Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 482 din 7 octombrie 2005

pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, al ministrului sanatatii si al ministrului agriculturii,padurilor si dezvoltarii rurale nr. 103/550/314/2004 pentru aprobarea Normelor privind alimentele si ingredientele alimentare noi

ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 77 din 27 ianuarie 2006



Văzând Referatul de aprobare nr. 4.006 din 12 septembrie 2005, întocmit de Serviciul de consiliere tehnică produse alimentare,având în vedere prevederile art. 34 şi art. 38 alin. (9) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 57/2002, şi ale art. 4 alin. (5) din Legea nr. 150/2004 privind siguranţa alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare,in temeiul Hotărârii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările ulterioare, al Hotărârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, al Hotărârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 738/2005 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ministrul sănătăţii, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emit prezentul ordin.

Art. I.  - Articolul  1  din Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru  Protecţia Consumatorilor, al ministrului sănătăţii şi al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr.  103/550/314/2004 pentru aprobarea Normelor privind alimentele şi ingredientele alimentare noi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 789 din 27 august 2004, se modifică şi va avea următorul conţinut:

„Art. 1. - Se aprobă normele privind alimentele şi ingredientele alimentare noi, prevăzute in anexele nr. 1-17 care fac parte integrantă din prezentul ordin."

Art. II. - Normele prevăzute in ordinul sus-menţionat se completează cu anexele nr. 13 - 17 prevăzute in anexele nr. 1-5 la prezentul ordin.

Art. III. - Normele privind alimentele şi ingredientele alimentare noi transpun următoarele acte normative europene:

a)   Decizia Comisiei 2004/333/CE din 31 martie 2004, care autorizează punerea pe piaţă a grăsimilor galbene tartinabile, sosuri pentru salate, produse tip lapte, produse tip lapte fermentat, băuturi cu soia şi produse tip brânză cu adaos de fitosteroli/fitostanoli ca alimente noi sau ingrediente alimentare noi, in baza Regulamentului Comisiei Europene nr. 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului;

b)   Decizia Comisiei 2004/334/CE din 31 martie 2004, care autorizează punerea pe piaţă a grăsimilor galbene tartinabile, a produselor tip lapte, a produselor tip iaurt şi a sosurilor picante cu adaos de fitosteroli/fitostanoli ca alimente noi sau ingrediente alimentare noi, in baza Regulamentului    Comisiei    Europene    nr.    258/97    al

Parlamentului  European  si  al  Consiliului  [notificat ca documentul nr. C (2004/1.244)]

c)   Decizia Comisiei 2004/335/CE din 31 martie 2004 privind autorizarea punerii pe piaţă a produselor tip lapte şi a produselor tip iaurt cu adaos de esteri de fitosterol ca ingrediente alimentare noi, conform Regulamentului (CE) nr. 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului;

d)   Decizia Comisiei 2004/336/CE din 31 martie 2004 privind autorizarea punerii pe piaţă a grăsimilor galbene tartinabile (yellow fat spreads), a băuturilor din fructe, pe bază de lapte, a produselor tip iaurt şi a produselor tip brânză cu adaos de fitosteroli/fitostanoli ca alimente noi sau ca ingrediente alimentare noi, conform Regulamentului (CE) nr. 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului;

e)  Decizia Comisiei 2004/657/EC din 19 mai 2004, care autorizează punerea pe piaţă a porumbului dulce din linia de porumb modificat genetic Bt11, ca aliment nou sau ingredient alimentar nou, cuprins in Regulamentul (EC) nr. 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului [notificat in documentul nr. C(2004/1.865].

Art. IV. - Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. V. - Prezentul ordin se publică in Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră in vigoare la 1 ianuarie 2007.

ANEXA Nr. 1 (Anexa nr. 13 la Ordinul nr. 103/550/314/2004)

NORMĂ

privind autorizarea punerii pe piaţă a grăsimilor galbene tartinabile, a sosurilor pentru salate, a produselor tip lapte,a produselor tip lapte fermentat, a băuturilor cu soia şi a produselor tip brânză cu adaos de fitosteroli/fitostanoli ca alimente noi sau ingrediente alimentare noi

Art. 1. - Pot fi puse pe piaţă alimentele şi ingredientele alimentare noi, denumite în continuare produse, descrise la art. 4, cu adaos de fitosteroli/ fitostanoli, aşa cum este specificat la art. 5.

Art. 2. - (1) Produsele trebuie prezentate astfel incât să poată fi uşor impărţite in părţi care să conţină fiecare maximum 3 g (in cazul unei singure porţii pe zi) sau maximum 1 g (in cazul a 3 porţii pe zi) de adaos de fitosteroli sau fitostanoli.

(2)   Sosurile pentru salate se ambalează sub formă de porţii unice.

(3)  Cantitatea fitosterolilor/fitostanolilor adăugată unui recipient de băuturi nu poate depăşi 3g.

Art. 3. - Prevederile prezentei norme sunt adresate Companiei Archer Daniels Midland, 4666 Faries Parkway, Decatur. IL. 62526-5666, USA.

Art. 4. - Produsele la care se face referire la art. 1 sunt:

a)  grăsimile galbene tartinabile, aşa cum sunt definite in Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 524/958/ 2002/8/2003 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vând şi condiţiile de calitate ale grăsimilor tartinabile destinate comercializării, excluzând grăsimea pentru gătit şi prăjit şi grăsimile tartinabile pe bază de unt sau alte grăsimi de origine animală;

b)  sosurile pentru salată incluzând maioneză;

c) produse tip lapte, precum produse tip lapte semidegresat sau degresat, cu sau fără adaos de fructe şi/sau cereale, produse tip lapte fermentat, precum iaurtul, băuturi din soia şi produse tip brânzeturi (conţinut de grăsime <12g/100g), in care grăsimea şi/sau proteinele din lapte au fost parţial ori total înlocuite cu grăsimi sau proteine vegetale.

Art. 5. - (1) Prezentul articol conţine specificaţiile pentru fitosteroli şi fitostanoli utilizaţi ca adaos la alimente şi ingrediente alimentare, astfel:

(2)  Definiţie: fitosterolii şi fitostanolii sunt steroli şi stanoli ce sunt extraşi din plante şi se pot prezenta sub formă de steroli şi stanoli liberi sau esterificaţi cu acizi graşi care pot fi folosiţi in alimentaţia umană.

(3)   Compoziţia (cu GC-FID sau metoda echivalentă):

<  80% B-sitosterol;

<  15% B-sitostanol;

<  40% campesterol;

<  5% campestanol;

<  30% stigmasterol;

<  3% brassicasterol;

<  3% alţi steroli/stanoli.

(4)  Contaminare/Puritate (GC-FID sau metoda echivalentă): fitosterolii şi fitostanolii extraşi din alte surse decât uleiul vegetal adecvat pentru consumul uman trebuie să fie fără contaminanţi, calitate asigurată printr-o puritate de peste 99% a ingredientului fitosteroli/fitostanoli.

Preşedintele

Autorităţii Naţionale pentru

Protecţia Consumatorilor,

Cătălin Florin Teodorescu

Ministrul sănătăţii,

Gheorghe Eugen

Nicolăescu

Preşedintele Autorităţii

Naţionale Sanitare

Veterinare şi pentru

Siguranţa Alimentelor,

Ion Agafiţei

p. Ministrul agriculturii,

pădurilor şi dezvoltării rurale,

Nicolae Flaviu Lazin,

secretar de stat

ANEXA Nr. 2 (Anexa nr. 14 la Ordinul nr. 103/550/314/2004)

NORMĂ

privind autorizarea punerii pe piaţă a grăsimilor galbene tartinabile, a produselor tip lapte, a produselor tip iaurt şi a sosurilor picante cu adaos de fitosteroli/fitostanoli ca alimente noi sau ingrediente alimentare noi

Art. 1. - Pot fi puse pe piaţă alimentele şi ingredientele alimentare noi, denumite în continuare produse, descrise la art. 4, cu adaos de fitosteroli/ fitostanoli, aşa cum este specificat la art. 5.

Art. 2. - (1) Produsele trebuie prezentate astfel încât să poată fi uşor împărţite în părţi care să conţină fiecare maximum 3 g (în cazul unei singure porţii pe zi) sau maximum 1 g (în cazul a 3 porţii pe zi) de adaos de fitosteroli sau fitostanoli.

(2)   Sosurile picante se ambalează sub formă de porţii unice.

(3)  Cantitatea fitosterolilor/fitostanolilor adăugată unui recipient de băuturi nu poate depăşi 3 g.

Art. 3. - Prevederile prezentei norme sunt adresate Pharmaconsult Oy,  Riippakoivunkuja 5,  Fin-02130 Espoo.

Art. 4. - Produsele la care se face referire la art. 1 sunt:

a) grăsimile galbene tartinabile, aşa cum sunt definite de Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 524/958/ 2002/8/2003 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vând şi condiţiile de calitate ale grăsimilor tartinabile destinate comercializării, excluzând grăsimea pentru gătit şi prăjit şi grăsimile tartinabile pe bază de unt sau alte grăsimi de origine animală;

b)    produse tip lapte, precum produse tip lapte semidegresat sau degresat, produse tip iaurt în care grăsimile din lapte au fost reduse sau au fost parţial ori total înlocuite cu grăsimi vegetale;

c)  sosurile picante.

Art. 5. - (1) Prezentul articol conţine specificaţiile pentru fitosteroli şi fitostanoli utilizaţi ca adaos la alimente şi ingrediente alimentare, astfel:

(2)  Definiţie: fitosterolii şi fitostanolii sunt steroli şi stanoli ce sunt extraşi din plante şi se pot prezenta sub formă de steroli şi stanoli liberi sau esterificaţi cu acizi graşi alimentari.

(3)   Compoziţia (cu GC-FID sau metoda echivalentă):

<  80% B-sitosterol;

<  15% B-sitostanol;

<  40% campesterol;

<  5% campestanol;

<  30% stigmasterol;

<  3% brassicasterol;

<  3% alţi steroli/stanoli.

(4)     Contaminare/Puritate (GC-FID sau metoda echivalentă): fitosterolii şi fitostanolii extraşi din alte surse decât uleiul vegetal adecvat pentru consumul uman trebuie să fie fără contaminanţi, calitate asigurată printr-o puritate de peste 99% a ingredientului fitosteroli/fitostanoli.

ANEXA Nr. 3 (Anexa nr. 15 la Ordinul nr. 103/550/314/2004)

NORMA

privind autorizarea punerii pe piaţă a produselor tip lapte şi a produselor tip iaurt cu adaos de esteri de fitosterol ca ingrediente alimentare noi

Art. 1. - Pot fi puse pe piaţă alimentele şi ingredientele alimentare noi, denumite în continuare produse, descrise la art. 4, cu adaos de esteri de fitosterol, aşa cum este specificat la art. 5.

Art. 2. - (1) Produsele trebuie prezentate astfel încât să poată fi uşor împărţite în părţi care să conţină fiecare maximum 3 g (în cazul unei singure porţii pe zi) sau maximum 1 g (în cazul a 3 porţii pe zi) de adaos de esteri de fitosteroli sau fitostanoli (calculaţi ca pentru steroli/stanoli liberi).

(2) Cantitatea fitosterolilor/fitostanolilor adăugată unui recipient de băuturi nu poate depăşi 3 g.

Art. 3. - Prevederile prezentei norme sunt adresate Unilever, London Road, Purfleet, Essex RM 19 1SD, United Kingdom.

Art. 4. - Produsele la care se face referire la art. 1 sunt produsele tip lapte, cum ar fi produsele tip lapte semidegresate (semi-skimmed) şi degresate (skimmed), produsele tip iaurt şi produsele tip lapte/iaurt la care grăsimile din lapte au fost parţial sau total înlocuite de grăsime vegetală.

Art. 5. - (1) Prezentul articol conţine specificaţiile pentru fitosteroli şi fitostanoli utilizaţi ca adaos la alimente şi ingrediente alimentare, astfel:

(2)  Definiţie: fitosterolii şi fitostanolii sunt steroli şi stanoli ce sunt extraşi din plante şi se pot prezenta sub formă de steroli şi stanoli liberi sau esterificaţi cu acizi graşi alimentari.

(3)   Compoziţia (cu GC-FID sau metoda echivalentă):

<  80% B-sitosterol;

<  15% B-sitostanol;

<  40% campesterol;

<  5% campestanol;

<  30% stigmasterol;

<  3% brassicasterol;

<  3% alţi steroli/stanoli.

(4)     Contaminare/Puritate (GC-FID sau metoda echivalentă):fitosterolii şi fitostanolii extraşi din alte surse decât uleiul vegetal adecvat pentru consumul uman trebuie să fie fără contaminanţi, calitate asigurată printr-o puritate de peste 99% a ingredientului fitosteroli/fitostanoli.

ANEXA Nr. 4 (Anexa nr. 16 la Ordinul nr. 103/550/314/2004)

NORMĂ

privind autorizarea punerii pe piaţă a grăsimilor galbene tartinabile (yellow fat spreads), a băuturilor din fructe, pe bază de lapte, a produselor tip iaurt şi a produselor tip brânză cu adaos de fitosteroli/fitostanoli ca alimente noi sau ca ingrediente alimentare noi

Art. 1. - Pot fi puse pe piaţă alimentele şi ingredientele alimentare noi, denumite în continuare produse, descrise la art. 4, cu adaos de fitosteroli/ fitostanoli, aşa cum este specificat la art. 5.

Art. 2. - (1) Produsele trebuie prezentate astfel incât să poată fi uşor impărţite in părţi care să conţină fiecare maximum 3 g (in cazul unei singure porţii pe zi) sau maximum 1 g (in cazul a 3 porţii pe zi) de adaos de fitosteroli sau fitostanoli.

(2) Cantitatea fitosterolilor/fitostanolilor adăugată unui recipient de băuturi nu poate depăşi 3 g.

Art. 3. - Prevederile prezentei norme sunt adresate Teriaka Ltd., Siirakuja 3, 01490 Vantaa.

Art. 4. - Produsele la care se face referire la art. 1 sunt:

a) grăsimile galbene tartinabile (yellow fat spreads), aşa cum sunt definite de Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, al ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 524/958/2002/8/2003 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vând şi condiţiile de calitate ale grăsimilor tartinabile destinate comercializării, excluzând grăsimile pentru gătit şi prăjit şi tartinabilele (spreads) pe bază de unt sau alte grăsimi de origine animală;

Art. 1. - Porumbul dulce din linia de porumb modificat genetic Bt11 (numit in continuare produsul), denumit şi descris la art. 5, poate fi pus pe piaţă ca aliment nou sau ingredient alimentar nou.

Art. 2. - Produsul va fi etichetat ca „porumb dulce modificat genetic", in concordanţă cu prevederile legale în vigoare.

Art. 3. - Produsul şi informaţiile incluse în anexă vor fi inscrise in registrul comunitar pentru alimente şi furaje modificate genetic.

Art. 4. - Prevederile prezentei norme sunt adresate Syngenta Seeds BV, Westeinde 62, 1600 AA Enkhuizen, Olanda, reprezentând Syngenta Seeds AG, Elveţia. Va fi validă pe o perioadă de 10 ani.

Art. 5. - Informaţiile ce vor fi inscrise in registrul comunitar pentru alimente şi furaje modificate genetic, menţionat la art. 3, sunt următoarele:

a) titularul autorizaţiei:

Numele: Syngenta Seeds BV

Adresa: Westeinde 62, 1600 AA Enkhuizen, The Netherlands

In numele: Syngenta Seeds AG, Schwarzwaldallee 215, CH-4058 Basel, Switzerland

b) băuturile din fructe, pe bază de lapte, produsele tip iaurt şi produsele tip brânză (conţinut de grăsime <12 g la 100 g) unde grăsimile din lapte şi/sau proteina au fost parţial ori total înlocuite de grăsime vegetală şi/sau proteină.

Art. 5. - (1) Prezentul articol conţine specificaţiile pentru fitosteroli şi fitostanoli utilizaţi ca adaos la alimente şi ingrediente alimentare, astfel:

(2)  Definiţie: fitosterolii şi fitostanolii sunt steroli şi stanoli ce sunt extraşi din plante şi se pot prezenta sub formă de steroli şi stanoli liberi sau esterificaţi cu acizi graşi alimentari.

(3)   Compoziţia (cu GC-FID sau metoda echivalentă):

<  80% B-sitosterol;

<  15% B-sitostanol;

<  40% campesterol;

<  5% campestanol;

<  30% stigmasterol;

<  3% brassicasterol;

<  3% alţi steroli/stanoli.

(4)    Contaminare/Puritate (GC-FID sau metoda echivalentă): fitosterolii şi fitostanolii extraşi din alte surse decât uleiul vegetal adecvat pentru consumul uman trebuie să fie fără contaminanţi, calitate asigurată printr-o puritate de peste 99% a ingredientului fitosteroli/fitostanoli.

ANEXA Nr. 5

b)  denumirea şi descrierea produsului: porumb dulce, proaspăt sau conservat, care provine din încrucişarea unei linii de porumb cu linia de porumb modificat genetic Bt11, care conţine:

-   o copie a genei de sinteză a proteinei c/ylA (b), provenită din tulpina Bacillus thuringiensis kurstaki HD1 care se află sub controlul unui iniţiator 35S rezultat de la Virusul Mozaicului Conopidei, un intron IVS 6 din gena de alcool dehidrogenazei porumbului şi succesiunea terminator de la gena nopalinsintaza de la Agrobacterium tumefaciens; şi

-  o copie a genei de sinteză pat derivată de la Streptomyces viridochromogenes sub controlul unui iniţiator 35S rezultat de la Virusul Mozaicului Conopidei, un intron IVS 6 din gena de alcool dehidrogenazei porumbului şi succesiunea terminator de la gena nopalinsintaza de la Agrobacterium tumefaciens;

c)  etichetare: „Porumb dulce modificat genetic";

d)  metoda de detectare:

-    metoda cantitativă real-time PCR (reacţie de polimerizare in lanţ in timp real), pentru porumbul dulce modificat genetic Bt11, publicată in European Food Research and Technology, vol. 216, 2003, pag. 347-357;

(Anexa nr. 17 la Ordinul nr. 103/550/314/2004)

NORMĂ

privind autorizarea punerii pe piaţă a porumbului dulce din linia de porumb modificat genetic Bt11,ca aliment nou sau ingredient alimentar nou

-   validată de Centrul Comun de Cercetare (Joint Research Centre) al Comisiei Europene, in colaborare cu Reţeaua Europeană a Laboratoarelor OMG (European Network of GMO Laboratories), publicată la http://engl.jrc.it/crl/oj/bt11sm.pdf;

-   material de referinţă: IRMM - 412R, produs de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene;

e)  număr de identificare unic: SYN-BT O11-1;

f)   informaţii cerute în anexa II la Protocolul Cartagena:

Centrul de schimb pentru prevenirea riscurilor biotehnologice (Biosafety Clearing House, inregistrat ID 1240)

(vezi: http://bch.biodiv.org/Pilot/Record.aspx?RecordlD=1240);

g) condiţii sau restricţii privind punerea pe piaţă a produsului: nu se aplică;

h) cerinţe de supraveghere postmarket (după punerea pe piaţă): nu se aplică.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 482/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 482 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 482/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu