Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 246 din 17 aprilie 1995

privind stabilirea cantitatilor contingentate la exportul de produse lemnoase si a normelor privind conditiile de eliberare a licentelor de export pentru anul 1995

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 78 din 28 aprilie 1995


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Lista produselor lemnoase si a cantitatilor contingentate la export pe anul 1995, precum si Normele privind conditiile de eliberare a licentelor de export pentru produsele lemnoase contingentate in anul 1995, prevazute in anexele nr. 1 si nr. 2, care fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Incasarea contravalorii exportului de cherestea de rasinoase si cherestea de fag se va face fie anticipat, fie pe baza de acreditive documentare irevocabile, domiciliate in Romania, cu plata la vedere, in contul agentului economic producator.
    Art. 3
    Comisia de analizare a cererilor de licenta si atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasa se stabileste prin ordin al ministrului comertului si va fi formata din specialisti din cadrul Ministerului Comertului, Ministerului Finantelor, Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, Ministerului de Interne si Departamentului de Control al Guvernului.
    Art. 4
    Licentele de export eliberate in conditiile prezentei hotarari se utilizeaza numai de titularii licentelor, neputand fi transmise altui agent economic.
    Art. 5
    Cererile de licenta de export vor fi depuse la Ministerul Comertului pentru aprobare numai dupa avizarea lor favorabila de catre Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, in ceea ce priveste provenienta legala a masei lemnoase.

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul industriilor,
                        Dumitru Popescu

                        Ministrul apelor, padurilor
                        si protectiei mediului,
                        Aurel Constantin Ilie

                        Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Florin Georgescu

                        p. Ministru comertului,
                        Ion Pargaru
                        secretar de stat

    ANEXA 1

                              LISTA
produselor lemnoase si a cantitatilor contingentate la export pe anul 1995
------------------------------------------------------------------------------
                     Produsul                 Pozitia      U.M.     Cantitatea
                                              tarifara
------------------------------------------------------------------------------
 Cherestea rasinoase, inclusiv panouri         4407.10   metri cubi   430.000
 Cherestea fag, inclusiv frize pentru parchet  4407.92   metri cubi   175.000
 Cherestea de plop                          4407.99.91   metri cubi    35.000
 Cherestea de salcim, mesteacan, anin,
  salcie, tei, etc.                         4407.99.99   metri cubi    10.000
 Lamele si frize pentru parchet
 neasamblate din stejar                     4407.91.31   metri cubi     1.000
 Furnire din fag sub 1 mm                   4408.90.94   metri cubi       500
 Furnire din fag peste 1 mm                 4408.90.98   metri cubi     1.000
 Lazi, ladite, cosuri, bidoane
 (din conifere, fag, diverse esente moi
 si tari)                                   4415.10.10   metri cubi    60.000
 Palete simple (altele decat interzise)     4415.20.10   metri cubi     5.000
 Europaleti, boxpaleti (altii decat cei
 interzisi)                                 4415.20.90   metri cubi    20.000
 Faina de lemn                              4405.00.00      tone        3.600
 Pasta chimica de lemn tratata cu
 dizolvanti                                 4702.00.00      tone       10.000
 Pasta chimica de lemn (celuloza), semialbita
 sau albita, de conifere                    4703.21.00      tone        1.000
 Pasta chimica de lemn (celuloza), semialbita
 sau albita, de foioase                     4703.29.00      tone       20.000
------------------------------------------------------------------------------

    ANEXA 2

                      NORME
privind conditiile de eliberare a licentelor de export pentru produsele lemnoase contingentate in anul 1995

    a) Cererile de licenta de export se depun la Ministerul Comertului in termen de 15 zile lucratoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Guvernului privind stabilirea cantitatilor contingentate la exportul de produse lemnoase in anul 1995.
    Cererile de licenta de export vor fi depuse la Ministerul Comertului pentru aprobare numai dupa avizarea lor favorabila, de catre Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, in ceea ce priveste provenienta legala a masei lemnoase.
    b) Contingentul total pentru cherestele se repartizeaza agentilor economici care desfasoara activitati productive de exploatare si/sau de prelucrare a lemnului proportional cu masa lemnoasa exploatata si/sau prelucrata. Acestia pot realiza exportul de cherestea direct sau prin comisionari.
    Licentele de export se vor acorda, dupa caz, producatorilor sau comisionarilor respectivi.
    c) Fiecare agent economic poate primi initial licente de export pentru cantitatile ce vor reprezenta maximum 15% din totalul contingentului, cu luarea in considerare a urmatoarelor criterii:
    - gradul de valorificare a produselor la export;
    - conditiile de plata cele mai avantajoase;
    - performantele la export anterioare (pret si cantitati realizate);
    - gradul de solicitare a contingentului.
    d) Agentii economici carora li s-a atribuit contingent la exportul de produse lemnoase sunt obligati sa ridice licentele de export in termen de 15 zile lucratoare de la data afisarii listelor la sediul Ministerului Comertului, data dupa care cantitatile atribuite se anuleaza si se atribuie altor agenti economici.
    Eliberarea licentelor de export pentru cherestea de rasinoase si cherestea de fag se face de catre Directia de licente si politica vamala din cadrul Ministerului Comertului in termenul stabilit, numai dupa depunerea de catre agentii economici a garantiei bancare de buna executie de 2% din valoarea in lei a licentei de export.
    Garantiile bancare vor fi emise de bancile comerciale autorizate din Romania, la alegerea agentilor economici, in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 449/1992, pe hartie cu antet sau sigla, indicand numarul de telefon, de fax, numarul de inregistrare, valoarea in cifre si litere, numele in clar al persoanelor autorizate sa semneze si stampila rotunda a bancii.
    e) Agentii economici care au primit licente de export si care, din diferite motive, nu pot realiza, partial sau integral, exportul, au obligatia sa solicite Ministerului Comertului, cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate, reducerea, respectiv anularea acestor licente.
    f) Agentii economici au obligatia sa comunice Ministerului Comertului, in maximum 15 zile lucratoare de la realizarea integrala a cantitatilor inscrise in licentele de export aprobate in anul 1995 pentru produsele lemnoase contingentate, cantitatile realizate, anexind in fotocopii declaratiile vamale de export si declaratiile de incasare valutara aferente.
    g) Pentru cantitatile ramase disponibile dupa alocarea initiala a contingentelor sau ca urmare a reducerii sau anularii cantitatilor din licentele eliberate, se vor emite licente  agentilor economici cu realizari in anul anterior si celor care au realizat minimum 80% din cantitatile inscrise in licentele primite initial in cadrul contingentului stabilit pentru anul 1995 la produsele lemnoase respective sau celor nou-veniti pe piata, pe baza criteriilor de la lit c).
    h) Numarul licentei de export cat si unitatea de masura in care este aprobat contingentul produsului exportat se vor mentiona obligatoriu  in declaratiile vamale de export, precum si in declaratiile de incasare valutara.
    i) Comisia de analizare a cererilor de licenta si atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasa va analiza cererile de licenta primite la Ministerul Comertului pana la data mentionata la lit. a), in termen de 10 zile, urmand sa comunice, prin mass-media si prin afisare la sediul Ministerului Comertului, cantitatile aprobate pentru fiecare agent economic care a indeplinit conditiile de eliberare a licentelor.
    j) Licentele de export eliberate vor avea ca termen de valabilitate data de 31 octombrie 1995.
    k) Licenta de export eliberata unui agent economic poate fi utilizata numai de titularul licentei, fiind netransmisibila altui agent economic. Se interzic asocierile, contractele de comision, contractele de mandat si alte asemenea operatiuni incheiate ulterior datei eliberarii licentei de export pentru produsul si cantitatea care fac obiectul acesteia.
    l) Comisia de analizare a cererilor de licenta si atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasa se stabileste prin ordin al ministrului comertului si va fi formata din specialisti din cadrul Ministerului Comertului, Ministerului Industriilor, Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului, Ministerului Finantelor, Ministerului de Interne si Departamentul de Control al Guvernului. Secretariatul comisiei va fi asigurat de catre Directia de licente si politica vamala din cadrul Ministerului Comertului.
    m) Exemplarul nr. 3 (albastru) din setul cererii de licenta de export respinsa de catre Comisia de analizare a cererilor de licenta si atribuire a contingentelor de export de masa lemnoasa nu va fi returnat agentului economic
solicitant.

                                           SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 246/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 246 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu