Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 191 din 31 martie 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 31 alin. 3 din anexa nr. 2 (Regulamentul-cadru al asociatiilor de proprietari) la Legea locuintei nr. 114/1996 si ale art. 17 din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 526 din 21 iunie 2005


SmartCity3


    Ioan Vida             - presedinte
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Petre Ninosu          - judecator
    Ion Predescu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Aurelia Popa          - procuror
    Benke Karoly          - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 31 din anexa nr. 2 la Legea locuintei nr. 114/1996, precum si a celor ale Legii nr. 341/2004 a recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, exceptie ridicata de Aurel Ionescu in Dosarul nr. 14.208/2003 al Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti.
    La apelul nominal se prezinta autorul exceptiei, lipsa fiind celelalte parti, fata de care procedura de citare a fost legal indeplinita.
    Autorul exceptiei arata ca scutirea de plata taxelor de timbru a asociatiilor de locatari in litigiile locative este o masura discriminatorie in raport cu locatarii care nu beneficiaza de aceasta masura, incalcandu-se atat prevederile art. 16 din Constitutie, cat si cele ale art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Totodata, se mai sustine ca abrogarea unei dispozitii legale care prevedea dreptul la asistenta juridica gratuita a urmasilor eroilor-martiri ai revolutiei, a ranitilor, precum si pensionarilor de invaliditate care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca in lupta pentru victoria revolutiei este neconstitutionala, intrucat, in acest mod, un drept legal dobandit a fost eliminat.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate. Se apreciaza ca masura scutirii de la plata taxelor de timbru a asociatiilor de locatari in litigiile locative este constitutionala, in acest sens invocandu-se Decizia Curtii Constitutionale nr. 16 din 22 ianuarie 2002, prin care o exceptie similara a fost respinsa. In ceea ce priveste critica de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 17 din Legea nr. 341/2004, se considera ca aceasta este neintemeiata, intrucat abrogarea unor dispozitii legale care prevedeau dreptul la asistenta juridica gratuita nu este contrara dispozitiilor constitutionale, avand in vedere ca nu se pune problema incalcarii unui drept fundamental.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, constata urmatoarele:
    Prin Incheierea din 28 septembrie 2004, pronuntata in Dosarul nr. 14.208/2003, Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 31 din anexa nr. 2 la Legea locuintei nr. 114/1996, precum si a celor ale Legii nr. 341/2004 a recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, exceptie ridicata de Aurel Ionescu intr-o cauza avand ca obiect solutionarea actiunii prin care se cere obligarea unei asociatii de locatari sa permita autorului exceptiei accesul in anumite spatii comune, precum si efectuarea unor lucrari la utilitati.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, autorul acesteia sustine ca dispozitiile art. 31 din anexa nr. 2 la Legea locuintei nr. 114/1996 contravin prevederilor constitutionale ale art. 16 si 20, precum si celor ale art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. In acest sens, se arata ca scutirea asociatiilor de proprietari de plata taxelor de timbru in litigiile locative, fiind o "masura discriminatorie", este neconstitutionala.
    Totodata, autorul exceptiei mai sustine ca prevederile Legii nr. 341/2004 sunt neconstitutionale, intrucat abroga dispozitiile Legii nr. 42/1990 care prevedeau "dreptul la asistenta juridica gratuita" victimelor Revolutiei romane din decembrie 1989, in conditiile in care, in opinia autorului exceptiei, "o lege, dupa acordarea unui drept, nu il poate abroga, cel mult il poate suspenda pe o anumita perioada. Restrangerea drepturilor acordate de lege este neconstitutionala".
    Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti considera ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata. Se apreciaza ca prevederile criticate "vin in sprijinul recuperarii cotelor de intretinere cu mai multa usurinta, avand in vedere multitudinea datornicilor si debitele mari pe care le datoreaza", si nu incalca dispozitiile art. 16 si 20 din Constitutie, stabilind "conditiile in care se poate dispune obligarea proprietarilor la plata cheltuielilor comune de intretinere".
    In legatura cu invocarea abrogarii dispozitiilor din Legea nr. 42/1990, care prevedeau dreptul la asistenta juridica gratuita pentru urmasii eroilor-martiri ai revolutiei, ranitii si pensionarii de invaliditate, instanta arata ca Legea nr. 341/2004 "nu contravine Constitutiei, cata vreme dispozitiile unui act normativ pot fi abrogate prin dispozitiile unui alt act normativ, de acelasi rang".
    Potrivit prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si exprima punctele de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate.
    Guvernul considera ca exceptia de neconstitutionalitate ridicata este neintemeiata. In argumentarea acestui punct de vedere, se arata ca textul art. 31 din anexa nr. 2 la Legea locuintei nr. 114/1996 nu incalca prevederile art. 16 din Constitutie, invocandu-se in acest sens Decizia Curtii Constitutionale nr. 16 din 22 ianuarie 2002. Guvernul apreciaza ca prevederea criticata nu incalca art. 20 din Constitutie si art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Totodata, se arata: "Conventia, acordand protectie drepturilor indivizilor (persoane fizice), interzice orice forma de discriminare intre acestia, bazata pe origine sociala sau nationala, rasa, culoare, limba, religie, avere etc.". De asemenea, se considera ca "nu poate fi vorba despre nici o discriminare, intrucat reglementarea legala, pretins neconstitutionala, se refera la situatii distincte, ca si la persoane deosebite".
    Avocatul Poporului apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate ridicata este neintemeiata. In acest sens, se sustine ca, "in ipoteza prevazuta de dispozitiile legale criticate, asociatiile de proprietari si proprietarii apartamentelor se afla in situatii diferite, ceea ce justifica in mod obiectiv si rational stabilirea unui tratament juridic diferit", iar "stabilirea unor regimuri juridice speciale, in functie de anumite situatii obiective avute in vedere, reprezinta atributul exclusiv al legiuitorului".
    Totodata, Avocatul Poporului apreciaza ca dispozitiile legale criticate nu incalca prevederile art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra exceptiei de neconstitutionalitate.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, concluziile procurorului, dispozitiile legale criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si Legea nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, precum si celor ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate, astfel cum a fost formulat, il constituie dispozitiile art. 31 din anexa nr. 2 (Regulamentul-cadru al asociatiilor de proprietari) la Legea locuintei nr. 114/1996, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, precum si dispozitiile Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004.
    In realitate, referitor la art. 31 din anexa nr. 2 la Legea locuintei nr. 114/1996, autorul exceptiei de neconstitutionalitate critica doar alineatul 3 al acestuia, care are urmatorul cuprins:
    "Actiunea este scutita de taxa de timbru."
    Scutirea de plata taxei de timbru se refera la actiunea pe care o poate introduce asociatia de proprietari impotriva oricarui proprietar care se face vinovat de neplata cheltuielilor comune.
    Curtea retine ca, in ceea ce priveste invocarea neconstitutionalitatii Legii nr. 341/2004, in realitate, din motivarea exceptiei rezulta ca autorul acesteia se refera numai la dispozitiile art. 17 din lege, prin care, pe data intrarii sale in vigoare, se abroga Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 198 din 23 august 1996, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit art. 10 alin. 1 lit. o) din legea abrogata, se prevedea ca "urmasii eroilor-martiri ai revolutiei, ranitii, precum si pensionarii de invaliditate care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca in lupta pentru victoria revolutiei beneficiaza", intre alte drepturi, si de "asistenta juridica gratuita".
    Dispozitiile constitutionale invocate ca fiind incalcate sunt cele ale art. 16 si 20. Curtea observa ca, desi se invoca in sustinerea exceptiei intregul text al art. 16 si cel al art. 20 din Constitutie, in realitate, astfel cum rezulta din memoriul prin care s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate, autorul exceptiei se refera doar la alin. (1) al art. 16, precum si la alin. (2) al art. 20. De asemenea, desi autorul exceptiei nu invoca in mod expres vreun alt text constitutional in sustinerea acesteia, Curtea retine ca, in realitate, acesta se refera, in motivarea exceptiei, si la dispozitiile art. 53 din Constitutie atunci cand critica constitutionalitatea prevederilor art. 17 din Legea nr. 341/2004. Textele din Constitutie mentionate au urmatorul cuprins:
    - Art. 16 alin. (1): "Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.";
    - Art. 20 alin. (2): "Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.";
    - Art. 53: "(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor, desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
    (2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.";
    De asemenea, autorul exceptiei mai invoca in sustinerea acesteia si prevederile art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, care au urmatorul cuprins:
    "Exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute de prezenta conventie trebuie sa fie asigurata fara nici o deosebire bazata, in special, pe sex, rasa, culoare, limba, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine nationala sau sociala, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere sau orice alta situatie."
    In esenta, autorul exceptiei de neconstitutionalitate apreciaza ca, prin scutirea asociatiilor de proprietari de plata taxelor de timbru in litigiile locative, sunt incalcate prevederile constitutionale ale art. 16 alin. (1), precum si cele ale art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale raportate la art. 20 din Constitutie. De asemenea, se sustine ca Legea nr. 341/2004 este neconstitutionala, intrucat nu mai prevede "dreptul la asistenta juridica gratuita" a victimelor Revolutiei romane din decembrie 1989.
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate ridicata, Curtea retine urmatoarele:
    Dispozitiile art. 31 alin. 3 din anexa nr. 2 la Legea locuintei nr. 114/1996 au mai fost supuse controlului de constitutionalitate. Astfel, prin Decizia nr. 16 din 22 ianuarie 2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 127 din 18 februarie 2002, Curtea a respins o exceptie avand acelasi obiect, statuand ca "in ceea ce priveste sustinerea autorului exceptiei privind incalcarea principiului egalitatii, consacrat de dispozitiile art. 16 alin. (1) din Constitutie, intrucat asociatia de proprietari este scutita de taxa de timbru, in timp ce proprietarul nu beneficiaza de aceasta scutire, Curtea constata ca [...] aceasta este nefondata. In jurisprudenta Curtii Constitutionale s-a stabilit ca instituirea unor exceptii de la regula generala a platii taxelor judiciare de timbru (scutiri de plata taxei) nu constituie o discriminare sau o atingere adusa acestui principiu constitutional. Potrivit art. 138 alin. (1) din Constitutie, <<Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege>>, fiind, asadar, la latitudinea legiuitorului sa stabileasca scutiri de taxe sau impozite, avand in vedere situatii diferite, fara ca prin aceasta sa se aduca atingere principiului egalitatii in drepturi. Plata unor taxe sau impozite nu reprezinta un drept, ci o obligatie constitutionala a cetatenilor, prevazuta de art. 53 alin. (1) din Legea fundamentala, in conformitate cu care <<Cetatenii au obligatia sa contribuie, prin impozite si taxe, la cheltuielile publice>>. In acest sens este, de exemplu, Decizia nr. 175 din 26 septembrie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 702 din 28 decembrie 2000".
    Considerentele care au stat la baza deciziilor mentionate ale Curtii Constitutionale isi mentin valabilitatea si in cauza de fata, intrucat nu au intervenit elemente noi de natura sa determine modificarea jurisprudentei Curtii.
    De asemenea, Curtea retine ca textul criticat impune un tratament juridic diferit pentru situatii de fapt diferite, avand o justificare obiectiva si rationala, si anume necesitatea recuperarii de catre asociatiile de proprietari a cotelor de intretinere cu mai multa usurinta, tinand cont atat de multitudinea datornicilor, de debitele mari pe care acestia le au, precum si de consecintele grave ale neachitarii acestora. De asemenea, Curtea observa ca prevederile criticate nu contravin dispozitiilor art. 14 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, ceea ce duce, de altfel, si la inaplicabilitatea in cauza a textului constitutional al art. 20 alin. (2).
    In ceea ce priveste critica de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 17 din Legea nr. 341/2004, prin care a fost abrogata Legea nr. 42/1990, inclusiv prevederile art. 10 alin. 1 lit. o) din aceasta lege, prin care se prevedea dreptul la asistenta juridica gratuita pentru unele categorii de persoane care au luptat pentru victoria revolutiei, Curtea retine ca dreptul la asistenta juridica gratuita nu este un drept constitutional fundamental, aceasta fiind o facilitate acordata de catre legiuitor anumitor categorii de persoane aflate in situatii specifice. Reglementarea acordarii dreptului respectiv este la latitudinea legiuitorului.
    Curtea constata ca prevederile art. 53 din Constitutie nu sunt incidente in cauza, dispozitiile respective referindu-se la restrangerea exercitiului drepturilor si libertatilor fundamentale.

    Pentru considerentele expuse mai sus, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 31 alin. 3 din anexa nr. 2 (Regulamentul-cadru al asociatiilor de proprietari) la Legea locuintei nr. 114/1996 si ale art. 17 din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, exceptie ridicata de Aurel Ionescu in Dosarul nr. 14.208/2003 al Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 31 martie 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent,
                              Benke Karoly



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 191/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 191 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 191/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu