Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 156 din 12 februarie 2004

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii pomiculturii nr. 348/2003

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 149 din 19 februarie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 50 din Legea pomiculturii nr. 348/2003,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a Legii pomiculturii nr. 348/2003, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Petre Daea,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul administratiei si internelor,
                         Toma Zaharia,
                         secretar de stat

                         Ministrul delegat
                         pentru administratia publica,
                         Gabriel Oprea

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                               NORME METODOLOGICE
                   de aplicare a Legii pomiculturii nr. 348/2003

    CAP. 1
    Productia pomicola

    SECTIUNEA 1
    Patrimoniul pomicol

    Art. 1
    (1) Lucrarile de zonare teritoriala a arealelor pomicole, pe bazine, centre si exploatatii pomicole, alcatuite din livezi, se fac de specialistii din domeniul pomiculturii din sectorul de cercetare, impreuna cu reprezentantii producatorilor, constituiti in comisii judetene, si se definitiveaza de o comisie centrala.
    (2) Componenta Comisiei centrale si a comisiilor judetene privind lucrarile de zonare a pomiculturii se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    Art. 2
    Delimitarea teritoriala a zonelor pomicole se evidentiaza distinct in cadastrul pomicol, ca parte componenta a cadastrului agricol, iar normele metodologice de realizare si tinere a evidentei cadastrului pomicol se stabilesc prin ordin comun al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului si al ministrului administratiei si internelor.
    Art. 3
    Definitiile elementelor componente ale patrimoniului pomicol sunt prevazute in anexa nr. 1.

    SECTIUNEA a 2-a
    Infiintarea, exploatarea si defrisarea plantatiilor pomicole

    Art. 4
    (1) Infiintarea plantatiilor de pomi fructiferi cu suprafata mai mare de 0,5 ha si a celor de arbusti fructiferi cu suprafata mai mare de 0,2 ha se efectueaza pe baza autorizatiei de plantare, care se elibereaza de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti pe baza unei cereri adresate de catre producatorii interesati. Directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti vor tine evidenta suprafetelor ce se infiinteaza cu pomi fructiferi si arbusti fructiferi.
    (2) Cererea pentru obtinerea autorizatiei de plantare se depune la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana a municipiului Bucuresti, cu cel putin o luna inainte de data inceperii infiintarii plantatiei. Cererea va contine informatiile necesare pentru completarea autorizatiei de plantare si va fi vizata de specialistul de la centrul agricol din comuna unde se infiinteaza plantatia. Cererea pentru obtinerea autorizatiei de plantare va fi insotita de un proiect de infiintare a exploatatiei pomicole, in conformitate cu prevederile art. 19 alin. (2), din Legea pomiculturii nr. 348/2003, denumita in continuare lege.
    (3) Autorizatia de plantare cuprinde urmatoarele elemente:
    a) numele/denumirea producatorului, persoana fizica sau juridica;
    b) adresa/sediul producatorului;
    c) locul plantarii: comuna, satul, tarlaua sau parcela cu denumirea cunoscuta local;
    d) suprafata totala ce urmeaza a se planta, defalcata pe ani;
    e) specia, soiul/soiurile folosite la plantare;
    f) tipul plantatiei si numarul de pomi/ha.
    (4) Cererile-tip pentru solicitarea autorizatiei de plantare, modelul de autorizatie de plantare, precum si formularele pentru inventarierea plantatiilor pomicole se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    Art. 5
    (1) Categoriile de soiuri prevazute la art. 16 alin. (1) din lege se definesc astfel:
    a) soiuri autorizate sunt acele soiuri care sunt inscrise in Catalogul oficial al soiurilor (hibrizilor) de plante de cultura din Romania, precum si soiurile inscrise in cataloagele soiurilor de plante cultivate ale tarilor membre ale Uniunii Europene, in conformitate cu legislatia in vigoare;
    b) soiuri recomandate sunt soiurile prevazute in lucrarile de zonare a speciilor de pomi fructiferi si arbusti fructiferi pentru cultura in cadrul fiecarei zone, bazin sau centru pomicol; aceste soiuri sunt recomandate a fi prevazute in proiectele de infiintare a plantatiilor comerciale;
    c) soiuri autorizate temporar sunt acele soiuri aflate in curs de omologare, cele introduse din tari terte, aflate in curs de testare, soiuri vechi, locale, dintr-o anumita zona cu traditie, si care sunt solicitate de consumatori;
    d) soiuri interzise sunt soiurile care nu sunt prevazute in Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania, precum si soiurile provenite din tari terte inainte de a fi testate.
    (2) Soiurile speciilor pomicole folosite la plantare sunt din categoriile autorizate si recomandate pentru cultura pe fiecare zona, iar lista acestora, pe specii, este prevazuta in anexa nr. 2.
    Art. 6
    Conditiile privind amenajarile de plantatii de pomi fructiferi si arbusti fructiferi pe terenuri in panta, slab fertile si cu fenomene de eroziune, precum si fondurile necesare acestei actiuni, in conformitate cu prevederile art. 18 din lege, se vor stabili prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    Art. 7
    Proprietarii sau detinatorii legali ai plantatiilor pomicole, persoane fizice sau juridice, au obligatia de a executa lucrarile de intretinere a acestora, in special tratamentele pentru combaterea bolilor si daunatorilor, in asa fel incat sa asigure productiile specifice soiurilor cultivate, tinand cont de protectia mediului si a apei.
    Art. 8
    Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura elaboreaza tehnologii de cultura adaptate diferitelor zone si tipuri de plantatii, pe specii si soiuri, care se difuzeaza anual catre cultivatorii de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si capsuni, prin Agentia Nationala de Consultanta Agricola.
    Art. 9
    Detinatorii de plantatii pomicole au obligatia de a asigura protectia solurilor si a amenajarilor hidroameliorative, existente pe suprafetele pe care le exploateaza, prin curatarea si repararea canalelor de colectare a apelor de pe versanti, mentinerea in stare de functionare a sistemelor de irigatii, precum si intretinerea cailor de acces, a drumurilor de exploatare si a zonelor de intoarcere.
    Art. 10
    (1) Autorizatiile de defrisare a plantatiilor pomicole se elibereaza de catre directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana si a municipiului Bucuresti pe baza cererilor adresate acesteia de catre detinatorii plantatiilor pomicole.
    (2) Autorizatia de defrisare va cuprinde:
    a) numele/denumirea detinatorului, persoana fizica sau juridica;
    b) adresa/sediul detinatorului;
    c) amplasarea plantatiei: comuna, satul, tarlaua, parcela sau punctul, cu denumirea cunoscuta local;
    d) suprafata pentru care se solicita autorizatia de defrisare;
    e) data defrisarii: anul, luna;
    f) specia/speciile si soiul/soiurile din plantatia propusa pentru defrisare;
    g) varsta plantatiei - ani;
    h) procentul de goluri din plantatie;
    i) motivatia defrisarii;
    j) modul de folosinta a terenului dupa defrisare.
    (3) Formularele-tip pentru cererea de defrisare, precum si modelul autorizatiei de defrisare se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    (4) Suprafetele de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si capsuni, care constituie colectii, culturi pomicole de concurs si parcele experimentale, se excepteaza de la obtinerea autorizatiei de defrisare, defrisarea acestora aprobandu-se de consiliile stiintifice ale unitatilor de cercetare din domeniul pomiculturii.
    Art. 11
    (1) Cererea pentru eliberarea autorizatiei de defrisare a plantatiilor pomicole se depun la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana si a municipiului Bucuresti cu cel putin 3 luni inainte de data defrisarii. Cererea cuprinde informatiile necesare pentru completarea autorizatiei de defrisare si va fi vizata de specialistul de la centrul agricol teritorial.
    (2) Daca detinatorul plantatiei pomicole care urmeaza a fi defrisata schimba categoria de folosinta a terenului, acesta are obligatia de a notifica directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana si a municipiului Bucuresti, cu 3 luni inaintea defrisarii, si va motiva in scris decizia luata.
    Art. 12
    Durata normata de functionare a plantatiilor de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si capsuni se stabileste pe specii si este prevazuta in anexa nr. 3.
    Art. 13
    Criteriile care stau la baza defrisarii nucilor si castanilor comestibili sunt:
    a) plantatia nu se justifica din punct de vedere economic, prezentand goluri si pomi uscati in proportie de peste 60%;
    b) plantatia este amplasata pe traseul unei autostrazi sau al altui obiectiv de importanta nationala;
    c) nucii si castanii razleti pot fi defrisati daca prezinta coroana uscata in proportie de 70%;
    d) daca sunt amplasati in perimetrul construibil al unui obiectiv de importanta strategica.
    Art. 14
    Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, va inventaria nucii si castanii comestibili din plantatii in masiv si razleti, o data pe an, in luna ianuarie, si va consemna datele de identificare a proprietarilor sau detinatorilor legali, iar rezultatele se vor inscrie intr-un registru special care va fi in responsabilitatea specialistului de la centrul agricol. Centralizarea datelor se va face la serviciul productiei vegetale de la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana si a municipiului Bucuresti.

    CAP. 2
    Valorificarea fructelor

    Art. 15
    (1) Fructele destinate comercializarii in stare proaspata se clasifica pe categorii de calitate, conform standardelor de calitate armonizate cu standardele Uniunii Europene.
    (2) Fructele proaspete care se supun clasificarii standardelor de calitate sunt prezentate in anexa nr. 4.
    Art. 16
    (1) Producatorii, detinatorii, comerciantii, precum si alte categorii de operatori nu pot expune la vanzare si nu pot comercializa fructele decat daca indeplinesc cerintele impuse de standardele de calitate.
    (2) Operatorii prevazuti la alin. (1) sunt responsabili pentru respectarea conformitatii cu standardele de calitate a fructelor care se comercializeaza pe intreaga filiera a produsului.
    Art. 17
    Fructele destinate consumului uman circula pe filiera de produs insotite de un certificat de conformitate cu standardele de calitate, emis de Inspectia de stat pentru controlul tehnic in producerea si valorificarea legumelor si fructelor, denumita in continuare ISCTPVLF, al carui model este prevazut in anexa nr. 5, in conformitate cu prevederile art. 30 din lege.
    Art. 18
    Se excepteaza de la cerintele de conformitate cu standardele de calitate:
    a) produsele oferite de catre producatori la centrele speciale de preluare, pregatire, ambalare, marcare, destinate vanzarilor de gros sau in detaliu;
    b) produsele expediate in vrac catre unitatile si fabricile de procesare.
    Art. 19
    Producatorii de fructe constituiti in exploatatii comerciale vor tine evidenta tratamentelor si a substantelor folosite in procesul de productie pentru tratamentele fitosanitare intr-un registru pe care il vor pune la dispozitie inspectorilor ISCTPVLF la solicitarea acestora.
    Art. 20
    Fructele destinate prelucrarii industriale trebuie sa indeplineasca cerintele minime de calitate impuse de procesul tehnologic de prelucrare, si anume:
    a) sa indeplineasca conditiile pentru asigurarile calitatii produselor finite;
    b) sa fie proaspete, intregi, sa aiba culoarea, marimea si forma specifice soiului, fara lovituri mecanice, neatacate de boli si daunatori, curate, fara urme de substante chimice, fara corpuri straine;
    c) sa fie recoltate la maturitatea industriala.
    Art. 21
    Fructele destinate prelucrarii industriale circula insotite de certificatul de destinatie industriala, emis de ISCTPVLF, al carui model este prevazut in anexa nr. 6.
    Art. 22
    Producatorii de fructe si produse prelucrate din fructe, precum si ceilalti operatori prevazuti la art. 16 alin. (1) sunt obligati sa comercializeze pentru consumul uman fructe in stare proaspata sau pentru industrializare, numai daca acestea respecta conditiile de siguranta alimentara prevazute de legislatia in vigoare.
    Art. 23
    Dreptul de folosire de catre producatori a unor denumiri de origine pentru anumite loturi de fructe proaspete sau prelucrate cu certificat de atestare a originii geografice se acorda si se inregistreaza de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, la cererea producatorilor interesati, pe baza unei documentatii care se intocmeste in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 24
    Producerea si comercializarea bauturilor alcoolice romanesti rezultate din fructe, cu denumirea generica de "palinca", "horinca", "turt", precum si ambalarea si etichetarea lor se fac in conformitate cu legislatia in vigoare.
    Art. 25
    Anexele nr. 1 - 6 fac parte integranta din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1
    la normele metodologice

    A. Definitii privind elementele componente ale patrimoniului pomicol din punct de vedere teritorial
    1. Zona pomicola este suprafata de teren dintr-un mare ecosistem natural cu structura geografica si de clima relativ asemanatoare.
    2. Bazinul pomicol este suprafata de teren in care speciile pomicole intalnesc conditii speciale de cultura privind factorii de clima si sol, unde se pot cultiva mai multe specii pomicole cu caractere asemanatoare.
    3. Centrele si exploatatiile pomicole sunt entitati componente ale unui bazin pomicol si se caracterizeaza printr-o specializare mai accentuata a culturii anumitor specii pomicole.

    B. Sisteme de cultura
    1. Sistemul extensiv sau sistemul clasic se caracterizeaza prin pomi de vigoare mare, cu coroane globuloase si cu 150 - 200 pomi/ha; durata economica a plantatiei este mai mare.
    2. Sistemul intensiv se caracterizeaza prin pomi de vigoare mica sau mijlocie, cu 600 - 1.200 pomi/ha, iar fructele sunt de calitate net superioara.
    3. Sistemul superintensiv se caracterizeaza prin pomi de vigoare mica, condusi prin taieri in coroane aplatizate cu densitate foarte mare, cu pana la 2.500 pomi/ha si care produc fructe de calitate foarte buna.
    4. Pomii razleti sunt pomi izolati care se gasesc in curti si gradini, pe aliniamentele drumurilor, la marginea padurilor, pe pasuni si fanete si care nu prezinta importanta economica.

    ANEXA 2
    la normele metodologice

    Soiurile speciilor pomicole cultivate in Romania
    1. Cais: Callatis, Cea mai buna de Ungaria, Comandor, Dacia, Dana, Excelsior, Favorit, Litoral, Selena, Tudor, Umberto, Sulmona, Olimp, Rosii de Baneasa s.a.
    2. Cires: Amar Galata, Amar Maxut, Bigarreau Burlat, Bing, Boambe de Cotnari, Stella, Germersdorf, Negre de Bistrita, Pietroase Donissen, Rosii de Bistrita, Sam, Van.
    3. Visin: Bucovina, Crisana, de Botosani, Iva, Meteor, Mocanesti, Nana, Oblacinska, Schattenmorelle, Timpurii de Osoi s.a.
    4. Piersic: Cardinal, Collins, Congres, Flacara, Jerseyland, Redhaven, Springcrest, Superba de toamna, NJC 108, Vesuvio.
    5. Prun: Carpatin, Record, Rivers timpuriu, Renclod Althan, Tita, Valcean, Renclod de Caransebes, Minerva, Centenar, D'Agen, Dambovita, Gras romanesc, Pescarus, Silvia, Stanley, Tuleu gras, Tuleu timpuriu, Vinete de Italia, Vinete romanesti.
    6. Nectarin: Cora, Crimsongold, Delta, Nectared, Romamer 2, Fantasia.
    7. Migdal: Ferragnes, Marculesti, Nikitski, Pomorae, Texas.
    8. Castan: Gureni, Hobita, Iza, Mara, Polovraci, Tismana.
    9. Nuc: Argesan, Geoagiu 65, Jupanesti, Miroslava, Muscelean, Novaci, Sibisel 44, Orastie, Velnita, Sarmis.
    10. Mar: Aromat de vara, Auriu de Bistrita, Ciprian, Delia, Delicios de Voinesti, Falticeni, Florina, Frumos de Voinesti, Generos, Golden Delicious, Goldspur, Granny Smith, Idared, Jonagold, Jonathan, Mutzu, Parmen auriu, Pionier, Prima, Radaseni, Red Melba, Romus, Romus 1, Romus 2, Starkrimson, T120, T195, Wagner premiat.
    11. Par: Abatele Fetel, Argessis, Aniversare, Carpica, Conference, Cure, Favorita lui Clapp, Highland, Monica, Napoca, Timpurii de Dambovita, Triumf, Untoasa Bosc, Williams, Williams rosu.

    Soiurile speciilor de arbusti fructiferi cultivate in Romania
    12. Afin: Augusta, Azur, Coville, Ivanhoe, Pemberton.
    13. Agris: Careless, Rezistent de Cluj, Somes, White Smith, Zenit.
    14. Alun: Cozia, Romavel, Uriase de Halle, Valcea 22.
    15. Catina: Serpeni.
    16. Coacaz negru: Abanos, Amurg, Blackdown, Perla neagra, Record, Joseni 17, Bogatar.
    17. Coacaz rosu: Abundent, Red Lake, Rosu timpuriu.
    18. Maces: Brasov, Can.
    19. Mur: Darrow, Smoothstem.
    20. Scorus negru: Nero.
    21. Soc: Bradet, Flora, Ina, Nero.
    22. Trandafir pentru petale: Rosa centifolia, Rosa damascena.
    23. Zmeur: Cayuga, Citria, Ruvi, Englezesc Exploit, Newburg, Star.
    24. Capsun: Elsanta, Gorella, Premial, Razvan, Red Gauntlet, Satmarean, Senga Sengana, Magic, Coral.

    ANEXA 3
    la normele metodologice

                        DURATA NORMATA DE FUNCTIONARE
    a plantatiilor de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si capsuni

 _______________________________________________________________________
|                    Denumirea plantatiilor                       | Ani |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii clasice de meri, peri, pruni, gutui, migdali, castani |  30 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii clasice de ciresi, visini, piersici, aluni si caisi   |  20 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii intensive de meri, peri, pruni                        |  20 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii intensive de ciresi, piersici si caisi                |  20 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de nuci                                               |  40 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de agris, coacaz si trandafiri de dulceata            |  10 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de zmeur, afin, mur, soc si alti arbusti fructiferi   |  10 |
|_________________________________________________________________|_____|
| Plantatii de capsun                                             |   4 |
|_________________________________________________________________|_____|

    ANEXA 4
    la normele metodologice

                                    LISTA
    fructelor care se supun clasificarii prin standardele de calitate

 ________________________________________________________________________
|     Cod CN      |                         Fructul                      |
|_________________|______________________________________________________|
|0802             | Nuci in coaja                                        |
|_________________|______________________________________________________|
|0808             | Mere, pere si gutui                                  |
|_________________|______________________________________________________|
|0809             | Caise, cirese, visine, piersici si nectarine, prune  |
|_________________|______________________________________________________|
|0810             | Fructele de arbusti fructiferi (mure, zmeura, afine, |
|                 | agrise, coacaze etc.)                                |
|_________________|______________________________________________________|
|                 | Capsuni                                              |
|_________________|______________________________________________________|
| Fructe care fac obiectul importului                                    |
|________________________________________________________________________|
|08030011         | Banane proaspete                                     |
|_________________|______________________________________________________|
|08030090         | Banane uscate                                        |
|_________________|______________________________________________________|
|08042010         | Smochine proaspete                                   |
|_________________|______________________________________________________|
|08043000         | Ananas                                               |
|_________________|______________________________________________________|
|08045000         | Guava, mango                                         |
|_________________|______________________________________________________|
|0805             | Citrice (lamai, portocale, mandarine, satsume,       |
|                 | clementine, grepfruit)                               |
|_________________|______________________________________________________|
|08061021, 29, 30,| Struguri de masa                                     |
|40, 50, 61, 60   |                                                      |
|_________________|______________________________________________________|
|0807             | Pepeni verzi si pepeni galbeni                       |
|_________________|______________________________________________________|

    ANEXA 5
    la normele metodologice

                          CERTIFICAT DE CONFORMITATE
                 cu standardele de calitate pentru fructe proaspete

 ______________________________________________________________________________
| 1. Operator                          | Certificat de conformitate cu         |
| (producator, asociatia de            | standardul nr. .......... care se     |
| producatori, statia de ambalare)     | aplica pentru produsul .............. |
| .................................... | ..................................... |
| .................................... |                                       |
| .................................... | Nr. ..............                    |
|                                      |                                       |
|                                      |                                       |
|                                      |                                       |
|______________________________________|_______________________________________|
| 2. Identitatea celui care face       | 3. Emitent                            |
| ambalarea in ambalaje (daca este     | ..................................... |
| altul decat comerciantul)            |                                       |
|                                      |_______________________________________|
|                                      | 4. Locul ambalarii                    |
|                                      | ..................................... |
|______________________________________|_______________________________________|
| 5. Mijlocul de transport             | 6. Destinatia                         |
|                                      |                                       |
|______________________________________|_______________________________________|
| 7. Ambalaje  | 8. Tipul produsului   | 9. Calitatea  | 10. Greutatea totala  |
| Numar si tip | (soiul) ............. |               | in kg/neta            |
|              | ..................... |               |                       |
|______________|_______________________|_______________|_______________________|
| 11. Perioada de valabilitate              Locul si data emiterii ........... |
| ...... zile                               Semnatura emitentului              |
|                                           .....................              |
|______________________________________________________________________________|
| 12. Comentarii                                                               |
|______________________________________________________________________________|

    ANEXA 6
    la normele metodologice

                       CERTIFICAT DE DESTINATIE INDUSTRIALA
                     pentru fructe destinate industrializarii

 ______________________________________________________________________________
| 1. Operator                          | Certificat de destinatie industriala  |
|                                      | (Fructe proaspete ce fac obiectul     |
|                                      | industrializarii conform              |
|                                      | Legii nr. 348/2003)                   |
|______________________________________|_______________________________________|
| 2. Mijlocul de transport             | 3. Inspectia care emite certificatul  |
|______________________________________|_______________________________________|
| 4. Destinatia industriala a          | 5. Organul de inspectie al            |
| produsului/Numele si adresa fabricii | zonei unde are loc prelucrarea        |
| de prelucrare industriala            | industriala                           |
|______________________________________|_______________________________________|
| 6. Numarul ambalajelor sau mentiunea | 7. Felul produsului/ | 8. Greutatea   |
| "en gros"                            | Originea             | totala in kg,  |
|                                      |                      | bruto/neto     |
|______________________________________|______________________|________________|
| 9.                                                                           |
| ..................................   ......................                  |
| Biroul vamal vizat: intrare/iesire   Locul si data emiterii   Stampila       |
| ..................................   ......................                  |
|                                                                              |
| Controlor (numele scris cu litere    Semnatura                               |
| de tipar)                                                                    |
|______________________________________________________________________________|
| 10. Comentarii                                                               |
|______________________________________________________________________________|
| 11. Procesatorul certifica faptul ca produsul mentionat mai sus a facut      |
| obiectul prelucrarii industriale.                                            |
|                                                                              |
| Locul si data ...................    Semnatura            Stampila           |
|                                      .........                               |
|______________________________________________________________________________|
| 12. Prezentul certificat trebuie sa fie returnat in urma certificarii        |
| procesatorului (casuta 11), dupa prelucrarea marfurilor identificate la      |
| casutele 6, 7 si 8, organismului de control (inspectie) mentionat in         |
| casuta 5.                                                                    |
|______________________________________________________________________________|



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 156/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 156 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu