    - Grapavine flavescance doree MLO
    - Pear decline MLO
    - Potato stolbur MLO
    - Arabis mosaic nepovirus
    - Best curly top geminiviris
    - Cherry necrotic rusty mottle disease
    - Citrus tristeza clocterovirus
    - Plum pox potyvirus
    - Potato spindle tubar viroid
    - Tomato ringspot nepovirus
    4. Nematozi
    - Aphalenchoides besseyi
    - Globodera pallida
    - Radopholus similis
    - Xiphinema americanum
    5. Insecte
    - Bemisia tabaci
    - Cacoecimorpha pronubana
    - Ceratitis spp.
    - Cydia molesta
    - Frankliniella occidentalis
    - Ips spp.
    - Liriomyza spp.
    - Opovona sacchari
    - Parabemisia myricae
    - Parasaissetia nigra
    - Trogoderma granarium
    - Onaspis yanonensis
    - Vitaus vitifoliae
    6. Ierburi nefolositoare
    - Ouzcata
    - Orobancho

                                  LISTA B

    Daunatori periculosi
    1. Ciuperci
    - Tilletia spp.
    - Ustilago spp.
    - Hekminthesporium
    - Phytophthora infestans
    - Spongospora subterranea
    - Paronospora tabacina
    - Phytophthora capsici
    - Pseudoperonospora cubansis
    - Colloatotrichum lindemuthianum
    - Plasmopara halstedi
    - Venturia inequalis dhe V. pirina
    - Taphrina deformans
    - Plasmopara viticola
    - Uncinula necator
    2. Bacterii
    - Bacterium tabaci
    - Pseudomanas lachrymans
    - Agrobacterium tumefaciens
    - Pseudomonas savastanoi
    3. Virusuri
    - Virusi Y i patates
    - Ndernyje shkurtra GFV
    - Psoroza
    - Ksilopsoroza
    4. Nematozi
    - Teloidogyne spp.
    - Dityenchus dipsaci
    5. Organisme
    - Karkalecat Dociostaurus marocanus, locusta migratoria
    - Minjte e arave Microtus arvalis, etj.
    - Ftorimea operculella
    - Leptinotarsa decimlineata
    - Acanthoscelides obtectus
    - Calandra spp.
    - Ephestia cuhniella
    - Heliothis specia
    - Tribolium confusum
    - Bruchus pisorum
    - Aceria shehldoni
    - Ceroplastes ruschi
    - Limentria dispar
    - Quadraspidiatus perniciosus
    - Diaspis pentagona
    - Lepidosaphes ulmi
    - Leucanium corni
    - Panonychus ulmi
    - Eriosoma laningerum
    - Psylla mali and P. Pyri
    - Hyphantria cunea
    - Eriphis phleocoptes

    ANEXA 3
    la conventie

    ROMANIA
    MINISTERUL AGRICULTURII
    INSPECTIA DE STAT PENTRU
    CARANTINA FITOSANITARA

                         CERTIFICAT FITOSANITAR
                         PHYTOSANITARY CERTIFICATE
                         CERTIFICAT PHYTOSANITAIRE Nr. _________
                         PFLANZENSCHUTZZEUGNIS

Se certifica       This is to certify   Il est certifie      Es wird
prin prezentul     that the considered  que les vegetaux,    bestatigt, dass
ca plantele,       plants, parts of     parties de vegetaux  die erwahnten
partile de plante  plants or plant      mentionnes ont ete   Pflanzen,
sau produsele      productor            minutieusement       Pflanzen teile
vegetale           reprezentative       examines en          oder
mentionate, au     samples have been    totalite             Pflanzenerzeugnisse
fost examinate     thoroughly           ou sur echantillon   gesamthaft oder an
atent in           examinid.            representativ        einem massgeblichen totalitate sau                                               Warenmuster ein
pe baza unei                                                 gehend
probe                                                        untersucht wur
reprezentative    
                  
la                       de (numele inspectorului)
on ..................... by (the inspector's name) .............................
le                       (nom d'inspecteur)
am                       (Inspector Name)

si sunt socotite   and were found to    et sont, a sa        den und das sie
potrivit           the best of his      connaissance, juges  nach seiner besten                                        
cunostintelor      knowledge to be      pratiquement         Kenntnis praktish
sale, practic      substantially free   indemnes d'ennemis   frei von
indemne de boli    from injurious       et maladies          gefahrlichen
si daunatori       diseases and pests,  dangereux, des       Schudlingen und
periculosi pentru  and that the         cultures, et que     Krankheiten
culturi si ca      consignment is       l'envoi est estimo   befunden wurden,
acest transport    believed to conform  conforme aux         und dass
este considerat    with the current     reglementations      angenommen wird,
corespunzator      phytosanitary        phytosanitaires      die Sendung
regulamentelor     regulations of the   actuellement en      entspreche, den
fitosanitare acum  importing country.   vigueur dans le      bestehenden
in vigoare in                           pays importateur.    Pflanzen
tara                                                         schurzvorschriften
importatoare.                                                des Importlandes.

DECLARATIE         ADDITIONAL           DECLARATION          ZUSATZLICHE
SUPLIMENTARA:      DECLARATION:         SUPPLEMENTAIRE:      ERKLARUNG:
(referitoare la    (about pests and     (concernant          (uber Schadlinge
daunatori, boli,   diseases, operated   parasites,           und Krankheiten,
desinfectii        desinfections,       maladies,            volizogene
efectuate, etc.)   etc.)                desinfections        Desinfektionen, us
                                        effectuees, etc.)    W).
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................

Locul si data                       Semnatura si stampila de serviciu
Locality and date                   Signature and stamp of the service
Lieu et date ....................   Signature et cachet de service .............
Ort und Datum                       Unterschrift und Amtsstempel

                                    ................................

  M.A. nr. 4/1987                                      M.A. 44 - 5 - 4 A4 t2.

                      DECLARATIA EXPORTATORULUI
                      DECLARATION OF THE EXPORTER
                      DECLARATION DE L'EXPORTATEUR
                      ERKLARUNG DES EXPORTEURS

Numele si adresa expeditorului
Name and address of exporter
Nom et adresse de l'exportateur ................................................
Name und Adresse des Exporteurs
................................................................................
................................................................................

Numele si adresa destinatarului
Name and address of consigne
Nom et adresse du destinataire .................................................
Name und Adresse des Empfangers
................................................................................
................................................................................

Numarul si natura coletelor                 Marca coletelor
Number and description of packages          Distinguishhing mark
Nombre et nature des colis ............     Marque des colis ...................
Anzhl und Art der Verpackung                Zeichen der Verpackung

Provenienta (comuna, judetul)               Mijlocul de transport
Origin                                      Means ot conveyance
Provenance ............................     Moyen de transport .................
Herkunft                                    Transportmittel

Punctul de intrare                          Locul si data expedierii
Point of entry                              Locality and date of expedition
Point d'entree .......................      Lieu et date de l'expedition .......
Eintritttspunkt                             Ont und Datum expedieren

Continutul exact al trimiterii
(denumirea botanica)
Exact content of consignment
(botanical Name)
Contenu exact de l'evoi ...................................................
(nom botanique)
Genauer Inhart der Sendung
(botanischer name)
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................

Locul si data                                  Semnatura
Locality and date                              Signature
Lieu et date ....................              Signature ..................
Ort und Datum                                  Unterschrift

                               Laboratorul central de carantina fitosanitara

    NOTA:
    CARACTERELE IN LIMBA RUSA NU POT FI REPREZENTATE PE ECRAN.
 ______________________________________________________________________________
| 1 | Name and address of exporter      | 2 | PHITOSANITARY CERTIFICATE        |
|___| Emri dhe adresa e eksportuesit    |___|                 N 04839          |
|                                       | Original                             |
|_______________________________________|______________________________________|
| 3 | Declared name and address of      | 4 | Plant Protection Service Albania |
|___| consignee                         |___| Sherbimi i Mbrojtjes se Bimeve i |
|     Emri dhe adresa e deklaruar e     |     Shqiperise                       |
|     marresit te ngarkeses             |To: Plant Protection Organization (s) |
|                                       |Per: Organizaten (tat) e Mbrojtjes se |
|                                       |     Bimeve                           |
|                                       |______________________________________|
|                                       | 5 | Place of Origine                 |
|                                       |___| Vendi i origjines                |
|_______________________________________|______________________________________|
| 6 | Declared name ot conveyance       |              | Reg. no | Prod. code  |
|___| Emri i deklaruar i transportuesit | SHMB         |_________|_____________|
|_______________________________________| SHERBIMI I   |_________|_____________|
| 7 | Declared point ot entry           | MBROJTJES SE |_________|_____________|
|___| PikaT e hyrjes te deklaruara      | BIMEVE       |                       |
|_______________________________________|______________|_______________________|
| 8 | Distinguishing marks: number and  | 9 | Quantity declared                |
|___| description of packages; name of  |___| Sasia e deklaruar                |
|     produce; name of plants           |                                      |
|     Shenjat dalluese: Numri dhe       |                                      |
|     pershkrimi i pakove; emri i       |                                      |
|     prodhimit; emri botanik i bimeve  |                                      |
|_______________________________________|______________________________________|
| 10 | This is to certify that the plants, plant products or other regulated   |
|____| articles described herein have been inspected and/or tested according   |
| to appropriate offical procedures and are considered to be free from the     |
| quarantine pests specified by the importing contracting party and to conform |
| with the current phytosanitary requirements of the importing contracting     |
| party, including those for regulated non-quarantine pests.                   |
|      They are deemed to be practically free from other pests.                |
|                                                                              |
|      Kjo verteton qe bimet, produktet bimore ose artikuj te tjere te         |
| kontrollueshem te pershkruar ketu jane inspektuar dhe/ose testuar ne         |
| perputhje me procedurat perkatese dhe jane konsideruar te pastra nga         |
| parazitet karantinore te specifikuar nga pala kontraktuese importuese        |
| dhe ne perputhje me kerkesat fiosanitare te pales kontraktuese importuese,   |
| perfshire ato per parazitet jo karantinore te kontrollueshem.                |
|      Ato jane gjykuar praktikisht te pastra nga parazitet e tjere            |
|______________________________________________________________________________|
| 11 | Additional declaration                                                  |
|____| Deklarim shtese                                                         |
|______________________________________________________________________________|
| DISINFESTATION AND/OR DESINFECTIONTREATMENT | 18 | Place of Issue            |
| Trajtim dizinfestimi dhe/ose dizinfektimi   |____| Vendi i leshimit          |
|_____________________________________________|                                |
| 12 | Treatment                              | Date:                          |
|____| Trajtimi                               |                                |
|_____________________________________________| Name and Signature of          |
| 13 | Chemical (active   | 14 | Duration and | authorized Officer:            |
|____| ingredient)        |____| temperature  | Emri dhe firma e               |
|      Kimikati (lenda    |      Zgjatja dhe  | inspektorit:                   |
|      aktive)            |      temperatura  |                                |
|_________________________|___________________|                     Stamp of   |
| 15 | Concentration      | 16 | Date         |                  Organization  |
|____| Perqendrimi        |____| Data         |                     Vula e     |
|_________________________|___________________|                     Sherbimit  |
| 17 | Additional Information                 |                                |
|____| Informacion Shtese                     |                                |
|_____________________________________________|________________________________|



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 269/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 269 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu