Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1251 din  1990

pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 694/18.06.1990 privind infiintarea si functionarea Societatii Comerciale "Romanoexport"-S.A.

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 110 din 28 mai 1992


SmartCity3


    Art. 1
    Textul articolului 2 al Hotararii Guvernului nr. 694/18.06.1990 va avea urmatorul cuprins:
    "Pe aceeasi data se va autoriza constituirea Societatii Comerciale "Romanoexport"-S.A., persoana juridica romana, cu un capital de 36 milioane lei. Sediul societatii este in Bucuresti, str. Doamnei nr. 17-19, sectorul 3.
    Societatea comerciala "Romanoexport" - S.A. isi desfasoara activitatea in conformitate cu statutul anexat, ce se aproba ca parte integranta a prezentei hotarari".
    Art. 2
    Societatea Comerciala Romanoexport" - S.A. va proceda la publicarea acestei modificari si la notificarea tuturor celor interesati.

    ANEXA 1

    CAP. 1

    1. Societatea Comerciala "Romanoexport" - S.A. este constituita si functioneaza ca societate comerciala pe actiuni conform Hotararii Guvernului nr. 694/18.06.1990 si prezentului statut.
    "Romanoexport" - S.A. se constituie ca societate comerciala pe actiuni cu personalitate  juridica romana.
    2. Sediul societatii
    Sediul societatii comerciale "Romanoexport" -S.A. este in Bucuresti, str. Doamnei nr. 17-19, sector 3.
    Societatea poate deschide filiale, birouri sau reprezentante si in alte localitati din tara sau strainatate, in functie de necesitatile activitatii.
    3. Durata societatii
    Societatea Comerciala "Romanoexport" - S.A. este constituita pe o durata nedeterminata incepand cu data inregistrarii sale la Ministerul Finantelor.
    4. Obiectul de activitate
    Obiectul de activitate al societatii il constituie exportul si importul de: tricotaje; tesaturi metraj si confectionate; covoare, paturi; fire bumbac si tip bumbac; fire lina sau tip lina; perdele; cravate, palarii, closuri, berete; articole camping (corturi, saci de dormit); coloranti si produse auxiliare; bumbac; lina; fibre si fire chimice si alte materii prime si auxiliare pentru industria textila si/sau alte sectoare de activitate.
    De asemenea, societatea are ca obiect si activitatea de control calitativ si cantitativ cu mandat extern, marketing, consulting, transport, reprezentare, publicitate, schimb de marfuri, comercializare prin magazine proprii de desfacere, putand fi dezvoltate si dezvoltate si diversificate, in conditiile legii, in functie de posibilitatile si cerintele pietei interne si externe.
    Activitatea la intern se va desfasura prin contracte de reprezentare pe baza de comision sau de vanzare-cumparare directa incheiate cu societati comerciale, regii autonome etc., pentru operatiunile comerciale de export sau import.
    La extern, activitatea  se va desfasura prin contracte de vanzare-cumparare sau de cooperare, incheiate de societate in nume propriu si/sau in contul unitatilor interne conform contractelor de reprezentare.
    5. Capitalul social
    Capitalul social este constituit din suma de 36 milioane lei avand ca actionar unic statul roman pana la transferul total sau partial al actiunilor catre terte parti din sectorul public sau privat, din tara sau din strainatate, in conformitate cu legislatia speciala.
    In termen de 30 de zile de la constituire, Societatea Comerciala "Romanoexport" - S.A. va transmite Agentiei Nationale pentru Privatizare un titlu de valoare egal cu 30% din cuantumul capitalului social stabilit.
    5.1. In scopul de a nu se crea obstacole in realizarea programelor de export activitatea se va desfasura, in continuare pe baza creditelor ce se vor acorda in conformitate cu intelegerile dintre societate si banci inclusiv in ce priveste emiterea si preluarea actiunilor.
    Decontarile interne pentru marfurile exportate si/sau importate se vor face conform normelor in vigoare in scopul stimularii productiei prin prime de export.
    5.2. Dupa transmiterea cotei de 30% din capital catre Agentia Nationala pentru Privatizare, societatea va putea emite actiuni la valoarea nominala ce va fi hotarata  in adunarea generala a actionarilor.
    5.3. Actiunile vor cuprinde:
    - denumirea si durata societatii;
    - data contractului de societate;
    - numarul din registrul comertului sub care se afla inmatriculata societatea si numarul Monitorului Oficial al Romaniei in care s-a facut publicarea.
    - capitalul social, numarul actiunilor si numarul de ordine, valoarea nominala a actiunilor si varsamintelor efectuate.
    Pentru actiunile nominative se vor mai specifica numele, prenumele si domiciliul actionarului sau, dupa caz, denumirea si sediul acestuia.
    La momentul constituirii bursei de valori, actiunile nominative pot fi transformate in actiuni la purtator daca sunt achitate integral.
    5.5. Fiecare actiune nominala da dreptul la un vot.
    Titlurile se taie din registrul cu matca si poarta semnatura presedintelui consiliului de administratie sau inlocuitorilor desemnati de acesta.
    6. Organele de conducere ale societatii
    a) Adunarea generala a actionarilor
    Adunarile generale sunt ordinare si extraordinare.
    Ele se vor tine la sediul societatii, in locurile indicate de in convocari.
    Adunarea ordinara se intruneste cel putin o data pe an in cel mult 3 luni de la incheierea exercitiului financiar.
    In afara de dezbaterea altor probleme inscrise la ordinea de zi, adunarea generala ordinara este obligata:
    a) sa discute, sa aprobe sau sa modifice bilantul dupa ascultarea raportului administratorilor si cenzorilor si sa fixeze dividendul;
    b) sa aleaga administratorii si cenzorii;
    c) sa fixeze remuneratia cuvenita pentru exercitiul in curs al administratorilor si cenzorilor;
    d) sa se pronunte asupra gestiunii administratorilor;
    e) sa stabileasca bugetul de venituri si cheltuieli si, dupa caz, programul de activitate pe exercitiul urmator;
    f) sa hotarasca gajarea, inchirierea sau desfiintarea uneia sau mai multora dintre unitatile societatii.
    Pentru validarea deliberarilor adunarii ordinare, este necesara prezenta actionarilor care sa reprezinte cel putin jumatate din capitalul social, iar hotararile sa fie luate de actionarii ce detin majoritatea absoluta din capitalul social reprezentat in adunare.
    Adunarea extraordinara se intruneste ori de cate ori este nevoie a se lua o hotarare pentru:
    a) prelungirea duratei societatii;
    b) marirea capitalului;
    c) modificarea obiectului societatii;
    d) schimbarea formei societatii;
    e) mutarea sediului;
    f) fuziunea cu alte societati;
    g) reducerea capitalului social sau reintregirea sa prin emisiune de noi actiuni;
    h) dizolvarea anticipata a societatii;
    i) emisiunea de obligatiuni;
    j) orice alta modificare a contractului de societate, statutului sau oricare alta hotarare pentru care este necesara aprobarea adunarii extraordinare.
    Pentru validarea deliberarilor adunarii extraordinare, sunt necesare:
    - la prima convocare, prezenta actionarilor reprezentand 3/4 din capitalul social, iar hotararile sa fie luate cu votul unui numar de actionari care sa reprezinte cel putin jumatate din capitalul social;
    - la convocarile urmatoare, prezenta actionarilor reprezentand jumatate din capitalul social, iar hotararile sa fie cu votul unui numar de actionari care sa reprezinte cel putin 1/3 din capitalul social.
    Adunarile generale convocate pentru a decide asupra modificarii statutului vor decide cu votul majoritatii absolute.
    Convocarea va cuprinde locul si data tinerii adunarii, precum si ordinea de zi, cu precizarea explicita a tuturor problemelor ce vor forma obiectul dezbaterii adunarii.
    Cand in ordinea de zi figureaza propuneri pentru modificarea statutului, convocarea va trebui sa cuprinda textul integral al propunerilor.
    Termenul de intrunire nu poate fi mai mic de 10 zile de la publicarea convocarii.
    Consiliul de administratie este obligat sa convoace imediat adunarea generala la cererea actionarilor reprezentand cel putin a 10-a parte din capitalul social. Adunarea va avea loc in termen de o luna de la cerere.
    Actionarii vor putea fi reprezentati in adunarea generala prin alti actionari in baza unei procuri speciale date conform legii.
    In ziua si la ora precizata in convocare, sedinta adunarii va fi deschisa de catre presedintele consiliului de administratie sau de catre cel care-i tine locul.
    Presedintele va desemna, dintre actionari, doi sau mai multi secretari care vor verifica lista de prezenta a actionarilor, aratand capitalul pe care-l reprezinta fiecare, procesul-verbal intocmit de cenzori pentru constatarea numarului actiunilor depuse in indeplinirea tuturor formalitatilor cerute de lege si statut pentru tinerea adunarii, dupa care se va trece la ordinea de zi. Hotararile adunarii generale se iau prin vot deschis.
    Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor consiliului de administratie si a cenzorilor, pentru revocarea lor si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea administratorilor.
    Procesul-verbal semnat de presedinte si secretar, va constata indeplinirea formalitatilor de convocare, data si locul adunarii, actionarii prezenti, numarul actiunilor, dezbaterile in rezumat, hotararea iar la cererea actionarilor, declaratiile facute de ei in sedinta.
    La procesul-verbal se vor anexa actele referitoare la convocare si listele de prezenta a actionarilor.
    Procesul-verbal va fi trecut in registrul stampilat al adunarii generale.
    Hotararile luate de adunarea generala in limitele legii, contractului de societate si statutului sunt obligatorii si pentru actionarii care nu au luat parte la adunare sau au votat contra.
    Hotararile adunarii generale considerate contrarii actului constitutiv, statutului sau legii pot fi atacate in justitie, conform normelor legale in vigoare, la instanta pe raza teritoriala unde societatea isi are sediul.
    In perioada cat statul este unic actionar, atributiile adunarii generale a actionarilor vor fi exercitate de catre consiliul imputernicitilor statului, alcatuit si numit in conditiile prevazute de lege pentru regiile autonome.

    CAP. 2

    b) Consiliul de administratie
    Consiliul de administratie este organul de conducere executiv al societatii cu activitate permanenta.
    In perioada cat statul este unic actionar, consiliul de administratie al societatii este numit de catre consiliul imputernicitilor statului, cu acordul ministerului de resort si va fi format din 9 (sau 11) persoane.
    Consiliul de administratie alege, dintre membrii sai, directorul societatii comerciale, cu avizul consiliului imputernicitilor statului, care va fi si presedintele consiliului de administratie.
    Atributiile consiliului de administratie:
    - aducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale a asociatilor;
    - conducerea si decizia operativa a realizarii sarcinilor si programelor ce formeaza obiectul de activitate al societatii;
    - stabilirea sau modificarea schemei de organizare si functionare a societatii, numirea si revocarea conducatorilor compartimentelor si a celorlalti lucratori, actionari sau din afara societatii, inclusiv stabilirea salariilor acestora, premierea sau aplicarea sanctiunilor stabilite de lege;
    - se pronunta asupra contractelor de imprumuturi bancare si acordarea garantiilor;
    - se pronunta cu privire la realizarea de investitii dar aceasta numai si cu o prealabila consultare a adunarii generale extraordinare a asociatilor;
    - reprezinta societatea in relatiile cu terti si obliga legal societatea in semnatura presedintelui consiliului sau loctiitorilor desemnati de acesta;
    - responsabilitatea consiliului de administratie si a membrilor sai nu poate fi angrenata decat daca au depasit in mod culpabil limitele mandatului de reprezentare, aducand prin aceasta prejudicii societatii;
    - exercita orice alta competenta stabilita prin lege sau hotarare a adunarii generale si raspunde in fata adunarii generale pentru indeplinirea atributiilor ce-i revin;
    - poate decide asupra oportunitatii cumpararii de actiuni de la alte societati (terti);
    - consiliul de administratie va prezenta cenzorilor cu cel putin o luna inainte de data adunarii generale bilantul exercitiului precedent impreuna cu actele justificative.
    c) Cenzorii
    Adunarea generala va alege cel putin trei cenzori si tot atatia supleanti, pentru supravegherea operatiunilor societatii si pentru revizuirea bilantului.
    In perioada cat statul este unic actionar, cenzorii societatii vor fi reprezentanti ai Ministerului Finantelor.
    Cenzorii pot fi realesi sau revocati de adunarea generala.
    Cenzorii sunt obligati sa supravegheze gestiunea societatii, sa verifice daca bilantul si contul de profit si pierderi sunt legal intocmite si in concordanta cu registrele, daca acestea din urma sunt regulat tinute si daca evaluarea patrimoniului s-a facut conform regulilor stabilite pentru intocmirea bilantului.
    Despre toate acestea, precum si asupra propunerilor pe care le vor crede necesare asupra bilantului si repartizarii beneficiilor, cenzorii vor face adunarii generale un raport amanuntit.
    Adunarea generala nu va putea aproba bilantul si contul de profit si pierderi, daca acestea nu sunt insotite de raportul cenzorilor.
    Cenzorii sunt obligati, de asemenea:
    a) sa faca in fiecare luna si pe neasteptate, inspectii casei si sa verifice existenta titlurilor sau valorilor ce sunt proprietatea societatii sau au fost primite in gaj, cautiune sau depozit;
    b) sa convoace adunarea ordinara sau extraordinara cand n-au fost convocate de administratori;
    c) sa ia parte la adunarile ordinare si extraordinare, putand face sa se insereze in ordinea de  zi programele pe care le vor crede necesare;
    d) sa constate regulata depunere a garantiei din parte administratorilor;
    e) sa vegheze ca dispozitiile legii, contractului de societate si ale statutului sa fie indeplinite de administratori si lichidatori.
    Cenzorii vor aduce la cunostinta consiliului de administratie neregularitatile in administratie si incalcarile dispozitiilor legale si statutare pe care le constata, iar in cazurile mai importante le vor aduce la cunostinta adunarii generale.
    7. Excluderea actionarilor va putea interveni:
    - atunci cand actionarul se va servi de semnatura si capitalurile sociale pentru a face fata operatiunii in nume propriu;
    - atunci cand se comit fraude in administratie sau contabilitate;
    - atunci cand actionarul se amesteca in administratie in problema de competenta consiliului desemnat de adunarea generala;
    - atunci cand actionarul este interzis sau devine legalmente incapabil.
    Actionarul exclus va raspunde de toate obligatiile existente la momentul excluderii si de daunele provocate.
    8. Incetarea activitatii societatii intervine:
    - prin trecerea timpului pentru care a fost constituita;
    - prin desfiintarea obiectului societatii sau prin imposibilitatea de a-l realiza;
    - prin pierderea a cel putin 1/3 din intregul capital cu exceptia cazurilor cand adunarea generala hotaraste altfel sau chiar prin pierderea partiala, atunci cand asociatii nu mai doresc a-l constitui sau a limita capitalul la suma ramasa;
    - prin decizia actionarilor;
    - prin fuziunea cu alte societati.
    9. Lichidare - litigii
    Modalitatile de lichidare a societatii, precum si de rezolvare a litigiilor se vor supune legislatiei romane in vigoare.
    Societatea Comerciala "ROMANOEXPORT"   S.A. se poate asocia cu alte societati comerciale sau regii autonome in vederea realizarii activitatii comune care prezinta interes pentru asociati. De asemenea, Societatea Comerciala "ROMANOEXPORT"   S.A. se poate asocia cu terte persoane juridice sau fizice romane sau straine in scopul crearii de noi societati comerciale.
    Prevederile prezentului statut se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 31/1990.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1251/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1251 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu