E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 179 din 13 iulie 1950

pentru inregistrarea si autorizarea de functionare a intreprinderilor comerciale sau industriale, a meseriasilor si carausilor din sectorul particular, a comerciantilor ambulanti si pentru declararea unor stocuri de marfuri, materiale si materii prime*)

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 59 din 13 iulie 1950


SmartCity3


    *) Text corectat conform rectificarii aparute in Buletinul Oficial Nr. 61 din 20 Iulie 1950.

    Art. 1
    Intreprinderile comerciale si industriale, atelierele mestesugaresti, meseriasii si carausii din sectorul particular, precum si comerciantii ambulanti pot activa in baza si in limitele unei autorizatii de functionare.
    Autorizatia de functionare se elibereaza dupa competinta teritoriala de Sectiunea Financiara Judeteana sau a orasului asimilat cu judetul, in urma inregistrarii la aceste sectiuni, intreprinderilor, comerciantilor si meseriasilor mai sus prevazuti.
    Art. 2
    Eliberarea autorizatiei de functionare se face pentru intreprinderile comerciale si pentru comerciantii ambulanti, cu avizul Sectiunii Comerciale a Sfatului Popular respectiv, iar pentru intreprinderile industriale, atelierele mestesugaresti, meseriasi si carausi, cu avizul Sectiunii Gospodariei Comunale si Industriei Locale a aceluiasi Sfat Popular.
    Autorizatia de functionare va cuprinde in mod obligator locul exercitarii activitatii, obiectul si conditiunile speciale de exercitare.
    Modificarea elementelor cuprinse in autorizatia de functionare se face tot de Sectiunea Financiara, cu aceeasi procedura ca si la eliberarea autorizatiei.
    Art. 3
    Pentru incetarea activitatii in mod temporar sau definitiv, titularul autorizatiei de functionare este obligat sa ceara in prealabil Sectiunii Financiare care a eliberat autorizatia, ridicarea autorizatiei de functionare sau anularea ei.
    Ridicarea autorizatiei de functionare sau anularea ei se face de Sectiunea Financiara respectiva, cu avizul Sectiunii chemata sa avizeze la eliberarea autorizatiei de functionare.
    Art. 4
    Cererile pentru obtinerea autorizatiei de functionare, ridicare, anulare sau pentru modificarea autorizatiei se fac pe formulare tip, stabilite de Ministerul Finantelor, in colaborare cu Ministerul Comertului Interior si Departamentul Gospodariei Comunale si Industriei Locale.
    Art. 5
    Autorizatiile de functionare, precum si modificarile acestora sunt supuse taxelor de timbru, dupa cum urmeaza:
    a) Meseriasii fara ateliere, lei 300;
    b) Meseriasii si carausii care lucreaza singuri, lei 1.000;
    c) Meseriasii care utilizeaza pana la cinci salariati, inclusiv ucenicii si membrii de familie folositi in atelier, carausi cu salariati si comerciantii fara salariati, lei 2.000;
    d) Industriasii, meseriasii care utilizeaza peste cinci salariati si comerciantii cu salariati, lei 3.000.
    Art. 6
    Intreprinderile comerciale si industriale, comerciantii ambulanti, atelierele mestesugaresti, meseriasii si carausii, din sectorul particular, care activeaza efectiv la data publicarii prezentului decret si sunt inscrisi ca atare in scriptele fiscale, chiar daca anterior nu au avut vreo inregistrare, vor cere inregistrarea si eliberarea autorizatiei de functionare potrivit dispozitiunilor prezentului decret.
    Inregistrarea si eliberarea autorizatiei de functionare pentru cazurile de mai sus se face de Sectiunea Financiara, fara avizul Sectiunii Comerciale sau a Sectiunii Gospodariei Comunale si Industriei Locale de pe langa Sfatul Popular respectiv.
    Pentru aceste cazuri, cererile pentru eliberarea autorizatiilor de functionare se vor depune pana la 31 August 1950 inclusiv la Sectiunile Financiare respective, care vor elibera noile autorizatii de functionare cel mai tarziu pana la data de 30 Septemvrie 1950.
    Art. 7
    Toate stocurile de marfuri, materiale si materii prime detinute fara justificare sau neinregistrate, indiferent de provenienta lor, vor fi aduse in circuitul economic, dupa cum urmeaza:
    a) Intreprinderile comerciale care activeaza efectiv, vor declara, pana la 31 Iulie 1950, la circumscriptiile sau Sectiunile Financiare de care depind, stocurile pe care le au la data publicarii prezentului decret, platind un impozit de 10% din valoarea de vanzare, in doua rate egale, in lunile August si Septemvrie 1950.
    Stocurile de mai sus vor fi inregistrate de indata in scriptele declarantului;
    b) Intreprinderile industriale, atelierele mestesugaresti si meseriasii care activeaza efectiv, vor declara si inregistra stocurile in aceleasi conditiuni ca la lit. a, si vor plati impozitul pe circulatia produselor la vanzare, potrivit tarifului;
    c) Toti ceilalti detinatori, fie ca sunt intreprinderi, ateliere, meseriasi sau comercianti ambulanti care au incetat activitatea, fie ca sunt orice alte persoane, vor declara stocurile si vor plati un impozit de 10% la valoarea de vanzare a aceleiasi conditiuni ca si la lit. a.
    Detinatorii de la alin. precedent sunt obligati ca pana la data de 1 Octombrie 1950 sa vanda stocurile de marfuri, materiale sau materii prime, platind la vanzare si impozitul pe circulatia produselor de 20% prevazut pentru vanzarea obiectelor de ocazie.
    Toti acei prevazuti la lit. a, b si c, care vor indeplini la termen dispozitiunile acestui articol, sunt dispensati de plata vreunui impozit, taxa, majorare, amenda, sanctiuni fiscale sau economice privind provenienta marfurilor, materialelor si materiilor prime.
    Neplata impozitului de stoc in termenele sus aratate atrage sanctiunile prevazute de legea impozitului pe circulatia produselor.
    Art. 8
    Comerciantii, industriasii si meseriasii si comerciantii ambulanti care nu vor putea sa justifice dupa declararea stocurilor mentionate mai sus, provenienta marfurilor, materialelor si materiilor prime ce detin, vor fi absolviti de pedepsele prevazute de legile, hotaririle si deciziile fiscale si economice, daca le vor declara din proprie initiativa pe cantitati si valori, la unitatile fiscale de care apartin si daca odata cu declaratia vor achita drepturile Statului ce decurg din legile de impozite.
    Art. 9
    Pentru abaterile de la prevederile legilor fiscale si economice, precum si pentru abaterile de la prevederile prezentului decret, se va putea aplica, pe langa sanctiunile existente si pedeapsa ridicarii sau anularii autorizatiei de functionare.
    Ridicarea sau anularea autorizatiei de functionare se face de Sectiunea Financiara care a eliberat-o, cu avizul Sectiunii Statului Popular care a avizat la eliberare.
    Acei care vor activa dupa 1 Octombrie 1950, fara sa fi obtinut autorizatia de functionare se considera ca activeaza clandestin si vor fi urmariti, judecati si sanctionati potrivit decretului Nr. 183 pentru sanctionarea infractiunilor economice, publicat in Buletinul Oficial Nr. 25 din 30 Aprilie 1949, pedeapsa de aplicat fiind cea prevazuta la art. 3 din acel decret.
    Constatarea infractiunilor sanctionate potrivit decretului Nr. 183 din 1949 se va face prin incheiere de procese-verbale si de catre organele de inspectie si revizie ale Ministerului Finantelor si Sectiunilor Financiare.
    Art. 10
    Pentru aplicarea prezentului decret, Ministerul Finantelor va putea da decizii si instructiuni care vor fi obligatorii dupa publicarea lor in Buletinul Oficial. De asemenea, va putea dispune incadrarea in dispozitiunile acestui decret si a unor categorii de ocupatiuni profesionale.
    Art. 11
    Legea comertului ambulant din 1884, legea pentru infiintarea unui registru al comertului, publicata in Monitorul Oficial Nr. 84 din 10 Aprilie 1931, cu modificarile ulterioare, decretul lege din 24 Februarie 1941, pentru reglementarea comertului, publicat in Monitorul Oficial Nr. 46 din 24 Februarie 1941, legea Nr. 250 pentru modificarea si completarea unor dispozitiuni din legea pentru infiintarea unui registru al comertului din 10 Aprilie 1931, publicata in Monitorul Oficial Nr. 159 din 15 Iulie 1947, precum si orice alte dispozitiuni contrarii prezentului decret, se abroga.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 179/1950

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 179 din 1950
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu