E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Hotărârea 211 1991 abrogat de Hotărârea 474 1999
Articolul 8 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Articolul 9 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Articolul 7 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 6 din actul Hotărârea 555 1994
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 561 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 556 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 552 1993
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 507 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 508 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 509 1992
Hotărârea 211 1991 in legatura cu Ordin 504 1992
Articolul 2 din actul Hotărârea 211 1991 abrogat de articolul 27 din actul Hotărârea 776 1991
Hotărârea 211 1991 completat de articolul 8 din actul Hotărârea 239 1991
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 211 din 26 martie 1991

cu privire la unele masuri in domeniul preturilor si tarifelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 66 din 29 martie 1991


SmartCity3


    In vederea limitarii cresterii preturilor si tarifelor, pentru dimensionarea temeinic fundamentala a acestora in cadrul procesului de liberalizare a preturi lor, precum si pentru prevenirea si sanctionarea practicarii preturilor de specula si de monopol,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Organele centrale si locale, imputernicite sa negocieze nivelul preturilor si tarifelor cu agentii economici potrivit reglementarilor legale in vigoare, vor respecta normele prevazute in anexa la prezenta hotarare:
    Aceste norme pot fi utilizate si la dimensionarea preturilor si tarifelor ce se negociaza direct intre agentii economici.
    Art. 2
    Pentru produsele destinate consumului productiv care fac, temporar, obiectul sarcinilor de livrare stabilite prin balante, preturile cu ridicata vor fi stabilite de ministerul de resort producator prin negociere cu agentii economici.
    La ambalajele care circula in regim de recuperare sau refolosire se vor stabili, de asemenea, de catre ministerul de resort, preturi de vanzare si de cumparare de la populatie si, dupa caz, preturi de inregistrare in evidenta agentilor economici.
    Art. 3
    Preturile cu ridicata si tarifele ce se stabilesc potrivit prevederilor art. 1 din prezenta hotarare  sunt maxime si se aplica de regiile autonome si societatile comerciale cu capital de stat pentru livrarea produselor si prestarea serviciilor catre toti agentii economici, indiferent de forma de proprietate.
    Art. 4
    Nivelurile adaosului comercial si al comisioanelor ce se stabilesc si se declara de agentii economici cu capital de stat in functie de desfacere, natura produselor si categoria de incadrare a unitatilor nu vor putea depasi cotele in vigoare la 31 octombrie 1990, considerate limite maxime.
    Adaosurile comerciale declarate si practicate peste nivelurile cotelor in vigoare la 31 octombrie 1990 vor fi corectate pentru incadrarea in aceste niveluri.
    Ministerul Comertului si Turismului, Ministerul Resurselor si Industriei si celelalte ministere de resort impreuna cu Ministerul Finantelor - Departamentul pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor vor putea adapta cotele maxime in functie de modificarile intervenite in structura unitatilor comerciale si a fondului de marfa, imbunatatirea organizarii activitatii de aprovizionare si desfacere, precum si a evolutiei cheltuielilor unitatilor comerciale.
    Cotele de adaos si cele de comision stabilite de fiecare agent economic in cadrul limitelor prevazute de prezenta hotarare vor fi declarate de acestia organelor fiscale cu 5 zile inainte de aplicare.
    Art. 5
    Preturile si tarifele pentru produsele si serviciile executate si, respectiv, prestate de agentii economici din sectorul privat si cooperatist se stabilesc in mod liber, in functie de cerere si oferta, prin negocierea partilor.
    Pentru produsele cumparate de la unitatile cu capital de stat de catre agentii economici prevazuti la alineatul precedent, in vederea revanzarii, preturile cu amanuntul nu vor putea depasi nivelul rezultat din preturile cu ridicata de cumparare si adaosurile comerciale maxime stabilite potrivit prevederilor art. 4 din prezenta hotarare, indiferent de numarul verigilor prin care circula marfurile.
    In cazul desfacerii produselor din aceasta categorie prin unitatile de alimentatie publica din sectorul privat, adaosurile practicate nu vor putea depasi pe cele stabilite de ministerul de resort, pentru aceeasi grupa de produse, grad de prelucrare si categorie a unitatii.
    Art. 6
    Pentru unele bunuri de importanta deosebita in consumul populatiei importate din fondurile valutare ale statului se stabilesc preturi unice cu amanuntul de catre Ministerul Finantelor - Departamentul pentru prognoza, urmarirea si liberalizarea preturilor impreuna cu Ministerul Comertului si Turismului si celelalte ministere de resort prin negociere cu agentii economici.
    Diferenta dintre preturile cu amanuntul stabilite potrivit alineatului precedent si preturile rezultate conform prevederilor art. 14 din Hotararea Guvernului nr. 1109/1990 se regularizeaza cu fondul de stimulare a exportului constituit la Banca Romana de Comert Exterior.
    Art. 7
    Sunt contraventii - daca fapta nu constituie, potrivit legii penale, infractiune - si se sanctioneaza cu amenda:
    a) de la 2.500 la 5.000 lei, refuzul reprezentantului regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat de a prezenta elementele necesare in vederea desfasurarii normale a actiunii de negociere a preturilor si tarifelor, respectiv datele prevazute de normele din anexa la prezenta hotarare;
    b) de la 5.000 la 7.500 lei, refuzul imputernicitului regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat de a negocia preturile cu ridicata sau tarifele pentru produsele si serviciile ce se livreaza sau se presteaza agentilor economici beneficiari, care potrivit legii, trebuie convenite intre parti;
    c) de la 7.500 lei la 10.000 lei, dimensionarea incorecta de catre reprezentantul regiei autonome sau societatii comerciale cu capital de stat a preturilor si tarifelor supuse negocierii peste limitele maxime de pret legal aprobate prin nerespectarea prevederilor din normele anexa la prezenta hotarare;
    d) de la 7.500 lei la 10.000 lei, urmatoarele abateri ale persoanelor fizice vinovate din cadrul unitatilor economice, indiferent de forma de proprietate;
    - neafisarea in unitate la locurile de desfacere sau de servire, a preturilor si tarifelor, categoriei de calitate a produselor sau serviciilor, precum si neasigurarea de catre prestatorii de servicii a listelor de preturi si tarife sau a altor forme sau a altor forme de aducere la cunostinta a acestora;
    - practicarea de preturi cu ridicata si tarife peste nivelul negociat, precum si a unor preturi cu amanuntul si de desfacere prin unitatile de alimentatie publica mai mari decat cele care rezulta din aplicarea adaosurilor maxime prevazute de prezenta hotarare;
    - intelegerea prealabila a reprezentantilor agentilor economici asupra nivelului de pret ce va fi supus negocierii in vederea impiedicarii actiunii conjugate a cererii si ofertei la produsul sau serviciul in cauza.
    Preturile si tarifele stabilite sau practicate gresit se vor reduce corespunzator, iar sumele incasate necuvenit prin practicarea acestor preturi si tarife se vor vira integral la bugetul de stat.
    Art. 8
    Contraventiile prevazute la art. 7 se constata de catre organele imputernicite in acest scop al Ministerului Finantelor, Ministerului Resurselor si Industriei, Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, Ministerului Comertului si Turismului, altor ministere si organe centrale de resort, prefecturilor si primariilor, precum si de catre organele politiei.
    Persoanele imputernicite sa constate contraventia vor aplica si amenda, luand totodata masuri de varsare la buget a sumelor incasate necuvenit.
    Art. 9
    Contraventiile prevazute la art. 7 din prezenta hotarare le sunt aplicabile si dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 10
    Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare incepand cu data de 1 aprilie 1991.
    Art. 11
    Orice prevederi contrare prezentei hotarari nu se aplica.

                 PRIM MINISTRU
                  PETRE ROMAN


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 211/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 211 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 211/1991
Hotărârea 474 1999
privind declararea ca abrogate a unor acte normative
Hotărârea 555 1994
privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale din domeniul preturilor si tarifelor
Ordin 561 1993
cu privire la stabilirea preturilor cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru piper boabe vrac, importat din Republica Socialista Vietnam
Ordin 556 1993
privind stabilirea preturilor de decontare, cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru uleiul de floarea-soarelui, primit ca ajutor de la Guvernul italian
Ordin 552 1993
cu privire la stabilirea preturilor cu ridicata si cu amanuntul maxime pentru unele produse, import Egipt
Ordin 507 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele produse alimentare importate din Egipt (creante)
Ordin 508 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele produse alimentare, primite ca ajutor din partea guvernului egiptean
Ordin 509 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru unele confectii si tricotaje import Filipine (creante)
Ordin 504 1992
privind preturile cu ridicata si cu amanuntul pentru detergentii tip Jax si Smash, import Egipt (creante)
Hotărârea 776 1991
cu privire la regimul preturilor si tarifelor, in conditiile unificarii cursurilor de schimb ale leului
Hotărârea 239 1991
cu privire la etapa a doua de liberalizare a preturilor si tarifelor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu