Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 263 din  9 iunie 1994

privind aprobarea Normelor metodologice referitoare la selectionarea managerilor si incheierea contractului de management la regiile autonome

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 157 din 23 iunie 1994


SmartCity3


    In temeiul art. 22 alin. 2 din Legea contractului de management nr. 66/1993,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele metodologice referitoare la selectionarea managerilor si incheierea contractului de management la regiile autonome, prevazute in anexa la prezenta hotarare.

                 PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                         Contrasemneaza:
                         Ministru de stat, presedintele
                         Consiliului pentru Coordonare,
                         Strategie si Reforma Economica,
                         Mircea Cosea

                         Ministrul industriilor,
                         Dumitru Popescu

                         Ministrul transporturilor,
                         Aurel Novac

                         Ministrul agriculturii si
                         alimentatiei,
                         Ioan Oancea

                         p. Ministrul apelor, padurilor
                         si protectiei mediului,
                         Florin Stadiu,
                         secretar de stat

                         Ministrul comunicatiilor,
                         Andrei Chirica

                         Ministru de stat, ministrul
                         muncii si protectiei sociale,
                         Dan Mircea Popescu

                         p. Ministru de stat,
                         ministrul finantelor,
                         Dan Mogos,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul justitiei,
                         Lucian Stangu,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                  NORME METODOLOGICE
referitoare la selectionarea managerilor si incheierea contractului de management la regiile autonome

    CAP. 1
    Selectionarea managerilor

    Art. 1
    Concursul de selectie a managerilor se face in conditiile legii si cu respectarea prezentelor norme, elaborate in baza prevederilor art. 22 alin. 2 al Legii contractului de management nr. 66/1993.
    Art. 2
    Concursurile de selectie pentru manageri se desfasoara in termen de 6 luni de la publicarea acestor norme in Monitorul Oficial al Romaniei, precum si ori de cate ori este necesar.
    Art. 3
    Ministerul de resort sau, dupa caz, autoritatea executiva a administratiei publice locale care coordoneaza regia autonoma hotaraste data si locul unde are loc concursul si desemneaza o comisie.
    Comisia selecteaza ofertele depuse de managerii candidati, propune ministrului de resort sau autoritatii executive a administratiei publice locale desemnarea managerului si negociaza incheierea contractului.
    Desemnarea managerului se hotaraste de ministrul de resort sau, dupa caz, de autoritatea executiva a administratiei publice locale.
    Art. 4
    Regia autonoma publica, in doua ziare de raspindire nationala si locala, data si locul unde are loc concursul si afiseaza la sediul sau cererea de oferta si criteriile de selectie elaborate de ministerul de resort sau de autoritatea executiva a administratiei publice locale, dupa caz, conform Legii nr. 66/1993. Data si locul unde are loc concursul se publica de cel putin doua ori, la un interval de 3-5 zile.
    Art. 5
    Regia autonoma pune la dispozitia candidatilor, la data si locul mentionate in anuntul publicat conform art. 4, urmatoarele documente: proiectul contractului de management potrivit modelului prevazut in anexa la prezentele norme, continand nivelul minimal de performanta, ordinea criteriilor si coeficientul de importanta, stabilite de ministerul de resort ori de autoritatea executiva a administratiei publice locale, regulamentul de organizare si functionare a regiei, contractul colectiv de munca in vigoare, ultimele doua bilanturi contabile anuale cu anexele vizate de Directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat, precum si indicatorii de referinta din ultimul an.
    Pentru rezultatele anului 1994 se prezinta ultima balanta de verificare, rezultatele financiare si obligatiile fiscale (formular 01) si situatia patrimoniului (formularul 02, completat pe baza ultimei balante de verificare), avizate de organele de verificare financiare, precum si situatia economico-financiara pe ultimele luni.
    Art. 6
    Lista cu obiectivele si criteriile de performanta care se negociaza este prevazuta in anexa nr. 2 la contractul de management.
    Cu exceptia obiectivelor si criteriilor de performanta obligatorii prevazute in art. 13 alin. 2 al Legii nr. 66/1993, pot fi folosite si alte criterii si obiective in functie de specificul regiei autonome.
    Art. 7
    La concursul de selectie poate participa orice persoana fizica sau persoana juridica romana, care indeplineste conditiile legale.
    In cadrul regiilor autonome coordonate de Ministerul Apararii Nationale, persoanele fizice care participa la concursul de selectie trebuie sa indeplineasca si conditiile de angajare in unitatile Ministerului Apararii Nationale.
    Art. 8
    Conditiile minime obligatorii de participare a persoanelor fizice la concursul de selectie sunt:
    a) capacitatea de exercitiu deplina;
    b) experienta in domeniu sau pregatire profesionala corespunzatoare dovedita prin:
    - curriculum vitae;
    - diploma de studii superioare, in copie legalizata;
    - copie dupa alte diplome sau certificate de absolvire a unor cursuri de specialitate;
    c) sa fie apte din punct de vedere medical dovada facandu-se prin adeverinta eliberata de policlinica in raza careia se afla domiciliul;
    d) sa nu fi suferit condamnari penale definitive care le fac incompatibile conform Legii nr. 66/1993 [art. 5, pct. 1, lit, b)], dovada facandu-se prin cazier judiciar;
    e) sa nu fi fost sanctionate pentru incalcarea dispozitiilor legale in domeniul fiscal, dovada facandu-se pe baza de declaratie scrisa pe propria raspundere;
    f) sa nu fi fost sanctionate pentru acte de concurenta neloiala, dovada facandu-se pe baza de declaratie scrisa pe propria raspundere;
    g) sa aiba referinte profesionale favorabile  de la ultimul loc de munca sau de la manageri ori administratori ai unor societati comerciale sau regii autonome;
    h) sa prezinte acte de identitate valabile, emise de autoritatea competenta.
    Art. 9
    Conditiile minime obligatorii de participare la selectie pentru persoanele juridice sunt:
    a) personalitate juridica, dovedita prin copie de pe certificatul de inmatriculare la Registrul comertului;
    b) obiect de activitate si experienta in domeniul managementului, dovedit prin extras din statut, certificat de Registrul comertului, din care sa rezulte ca are ca obiect de activitate managementul;
    c) bonitate dovedita prin recomandari bancare de la banca la care au deschis contul curent;
    d) sa fie la zi cu plata obligatiilor fiscale si sa nu fi fost sanctionate pentru incalcarea dispozitiilor legale in domeniul fiscal, dovada facandu-se prin adeverinta de la Directia generala a finantelor publice si controlului financiar de stat.
    Art. 10
    Actele doveditoare cerute la art. 8 si 9 pot fi completate si cu alte dovezi care sa ateste indeplinirea conditiilor cerute.
    Art. 11
    Nu pot participa la concursul de selectie persoanele fizice romane care:
    a) au calitatea de manageri sau administratori la o alta societate comerciala sau regie autonoma si nu prezinta o declaratie scrisa ca, in cazul desemnarii, renunta la aceasta;
    b) au suferit condamnari penale definitive, care le fac incompatibile cu calitatea de manager;
    c) figureaza pe lista managerilor si administratorilor carora li s-a revocat mandatul;
    d) au fost sanctionate pentru incalcarea dispozitiilor legale in materie fiscala;
    e) detin parti sociale sau actiuni, ei, rudele, sotia si afinii lor pana la gradul al doilea, la alta societate comerciala al carei obiect de activitate este asemanator cu cel al regiei pentru care se face selectia.
    La concursul de selectie, persoanele fizice fac declaratie scrisa  din care sa rezulte ca nu sunt incompatibile, depunind, dupa caz, si acte doveditoare.
    Art. 12
    Nu pot participa la concursul de selectie persoanele juridice romane care:
    a) au fost incadrate in stare de faliment;
    b) au fost sanctionate pentru incalcarea dispozitiilor legale in materie fiscala.
    Art. 13
    Neindeplinirea conditiilor prevazute la art. 8 [cu exceptia lit. b) liniuta a 3-a] si art. 9 si 10 atrage automat respingerea ofertei.
    Art. 14
    Criteriile de selectie sunt:
    a) aptitudini legate de procesul decizional, probate printr-un test adecvat;
    b) absolvirea unor cursuri organizate de institutii in domeniul managementului si/sau experienta de conducere intr-o societate comerciala sau regie autonoma;
    c) elaborarea unor propuneri de restructurare si relansare a regiei autonome, aplicabile imediat, avand in vedere indicatorii de referinta, obiectivele si criteriile de performanta ce trebuie indeplinite conform ofertei si adecvate situatiei economico-financiare a regiei autonome;
    d) cunostinte in domeniul relatiilor economice interne si internationale si cunoasterea legislatiei privind procesul de reforma in Romania, probate prin test;
    e) pregatirea de specialitate.
    Criteriile de mai sus pot fi adaptate in functie de specificul regiei, potrivit art. 6 alin. 2 din prezentele norme.
    Fiecare comisie isi va stabili propria grija de evaluare a ofertei candidatilor si ponderea de selectie in cadrul acesteia.
    Art. 15
    Dupa publicarea prezentelor norme in Monitorul Oficial al Romaniei, ministerele si Departamentul pentru Administratie Publica Locala din cadrul structurii Guvernului vor aproba teste adecvate conform art. 14 lit. a) si d), elaborate de institutii sau societati comerciale specializate.
    Testele se efectueaza de institutii sau societati comerciale agreate de ministerele de resort ori de catre Departamentul pentru Administratie Publica Locala. Lista acestor institutii si societati comerciale se publica in presa.
    Testele sunt obligatorii pentru candidatii persoane fizice si rezultatele se anexeaza la oferta. Cheltuielile pentru sustinerea testelor se suporta de regia autonoma.
    Art. 16
    Candidatii depun ofertele in plic inchis, sigilat, cu indeplinirea conditiilor prevazute la art. 8, sau, dupa caz, art. 9 si 10, precum si a criteriilor de selectie prevazute la art. 14, in termen de 30 de zile de la ultima publicare a cererii de oferta.
    Art. 17
    La data si locul anuntate conform art. 4, comisia desemnata potrivit art. 3 verifica actele si procedeaza la selectarea ofertelor, pe baza rezultatelor obtinute de candidati.
    Comisia discuta cu fiecare candidat propunerile elaborate conform art. 14 lit. c).
    In termen de 45 de zile de la ultima publicare a cererii de oferta, comisia depune la ministerul de resort sau la autoritatea executiva a administratiei publice locale, dupa caz, toata documentatia pe baza careia s-a facut propunerea de desemnare a managerului.
    Art. 18
    Ofertele neselectate vor fi restituite, cu specificarea motivelor, in termen de 15 zile de la data  selectiei.
    Art. 19
    In cazul in care pana la expirarea termenului prevazut la art. 2 nu exista oferte pentru concursul de selectie, directorii in functie isi exercita in continuare atributiile pentru o perioada de cel mult 6 luni, timp in care ministerul de resort sau autoritatea executiva a administratiei publice locale va hotari masurile ce se impun cu privire la aceasta situatie.

    CAP. 2
    Incheierea contractului de management

    Art. 20
    In termen de 10 zile de la desemnarea managerului se va negocia contractul intre comisia prevazuta la art. 3 si managerul desemnat in urma concursului de selectie.
    Negocierea si incheierea contractului de management au loc la sediul regiei autonome.
    Clauzele contractuale se negociaza pornind de la obiectivele si criteriile din oferta depusa, ca baza minima de negociere.
    Contractul trebuie semnat in cel mult 3 zile de la inceperea negocierii.
    Art. 21
    In cazul in care contractul de management nu poate fi perfectat in termenul prevazut la art. 20, se va proceda la desemnarea altui manager, respectiv a candidatului a carui oferta selectata a obtinut rezultatele cele mai bune, apropiate de cele ale candidatului desemnat initial, cu care va incepe negocierea in conditiile art. 20
    In situatia in care nici in conditiile prevazute la alineatul precedent nu se poate perfecta contractul de management, se procedeaza conform art. 19.
    Art. 22
    Drepturile, atributiile si obligatiile managerului sunt stipulate in contractul de management, elaborat conform modelului orientativ din anexa nr. 1 la acest contract.
    Clauzele sunt negociabile, iar contractul poate stipula si alte cauze convenite intre parti, potrivit obiectivelor stabilite.
    Art. 23
    Managerul nu poate fi sanctionat, suspendat sau eliberat decat in conditiile stabilite prin contractul de management.
    Art. 24
    Contractul de management se incheie in forma scrisa.
    Contractul se depune, impreuna cu semnaturile managerilor, spre inregistrare, la Registrul comertului in a carui raza teritoriala se afla sediul regiei autonome, in termen de 15 zile de la semnare, potrivit art. 22 alin. 1 din Legea nr. 26/1990.
    Art. 25
    Potrivit art. 12 alin. 3 din Legea nr. 15/1990, consiliul de administratie isi desfasoara activitatea in conformitate cu propriul sau regulament de organizare si functionare si hotaraste in problemele privind activitatea regiei, cu exceptia celor care, potrivit legii, sunt date in competenta managerului sau altor organe.
    Managerul detine deplina putere in conducerea, organizarea si gestionarea activitatii regiei autonome, potrivit art. 14 din Legea nr. 66/1993.
    Art. 26
    Managerul, prin semnarea contractului de management, devine director general si presedinte al consiliului de administratie al regiei autonome.
    Managerul poate propune ministerului de resort sau organului administratiei publice locale inlocuirea unor membri din consiliul de administratie care desfasoara o activitate necorespunzatoare.
    In cazul in care contractul de management se incheie cu mai multe persoane fizice, care se prezinta la concursul de selectie in echipa, acestea fac parte din consiliul de administratie; membrii echipei vor desemna, dintre ei, managerul general, care reprezinta regia autonoma, potrivit art. 14 alin. 2 lit. e) din Legea nr. 66/1993, ceilalti membri ai echipei indeplinind atributii corespunzatoare pregatirii lor profesionale. Raspunderea membrilor echipei este solidara.

    CAP. 3
    Dispozitii finale

    Art. 27
    Lista managerilor si administratorilor revocati se intocmeste de ministerul de resort sau de organele administratiei locale si se transmite lunar, pentru afisare, la institutiile si autoritatile prevazute la art. 23 din Legea nr. 66/1993.

    ANEXA 1
    (la normele metodologice)

                  CONTRACT DE MANAGEMENT

    Art. 1
    Partile contractante:
    1. Domnul .................. , ministru al Ministerului ..................,
reprezentand Regia Autonoma .................., cu sediul in localitatea ......
....... , str. .............. nr. .........., sectorul/judetul ..............,
inmatriculata la Oficiul Registrului comertului ................. sub  nr. ....
...., denumita in continuare regie autonoma.
    2. a) *) Domnul (doamna) ..................., cetatean roman, domiciliat(a)
in localitatea ................., str. .............. nr. ..........., sectorul
/judetul ................. , avand actul de identitate .............. seria ...
..... nr. ........, eliberat de .............., denumit (denumiti)*) in
continuare manager (manageri)*) ;
      sau
    b) Societatea Comerciala ................., de nationalitate romana ....... cu sediul in localitatea ................, str. ............... nr. ..........,
judetul/sectorul ................., inmatriculata la Oficiul Registrului
comertului ............... sub nr. .........., reprezentata prin ............,
in baza .................., denumita in continuare manager.
---------------
   *) In situatia in care contractul se incheie cu o echipa de manageri
persoane fizice, textul se completeaza pentru fiecare dintre acestia.
    Art. 2
    Obiectul contractului
    Regia autonoma incredinteaza managerului organizarea, conducerea si gestionarea activitatii sale, pe baza unor obiective si criterii de performanta, in schimbul unei plati, potrivit celor convenite prin prezentul contract.
    Art. 3
    Durata contractului
    Prezentul contract se incheie pe o durata de ......... (maximum 4 ani).
    In conditiile indeplinirii de catre manager a obligatiilor asumate prin contract, la expirarea termenului prevazut, partile pot conveni prelungirea contractului.
    Art. 4
    Drepturile si obligatiile managerului
    A. Managerul are urmatoarele drepturi:
    1. plata unei sume de ............. lei brut lunar, din fondul de salarii al regiei autonome, care sta la baza drepturilor cuvenite privind asigurarile sociale si pensia, stabilite conform legii.
    Suma prevazuta mai sus se modifica ori de cate ori se indexeaza salariile;
    2. participarea la profitul net al regiei autonome in cote stabilite conform pct. III din anexa nr. 2 la prezentul contract.
    Managerul va fi platit din profitul net ramas dupa repartizarea din acesta a cotei de participare a salariatilor la profit si dupa varsarea la buget a cotei prevazute de lege.
    3. concediu de odihna de ....... zile lucratoare, platit cu o indemnizatie stabilita ca medie zilnica a ultimei luni din suma prevazuta la pct. 1;
    4. folosinta unui autoturism cu sofer, din dotarea regiei autonome, pentru deplasari in interesul serviciului;
    5. asigurarea pentru accidente de munca, suportata de regia autonoma;
    6. decontarea cheltuielilor de cazare, diurna, transport si a altor cheltuieli, cu documente justificative, pentru deplasarile in interes de serviciu in tara si in strainatate, la nivelul celor stabilite de lege pentru directorul general din organele de specialitate ale administratiei publice centrale, dar nu mai putin decat cele stabilite prin contractul colectiv de munca pentru salariatii regiei;
    7. echipament de protectie corespunzator profilului de activitate al regiei autonome.
    B. Managerul are urmatoarele obligatii:
    1. sa aduca la indeplinire obiectivele si criteriile de performanta prevazute in anexa nr. 2 la prezentul contract.
    In acest scop managerul dispune de urmatoarele prerogative:
    a) concepe si aplica strategii si politici de dezvoltare a regiei autonome;
    b) selecteaza, angajeaza si concediaza personalul salariat;
    c) negociaza contractul colectiv de munca si contractele individuale de munca;
    d) reprezinta regia autonoma;
    e) incheie acte juridice in numele si pe seama regiei autonome; actele juridice pentru care, potrivit legii, este necesara aprobarea ministerului sau a autoritatii executive a administratiei publice locale, le incheie numai potrivit acestei aprobari;
    f) alte obligatii convenite intre parti;
    2. sa prezinte trimestrial ministrului sau autoritatii executive a administratiei publice locale situatia economico-financiara a regiei autonome, modul de realizare a indicatorilor de performanta conveniti si alte documentatii solicitate, vizate si certificate de organele de verificare financiara;
    3. sa constituie, in decurs de cel mult 12 luni de la data incheierii prezentului contract, o garantie baneasca pana la concurenta a doua venituri lunare prevazute la art. IV lit. A pct. 1. Suma respectiva se consemneaza intr-un cont purtator de dobanzi si se restituie, impreuna cu dobanzile aferente, la data incetarii prezentului contract, in conditiile realizarii integrale a acestuia.
    Managerul este obligat sa completeze aceasta garantie baneasca ori de cate ori cuantumul venitului prevazut la art. IV lit. A pct. 1 se majoreaza.
    Art. 5
    Drepturile si obligatiile reprezentantului regiei autonome
    A. Drepturi:
    1. sa prezinte managerului indeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta prevazute in anexa nr. 2 la prezentul contract;
    2. sa solicite managerului, trimestrial, prezentarea situatiei economico-financiare a regiei autonome, stadiul realizarii investitiilor, alte documente privind indeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta, vizate si certificate de organele de verificare financiara.
    B. Obligatii:
    1. sa asigure managerului deplina libertate in conducerea , organizarea si gestionarea activitatii regiei autonome, singurele limitari fiind cele prevazute de lege si de prezentul contract;
    2. sa plateasca managerului toate drepturile banesti cuvenite potrivit art. IV lit. A pct. 1-3 din prezentul contract;
    3. sa acorde managerului celelalte drepturi prevazute la art. IV lit. A pct. 4-6.
    Art. 6
    Indicatori de referinta, obiectivele si criteriile de performanta
    Indicatorii de referinta sunt prevazuti in anexa nr. 1 la prezentul contract si au fost stabiliti pe baza bilantului incheiat la 31 decembrie 199....... Indicatorii de referinta se stabilesc pe baza datelor fiecarui bilant anual, modificandu-se corespunzator anexa nr. 1 la prezentul contract.
    Obiectivele si criteriile de performanta la a caror realizare se obliga managerul sunt prevazute in anexa nr. 2 la prezentul contract.
    Pe parcursul executarii contractului, partile pot sa modifice, de comun acord, criteriile de performanta in scopul de a le adapta evolutiei conjucturale.
    Art. 7
    Loialitate, confidentialitate
    Managerul este obligat sa-si foloseasca intreaga capacitate de munca in interesul regiei autonome, comportindu-se in activitatea sa ca un bun comerciant.
    Managerului ii sunt interzise orice activitati in beneficiul unor agenti economici concurenti din domeniul de activitate al regiei autonome sau care se afla in relatii comerciale cu regia.
    Pe toata durata prezentului contract, managerul este obligat sa pastreze cu rigurozitate confidentialitatea asupra datelor si informatiilor referitoare la activitatea regiei autonome care au un astfel de caracter sau care sunt prezentate cu acest caracter de catre minister sau autoritatea executiva a administratiei publice locale.
    Aceasta obligatie se prelungeste pentru o perioada de 5 ani de la incetarea contractului de management.
    Art. 8
    Raspunderea partilor
    Pentru neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor din prezentul contract, partile raspund potrivit legislatiei civile si comerciale. Forta majora apara partile de raspundere.
    Raspunderea managerului este angajata pentru nerespectarea prevederilor legale, ale prezentului contract si a masurilor luate de ministru sau de autoritatea executiva a administratiei publice locale.
    Managerul raspunde civil si comercial pentru daunele produse regiei autonome prin orice act al sau contrar intereselor acesteia, prin acte de gestiune imprudenta, prin utilizarea abuziva sau neglijenta a fondurilor regiilor autonome.
    In cazul in care sunt indicii privind savarsirea unei infractiuni in legatura cu executarea contractului de management, ministrul sau autoritatea executiva a administratiei publice locale are obligatia sesizarii de indata a organelor competente, cu suspendarea contractului de management.
    Art. 9
    Modificarea contractului
    Prevederile prezentului contract pot fi modificate prin acordul scris al ambelor parti.
    De asemenea, partile vor adopta contractul corespunzator reglementarilor legale intervenite ulterior incheierii acestuia si care ii sunt aplicabile.
    Art. 10
    Incetarea contractului
    Prezentul contract inceteaza prin:
    a) expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, iar partile nu l-au renegociat in vederea prelungirii;
    b) revocarea managerului de catre ministru sau autoritatea administratiei publice locale, in cazul neindeplinirii obligatiilor din contract;
    c) renuntarea managerului la mandatul incredintat in situatia neasigurarii conditiilor prevazute in contract ori in alte situatii intemeiate;
    d) acordul partilor;
    e) intervenirea unui caz de incompatibilitate;
    f) decesul sau punerea sub interdictie judecatoreasca a managerului;
    g) insolvabilitatea, falimentul;
    h) transformarea, divizarea sau fuziunea regiei autonome.
    In cazurile prevazute la lit. b) si c), partea in cauza va acorda un preaviz de cel putin 30 de zile.
    Art. 11
    Litigii
    Litigiile izvorate din incheierea, executarea, modificarea, incetarea si interpretarea clauzelor prezentului contract, nerezolvate pe cale amiabila, sunt de competenta ........................*).
    Art. 12
    Alte clauze
    Managerul are dreptul sa solicite mediere, consultanta si alte masuri de protectie din partea ministerului sau autoritatii executive a administratiei publice locale, in solutionarea situatiilor conflictuale cu sindicatele si alte organizatii.
    La incetarea mandatului, regia autonoma este obligata ca la cererea fostului manager - persoana fizica de cetatenie romana - sa-i asigure un loc de munca in regia autonoma pe o perioada de cel putin 6 luni in conformitate cu pregatirea sa profesionala.
    Art. 13
    Dispozitii finale
    Prevederile prezentului contract se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 66/1993, cu dispozitiile referitoare la administratori cuprinse in Legea nr. 31/1990, precum si cu prevederile Codului comercial, Codului civil, ale Legii nr. 15/1990, ale Ordonantei Guvernului nr. 15/1993 si altor acte normative in materie.
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul contract de management.
    Prezentul contract de management se depune pentru inregistrare la Oficiul Registrului comertului in a carui raza teritoriala se afla sediul regiei autonome.

        Reprezentantul regiei autonome,             Manager,
------------------
    *) Se completeaza cu una dintre optiunile: instante judecatoresti sau arbitraj.

    ANEXA 1
    (la contractul de management)

    Indicatori de referinta
    Se completeaza cu indicatorii economico-financiari stabiliti de comisie, in conformitate cu art. 12 din Legea nr. 66/1993 si cu art. 5 din normele metodologice (realizati in exercitiul economico-financiar din anul anterior incheierii contractului) si care corespund cu obiectivele si criteriile de performanta care se negociaza in conditiile prevazute la art. 6 din normele metodologice.
    Indicatorii de referinta se actualizeaza anual pe baza datelor din bilantul anual aprobat.

    ANEXA 2
    (la contractul de management)

    Obiective si criterii de performanta
    Obiectivele si criteriile de performanta se stabilesc, prin negociere si prin rapoarte la indicatorii de referinta, prevazuti in anexa nr. 1 la contractul de management.
    In aceasta anexa se stabilesc si stimulentele materiale pentru manager. In acest scop se negociaza si se convin, in mod explicit, unul sau mai multe criterii de performanta, dintre cele prevazute in prezenta anexa, precum si modalitatea de calcul al stimulentelor, in functie de performanta efectiv realizata la criteriile convenite.
    I. Obiective
    In functie de situatia concreta a fiecarei regii autonome si de strategia propusa se vor urmari:
    1. evolutia volumului de activitate (cifra de afaceri, volumul productiei);
    2. evolutia rezultatelor financiare (cresterea profitului, diminuarea pierderilor);
    3. prioritati ale restructurarii (eforturi si efecte, volume de investitii, surse de finantare);
    4. imbunatatirea pozitiei pe piata interna si externa (balanta de import-export, unde este cazul).
-------------------
    NOTA:
    Obiectivele vizeaza strategia regiilor autonome, aprobata de ministere sau de autoritatea executiva a administratiei publice locale pe durata contractului si sunt necuantificabile.

    II. Criteriu de performanta
                        Profit brut
  1. Rata profitului = -------------------- X 100(%)
                        Cifra de afaceri

  2. Potentialul
     de dezvoltare   Prelevari din profit pentru fondul de dezvoltare
     /crestere = --------------------------------------------------X100(%)
                   Fond de rulment = (Active  circulante - obligatii)

  3. Perioada de     Creante = (Debitori + Facturi neincasate)
     recuperare a = -----------------------------------------X 365 (zile)
     creantelor                Cifra de afaceri

                                                Obligatii
  4. Perioada de rambursare a datoriilor = -------------------- X 365 (zile)
                                           Cifra de afaceri

                                              Cifra de afaceri
  5. Rotatia stocurilor = --------------------------------------------(zile)
                              Total stocuri - Facturi neincasate

                                     Cifra de afaceri
  6. Productivitatea muncii = ----------------------------(mii lei/salariu)
                                 Nr. total personal

                                      Salarii directe
  7. Ponderea salariilor in costuri = -----------------------------(%)
                                      Costuri directe de productie

  8. Cresterea exportului
  9. Cresterea valorii adaugate nete
 10. Rata lichiditatii generale mai mare de 100
 11. Reducerea nivelului poluarii
 12. Cresterea nivelului de protectie a muncii.
---------------------
    NOTA:
    Criteriile de performanta se determina pe baza indicatorilor de referinta. In functie de specificul regiei autonome, comisia va negocia numarul criteriilor de performanta si, dupa caz, valoarea acestora sau indicii de evaluare a acestora fata de anul precedent. De asemenea, comisia va negocia ponderea fiecarui criteriu in aplicarea rezultatelor (suma ponderilor fiind 1).

    III. Stabilirea cotei de participare la profit a managerului
    Cota de participare a managerului la profitul net al regiei autonome va fi determinata prin inmultirea coeficientului global de realizare a indicatorilor de performanta cu cota maxima de participare la profit.
    Coeficientul global de realizare a indicatorilor de performanta se calculeaza prin insumarea coeficientului de realizare a fiecarui indicator de performanta.
    Coeficientul de realizare a fiecarui criteriu de performanta se determina prin inmultirea gradului de indeplinire a nivelului negociat al criteriului respectiv cu coeficientul de pondere a acestuia.
    Cota maxima de participare a managerului la profitul net va fi stabilita dupa cum urmeaza:
    a) daca regia autonoma a realizat profit in anul de referinta, prin aplicarea la profitul net realizat a procentului maxim de participare, determinat astfel:
---------------------------------------------------------------------
  Rata de rentabilitate (profit net/capital        Procentul maxim de
  social) in anul de referinta                     participare la
                                                   profitul net
----------------------------------------------------------------------
              0 - 5%                                      10%
              5 - 15%                                      7%
             peste 15%                                     4%
----------------------------------------------------------------------
    b) daca regia autonoma a inregistrat pierderi in anul de referinta, cota de participare a managerului la profitul net se determina astfel:
    - pentru fiecare milion lei diminuare de pierdere (pana la acoperirea pierderilor din anul de referinta) se va plati 150.000 lei;
      pentru fiecare milion lei profit net (ramas dupa acoperirea pierderilor din anul de referinta) se va plati 100.000 lei.

                                         


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 263/1994

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 263 din 1994
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu