E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Hotărârea 211 1991 abrogat de Hotărârea 474 1999
Articolul 8 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Articolul 9 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Articolul 7 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 561 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 556 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 552 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 507 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 508 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 509 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 504 1992
Articolul 2 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 27 din actul Hotărârea 776 1991
Hotărârea 211 1991 completat de articolul 8 din actul Hotărârea 239 1991
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 211 din 26 martie 1991

cu privire la unele masuri in domeniul preturilor si tarifelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 66 din 29 martie 1991


SmartCity3


    In vederea limitarii cresterii preturilor si tarifelor, pentru dimensionarea temeinic fundamentala a acestora in cadrul procesului de liberalizare a preturi lor, precum si pentru prevenirea si sanctionarea practicarii preturilor de specula si de monopol,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Organele centrale si locale, imputernicite sa negocieze nivelul preturilor si tarifelor cu agentii economici potrivit reglementarilor legale in vigoare, vor respecta normele prevazute in anexa la prezenta hotarare:
    Aceste norme pot fi utilizate si la dimensionarea preturilor si tarifelor ce se negociaza direct intre agentii economici.
    Art. 2
    Pentru produsele destinate consumului productiv care fac, temporar, obiectul sarcinilor de livrare stabilite prin balante, preturile cu ridicata vor fi stabilite de ministerul de resort producator prin negociere cu agentii economici.
    La ambalajele care circula in regim de recuperare sau refolosire se vor stabili, de asemenea, de catre ministerul de resort, preturi de vanzare si de cumparare de la populatie si, dupa caz, preturi de inregistrare in evidenta agentilor economici.
    Art. 3
    Preturile cu ridicata si tarifele ce se stabilesc potrivit prevederilor art. 1 din prezenta hotarare  sunt maxime si se aplica de regiile autonome si societatile comerciale cu capital de stat pentru livrarea produselor si prestarea serviciilor catre toti agentii economici, indiferent de forma de proprietate.
    Art. 4
    Nivelurile adaosului comercial si al comisioanelor ce se stabilesc si se declara de agentii economici cu capital de stat in functie de desfacere, natura produselor si categoria de incadrare a unitatilor nu vor putea depasi cotele in vigoare la 31 octombrie 1990, considerate limite maxime.
    Adaosurile comerciale declarate si practicate peste nivelurile cotelor in vigoare la 31 octombrie 1990 vor fi corectate pentru incadrarea in aceste niveluri.
    Ministerul Comertului si Turismului, Ministerul Resurselor si Industriei si celelalte ministere de resort impreuna cu Ministerul Finantelor - Departamentul pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor vor putea adapta cotele maxime in functie de modificarile intervenite in structura unitatilor comerciale si a fondului de marfa, imbunatatirea organizarii activitatii de aprovizionare si desfacere, precum si a evolutiei cheltuielilor unitatilor comerciale.
    Cotele de adaos si cele de comision stabilite de fiecare agent economic in cadrul limitelor prevazute de prezenta hotarare vor fi declarate de acestia organelor fiscale cu 5 zile inainte de aplicare.
    Art. 5
    Preturile si tarifele pentru produsele si serviciile executate si, respectiv, prestate de agentii economici din sectorul privat si cooperatist se stabilesc in mod liber, in functie de cerere si oferta, prin negocierea partilor.
    Pentru produsele cumparate de la unitatile cu capital de stat de catre agentii economici prevazuti la alineatul precedent, in vederea revanzarii, preturile cu amanuntul nu vor putea depasi nivelul rezultat din preturile cu ridicata de cumparare si adaosurile comerciale maxime stabilite potrivit prevederilor art. 4 din prezenta hotarare, indiferent de numarul verigilor prin care circula marfurile.
    In cazul desfacerii produselor din aceasta categorie prin unitatile de alimentatie publica din sectorul privat, adaosurile practicate nu vor putea depasi pe cele stabilite de ministerul de resort, pentru aceeasi grupa de produse, grad de prelucrare si categorie a unitatii.
    Art. 6
    Pentru unele bunuri de importanta deosebita in consumul populatiei importate din fondurile valutare ale statului se stabilesc preturi unice cu amanuntul de catre Ministerul Finantelor - Departamentul pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor impreuna cu Ministerul Comertului si Turismului si celelalte ministere de resort prin negociere cu agentii economici.
    Diferenta dintre preturile cu amanuntul stabilite potrivit alineatului precedent si preturile rezultate conform prevederilor art. 14 din Hotararea Guvernului nr. 1109/1990 se regularizeaza cu fondul de stimulare a exportului constituit la Banca Romana de Comert Exterior.
    Art. 7
    Sunt contraventii - daca fapta nu constituie, potrivit legii penale, infractiune - si se sanctioneaza cu amenda:
    a) de la 2.500 la 5.000 lei, refuzul reprezentantului regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat de a prezenta elementele necesare in vederea desfasurarii normale a actiunii de negociere a preturilor si tarifelor, respectiv datele prevazute de normele din anexa la prezenta hotarare;
    b) de la 5.000 la 7.500 lei, refuzul imputernicitului regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat de a negocia preturile cu ridicata sau tarifele pentru produsele si serviciile ce se livreaza sau se presteaza agentilor economici beneficiari, care potrivit legii, trebuie convenite intre parti;
    c) de la 7.500 lei la 10.000 lei, dimensionarea incorecta de catre reprezentantul regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat a preturilor si tarifelor supuse negocierii peste limitele maxime de pret legal aprobate prin nerespectarea prevederilor din normele anexa la prezenta hotarare;
    d) de la 7.500 lei la 10.000 lei, urmatoarele abateri ale persoanelor fizice vinovate din cadrul unitatilor economice, indiferent de forma de proprietate;
    - neafisarea in unitate la locurile de desfacere sau de servire, a preturilor si tarifelor, categoriei de calitate a produselor sau serviciilor, precum si neasigurarea de catre prestatorii de servicii a listelor de preturi si tarife sau a altor forme sau a altor forme de aducere la cunostinta a acestora;
    - practicarea de preturi cu ridicata si tarife peste nivelul negociat, precum si a unor preturi cu amanuntul si de desfacere prin unitatile de alimentatie publica mai mari decat cele care rezulta din aplicarea adaosurilor maxime prevazute de prezenta hotarare;
    - intelegerea prealabila a reprezentantilor agentilor economici asupra nivelului de pret ce va fi supus negocierii in vederea impiedicarii actiunii conjugate a cererii si ofertei la produsul sau serviciul in cauza.
    Preturile si tarifele stabilite sau practicate gresit se vor reduce corespunzator, iar sumele incasate necuvenit prin practicarea acestor preturi si tarife se vor vira integral la bugetul de stat.
    Art. 8
    Contraventiile prevazute la art. 7 se constata de catre organele imputernicite in acest scop al Ministerului Finantelor, Ministerului Resurselor si Industriei, Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, Ministerului Comertului si Turismului, altor ministere si organe centrale de resort, prefecturilor si primariilor, precum si de catre organele politiei.
    Persoanele imputernicite sa constate contraventia vor aplica si amenda, luand totodata masuri de varsare la buget a sumelor incasate necuvenit.
    Art. 9
    Contraventiile prevazute la art. 7 din prezenta hotarare le sunt aplicabile si dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 10
    Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 1991.
    Art. 11
    Orice prevederi contrare prezentei hotarari nu se aplica.

                 PRIM MINISTRU
                  PETRE ROMAN


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 211/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 211 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 211/1991
Hotărârea 474 1999
privind declararea ca abrogate a unor acte normative
Hotărârea 555 1994
privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale din domeniul preturilor si tarifelor
Ordin 561 1993
cu privire la stabilirea preturilor cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru piper boabe vrac, importat din Republica Socialista Vietnam
Ordin 556 1993
privind stabilirea preturilor de decontare, cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru uleiul de floarea-soarelui, primit ca ajutor de la Guvernul italian
Ordin 552 1993
cu privire la stabilirea preturilor cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru unele produse, import Egipt
Ordin 507 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele produse alimentare importate din Egipt (creante)
Ordin 508 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele produse alimentare, primite ca ajutor din partea guvernului egiptean
Ordin 509 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele confectii si tricotaje import Filipine (creante)
Ordin 504 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru detergentii tip Jax si Smash, import Egipt (creante)
Hotărârea 776 1991
cu privire la regimul preturilor si tarifelor, in conditiile unificarii cursurilor de schimb ale leului
Hotărârea 239 1991
cu privire la etapa a doua de liberalizare a preturilor si tarifelor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu