E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1217 din 14 octombrie 2003

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 13 alin. 3 si 4 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 755 din 28 octombrie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. 13 alin. 3 si 4 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2004.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul apararii nationale,
                         George Cristian Maior,
                         secretar de stat

                         Ministrul pentru coordonarea
                         Secretariatului General al Guvernului,
                         Petru Serban Mihailescu

                         Ministrul administratiei si internelor,
                         Ioan Rus

                         Ministru delegat
                         pentru administratia publica,
                         Gabriel Oprea

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                             NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor art. 13 alin. 3 si 4 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi

    Art. 1
    (1) Beneficiaza de prevederile art. 13 alin. 3 si 4 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, referitoare la acordarea despagubirilor banesti, cetatenii romani care au calitatea de veteran de razboi si fac dovada ca sunt decorati cu ordine sau medalii de razboi dintre cele prevazute la art. 13 alin. 1 lit. a) si b) din aceeasi lege si care nu au fost improprietariti din cauza deficitului de teren in localitatile unde domiciliaza sau in alte localitati.
    (2) In baza prevederilor art. 8 alin. 2 din Legea nr. 44/1994, republicata, beneficiaza de despagubiri si mostenitorii legali ai persoanelor prevazute la alin. (1) daca titularii au depus cererea pentru acordarea dreptului de improprietarire in timpul vietii.
    Art. 2
    (1) Cererile persoanelor prevazute la art. 1, insotite de dosarul justificativ, se depun la primaria localitatii in raza careia domiciliaza, de regula, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (2) Persoanelor carora, dupa data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, li se stabileste calitatea de veteran de razboi si care beneficiaza de prevederile art. 13 alin. 3 si 4 din Legea nr. 44/1994, republicata, in ceea ce priveste improprietarirea cu un lot de teren agricol sau arabil, pot depune cerere pentru acordarea despagubirilor la primaria localitatii pe raza careia domiciliaza, de regula, in termen de 90 de zile de la data primirii legitimatiei de veteran de razboi.
    (3) Veteranii de razboi care dobandesc dupa data prevazuta la alin. (2) un certificat eliberat de arhivele militare, din care sa rezulte ca sunt decorati cu ordine sau medalii de razboi dintre cele prevazute la art. 13 alin. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 44/1994, republicata, si care au dreptul la despagubiri conform art. 13 alin. 3 si 4 din aceeasi lege pot depune cerere pentru acordarea acestora, de regula, in termen de 90 de zile de la data primirii actului oficial.
    Art. 3
    (1) La cererea pentru stabilirea drepturilor prevazute de lege solicitantul are obligatia sa anexeze urmatoarele acte, constituite intr-un dosar justificativ:
    a) copie legalizata de pe legitimatia de veteran de razboi;
    b) copie legalizata de pe certificatul de nastere si buletinul/cartea de identitate;
    c) copie legalizata de pe certificatul eliberat de arhivele militare, din care sa rezulte decoratia primita;
    d) dovada ca titularul dreptului pretins a depus cerere in timpul vietii, in cazul mostenitorilor legali.
    (2) Mostenitorii legali accepta succesiunea potrivit dreptului comun in materie.
    (3) Dovada prevazuta la alin. (1) lit. d) se solicita de catre mostenitorii legali de la autoritatile administratiei publice locale.
    Art. 4
    Analizarea cererilor persoanelor indreptatite se face de catre comisiile comunale, orasenesti sau municipale pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, constituite in baza prevederilor art. 2 alin. (1) din Regulamentul privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.172/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, care vor inainta propunerile cu persoanele care vor primi despagubiri comisiei judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, constituite in baza art. 4 din acelasi regulament, in termen de 30 de zile de la data depunerii dosarului justificativ prevazut la art. 3 alin. (1).
    Art. 5
    Comisiile judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, de stabilire a dreptului de proprietate privata asupra terenurilor admit sau resping, prin hotarare motivata, propunerile comisiilor locale.
    Art. 6
    Prefectul judetului, respectiv al municipiului Bucuresti, in calitate de presedinte al comisiei judetene/municipale de stabilire a dreptului de proprietate, dispune prin ordin emis potrivit art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, alocarea despagubirilor in limita sumelor transferate de la bugetul de stat, in termen de 30 de zile de la data deschiderii creditelor bugetare.
    Art. 7
    Persoanele indreptatite conform legii primesc ca despagubire o suma ce reprezinta valoarea, dupa caz, a suprafetei terenului agricol sau arabil cu care trebuiau sa fie improprietarite, valoare care va fi determinata conform modului de evaluare a terenului, stabilit printr-o hotarare a Guvernului ce va fi adoptata in baza art. 40 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 8
    Sumele necesare pentru acordarea despagubirilor se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Administratiei si Internelor, si se distribuie beneficiarilor prin prefecturile judetene si a municipiului Bucuresti.
    Art. 9
    Hotararile comisiilor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prevazute la art. 5, pot fi atacate la instantele de contencios administrativ, in conditiile legii.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1217/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1217 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu