Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 389 din 12 septembrie 2003

privind analiza concentrarii economice realizata de catre Societatea DUTCH SHIPPARTS BV Olanda prin dobandirea controlului direct asupra Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati

ACT EMIS DE:                CONSILIUL CONCURENTEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 132 din 13 februarie 2004


SmartCity3


    Presedintele Consiliului Concurentei,
    in baza:
    1. Decretului nr. 1.075 din 21 decembrie 2001 privind numirea membrilor Consiliului Concurentei;
    2. Legii concurentei nr. 21/1996;
    3. Regulamentului de organizare, functionare si procedura al Consiliului Concurentei, cu modificarile si completarile ulterioare;
    4. Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice;
    5. Instructiunilor cu privire la definirea pietei relevante in scopul stabilirii unei parti substantiale de piata;
    6. Instructiunilor date in aplicarea art. 33 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrarilor economice;
    7. Notificarii concentrarii economice inregistrate cu nr. RS-267 din 17 iulie 2003 la Consiliul Concurentei;
    8. actelor si lucrarilor din Dosarul cauzei nr. RS-267 din 17 iulie 2003;
    9. Notei Departamentului bunuri industriale nr. V3-1.462 din 9 septembrie 2003 cu privire la concentrarea economica notificata,
    luand in considerare urmatoarele:
    1. Prin Decizia nr. 1.403 din 20 august 2002, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat oferta publica de cumparare de actiuni ale Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati, de pe piata RASDAQ, de catre societatea olandeza DUTCH SHIPPARTS BV.
    Astfel, in data de 20 august 2002, Societatea DUTCH SHIPPARTS BV Olanda a achizitionat un pachet de 455.340 de actiuni, reprezentand 46,183% din capitalul social al Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati.
    Structura actionariatului Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati si a Consiliului de administratie al acesteia, precum si modul de luare a deciziilor in cadrul adunarilor generale ale actionarilor ii confera Societatii DUTCH SHIPPARTS BV Olanda calitatea de actionar majoritar si de detinator al controlului Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati.
    2. Societatea achizitoare, DUTCH SHIPPARTS BV Olanda, are ca obiect de activitate importul-exportul de nave, parti componente navale, constructii de lemn si metal, constructii de masini, producerea de instalatii electrice si electronice.
    Pana in prezent, Societatea DUTCH SHIPPARTS BV Olanda nu a desfasurat nici o activitate comerciala si economica.
    3. Societatea achizitionata, Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati, are ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea echipamentelor navale si a pieselor de schimb pentru acestea, a mijloacelor de automatizare electrotehnice, precum si efectuarea de reparatii de nave.
    4. Pietele relevante aferente concentrarii economice analizate au fost definite ca fiind:
    - piata echipamentelor navale;
    - piata reparatiilor de nave si a pieselor de schimb pentru echipamentele navale; si
    - piata mijloacelor de automatizare electrotehnice,
pe intregul teritoriu al Romaniei.
    5. Segmentele detinute de Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati pe pietele relevante definite, calculate in functie de volumul vanzarilor, sunt de fapt cotele de piata ale Societatii Comerciale MENAROM - S.A. Galati, anterior realizarii operatiunii de concentrare economica.
    6. Prin concentrarea economica realizata, segmentele detinute de Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati pe pietele relevante definite nu se modifica, intrucat, anterior dobandirii controlului, societatea achizitoare nu a fost prezenta pe aceste piete.
    7. Pe piata echipamentelor navale, piata reparatiilor de nave si a pieselor de schimb pentru echipamentele navale si pe piata mijloacelor de automatizare electrotehnice, pe intregul teritoriu al Romaniei, oferta este reprezentata de numeroase societati comerciale. Pe aceste piete exista produse provenite din import.
    8. Pe pietele relevante definite, cererea este reprezentata de agentii economici care isi desfasoara activitatea in industria constructiilor si reparatiilor de nave. Societatile active pe pietele relevante definite realizeaza exporturi de echipamente navale si mijloace de automatizare electrotehnice.
    9. Situatia comparativa a preturilor practicate de participantii activi pe pietele relevante definite ilustreaza preturi aproximativ egale pentru toti concurentii activi pe aceste piete, cu exceptia produselor din import, la care preturile sunt mai ridicate.
    10. Prin realizarea concentrarii economice, structura pietelor relevante nu sufera modificari cu efecte anticoncurentiale, aceasta operatiune contribuind la cresterea calitatii serviciilor de montaj la nava, punere in functiune si predare la client, coroborata cu oferirea de pachete complete de livrare aferente instalatiilor de ancorare si manevra, precum si imbunatatirea serviciilor de garantie, postgarantie si asistenta tehnica.
    11. Operatiunea de concentrare economica realizata de DUTCH SHIPPARTS BV Olanda prin dobandirea controlului direct la Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati nu creeaza si nu consolideaza o pozitie dominanta si nu are ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei,

    DECIDE:

    Art. 1
    In conformitate cu dispozitiile art. 51 alin. (1) lit. b) din Legea concurentei nr. 21/1996 si pct. 124 din cap. II al partii a II-a din Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, se autorizeaza concentrarea economica realizata, constatandu-se ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista motive pentru a fi refuzata.
    Art. 2
    Taxa de autorizare, prevazuta la art. 33 alin. (2) din Legea nr. 21/1996, este de 36.702.000 lei si se va plati de catre Societatea Comerciala MENAROM - S.A. Galati, cu ordin de plata tip trezorerie la bugetul de stat, in contul nr. 361280018300, deschis la Banca Nationala a Romaniei - Sucursala Judeteana Galati, beneficiar Directia Trezorerie si Contabilitate Publica Galati, cu mentiunea "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare". Pe versoul ordinului de plata, in rubrica "Cod cont", se va inscrie contul nr. 20.17.01.03.
    Taxa de autorizare se va plati in maximum 30 (treizeci) de zile de la data emiterii prezentei decizii. O copie a ordinului de plata va fi transmisa neintarziat Consiliului Concurentei.
    Art. 3
    Prezenta decizie devine aplicabila de la data comunicarii acesteia catre parti.
    Art. 4
    Decizia Consiliului Concurentei poate fi atacata, conform dispozitiilor art. 52 alin. (3) din Legea nr. 21/1996, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia contencios administrativ.
    Art. 5
    In conformitate cu prevederile art. 62 alin. (1) din Legea nr. 21/1996, prezenta decizie va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, pe cheltuiala DUTCH SHIPPARTS BV Olanda.
    Art. 6
    Departamentul Bunuri industriale si Secretariatul general vor urmari ducerea la indeplinire a prezentei decizii.
    Art. 7
    Prezenta decizie se va comunica de catre Secretariatul general al Consiliului Concurentei la:
    Societatea achizitoare:
    DUTCH SHIPPARTS BV Olanda
    Prin imputernicit,
    Societatea Comerciala MENAROM - S.A.
    Adresa: Calea Prutului nr. 12, Galati
    Tel.: 0236.460.651
    Fax: 0236.460.257

                   Presedintele Consiliului Concurentei,
                         Theodor Valentin PurcareaSmartCity5

COMENTARII la Decizia 389/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 389 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 646 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 15 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 117 2019
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 1 1970
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Rectificare 250 2017
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 212 2013
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Legea 189 2000
    Salutare tuturor! Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea băncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593 Mulțumiri Maria
ANONIM a comentat Decretul 223 1974
    Îmi amintesc că am fost cu adevărat surprins de cât de rapid a fost procesată și aprobată cererea mea de împrumut în numerar. Numele meu este Érico Breiso din Tavira, Portugalia. Eram îngrijorat că scorul meu de credit scăzut va fi o problemă, dar când am mers să aplic, mi s-a spus să nu-mi fac griji. Am obținut de fapt banii de care aveam nevoie pentru a-mi repara mașina și, în consecință, am putut continua să muncesc pentru a face bani. Eram prea speriat să-mi pierd locul de muncă pentru că nu aveam altă modalitate de a ajunge la muncă, dar împrumutul primit am avut grijă de toate. mulțumesc companiei de împrumuturi Alden Moore că mi-ai acordat un împrumut rapid. Sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut rapid și sigur pentru a aplica prin această adresă de e-mail aldenmooresloanfirm@gmail.com ... pentru că am primit împrumutul de la ei fără întârziere
ANONIM a comentat Legea 117 2019
    Îmi amintesc că am fost cu adevărat surprins de cât de rapid a fost procesată și aprobată cererea mea de împrumut în numerar. Numele meu este Érico Breiso din Tavira, Portugalia. Eram îngrijorat că scorul meu de credit scăzut va fi o problemă, dar când am mers să aplic, mi s-a spus să nu-mi fac griji. Am obținut de fapt banii de care aveam nevoie pentru a-mi repara mașina și, în consecință, am putut continua să muncesc pentru a face bani. Eram prea speriat să-mi pierd locul de muncă pentru că nu aveam altă modalitate de a ajunge la muncă, dar împrumutul primit am avut grijă de toate. mulțumesc companiei de împrumuturi Alden Moore că mi-ai acordat un împrumut rapid. Sfătuiesc pe oricine are nevoie de un împrumut rapid și sigur pentru a aplica prin această adresă de e-mail aldenmooresloanfirm@gmail.com ... pentru că am primit împrumutul de la ei fără întârziere
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 389/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu