Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 165 din  5 decembrie 1995

privind autorizarea difuzarii programelor audiovizuale prin sateliti

ACT EMIS DE: CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI


SmartCity3

PRELUATA:     de la Consiliul National al Audiovizualului

    Avand in vedere prevederile Art. 8(1) si Art. 12 din Legea audiovizualului nr. 48/1992;
    in aplicarea prevederilor Art. 32(1) din aceeasi lege, pentru stabilirea de norme referitoare la modul de transpunere in practica a dispozitiilor Legii audiovizualului, in sensul extinderii aplicarii procedurilor prevazute de Capitolul II din lege la cazurile de difuzare a programelor audiovizuale prin sateliti;
    in temeiul art. 29 din Legea audiovizualului, CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI,

    DECIDE:

    Art. 1
    Se aproba:
    - Conditiile de acordare a licentei de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti (anexa 1);
    - Continutul dosarului de solicitare a licentei de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti (anexa 2);
    - Procedura de autorizare pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti (anexa 3).
    Art. 2
    Decizia si anexele sale, care fac parte integranta din decizie, intra in vigoare la data adoptarii ei.
    Art. 3
    Directia licente, autorizari, reglementari si Directia informatii, documentare si relatii cu mass-media vor aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii si ale anexelor sale.

                        PRESEDINTE,
              prof. univ. dr. TITUS RAVEICA

    ANEXA 1
    la Decizia CNA nr. 165 din 5.12.1995

                          CONDITII
de acordare a licentei de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti

    Transmiterea de pe teritoriul Romaniei a unor programe radiofonice sau de televiziune prin intermediul satelitilor, in scopul receptionarii lor in Romania si/sau in alte zone geografice din afara tarii, se poate face numai dupa obtinerea unei licente de emisie, eliberata de Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A.), in conformitate cu prevederile Legii audiovizualului nr. 48/1992 si ale intelegerilor internationale la care Romania este parte, precum si in conformitate cu reglementarile internationale si interne in vigoare, referitoare la radiocomunicatii si, indeosebi, la radiodifuziunea prin sateliti.
    Serviciile de comunicatie audiovizuala folosind sateliti pentru difuzarea programelor, care se pot realiza de pe teritoriul Romaniei si care necesita obtinerea in prealabil a unei licente de emisie, sunt:
    a. difuzarea programelor de radiodifuziune sonora si/sau de televiziune direct de pe satelit, astfel ca acestea sa poata sa fie receptionate pe intreg teritoriul tarii, cu instalatii de receptie individuale si comunitare, in scopul retransmiterii lor de catre statiile locale afiliate*), statii de radioemisie proprii si/sau inchiriate, care au fost autorizate de C.N.A., precum si pe retelele de distributie prin cablu, numit in continuare serviciul "a";
-------------
    *) Conditiile de afiliere sunt reglementate prin Decizia C.N.A. nr. 164 din 5 decembrie 1995.

    b. difuzarea programelor de radiodifuziune sonora si/sau de televiziune realizate special pentru strainatate, direct de pe satelit, care sa fie receptionate in zone geografice situate in afara granitelor tarii, numit in continuare serviciul "b";
    c. transmiterea codificata, prin satelit, a programelor audiovizuale proprii ale unei societati autorizate de C.N.A., in vederea retransmiterii lor pe cale radioelectrica terestra, prin statii de emisie autorizate ale aceluiasi titular de licenta de emisie, in limitele procentelor de programe retransmise, inscrise in caietul de sarcini anexat la licenta de emisie, numit in continuare serviciul "c".

    Serviciile "a" si "b" pot include si difuzarea de programe de televiziune cu plata (pay-tv), destinate receptiei individuale sau retransmiterii lor, in baza unor contracte, pe retele de distributie prin cablu.
    Conditiile obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantii pentru obtinerea unei astfel de licente de emisie, care sa le permita realizarea serviciilor "a", "b" si "c" descrise mai sus, sunt urmatoarele:
    1. Sa fie persoana juridica romana, publica sau privata, asa cum prevede art. 5 din Legea audiovizualului nr. 48/1992.
    2. Sa nu fie investitor sau actionar la alte societati de comunicatie audiovizual, potrivit art. 6 din aceeasi lege.
    3. Sa solicite licenta de emisie pentru serviciul pe care doreste sa-l realizeze printr-o cerere, insotita de documentele necesare, care sa evidentieze cu claritate indeplinirea prezentelor conditii. Continutul dosarului cuprinzand cererea si documentele necesare este descris in anexa 2.
    Dosarul de solicitare a licentei de emisie trebuie sa fie insotit de o caseta demonstrativa, cu o inregistrare pe banda magnetica de calitate, cu o durata minima de 60 minute, in cazul serviciilor "a" si "b", material care sa evidentieze conceptia de realizare a programelor audiovizuale. In cazul programelor de televiziune, inregistrarea trebuie sa fie prezentata in sistemul VHS.
    Licenta de emisie se acorda in urma unor dezbateri publice, organizate de C.N.A. pentru acordarea licentelor de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin satelit. Durata de valabilitate a licentei de emisie este cea prevazuta de art. 14(1) din Legea audiovizualului nr. 48/1992.
    4. Sa obtina de la Ministerul Comunicatiilor acordul pentru procurarea echipamentelor si datele tehnice referitoare la serviciul pe care doreste sa-l realizeze prin satelit.
    5. Sa faca dovada bonitatii societatii sale, sub forma de documente bancare.
    6. Programul ce se preconizeaza sa fie realizat si difuzat sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
    6.1. Pentru serviciul "a":
    - durata programului: minimum 6 ore/zi pentru primul an de la inceperea difuzarii, ajungand la minimum 16 ore/zi, dupa 3 ani de la inceperea difuzarii;
    - structura programului sa fie prezentata in conformitate cu prevederile Deciziilor C.N.A. nr. 114/1994 si nr. 158/1995, in care productia proprie trebuie sa fie de minimum 40 % .
    6.2 Pentru serviciul "b":
    - durata programului: minimum 4 ore/zi pentru primul an de la inceperea difuzarii, ajungand la minimum 12 ore/zi, dupa 3 ani de la inceperea difuzarii;
    - structura programului sa fie prezentata in conformitate cu prevederile Deciziilor C.N.A. nr. 114/1994 si nr. 158/1995, in care productia proprie trebuie sa fie de min. 50 % si sa nu contina programe retransmise, cu exceptia retransmiterii unor emisiuni din programe difuzate pe plan national de catre acelasi titular de licenta, programe care nu pot depasi 20 % din durata totala a programului.
    Programele de televiziune cu plata (pay-tv), difuzate in cadrul serviciilor "a" si "b" nu se supun cerintelor referitoare la procentele minim obligatorii pentru productia proprie.
    7. Sa prezinte un studiu in conformitate cu anexa 2 care sa cuprinda:
    - conceptul tehnic de realizare a proiectului;
    - conceptul de realizare a programelor;
    - fundamentarea economica privind realizarea si difuzarea programelor;
    - personalul de specialitate cu prezentarea experientei in domeniu;
    - planificarea etapelor de realizare a proiectului.
    8. Sa prezinte, sub forma unor documente scrise, garantii privind respectarea ordinii constitutionale, a legilor in vigoare in Romania, a reglementarilor si normelor stabilite de C.N.A., precum si a acordurilor, conventiilor, a altor intelegeri si a reglementarilor internationale in domeniul transmiterii programelor de radiodifuziune sonora si vizuala cu folosirea satelitilor de telecomunicatii.

    ANEXA 2
    la Decizia CNA nr. 165 din 5.12.1995

                            CONTINUTUL
dosarului de solicitare a licentei de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti

    1. Cererea de solicitare a licentei de emisie (formular tip).
    2. Chitanta de plata catre C.N.A. a taxei de solicitare a licentei de emisie.
    3. Acordul Ministerului Comunicatiilor de procurare a echipamentelor necesare pentru realizarea legaturii prin satelit, acord emis in concordanta cu ordinul adoptat de acest minister pentru aplicarea reglementarilor internationale in vigoare in domeniul comunicatiilor prin satelit, precum si datele tehnice ale legaturii.
    4. Conceptul tehnic de realizare a difuzarii programelor audiovizuale prin intermediul satelitului de telecomunicatii. Acesta trebuie sa prezinte:
    4.1. serviciul audiovizual ce va fi asigurat de solicitant;
    4.2. etapele de realizare si dezvoltare in timp a acestui serviciu;
    4.3. tipul echipamentelor ce vor fi utilizate;
    4.4. zonele de acoperire in functie de posibilitatile de receptionare in bune conditiuni a programelor, precum si alte elemente legate de conceptul tehnic.
    5. Studiul economic al posibilitatilor de realizare si asigurare a serviciului de difuzare a programelor audiovizuale prin satelit, care trebuie sa cuprinda date referitoare la:
    5.1. capacitatea financiara a solicitantului, cu prezentarea surselor de finantare si a dovezii de bonitate sub forma unor documente bancare, iar in cazul in care solicitantul a desfasurat deja o activitate autorizata in domeniul difuzarii programelor audiovizuale, si a bilantului financiar pentru anul precedent;
    5.2. participarea directa sau indirecta la capitalurile altor societati din domeniul audiovizualului;
    5.3. resursele umane de specialitate ce vor fi folosite, cu indicarea structurilor organizatorice ale departamentelor si compartimentelor centrale si teritoriale, mentionandu-se componenta acestora, indeosebi pentru organele de conducere si comisiile de coordonare a programelor;
    5.4. experienta solicitantului in activitatea de productie si de difuzare a programelor audiovizuale.
    6. Conceptul de realizare a programelor audiovizuale ce vor fi difuzate in diferite etape de realizare a serviciului prin satelit, cu precizari privind:
    6.1. sursele si proportiile programelor acestor surse (productie proprie, preluari din productia audiovizuala nationala, europeana si din alte continente, productii ale unor studiouri regionale si locale);
    6.2. categoriile de servicii audiovizuale ce vor fi difuzate (emisiuni informative, culturale, educative, de divertisment, pentru tineret, in limbi straine, de publicitate s.a.), cu indicarea periodicitatii si ponderii procentuale ale fiecarei categorii de serviciu, in ansamblul programelor;
    6.3. modul de investigare a interesului publicului fata de programele ce vor fi difuzate;
    6.4. caracterul monofonic sau stereofonic, analogic sau numeric, in cazul programelor radiofonice;
    6.5. tipul si natura informatiilor, precum si orarele zilnice de difuzare a acestora, in cazul transmiterii, in cadrul programelor de televiziune, a informatiilor prin procedee gen teletext;
    La punctele 6.1. si 6.2., pentru prezentarea conceptului, se vor folosi grile de program pentru fiecare zi a saptamanii, cu specificarea distincta a caracterului fiecarei emisiuni, dupa cum urmeaza:
    (P) - emisiuni cu caracter permanent (cu precizarea periodicitatii, daca emisiunea nu este saptamanala);
    (T) - emisiuni cu caracter temporar (cu precizarea perioadelor de timp in care acestea sunt difuzate);
    (-) - emisiuni cu caracter ocazional.
    7. Declaratiile solicitantului, valabile din punct de vedere juridic, cuprinzand angajamentele obligatorii ale acestuia, privind:
    7.1. respectarea:
      - ordinii constitutionale si a legilor in vigoare in Romania;
      - acordurilor, conventiilor si a altor intelegeri internationale, referitoare la:
          - transmisiunile de radiodifuziune sonora si vizuala cu folosirea satelitilor de telecomunicatii;
          - productia si difuzarea programelor audiovizuale, inclusiv dreptul la replica, asigurarea pluralismului, protectia minorilor, publicitatea si sponsorizarea s.a.;
          - drepturile de autor si de proprietate intelectuala, pe care Romania le-a adoptat sau trebuie sa le aprobe, in cadrul actiunii de armonizare a legislatiei sale cu legislatia adoptata in cadrul Uniunii Europene;
      - reglementarilor si normelor stabilite de C.N.A. si Ministerul Comunicatiilor in domeniul difuzarii programelor audiovizuale;
      - conditiilor fixate prin caietul de sarcini anexat la licenta de emisie;
      - recomandarilor si normelor internationale privind echipamentele si aparatura radioelectronica, inclusiv cea folosita pentru realizarea programelor audiovizuale;
      - deontologiei jurnalistului.
    7.2. acceptarea:
      - conditiilor stabilite de C.N.A. pentru acordarea licentei de emisie si a deciziei de autorizare pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti;
      - furnizarii datelor si informatiilor suplimentare ce vor fi cerute de C.N.A. in legatura cu realizarea si exploatarea serviciului pentru care solicita licenta de emisie.

     Apendice
     la Anexa 2 a Deciziei C.N.A. nr. 165 din 5 decembrie 1995

                               FORMULAR TIP

                                CERERE
                 de solicitare a licentei de emisie
        pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti

    Societatea romana *1) ...................................................... persoana juridica cu capital *2) .............................................., constituita in temeiul *3) ...................................................., cu sediul legal in *4) ........................................................,
telefon *5) .............................. fax *5) ............................,
cu conturile bancare: *6) ......................................................
reprezentata legal prin *7) .................................................... avand adresa *8) ......................................... telefon *9) ........
si calitatea de *10) .....................................................,
    solicita, in sensul prevederilor Legii audiovizualului nr. 48/1992 si al Deciziei C.N.A. nr. 165 din 5 decembrie 1995, eliberarea licentei de emisie pentru difuzarea programelor *11) ............................................. conform grilei de programe prezentata in documentatia insotitoare, potrivit punctului 6 din Anexa 2 a deciziei mentionate mai sus si cu asigurarea calitatii tehnice a materialelor difuzate, in conformitate cu standardele si normele interne si internationale in vigoare.
    Pentru sustinerea cererii, se anexeaza documentatia alaturata, intocmita in conformitate cu prevederile Anexei 2 sus-indicate si ne angajam sa comunicam C.N.A., in termen de 3 zile de la producerea lor, orice modificare va interveni asupra datelor inscrise in prezenta cerere si in documentatia insotitoare, solicitand, cand va fi cazul, aprobarea prealabila a C.N.A. pentru efectuarea modificarilor respective.

    Data .............                Semnatura persoanei autorizate
                                 sa semneze cererea si stampila societatii,

                                           .......................

                                   (LS)
                                          (ss) .................


    ANEXA 3
    la Decizia CNA nr. 165 din 5.12.1995

                     PROCEDURA DE AUTORIZARE
      pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti

    1. C.N.A. adopta si publica in Buletinul C.N.A. "Conditiile de acordare a licentei de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti" informand despre aceasta prin mass-media.
    2. C.N.A. primeste dosarele de solicitare a licentei de emisie si stabileste data dezbaterilor publice privind acordarea licentelor de emisie pentru difuzarea programelor audiovizuale prin sateliti, pe care o aduce la cunostinta celor interesati.
    3. In urma dezbaterilor publice, C.N.A. elibereaza licentele de emisie. Durata de valabilitate a acestor licente de emisie este cea stabilita prin art. 14(1) din Legea audiovizualului.
    4. Dupa realizarea legaturii prin satelit, inclusiv a statiei de emisie catre satelit si, daca este cazul, a statiilor de receptie de pe satelit, C.N.A. acorda decizia de autorizare pentru difuzarea programelor audiovizuale prin folosirea satelitilor, in conformitate cu prevederile art. 16 din Legea audiovizualului si in baza:
    - autorizatiei tehnice de functionare eliberate de Ministerul Comunicatiilor;
      contractului (acordului) incheiat cu organizatia care exploateaza satelitul ce va fi folosit, pentru punerea la dispozitia titularului licentei de emisie a capacitatii necesare pentru transmiterea programelor audiovizuale ale acestuia;
      autorizarii de catre C.N.A. a studioului ( urilor) titularului licentei de emisie, care va (vor) fi folosit(e) pentru realizarea programelor ce vor fi difuzate prin satelit.



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 165/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 165 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu