ORDIN Nr. 581
din 15 septembrie 2008
pentru aprobarea Normelor
privind acordarea sprijinului financiar producatorilor de vin care utilizeaza
must de struguri concentrat si/sau must de struguri concentrat rectificat in
vederea cresterii tariei alcoolice naturale a strugurilor proaspeti, a mustului
de struguri, a mustului de struguri partial fermentat si a vinului nou aflat
inca in fermentatie
ACT EMIS DE:
MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 661 din 22 septembrie 2008
Având în vedere:
- prevederile Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieţei
vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003, a
Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 şi a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 şi de
abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2.392/86 şi a Regulamentului (CE) nr.
1.493/1999, şi ale Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei de stabilire a
normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind
organizarea comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin,
comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în
sectorul vitivinicol;
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 67/2006 privind
gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţării politicii agricole
comune alocate de la Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de
cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat, aprobată cu
modificări prin Legea nr. 492/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
- Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea
Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul
organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002,
văzând Referatul de aprobare al Direcţiei politici de
piaţă în sectorul culturi horticole nr. 125.265 din 30 iulie 2008,
în temeiul Hotărârii Guvernului
nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi
Dezvoltării Rurale,
ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă Normele privind acordarea
sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri
concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii
tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a
mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în
fermentaţie, în perioada 2008-2012, prevăzute în anexa care face parte
integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Prezentul ordin creează cadrul necesar
aplicării prevederilor Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind
organizarea comună a pieţei vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE)
nr. 1.782/2003, a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 şi a Regulamentului (CE)
nr. 3/2008 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 2.392/86 şi a
Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999.
Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul
Oficial al României, Partea I.
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
Dacian Cioloş
ANEXĂ
NORME
privind acordarea sprijinului financiar
producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în
vederea creşterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri
parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie
Art. 1. - Prezentele norme
stabilesc condiţiile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului financiar
producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat şi/sau must
de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei alcoolice naturale
a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial
fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie, începând cu 1 septembrie
2008 şi până la 31 iulie 2012.
Art. 2. - (1) Beneficiarii sprijinului financiar sunt
persoane fizice/juridice care utilizează mustul de
struguri concentrat sau mustul de struguri concentrat rectificat de provenienţă
comunitară, obţinut exclusiv din soiuri de struguri care aparţin speciei Vitis vinifera, în vederea creşterii
tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a
mustului de struguri parţial
fermentat şi a vinului nou aflat încă în fermentaţie numai prin adaos de must
de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.
(2) Mustul de struguri concentrat şi mustul de
struguri concentrat rectificat folosite pentru creşterea tăriei alcoolice
naturale se exclud reciproc.
(3) Beneficiarii sprijinului financiar au obligaţia de
a menţiona în Registrul de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse
creşterii tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1,
zonele de origine a strugurilor folosiţi pentru obţinerea mustului utilizat la
creşterea tăriei alcoolice.
Art. 3. - (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar,
creşterea tăriei alcoolice naturale în volume nu poate depăşi următoarele
limite:
a) 2% vol. în zona viticolă B;
b) 1,5% vol. în zonele viticole C I şi C II.
(2) In anii cu condiţii climatice deosebit de
nefavorabile se poate solicita creşterea limitelor mai sus menţionate cu maximum 0,5% vol.
(3) Adaosul de must de struguri concentrat sau de must
de struguri concentrat rectificat nu poate mări volumul iniţial de struguri
proaspeţi presaţi, de must de struguri, de must de struguri parţial fermentat
sau de vin nou aflat încă în fermentaţie cu mai mult de 8% în zona viticolă B
şi 6,5% în zonele viticole C.
Art. 4. - (1) Creşterea tăriei alcoolice naturale în
volume a produselor vitivinicole prevăzute la art. 2 alin. (1) prin adaosul de
must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat se
evidenţiază cronologic în Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale,
conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.
(2) Prin adaosul de must de struguri concentrat şi must
de struguri concentrat rectificat tăria alcoolică totală a produsului obţinut
după îmbogăţire nu poate depăşi:
a) 12% vol. în zona viticolă B;
b) 12,5% vol. în zona viticolă C I;
c) 13% vol. în zona viticolă C II.
Art. 5. -In vederea obţinerii sprijinului financiar,
creşterea tăriei alcoolice naturale prin adaosul în acelaşi recipient de must
de struguri concentrat şi must de struguri concentrat rectificat, precum şi
amestecul unuia dintre aceste produse cu zaharoză sunt interzise.
Art. 6. - Sprijinul financiar se calculează în conformitate
cu art. 33 din Regulamentul (CE) nr. 555/2008 de stabilire a normelor de
aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea
comună a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin,
comerţul cu ţările terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în
sectorul vitivinicol. Suma maximă a sprijinului este de:
a) 1,699 euro/% vol./hl pentru mustul de struguri
concentrat;
b) 2,206 euro/% vol./hl pentru mustul concentrat
rectificat.
Art. 7. - (1) Tăria alcoolică potenţială a mustului de struguri concentrat şi a
mustului de struguri concentrat rectificat se determină aplicându-se tabelul de
corespondenţă care figurează în Regulamentul (CE) nr. 1.623/2000 pentru
citirile la temperatura de 20°C la refractometru, conform metodei prevăzute în
anexa la Regulamentul (CE) nr. 558/1993 privind metoda refractometrică de
măsurare a reziduului uscat solubil din produsele transformate pe bază de
fructe şi legume, de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 543/86 şi de modificare
a anexei I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87.
(2) Este admisă o toleranţă a tăriei alcoolice de 0,2%
vol. în cazul unui control al autorităţilor competente.
Art. 8. - Creşterea tăriei alcoolice naturale prin
utilizarea mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri
concentrat rectificat se poate realiza o singură dată pentru aceeaşi cantitate
de struguri proaspeţi, de must de struguri, de must de struguri parţial
fermentat şi de vin nou aflat încă în fermentaţie obţinut din soiurile de struguri
de vin admise în cultură în arealele viticole din România.
Art. 9. - Utilizarea mustului de struguri concentrat
sau a mustului de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tăriei
alcoolice naturale în volume a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a
mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încă în
fermentaţie se poate realiza între datele de 1 septembrie şi 31 decembrie ale
fiecărui an, în funcţie de perioada aleasă pentru efectuarea operaţiunii.
Art. 10. - Recepţia măsurii pentru creşterea tăriei
alcoolice naturale se efectuează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie
pentru Agricultură, denumită în continuare APIA.
Art. 11. - (1) Pentru obţinerea sprijinului financiar
beneficiarul trebuie:
a) să depună la APIA Declaraţia prealabilă de creştere
a tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, în
vederea evidenţierii participării la schema de sprijin;
b) să depună la APIA Notificarea privind creşterea tăriei
alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, cu cel puţin 48
de ore înainte de începerea operaţiunii;
c) să deţină Registrul de intrări-ieşiri pentru
produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale şi Registrul
pentru creşterea tăriei alcoolice naturale, completate la zi. APIA sau
organismul delegat va numerota, semna şi ştampila Registrul de intrări-ieşiri
pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale şi
Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale, înainte de începerea
operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice;
d) să utilizeze întreaga cantitate de must de
struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat pentru care
solicită sprijin financiar, prin cererea/formularul-tip care se distribuie
gratuit solicitanţilor prin centrele judeţene şi al municipiului Bucureşti ale
APIA;
e) să deţină buletinele de analiză pentru must de
struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat şi pentru
produsele supuse operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale.
(2) APIA verifică realizarea operaţiunii de creştere a
tăriei alcoolice naturale şi întocmeşte un proces-verbal. APIA va întocmi
modelul de proces-verbal.
(3) La finalizarea operaţiunii de creştere a tăriei
alcoolice naturale se efectuează recepţia de către APIA.
(4) Depunerea Declaraţiei de finalizare a operaţiunii
de creştere a tăriei alcoolice naturale, conform modelului prevăzut în anexa
nr. 5, se face până la data de 1 februarie inclusiv a anului următor efectuării
acestei operaţiuni.
Art. 12. - (1) După efectuarea
operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale, solicitantul va depune,
începând cu data de 1 noiembrie până la data de 1 martie a anului următor, la
centrele judeţene ale APIA cererea/formularul-tip în vederea obţinerii
sprijinului financiar, completată/completat şi însoţită/însoţit de următoarele
documente:
a) copii ale documentelor de provenienţă (producţie
proprie sau achiziţie) a mustului de struguri concentrat sau a mustului de
struguri concentrat rectificat;
b) copii ale buletinului/buletinelor
de analiză pentru mustul de struguri concentrat sau pentru mustul de struguri
concentrat rectificat utilizat;
c) copii ale buletinului/buletinelor de analiză pentru
produsele vitivinicole înainte de efectuarea operaţiunii de creştere a tăriei
alcoolice naturale;
d) copii ale buletinului/buletinelor de analiză a
produselor vinicole obţinute în urma operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice
naturale;
e) copii ale paginilor din Registrul de intrări-ieşiri
pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tăriei alcoolice naturale şi din
Registrul pentru creşterea tăriei alcoolice naturale cu înregistrările la zi
ale tuturor operaţiunilor de creştere a tăriei alcoolice naturale;
f) centralizator al rapoartelor de fabricaţie, pentru
cei care produc must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat
rectificat şi solicită sprijin financiar;
g) copie a declaraţiei de finalizare a operaţiunii de
creştere a tăriei alcoolice naturale;
h) procesul-verbal de recepţie privind efectuarea
creşterii tăriei alcoolice naturale.
(2) Cererea/formularul-tip se va elabora de APIA şi se
va publica pe site-ul APIA.
Art. 13. - (1) După verificarea documentelor şi
aprobarea cererilor, APIA întocmeşte Centralizatorul pe judeţe cu sumele
necesare pentru acordarea sprijinului financiar, pe care îl transmite în termen
de 5 zile lucrătoare Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit
în continuare MADR, conform
modelului prevăzut în anexa nr. 6.
(2) MADR solicită Ministerului Economiei şi
Finanţelor deschiderea creditelor bugetare, în baza Situaţiei centralizatoare
privind sumele cuvenite pentru sprijinul financiar, conform modelului prevăzut
în anexa nr. 7.
(3) După aprobarea cererii pentru deschiderea
creditelor bugetare de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul
MADR se alimentează contul APIA.
(4) APIA plăteşte beneficiarului, în termen de 5 zile
lucrătoare de la alimentarea contului, sprijinul financiar pentru cantitatea de must concentrat sau de must concentrat
rectificat utilizată efectiv pentru creşterea tăriei alcoolice naturale a
produselor vitivinicole.
(5) Plata sprijinului comunitar pentru măsura de
creştere a tăriei alcoolice naturale se face conform Regulamentului (CE) nr.
1.913/2006 de stabilire a normelor de aplicare a sistemului agromonetar al euro
în sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 14. - (1) APIA va elabora manuale de proceduri
pentru implementarea prezentelor norme.
(2) In conformitate cu
legislaţia în vigoare, APIA poate delega un organism pentru verificarea
realizării operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale şi pentru
recepţia măsurii de creştere a tăriei alcoolice naturale.
Art. 15. - Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezentele norme.
ANEXA Nr. 1 la norme
REGISTRUL
de intrări-ieşiri pentru produsele vitivinicole
supuse creşterii tăriei alcoolice naturale
INTRĂRI
|
IEŞIRI
|
Data
|
Produsul
|
Originea(1)
|
Volumul/Nr. recipientului(2)
|
Zona viticolă
CE(3)
|
Conţinutul în zahăr(4)
|
Culoarea
|
Data
|
Produsul
|
Destinaţia(5)
|
Volumul
|
Zona viticolă
CE(3)
|
Conţinutul în zahăr(4)
|
Culoarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(1) Se precizează
numele, adresa furnizorului şi numărul documentului de însoţire în cazul
achiziţionării („producţie internă", în cazul în care este de provenienţă
proprie).
(2) Se precizează
volumul şi nr. recipientului în care se află produsul.
(3) Zona viticolă de
provenienţă a mustului de struguri concentrat (MC)/mustului de struguri concentrat rectificat (MCR).
(4) Exprimat în
grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial.
(5) Dacă este vorba
despre utilizarea internă, se precizează: „creşterea tăriei alcoolice
naturale"; dacă este vorba despre expediţie, se precizează numele si
adresa destinatarului si numărul documentului de însoţire.
ANEXA Nr. 2 la norme
REGISTRUL
pentru creşterea tăriei alcoolice naturale
Creşterea
tăriei
alcoolice naturale(1)
|
PRODUS
SUPUS ÎMBOGĂŢIRII
|
PRODUS
UTILIZAT PENTRU ÎMBOGĂŢIRE
|
PRODUS
OBŢINUT FINAL
|
|
Produsul
şi zona viticolă(2)
|
Cantitate
hl/q
|
Nr.
recipientului
|
Culoarea
|
Tăria
alcoolică volumică iniţială*3)
|
Produsul (4)
|
Cantitatea
|
Nr.
recipientului
|
Conţinutul
în zahăr (5)
|
Nr.
recipientului
|
Cantitatea(6)
|
Culoarea
produsului(7)
|
Tăria
alcoolică volumică finală (8)
|
|
Data
|
Ora
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(1) In cazul unei
declaraţii prealabile, se menţionează data completă (zi/lună/an).
(2) Produsul:
struguri proaspeţi, must de struguri, must de struguri parţial fermentat, vin
nou încă în fermentare şi zona viticolă comunitară.
(3) Indicarea tăriei
alcoolice volumice iniţiale (TAVI) naturale înaintea îmbogăţirii.
(4) Produsul: must
de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.
(5) Pentru
musturile de struguri concentrate sau musturile de struguri concentrate
rectificate. Exprimat în grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial.
(6) In cazul unei
îmbogăţiri asupra întregii recolte, volumul obţinut trebuie să fie înscris după
finalizarea îmbogăţirii.
(7) Produsul: vin
de masă, vin cu indicaţie geografică, vin cu denumire de origine controlată
(precizarea denumirii).
(8) Tăria alcoolică
volumică finală (TAVF) a
produsului obţinut trebuie să fie înscrisă după analiză. In caz de fracţionare,
TAVF a produselor obţinute după adăugarea produsului de îmbogăţire este
facultativă.
ANEXA Nr. 3 la norme
DECLARAŢIA PREALABILA
de creştere a tăriei alcoolice naturale
1. Numele şi prenumele/Firma:
....................................................................................................
|
Rezervat APIA-CJ
Declaraţie
primită
la data:
.............................
|
Adresa (localitate, stradă şi nr.):
....................................................................................................
|
Comuna:
....................................................................................................
|
Stampila:
|
Judeţul:..........................................................................................
|
2. Punctul de lucru la care au loc operaţiunile(1):
........................................................................................................................................................................ .........................................................
3. Natura produsului/produselor supus/supuse creşterii
tăriei alcoolice naturale(2):
|_| Struguri proaspeţi
|_| Must de struguri
|_| Must de struguri parţial fermentat
|_| Vin nou aflat încă în fermentaţie
4. Cantitatea/cantităţile de produs/produse
supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:
- Struguri proaspeţi..........................................................................q
- Must de
struguri............................................................................hl
- Must de struguri parţial fermentat...................................................hl
- Vin nou aflat încă în
fermentaţie......................................................hl
5. Tăria alcoolică naturală a produselor supuse
creşterii potenţialului alcoolic:
- Struguri proaspeţi..........................................................................% vol
- Must de
struguri............................................................................%
vol
- Must de struguri parţial
fermentat..................................................% vol
- Vin nou aflat în fermentaţie............................................................% vol
6. Procedeul/procedeele de creştere a tăriei alcoolice
naturale utilizat/utilizate(2):
|_| Adaos de must de struguri
concentrat
|_| Adaos de must de struguri concentrat
rectificat
7. Cantităţile de produs/produse care vor fi folosite
pentru creşterea tăriei alcoolice naturale:
- Must de struguri
concentrat.........................................................hl
- Must de struguri concentrat rectificat............................................hl
8. Creşterea tăriei alcoolice
naturale propuse a se realiza pentru:
- Struguri
proaspeţi...........................................................................%
vol/hl
- Must de struguri..............................................................................%
vol/hl
- Must de struguri parţial
fermentat...................................................% vol/hl
- Vin nou aflat în
fermentaţie.............................................................%
vol/hl
9. Data si ora primei operaţiuni............................................................
10. Data
.............................................................................................
11. Semnătura
declarantului...................................................................
L.S.
(1) Dacă adresa
este diferită de cea indicată mai sus.
(2) Bifaţi casetele
utile.
ANEXA Nr. 4 la norme
NOTIFICARE
privind creşterea tăriei alcoolice naturale
1. Numele şi prenumele/Firma:
....................................................................................................
|
Rezervat I.S.C.T.V.
Judeţul:....................
Notificare primită la data:................
Ştampila:
|
Adresa (localitate, stradă şi nr.):
....................................................................................................
|
Comuna:
....................................................................................................
Judeţul:.........................................................................................
|
2. Adresa punctului de lucru unde va avea loc
operaţiunea:
........................................................................................................................................................................ .........................................................
3. Produsul/Produsele supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale(1):
|_| Struguri
|_| Must de struguri
|_| Must de struguri parţial fermentat
|_| Vin nou aflat încă în fermentaţie
4. Cantitatea/Cantităţile de produs/produse
supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:
- Struguri..........................................................................q
- Must de
struguri.............................................................hl
- Must de struguri parţial
fermentat....................................hl
- Vin nou aflat încă în
fermentaţie.......................................hl
5. Tăria alcoolică a produsului/produselor supus/supuse
creşterii tăriei alcoolice naturale:
-
Struguri..........................................................................%
vol.
- Must de
struguri.............................................................% vol.
- Must de struguri parţial
fermentat....................................% vol.
- Vin nou aflat încă în
fermentaţie.......................................% vol.
6. Produsul utilizat pentru creşterea tăriei alcoolice naturale(1):
|_| Must de struguri concentrat
|_| Must de struguri concentrat
rectificat
7. Cantităţile de produs/produse care vor fi folosite
pentru creşterea tăriei alcoolice naturale:
- Must de struguri concentrat...........................................hl
- Must de struguri concentrat
rectificat.............................hl
8. Data, ora şi locul primei
operaţiuni.................................
9.
Data.............................................................................
10. Semnătura (ştampila)
solicitantului.................................
(1) Bifaţi casetele
utile.
ANEXA Nr. 5 la norme
DECLARAŢIE
de finalizare a operaţiunii de creştere a tăriei
alcoolice naturale
1. Numele şi prenumele/Firma:
....................................................................................................
|
Rezervat APIA CJ
Nr. de înregistrare
...............................
Data:................
|
Adresa (localitate, stradă şi nr.):
....................................................................................................
|
Comuna:
....................................................................................................
|
Judeţul:........................................................................................
|
2. Punctul de lucru al operaţiunii (adresa):
...........................................................................................................................
3. Zone UE de origine a volumelor de musturi folosite (bifaţi casetele utile):
|_| B |_| CI |_| CII
4. Cantitatea/Cantităţile de produs/produse
supus/supuse creşterii tăriei alcoolice naturale:
- Struguri proaspeţi..........................................q
- Must de
struguri............................................hl
- Must de struguri parţial
fermentat...................hl
- Vin nou aflat încă în
fermentaţie......................hl
5. Cantitatea de produs utilizată (bifaţi casetele
utile) şi volumele alcoolice realizate:
|_| Must de struguri
concentrat..................................hl.......................%vol.
|_| Must de struguri
concentrat rectificat....................hl.......................% vol.
6. Volumul de produs obţinut după operaţiune:
- Volumul de vin de masă obţinut................................................hl
- Volumul de vin cu indicaţie geografică
obţinut...........................hl
- Volumul de vin DOC
obţinut....................................................hl
7. Cuantumul sprijinului:
- Must de struguri concentrat: 1,699 euro/% vol./hl
- Must de struguri concentrat rectificat 2,206 euro/%
vol./hl
8. Data primei operaţiuni de creştere a tăriei alcoolice
naturale:......................................................
9. Data ultimei operaţiuni de creştere a tăriei alcoolice
naturale:......................................................
10. La prezenta anexă se ataşează copii ale
buletinului/buletinelor de analiză a produselor vinicole obţinute la
finalizarea operaţiunii de creştere a tăriei alcoolice naturale.
11.
Data................................
Semnătura şi ştampila declarantului
ANEXA Nr. 6 la norme
CENTRALIZATORUL
pe judeţe cu sumele necesare pentru acordarea
sprijinului financiar
APIA
Nr. crt.
|
Judeţul/Beneficiarul
|
Produsul utilizat
|
Total cantitate de produs folosită la creşterea tăriei
alcoolice naturale
|
Cuantumul sprijinului
financiar
-euro/%vol./hl-
|
Total sprijin financiar
realizat
-euro-
|
|
|
MC
|
MCR
|
hl
|
% vol.
|
|
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
|
7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Total ţară:
|
|
|
|
|
|
|
MC - must de struguri concentrat; MCR - must de struguri
concentrat rectificat.
Director general,
Numele şi
prenumele.......................................
Semnătura.......................................................
Ştampila..........................................................
Data................................................................
Director măsuri de piaţă,
Numele şi prenumele.................................
Semnătura.................................................
Ştampila....................................................
Data..........................................................
ANEXA Nr. 7 la norme
SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind sumele cuvenite pentru sprijinul financiar
MADR
Nr............................../..................
Se aprobă
Ordonator principal de
credite..............................
Nr. crt.
|
Produsul utilizat
|
Sprijin financiar
realizat
- euro -
|
Curs de schimb Banca Centrală
Europeană
|
Sprijin financiar
- lei -
|
MC
|
MCR
|
|
|
|
|
|
|
TOTAL:
|
|
|
|
|
|
MC - must de struguri concentrat; MCR - must de struguri
concentrat rectificat.
Direcţia buget-finanţe
Director,
Numele şi
prenumele......................................
Semnătura......................................................
Ştampila.........................................................
Data...............................................................