Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 389 din 12 septembrie 2003

privind analiza concentrarii economice realizata de catre Societatea DUTCH SHIPPARTS BV Olanda prin dobandirea controlului direct asupra Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati

ACT EMIS DE:                CONSILIUL CONCURENTEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 132 din 13 februarie 2004


SmartCity3


    Presedintele Consiliului Concurentei,
    in baza:
    1. Decretului nr. 1.075 din 21 decembrie 2001 privind numirea membrilor Consiliului Concurentei;
    2. Legii concurentei nr. 21/1996;
    3. Regulamentului de organizare, functionare si procedura al Consiliului Concurentei, cu modificarile si completarile ulterioare;
    4. Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice;
    5. Instructiunilor cu privire la definirea pietei relevante in scopul stabilirii unei parti substantiale de piata;
    6. Instructiunilor date in aplicarea art. 33 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrarilor economice;
    7. Notificarii concentrarii economice inregistrate cu nr. RS-267 din 17 iulie 2003 la Consiliul Concurentei;
    8. actelor si lucrarilor din Dosarul cauzei nr. RS-267 din 17 iulie 2003;
    9. Notei Departamentului bunuri industriale nr. V3-1.462 din 9 septembrie 2003 cu privire la concentrarea economica notificata,
    luand in considerare urmatoarele:
    1. Prin Decizia nr. 1.403 din 20 august 2002, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat oferta publica de cumparare de actiuni ale Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati, de pe piata RASDAQ, de catre societatea olandeza DUTCH SHIPPARTS BV.
    Astfel, in data de 20 august 2002, Societatea DUTCH SHIPPARTS BV Olanda a achizitionat un pachet de 455.340 de actiuni, reprezentand 46,183% din capitalul social al Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati.
    Structura actionariatului Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati si a Consiliului de administratie al acesteia, precum si modul de luare a deciziilor in cadrul adunarilor generale ale actionarilor ii confera Societatii DUTCH SHIPPARTS BV Olanda calitatea de actionar majoritar si de detinator al controlului Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati.
    2. Societatea achizitoare, DUTCH SHIPPARTS BV Olanda, are ca obiect de activitate importul-exportul de nave, parti componente navale, constructii de lemn si metal, constructii de masini, producerea de instalatii electrice si electronice.
    Pana in prezent, Societatea DUTCH SHIPPARTS BV Olanda nu a desfasurat nici o activitate comerciala si economica.
    3. Societatea achizitionata, Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati, are ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea echipamentelor navale si a pieselor de schimb pentru acestea, a mijloacelor de automatizare electrotehnice, precum si efectuarea de reparatii de nave.
    4. Pietele relevante aferente concentrarii economice analizate au fost definite ca fiind:
    - piata echipamentelor navale;
    - piata reparatiilor de nave si a pieselor de schimb pentru echipamentele navale; si
    - piata mijloacelor de automatizare electrotehnice,
pe intregul teritoriu al Romaniei.
    5. Segmentele detinute de Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati pe pietele relevante definite, calculate in functie de volumul vanzarilor, sunt de fapt cotele de piata ale Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati, anterior realizarii operatiunii de concentrare economica.
    6. Prin concentrarea economica realizata, segmentele detinute de Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati pe pietele relevante definite nu se modifica, intrucat, anterior dobandirii controlului, societatea achizitoare nu a fost prezenta pe aceste piete.
    7. Pe piata echipamentelor navale, piata reparatiilor de nave si a pieselor de schimb pentru echipamentele navale si pe piata mijloacelor de automatizare electrotehnice, pe intregul teritoriu al Romaniei, oferta este reprezentata de numeroase societati comerciale. Pe aceste piete exista produse provenite din import.
    8. Pe pietele relevante definite, cererea este reprezentata de agentii economici care isi desfasoara activitatea in industria constructiilor si reparatiilor de nave. Societatile active pe pietele relevante definite realizeaza exporturi de echipamente navale si mijloace de automatizare electrotehnice.
    9. Situatia comparativa a preturilor practicate de participantii activi pe pietele relevante definite ilustreaza preturi aproximativ egale pentru toti concurentii activi pe aceste piete, cu exceptia produselor din import, la care preturile sunt mai ridicate.
    10. Prin realizarea concentrarii economice, structura pietelor relevante nu sufera modificari cu efecte anticoncurentiale, aceasta operatiune contribuind la cresterea calitatii serviciilor de montaj la nava, punere in functiune si predare la client, coroborata cu oferirea de pachete complete de livrare aferente instalatiilor de ancorare si manevra, precum si imbunatatirea serviciilor de garantie, postgarantie si asistenta tehnica.
    11. Operatiunea de concentrare economica realizata de DUTCH SHIPPARTS BV Olanda prin dobandirea controlului direct la Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati nu creeaza si nu consolideaza o pozitie dominanta si nu are ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei,

    DECIDE:

    Art. 1
    In conformitate cu dispozitiile art. 51 alin. (1) lit. b) din Legea concurentei nr. 21/1996 si pct. 124 din cap. II al partii a II-a din Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, se autorizeaza concentrarea economica realizata, constatandu-se ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista motive pentru a fi refuzata.
    Art. 2
    Taxa de autorizare, prevazuta la art. 33 alin. (2) din Legea nr. 21/1996, este de 36.702.000 lei si se va plati de catre Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati, cu ordin de plata tip trezorerie la bugetul de stat, in contul nr. 361280018300, deschis la Banca Nationala a Romaniei - Sucursala Judeteana Galati, beneficiar Directia Trezorerie si Contabilitate Publica Galati, cu mentiunea "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare". Pe versoul ordinului de plata, in rubrica "Cod cont", se va inscrie contul nr. 20.17.01.03.
    Taxa de autorizare se va plati in maximum 30 (treizeci) de zile de la data emiterii prezentei decizii. O copie a ordinului de plata va fi transmisa neintarziat Consiliului Concurentei.
    Art. 3
    Prezenta decizie devine aplicabila de la data comunicarii acesteia catre parti.
    Art. 4
    Decizia Consiliului Concurentei poate fi atacata, conform dispozitiilor art. 52 alin. (3) din Legea nr. 21/1996, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia contencios administrativ.
    Art. 5
    In conformitate cu prevederile art. 62 alin. (1) din Legea nr. 21/1996, prezenta decizie va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, pe cheltuiala DUTCH SHIPPARTS BV Olanda.
    Art. 6
    Departamentul Bunuri industriale si Secretariatul general vor urmari ducerea la indeplinire a prezentei decizii.
    Art. 7
    Prezenta decizie se va comunica de catre Secretariatul general al Consiliului Concurentei la:
    Societatea achizitoare:
    DUTCH SHIPPARTS BV Olanda
    Prin imputernicit,
    Societatea Comerciala MENAROM - S.A.
    Adresa: Calea Prutului nr. 12, Galati
    Tel.: 0236.460.651
    Fax: 0236.460.257

                   Presedintele Consiliului Concurentei,
                         Theodor Valentin PurcareaSmartCity5

COMENTARII la Decizia 389/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 389 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 389/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu