Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 581 din 15 septembrie 2008

pentru aprobarea Normelor privind acordarea sprijinului financiar producatorilor de vin care utilizeaza must de struguri concentrat si/sau must de struguri concentrat rectificat in vederea cresterii tariei alcoolice naturale a strugurilor proaspeti, a mustului de struguri, a mustului de struguri partial fermentat si a vinului nou aflat inca in fermentatie

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 661 din 22 septembrie 2008



Având în vedere:

-  prevederile Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003, a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 şi a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2.392/86 şi a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999, şi ale Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol;

- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţării politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 492/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

- Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002,

văzând Referatul de aprobare al Direcţiei politici de piaţă în sectorul culturi horticole nr. 125.265 din 30 iulie 2008,

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele privind acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie, în perioada 2008-2012, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin creează cadrul necesar aplicării prevederilor Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003, a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 şi a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2.392/86 şi a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999.

Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Dacian Cioloş

ANEXĂ

NORME

privind acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie

Art. 1. - Prezentele norme stabilesc condiţiile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie, începând cu 1 septembrie 2008 şi până la 31 iulie 2012.

Art. 2. - (1) Beneficiarii sprijinului financiar sunt persoane fizice/juridice care utilizează mustul de struguri concentrat sau mustul de struguri concentrat rectificat de provenienţă comunitară, obţinut exclusiv din soiuri de struguri care aparţin speciei Vitis vinifera, în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie numai prin adaos de must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.

(2)   Mustul de struguri concentrat şi mustul de struguri concentrat rectificat folosite pentru creşterea tăriei alcoolice naturale se exclud reciproc.

(3) Beneficiarii sprijinului financiar au obligaţia de a menţiona în Registrul de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, zonele de origine a strugurilor folosiţi pentru obţinerea mustului utilizat la creşterea tăriei alcoolice.

Art. 3. - (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar, creşterea tăriei alcoolice naturale în volume nu poate depăşi următoarele limite:

a) 2% vol. în zona viticolă B;

b)  1,5% vol. în zonele viticole C I şi C II.

(2) In anii cu condiţii climatice deosebit de nefavorabile se poate solicita creşterea limitelor mai sus menţionate cu maximum 0,5% vol.

(3) Adaosul de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat nu poate mări volumul iniţial de struguri proaspeţi presaţi, de must de struguri, de must de struguri parţial fermentat sau de vin nou aflat încă în fermentaţie cu mai mult de 8% în zona viticolă B şi 6,5% în zonele viticole C.

Art. 4. - (1) Creşterea tăriei alcoolice naturale în volume a produselor vitivinicole prevăzute la art. 2 alin. (1) prin adaosul de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat se evidenţiază cronologic în Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

(2) Prin adaosul de must de struguri concentrat şi must de struguri concentrat rectificat tăria alcoolică totală a produsului obţinut după îmbogăţire nu poate depăşi:

a)  12% vol. în zona viticolă B;

b)  12,5% vol. în zona viticolă C I;

c)  13% vol. în zona viticolă C II.

Art. 5. -In vederea obţinerii sprijinului financiar, creşterea tăriei alcoolice naturale prin adaosul în acelaşi recipient de must de struguri concentrat şi must de struguri concentrat rectificat, precum şi amestecul unuia dintre aceste produse cu zaharoză sunt interzise.

Art. 6. - Sprijinul financiar se calculează în conformitate cu art. 33 din Regulamentul (CE) nr. 555/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol. Suma maximă a sprijinului este de:

a)  1,699 euro/% vol./hl pentru mustul de struguri concentrat;

b) 2,206 euro/% vol./hl pentru mustul concentrat rectificat.

Art. 7. - (1) Tăria alcoolică potenţială a mustului de struguri concentrat şi a mustului de struguri concentrat rectificat se determină aplicându-se tabelul de corespondenţă care figurează în Regulamentul (CE) nr. 1.623/2000 pentru citirile la temperatura de 20°C la refractometru, conform metodei prevăzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 558/1993 privind metoda refractometrică de măsurare a reziduului uscat solubil din produsele transformate pe bază de fructe şi legume, de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 543/86 şi de modificare a anexei I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87.

(2) Este admisă o toleranţă a tăriei alcoolice de 0,2% vol. în cazul unui control al autorităţilor competente.

Art. 8. - Creşterea tăriei alcoolice naturale prin utilizarea mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat se poate realiza o singură dată pentru aceeaşi cantitate de struguri proaspeţi, de must de struguri, de must de struguri parţial fermentat şi de vin nou aflat încă în fermentaţie obţinut din soiurile de struguri de vin admise în cultură în arealele viticole din România.

Art. 9. - Utilizarea mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale în volume a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie se poate realiza între datele de 1 septembrie şi 31 decembrie ale fiecărui an, în funcţie de perioada aleasă pentru efectuarea operaţiunii.

Art. 10. - Recepţia măsurii pentru creşterea tăriei alcoolice naturale se efectuează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA.

Art. 11. - (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar beneficiarul trebuie:

a)  să depună la APIA Declaraţia prealabilă de creştere a tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, în vederea evidenţierii participării la schema de sprijin;

b)  să depună la APIA Notificarea privind creşterea tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea operaţiunii;

c)  să deţină Registrul de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale şi Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale, completate la zi. APIA sau organismul delegat va numerota, semna şi ştampila Registrul de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale şi Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale, înainte de începerea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice;

d)   să utilizeze întreaga cantitate de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat pentru care solicită sprijin financiar, prin cererea/formularul-tip care se distribuie gratuit solicitanţilor prin centrele judeţene şi al municipiului Bucureşti ale APIA;

e)  să deţină buletinele de analiză pentru must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat şi pentru produsele supuse operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale.

(2) APIA verifică realizarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale şi întocmeşte un proces-verbal. APIA va întocmi modelul de proces-verbal.

(3)  La finalizarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale se efectuează recepţia de către APIA.

(4)  Depunerea Declaraţiei de finalizare a operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, se face până la data de 1 februarie inclusiv a anului următor efectuării acestei operaţiuni.

Art. 12. - (1) După efectuarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale, solicitantul va depune, începând cu data de 1 noiembrie până la data de 1 martie a anului următor, la centrele judeţene ale APIA cererea/formularul-tip în vederea obţinerii sprijinului financiar, completată/completat şi însoţită/însoţit de următoarele documente:

a) copii ale documentelor de provenienţă (producţie proprie sau achiziţie) a mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat;

b)  copii ale buletinului/buletinelor de analiză pentru mustul de struguri concentrat sau pentru mustul de struguri concentrat rectificat utilizat;

c) copii ale buletinului/buletinelor de analiză pentru produsele vitivinicole înainte de efectuarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale;

d)  copii ale buletinului/buletinelor de analiză a produselor vinicole obţinute în urma operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale;

e)  copii ale paginilor din Registrul de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale şi din Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale cu înregistrările la zi ale tuturor operaţiunilor de creştere a tăriei alcoolice naturale;

f)  centralizator al rapoartelor de fabricaţie, pentru cei care produc must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat şi solicită sprijin financiar;

g) copie a declaraţiei de finalizare a operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale;

h) procesul-verbal de recepţie privind efectuarea creşterii tăriei alcoolice naturale.

(2) Cererea/formularul-tip se va elabora de APIA şi se va publica pe site-ul APIA.

Art. 13. - (1) După verificarea documentelor şi aprobarea cererilor, APIA întocmeşte Centralizatorul pe judeţe cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, pe care îl transmite în termen de 5 zile lucrătoare Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare MADR, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6.

(2)   MADR solicită Ministerului Economiei şi Finanţelor deschiderea creditelor bugetare, în baza Situaţiei centralizatoare privind sumele cuvenite pentru sprijinul financiar, conform modelului prevăzut în anexa nr. 7.

(3)  După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul MADR se alimentează contul APIA.

(4) APIA plăteşte beneficiarului, în termen de 5 zile lucrătoare de la alimentarea contului, sprijinul financiar pentru cantitatea de must concentrat sau de must concentrat rectificat utilizată efectiv pentru creşterea tăriei alcoolice naturale a produselor vitivinicole.

(5) Plata sprijinului comunitar pentru măsura de creştere a tăriei alcoolice naturale se face conform Regulamentului (CE) nr. 1.913/2006 de stabilire a normelor de aplicare a sistemului agromonetar al euro în sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 14. - (1) APIA va elabora manuale de proceduri pentru implementarea prezentelor norme.

(2) In conformitate cu legislaţia în vigoare, APIA poate delega un organism pentru verificarea realizării operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale şi pentru recepţia măsurii de creştere a tăriei alcoolice naturale.

Art. 15. - Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentele norme.

ANEXA Nr. 1 la norme

REGISTRUL

de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale

INTRĂRI

IEŞIRI

Data

Produsul

Originea(1)

Volumul/Nr. recipientului(2)

Zona viticolă

CE(3)

Conţinutul în zahăr(4)

Culoarea

Data

Produsul

Destinaţia(5)

Volumul

Zona viticolă

CE(3)

Conţinutul în zahăr(4)

Culoarea

(1)  Se precizează numele, adresa furnizorului şi numărul documentului de însoţire în cazul achiziţionării („producţie internă", în cazul în care este de provenienţă proprie).

(2) Se precizează volumul şi nr. recipientului în care se află produsul.

(3) Zona viticolă de provenienţă a mustului de struguri concentrat (MC)/mustului de struguri concentrat rectificat (MCR).

(4)  Exprimat în grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial.

(5) Dacă este vorba despre utilizarea internă, se precizează: „creşterea tăriei alcoolice naturale"; dacă este vorba despre expediţie, se precizează numele si adresa destinatarului si numărul documentului de însoţire.

ANEXA Nr. 2 la norme

REGISTRUL

pentru creşterea tăriei alcoolice naturale

Creşterea

tăriei alcoolice naturale(1)

PRODUS SUPUS ÎMBOGĂŢIRII

PRODUS UTILIZAT PENTRU ÎMBOGĂŢIRE

PRODUS OBŢINUT FINAL

Produsul şi zona viticolă(2)

Cantitate

hl/q

Nr.

recipientului

Culoarea

Tăria alcoolică volumică iniţială*3)

Produsul (4)

Cantitatea

Nr.

recipientului

Conţinutul în zahăr (5)

Nr.

recipientului

Cantitatea(6)

Culoarea produsului(7)

Tăria alcoolică volumică finală (8)

Data

Ora

(1) In cazul unei declaraţii prealabile, se menţionează data completă (zi/lună/an).

(2) Produsul: struguri proaspeţi, must de struguri, must de struguri parţial fermentat, vin nou încă în fermentare şi zona viticolă comunitară.

(3) Indicarea tăriei alcoolice volumice iniţiale (TAVI) naturale înaintea îmbogăţirii.

(4)  Produsul: must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.

(5)  Pentru musturile de struguri concentrate sau musturile de struguri concentrate rectificate. Exprimat în grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial.

(6) In cazul unei îmbogăţiri asupra întregii recolte, volumul obţinut trebuie să fie înscris după finalizarea îmbogăţirii.

(7)  Produsul: vin de masă, vin cu indicaţie geografică, vin cu denumire de origine controlată (precizarea denumirii).

(8) Tăria alcoolică volumică finală (TAVF) a produsului obţinut trebuie să fie înscrisă după analiză. In caz de fracţionare, TAVF a produselor obţinute după adăugarea produsului de îmbogăţire este facultativă.

ANEXA Nr. 3 la norme

DECLARAŢIA   PREALABILA

de creştere a tăriei alcoolice naturale

1. Numele şi prenumele/Firma:

....................................................................................................

Rezervat APIA-CJ

Declaraţie primită

la data:

.............................

Adresa (localitate, stradă şi nr.):

....................................................................................................

Comuna:

....................................................................................................

Stampila:

Judeţul:..........................................................................................

2. Punctul de lucru la care au loc operaţiunile(1):

........................................................................................................................................................................ .........................................................

3.  Natura produsului/produselor supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale(2):

|_| Struguri proaspeţi

|_| Must de struguri

|_| Must de struguri parţial fermentat

|_| Vin nou aflat încă în fermentaţie

4. Cantitatea/cantităţile de produs/produse supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:

- Struguri proaspeţi..........................................................................q

- Must de struguri............................................................................hl

- Must de struguri parţial fermentat...................................................hl

- Vin nou aflat încă în fermentaţie......................................................hl

5. Tăria alcoolică naturală a produselor supuse creşterii potenţialului alcoolic:

- Struguri proaspeţi..........................................................................% vol

- Must de struguri............................................................................% vol

- Must de struguri parţial fermentat..................................................% vol

- Vin nou aflat în fermentaţie............................................................% vol

6.  Procedeul/procedeele de creştere a tăriei alcoolice naturale utilizat/utilizate(2):

|_| Adaos de must de struguri concentrat

|_| Adaos de must de struguri concentrat rectificat

7. Cantităţile de produs/produse care vor fi folosite pentru creşterea tăriei alcoolice naturale:

- Must de struguri concentrat.........................................................hl

- Must de struguri concentrat rectificat............................................hl

8. Creşterea tăriei alcoolice naturale propuse a se realiza pentru:

- Struguri proaspeţi...........................................................................% vol/hl

- Must de struguri..............................................................................% vol/hl

- Must de struguri parţial fermentat...................................................% vol/hl

- Vin nou aflat în fermentaţie.............................................................% vol/hl

9.  Data si ora primei operaţiuni............................................................

10.  Data .............................................................................................

11. Semnătura declarantului...................................................................                              L.S.

(1)  Dacă adresa este diferită de cea indicată mai sus.

(2) Bifaţi casetele utile.

ANEXA Nr. 4 la norme

NOTIFICARE

privind creşterea tăriei alcoolice naturale

1. Numele şi prenumele/Firma:

....................................................................................................

Rezervat I.S.C.T.V.

Judeţul:....................

Notificare primită la data:................

Ştampila:

Adresa (localitate, stradă şi nr.):

....................................................................................................

Comuna:

....................................................................................................

Judeţul:.........................................................................................

2. Adresa punctului de lucru unde va avea loc operaţiunea:

........................................................................................................................................................................ .........................................................

3.  Produsul/Produsele supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale(1):

|_| Struguri

|_| Must de struguri

|_| Must de struguri parţial fermentat

|_| Vin nou aflat încă în fermentaţie

4. Cantitatea/Cantităţile de produs/produse supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:

- Struguri..........................................................................q

- Must de struguri.............................................................hl

- Must de struguri parţial fermentat....................................hl

- Vin nou aflat încă în fermentaţie.......................................hl

5. Tăria alcoolică a produsului/produselor supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:

- Struguri..........................................................................% vol.

- Must de struguri.............................................................% vol.

- Must de struguri parţial fermentat....................................% vol.

- Vin nou aflat încă în fermentaţie.......................................% vol.

6.  Produsul utilizat pentru creşterea tăriei alcoolice naturale(1):

|_| Must de struguri concentrat

|_| Must de struguri concentrat rectificat

7. Cantităţile de produs/produse care vor fi folosite pentru creşterea tăriei alcoolice naturale:

- Must de struguri concentrat...........................................hl

- Must de struguri concentrat rectificat.............................hl

8.  Data, ora şi locul primei operaţiuni.................................

9.  Data.............................................................................

10. Semnătura (ştampila) solicitantului.................................

(1) Bifaţi casetele utile.

ANEXA Nr. 5 la norme

DECLARAŢIE

de finalizare a operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale

1. Numele şi prenumele/Firma:

....................................................................................................

Rezervat APIA     CJ

Nr. de înregistrare

...............................

Data:................

Adresa (localitate, stradă şi nr.):

....................................................................................................

Comuna:

....................................................................................................

Judeţul:........................................................................................

2.  Punctul de lucru al operaţiunii (adresa):

...........................................................................................................................

3. Zone UE de origine a volumelor de musturi folosite (bifaţi casetele utile):

|_|    B  |_|      CI       |_|       CII

4. Cantitatea/Cantităţile de produs/produse supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:

- Struguri proaspeţi..........................................q

- Must de struguri............................................hl

- Must de struguri parţial fermentat...................hl

- Vin nou aflat încă în fermentaţie......................hl

5. Cantitatea de produs utilizată (bifaţi casetele utile) şi volumele alcoolice realizate:

|_|    Must de struguri concentrat..................................hl.......................%vol.

|_|    Must de struguri concentrat rectificat....................hl.......................% vol.

6. Volumul de produs obţinut după operaţiune:

- Volumul de vin de masă obţinut................................................hl

- Volumul de vin cu indicaţie geografică obţinut...........................hl

- Volumul de vin DOC obţinut....................................................hl

7. Cuantumul sprijinului:

- Must de struguri concentrat: 1,699 euro/% vol./hl

- Must de struguri concentrat rectificat 2,206 euro/% vol./hl

8.  Data primei operaţiuni de creştere a tăriei alcoolice naturale:......................................................

9.  Data ultimei operaţiuni de creştere a tăriei alcoolice naturale:......................................................

10.  La prezenta anexă se ataşează copii ale buletinului/buletinelor de analiză a produselor vinicole obţinute la finalizarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale.

11.  Data................................                                                                      Semnătura şi ştampila declarantului

ANEXA Nr. 6 la norme

CENTRALIZATORUL

pe judeţe cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar

APIA

Nr. crt.

Judeţul/Beneficiarul

Produsul utilizat

Total cantitate de produs folosită la creşterea tăriei

alcoolice naturale

Cuantumul sprijinului

financiar

-euro/%vol./hl-

Total sprijin financiar

realizat

-euro-

MC

MCR

hl

% vol.

1

2

3

4

5

6

7

Total ţară:

MC - must de struguri concentrat; MCR - must de struguri concentrat rectificat.

Director general,

Numele şi prenumele.......................................

Semnătura.......................................................

Ştampila..........................................................

Data................................................................

Director măsuri de piaţă,

Numele şi prenumele.................................

Semnătura.................................................

Ştampila....................................................

Data..........................................................

ANEXA Nr. 7 la norme

SITUAŢIA  CENTRALIZATOARE

privind sumele cuvenite pentru sprijinul financiar

MADR

Nr............................../..................

Se aprobă

Ordonator principal de credite..............................

Nr. crt.

Produsul utilizat

Sprijin financiar

realizat

- euro -

Curs de schimb Banca Centrală

Europeană

Sprijin financiar

- lei -

MC

MCR

TOTAL:

MC - must de struguri concentrat; MCR - must de struguri concentrat rectificat.

Direcţia buget-finanţe

 Director,

Numele şi prenumele......................................

Semnătura......................................................

Ştampila.........................................................

Data...............................................................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 581/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 581 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu