E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Hotărârea 211 1991 abrogat de Hotărârea 474 1999
Articolul 8 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Articolul 9 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Articolul 7 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 561 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 556 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 552 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 507 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 508 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 509 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 504 1992
Articolul 2 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 27 din actul Hotărârea 776 1991
Hotărârea 211 1991 completat de articolul 8 din actul Hotărârea 239 1991
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 211 din 26 martie 1991

cu privire la unele masuri in domeniul preturilor si tarifelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 66 din 29 martie 1991


SmartCity3


    In vederea limitarii cresterii preturilor si tarifelor, pentru dimensionarea temeinic fundamentala a acestora in cadrul procesului de liberalizare a preturi lor, precum si pentru prevenirea si sanctionarea practicarii preturilor de specula si de monopol,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Organele centrale si locale, imputernicite sa negocieze nivelul preturilor si tarifelor cu agentii economici potrivit reglementarilor legale in vigoare, vor respecta normele prevazute in anexa la prezenta hotarare:
    Aceste norme pot fi utilizate si la dimensionarea preturilor si tarifelor ce se negociaza direct intre agentii economici.
    Art. 2
    Pentru produsele destinate consumului productiv care fac, temporar, obiectul sarcinilor de livrare stabilite prin balante, preturile cu ridicata vor fi stabilite de ministerul de resort producator prin negociere cu agentii economici.
    La ambalajele care circula in regim de recuperare sau refolosire se vor stabili, de asemenea, de catre ministerul de resort, preturi de vanzare si de cumparare de la populatie si, dupa caz, preturi de inregistrare in evidenta agentilor economici.
    Art. 3
    Preturile cu ridicata si tarifele ce se stabilesc potrivit prevederilor art. 1 din prezenta hotarare  sunt maxime si se aplica de regiile autonome si societatile comerciale cu capital de stat pentru livrarea produselor si prestarea serviciilor catre toti agentii economici, indiferent de forma de proprietate.
    Art. 4
    Nivelurile adaosului comercial si al comisioanelor ce se stabilesc si se declara de agentii economici cu capital de stat in functie de desfacere, natura produselor si categoria de incadrare a unitatilor nu vor putea depasi cotele in vigoare la 31 octombrie 1990, considerate limite maxime.
    Adaosurile comerciale declarate si practicate peste nivelurile cotelor in vigoare la 31 octombrie 1990 vor fi corectate pentru incadrarea in aceste niveluri.
    Ministerul Comertului si Turismului, Ministerul Resurselor si Industriei si celelalte ministere de resort impreuna cu Ministerul Finantelor - Departamentul pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor vor putea adapta cotele maxime in functie de modificarile intervenite in structura unitatilor comerciale si a fondului de marfa, imbunatatirea organizarii activitatii de aprovizionare si desfacere, precum si a evolutiei cheltuielilor unitatilor comerciale.
    Cotele de adaos si cele de comision stabilite de fiecare agent economic in cadrul limitelor prevazute de prezenta hotarare vor fi declarate de acestia organelor fiscale cu 5 zile inainte de aplicare.
    Art. 5
    Preturile si tarifele pentru produsele si serviciile executate si, respectiv, prestate de agentii economici din sectorul privat si cooperatist se stabilesc in mod liber, in functie de cerere si oferta, prin negocierea partilor.
    Pentru produsele cumparate de la unitatile cu capital de stat de catre agentii economici prevazuti la alineatul precedent, in vederea revanzarii, preturile cu amanuntul nu vor putea depasi nivelul rezultat din preturile cu ridicata de cumparare si adaosurile comerciale maxime stabilite potrivit prevederilor art. 4 din prezenta hotarare, indiferent de numarul verigilor prin care circula marfurile.
    In cazul desfacerii produselor din aceasta categorie prin unitatile de alimentatie publica din sectorul privat, adaosurile practicate nu vor putea depasi pe cele stabilite de ministerul de resort, pentru aceeasi grupa de produse, grad de prelucrare si categorie a unitatii.
    Art. 6
    Pentru unele bunuri de importanta deosebita in consumul populatiei importate din fondurile valutare ale statului se stabilesc preturi unice cu amanuntul de catre Ministerul Finantelor - Departamentul pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor impreuna cu Ministerul Comertului si Turismului si celelalte ministere de resort prin negociere cu agentii economici.
    Diferenta dintre preturile cu amanuntul stabilite potrivit alineatului precedent si preturile rezultate conform prevederilor art. 14 din Hotararea Guvernului nr. 1109/1990 se regularizeaza cu fondul de stimulare a exportului constituit la Banca Romana de Comert Exterior.
    Art. 7
    Sunt contraventii - daca fapta nu constituie, potrivit legii penale, infractiune - si se sanctioneaza cu amenda:
    a) de la 2.500 la 5.000 lei, refuzul reprezentantului regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat de a prezenta elementele necesare in vederea desfasurarii normale a actiunii de negociere a preturilor si tarifelor, respectiv datele prevazute de normele din anexa la prezenta hotarare;
    b) de la 5.000 la 7.500 lei, refuzul imputernicitului regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat de a negocia preturile cu ridicata sau tarifele pentru produsele si serviciile ce se livreaza sau se presteaza agentilor economici beneficiari, care potrivit legii, trebuie convenite intre parti;
    c) de la 7.500 lei la 10.000 lei, dimensionarea incorecta de catre reprezentantul regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat a preturilor si tarifelor supuse negocierii peste limitele maxime de pret legal aprobate prin nerespectarea prevederilor din normele anexa la prezenta hotarare;
    d) de la 7.500 lei la 10.000 lei, urmatoarele abateri ale persoanelor fizice vinovate din cadrul unitatilor economice, indiferent de forma de proprietate;
    - neafisarea in unitate la locurile de desfacere sau de servire, a preturilor si tarifelor, categoriei de calitate a produselor sau serviciilor, precum si neasigurarea de catre prestatorii de servicii a listelor de preturi si tarife sau a altor forme sau a altor forme de aducere la cunostinta a acestora;
    - practicarea de preturi cu ridicata si tarife peste nivelul negociat, precum si a unor preturi cu amanuntul si de desfacere prin unitatile de alimentatie publica mai mari decat cele care rezulta din aplicarea adaosurilor maxime prevazute de prezenta hotarare;
    - intelegerea prealabila a reprezentantilor agentilor economici asupra nivelului de pret ce va fi supus negocierii in vederea impiedicarii actiunii conjugate a cererii si ofertei la produsul sau serviciul in cauza.
    Preturile si tarifele stabilite sau practicate gresit se vor reduce corespunzator, iar sumele incasate necuvenit prin practicarea acestor preturi si tarife se vor vira integral la bugetul de stat.
    Art. 8
    Contraventiile prevazute la art. 7 se constata de catre organele imputernicite in acest scop al Ministerului Finantelor, Ministerului Resurselor si Industriei, Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, Ministerului Comertului si Turismului, altor ministere si organe centrale de resort, prefecturilor si primariilor, precum si de catre organele politiei.
    Persoanele imputernicite sa constate contraventia vor aplica si amenda, luand totodata masuri de varsare la buget a sumelor incasate necuvenit.
    Art. 9
    Contraventiile prevazute la art. 7 din prezenta hotarare le sunt aplicabile si dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 10
    Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 1991.
    Art. 11
    Orice prevederi contrare prezentei hotarari nu se aplica.

                 PRIM MINISTRU
                  PETRE ROMAN


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 211/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 211 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    GET YOUR EX LOVER BACK NOW OR GET YOUR BROKEN RELATIONSHIP, MARRIAGE RESTORED. I’m just upset that I have been in pain and crying for so long and many times. Thank you dromokpo@gmail.com I wished I would have found you earlier, you would have saved me from a lot of pain for the past five years my ex lover left me for another woman in just 2 days i contacted you Dr Omokpo you brought my broken relationship back I spent a small fortune enough to take my dream trip to South Carolina but what’s the point in taking a dream trip without the love of my life. Dr Omokpo has given me hope and his honesty is a breath of fresh air, I feel so good and heavy happiness in my heart to get my ex lover back. Who I thought he was gone forever. We are married now as I share my testimony with you. If you have broken relationship or broken marriage or you want to get your ex lover back kindly contact: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 1134 2016
    My Dear friends online, My name is Annisa Agung, And I live in Illinois USA, I have to give this miraculous testimony which is so unbelievable until now. I had a problem with my Ex husband 2 years ago, which led to our break up. I was not myself again, I felt so empty inside me, my love and financial situation became worse, until a close friend of mine told me about a spell caster who helped her in the same problem too. His name is Doctor OGEDEGBE. I whatsapp the spell caster and I told him my problem and I did what he asked of me, to cut the long story short. Before I knew what was happening, less than two days ago my husband gave me a call and told me that he was coming back to me. I was so happy to have him back. The most interesting part of the story is that I am pregnant. Thanks to Doctor OGEDEGBE  for saving my marriage and for also saving others' marriage too. Continue your good work, If you are interested to contact the great spell caster email address: dr.ogedegbe6@gmail.com or contact him on whatsapp +2348109374702
ANONIM a comentat Legea 141 2018
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent cu o dobândă relativ scăzută, de până la 3%? Oferim împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor etc. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care vă va schimba viața.
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I'm Rowe Lyndia from USA, i had a nice family; i was married for 11 years to my husband and all of a sudden, another woman came into the picture, the man that used to love me before started picking quarrels with me he was so abusive that when i try to tell him the truth about how i feel and what he is doing is not right for the family, he gets very angry and hits me with any thing he sees around him. but i still loved him with all my heart despite all he has done to me and i wanted him back at all cost. Then he filed for a divorce, my whole life was tearing apart and I didn't know what to do ...... he moved out of the house and abandoned me and the kids. So a very close friend of mine told me about trying a love spell to get my husband back. She also uses Priest Uduebor love spell to get back her divorce husband and told me they are very much happy with their relationship. So she introduced me to the spell caster, at first i was surprised and scared so i decided to give it a try reluctantly.......although i didn't believe in all those things, then when he did the special spells, i was so surprised, after four days my husband came back and was pleading for my forgiveness, he had realized his mistakes, i just couldn't believe it, anyway we are back together now and we are now one big happy family we use to be. I want to tell everyone who is looking for any solution to his or her problem, I advise you to kindly consult this spell caster, he is real, he is powerful and whatever the spell caster tells is what will happen, because all that the spell caster told me came to pass. You can kindly contact him on: his For an immediate response please contact me by. Email ifagbemileke236@gmail.com WhatsApp number (+2349030638317). He also cures all kinds of sickness and such as 1 LOVE SPELL 2 WIN EX BACK 3 FRUIT OF THE WOMB 4 PROMOTION SPELL 5 PROTECTION SPELL 6 BUSINESS SPELL 7 GOOD JOB SPELL 8 HIV AIDS 9 LOTTERY SPELL and COURT CASE SPELL. 10 CANCER 11 STROKE 12 Erectile Dysfunction
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, my name is Elisa Keily I am so overwhelmed with joy all thanks to Dr Raypower spell. my husband left me for another woman few years back and I was very devastated cause I never did anything wrong to him, I was left with my two kid and a job that pays little.i was almost giving up until I saw a testimony online about Dr Raypower and I decided to contact him.i explained my problem to him and he assured me I'll see a positive result after 24hurs, surprisingly my husband came back the day after the spell begging me to forgive him and promised to never leave. My husband has been back for 6 months now and we've never had any issues, am glad I didn't doubt Dr Raypower cause he sure can solve any problems with fast relief you can also contact him for help now Email: Urgentspellcast@gmail.com or Urgentspellcast@yahoo.com Website: https://urgentspellcast.wordpress.com/  WhatsApp: +14243308109
ANONIM a comentat OUG 96 2021
     I want to use this opportunity to thank Dr Ilekhojie who help me to win a large sum. I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have never won. Ever since then i have not been able to win and i was so upset and i needed help to win the lottery. so i decided to go online and search for help, there i saw so many good testimony about this man called Great Dr Ilekhojie of how he have cast lucky spell lotto for people to win the lottery. I contacted him also and tell him i want to win a lottery, he cast a spell for me which i use and i play and won a large amount in dollars. I am so grateful to this man. Just in-case you also need him to help you win, you can contact him through his email: gethelp05@gmail.com and send him a direct message on +2348147400259
ANONIM a comentat OUG 96 2021
    Hello everyone, I want to let the whole world know how Dr. Wale has restored my broken relationship with Wayne. We have been together for 3 years and he told me that he doesn’t love me like he used to. Things have not been good for about 4 months and he ended this about 2 weeks ago. I was miserable and just didn't want to go on anymore. I did text him right after this but he didn’t even respond to me. One day I was searching for a way to get him back on the Internet when I saw a post of a lady testifying of how a love spell caster called Dr. Wale helped her to get back her ex, I was so desperate to get mine back so I messaged him and explained my situation to him and he instructed me to do somethings which I did and 24 hours later my boyfriend Wayne came back kneeling and begging for my forgiveness and I forgive him and our relationship was back to normal again, if your Ex broke up with you or you have any problem then you problem has come to an end because Dr. Wale can solve all marriage and relationship problems. If you need his urgent help WhatsApp/Text him: +1(978) 406-9575 or Email: everlastingspellcast@gmail.com or view his website: https://everlastingspellcaster.website2.me/contact
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    GET YOUR EX LOVER BACK.VIA: dromokpo@gmail.com This is my testimony of life that I will tell everyone. I have been married for 25 years Another woman had a spell to get me away from my lover, My husband left me and the children and we suffered for 2 years until I saw post about where this man Dr Omokpo has helped so many people recover their broken marriages and relationships   to get their ex lovers back. I decided to send him a message about my broken marriage and family  about how my husband left me and  for him to help me bring back my loving husband home, This great man told me what to do and I followed him as he instructed. After 48 hours, as he told me, I saw a car enter the compound. I was shocked when I saw my husband. As I share my testimony with you my husband came back to me and the kids and that's why I'm happy to put all of you to meet this man for solutions to your problem and bring your lover back to you and mend your broken marriage or your relationship restored back to happiness as you wished. Contact this great man via: dromokpo@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 211/1991
Hotărârea 474 1999
privind declararea ca abrogate a unor acte normative
Hotărârea 555 1994
privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale din domeniul preturilor si tarifelor
Ordin 561 1993
cu privire la stabilirea preturilor cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru piper boabe vrac, importat din Republica Socialista Vietnam
Ordin 556 1993
privind stabilirea preturilor de decontare, cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru uleiul de floarea-soarelui, primit ca ajutor de la Guvernul italian
Ordin 552 1993
cu privire la stabilirea preturilor cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru unele produse, import Egipt
Ordin 507 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele produse alimentare importate din Egipt (creante)
Ordin 508 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele produse alimentare, primite ca ajutor din partea guvernului egiptean
Ordin 509 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele confectii si tricotaje import Filipine (creante)
Ordin 504 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru detergentii tip Jax si Smash, import Egipt (creante)
Hotărârea 776 1991
cu privire la regimul preturilor si tarifelor, in conditiile unificarii cursurilor de schimb ale leului
Hotărârea 239 1991
cu privire la etapa a doua de liberalizare a preturilor si tarifelor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu