Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 113106 din 14 martie 2006

pentru punerea in aplicare a Normelor privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime si a marjei de solvabilitate disponibile pentru asiguratorul care practica asigurari de viata

ACT EMIS DE:                COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 299 din 3 aprilie 2006



In temeiul prevederilor art. 4 alin. (27), ale art. 16 alin. (5) şi ale art. 16 alin. (51) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

potrivit Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din 6 martie 2006, prin care s-au adoptat Normele privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări de viaţă,

preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor emite următorul ordin:

Art. 1. - Se pun în aplicare Normele privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări de viaţă, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Direcţia generală reglementări şi Direcţia generală supraveghere solvabilitate şi raportări financiare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor asigură ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,

Nicolae Eugen Crişan

ANEXĂ

NORME

privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări de viată

I. Definiţii

Art. 1. - In sensul prezentelor norme, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

1.   suma la risc reprezintă diferenţa dintre indemnizaţia de asigurare şi rezerva matematică, calculată pentru contractele de asigurare care acoperă riscul de deces;

2.    suma la risc brută reprezintă suma la risc calculată înainte de cedările în reasigurare;

3.    suma la risc netă reprezintă suma la risc calculată după cedările în reasigurare;

4.    rezerva tehnică brută reprezintă rezerva tehnică calculată înainte de cedările în reasigurare;

5.    rezerva tehnică netă reprezintă rezerva tehnică calculată după cedările în reasigurare;

6.      rezerva matematică brută reprezintă rezerva matematică calculată înainte de cedările în reasigurare;

7.      rezerva matematică netă reprezintă rezerva matematică calculată după cedările în reasigurare.

II. Determinarea marjei de solvabilitate disponibile

Art. 2. - Asigurătorii autorizaţi să practice asigurări de viaţă au obligaţia să deţină permanent o marjă de solvabilitate disponibilă, corespunzătoare activităţii desfăşurate de către aceştia, cel puţin egală cu marja de solvabilitate minimă calculată în conformitate cu prevederile prezentelor norme.

Art. 3. - (1) La stabilirea marjei de solvabilitate disponibile asigurătorul care practică asigurări de viaţă va face diferenţa dintre valoarea activelor şi a obligaţiilor care urmează să fie luate în considerare potrivit alin. (2) şi (3).

(2)   Valoarea activelor care se iau în considerare la stabilirea marjei de solvabilitate disponibile a asigurătorului care practică asigurări de viaţă se determină scăzând din valoarea totală a activelor următoarele: valoarea activelor necorporale, valoarea acţiunilor necotate, valoarea activelor corespunzătoare părţii din rezervele tehnice aferente contractelor cedate în reasigurare şi valoarea activelor asupra cărora s-au creat sarcini (gaj, ipotecă etc).

(3)   Valoarea obligaţiilor care se iau în considerare la stabilirea marjei de solvabilitate disponibile a asigurătorului care practică asigurări de viaţă se determină însumând: 50% din valoarea datoriilor subordonate, valoarea rezervelor tehnice nete aferente asigurărilor de viaţă, valoarea provizioanelor pentru riscuri şi cheltuieli, valoarea depozitelor primite de la reasiguratori şi valoarea datoriilor, cu excepţia împrumuturilor din emisiuni de obligaţiuni.

(4)  Evaluarea activelor şi a obligaţiilor asigurătorului care practică asigurări de viaţă, luate în considerare la stabilirea marjei de solvabilitate disponibile, are la bază valorile acestora reflectate în evidenţele contabile.

(5)   Pentru activele asupra cărora s-au creat sarcini se va transmite o notă explicativă cu privire la fiecare activ grevat, perioada pentru care nu poate fi liber de sarcini, societatea pentru care se garantează cu acest activ şi orice alte informaţii pe care asigurătorul le consideră utile.

III. Determinarea marjei de solvabilitate minime

Art. 4. - (1) Marja de solvabilitate minimă se determină în funcţie de tipurile de asigurări de viaţă prevăzute în anexa nr. 1   la Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, şi este egală cu suma valorilor prevăzute la alin. (2)-(6).

(2)   Pentru tipurile de asigurări de viaţă prevăzute la titlul A lit. a) şi b) din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, altele decât asigurările legate de fonduri de investiţii, marja de solvabilitate minimă este egală cu suma valorilor prevăzute la lit. a) şi b):

a)   produsul dintre 4% din rezervele matematice brute privind activitatea directă şi acceptările din reasigurări şi raportul, pentru ultimul exerciţiu financiar, dintre rezervele matematice nete şi rezervele matematice brute. Raportul luat în calcul nu va fi mai mic de 85%;

b)   produsul dintre 0, 3% din suma la risc brută şi raportul, pentru ultimul exerciţiu financiar, dintre suma la risc netă şi suma la risc brută. Raportul luat în calcul nu va fi mai mic de 50%. Calculul priveşte doar poliţele pentru care suma la risc este pozitivă.

Pentru asigurarea temporară de deces cu un termen de maximum 3 ani, procentul de 0, 3% va fi înlocuit cu 0, 1%. Pentru o astfel de asigurare cu un termen mai mare de 3 ani si maximum de 5 ani, procentul aplicabil este de 0, 15%.

(3)  Pentru asigurările de viaţă suplimentare prevăzute la titlul A lit. c) din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, marja de solvabilitate minimă se calculează în conformitate cu prevederile Normelor privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări generale, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113. 107/2006.

(4)  Pentru asigurările permanente de sănătate prevăzute la titlul A lit. d) din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, marja de solvabilitate minimă este egală cu produsul dintre 4% din rezervele tehnice brute privind activitatea directă şi acceptările din reasigurări şi raportul, pentru ultimul exerciţiu financiar, dintre rezervele tehnice nete şi rezervele tehnice brute. Raportul luat în calcul nu va fi mai mic de 85%.

(5)   Pentru tipurile de asigurări de viaţă prevăzute la titlul A lit. a) şi b), legate de fonduri de investiţii, din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, marja de solvabilitate minimă este egală cu suma valorilor prevăzute la lit. a), b) şi c):

a)  4% din rezervele tehnice, calculată în conformitate cu alin. (2) lit. a), dacă asigurătorul îşi asumă riscul de investiţii;

b)  1% din rezervele tehnice, calculată în conformitate cu alin. (2) lit. a), dacă asigurătorul nu îşi asumă riscul de investiţii, dar alocaţia pentru acoperirea cheltuielilor de administrare este fixată pentru o perioadă mai mare de 5 ani;

c)   0, 3% din suma la risc, calculată în conformitate cu alin. (2) lit. b), în măsura în care asigurătorul acoperă riscul de deces.

(6)  Pentru asigurătorii autorizaţi să practice asigurări de viaţă, care deţin o autorizaţie pentru practicarea clasei/claselor prevăzute la titlul B pct. 1 şi/sau pct. 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, marja de solvabilitate minimă se calculează în conformitate cu prevederile Normelor privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări generale, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113. 107/2006.

IV. Dispoziţii finale

Art. 5. - (1) Asigurătorul este obligat să îşi determine permanent marja de solvabilitate disponibilă şi cel puţin semestrial marja de solvabilitate minimă, pe baza datelor din raportările financiare, şi să transmită Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, la sfârşitul fiecărui exerciţiu financiar, un formular de raportare privind marja de solvabilitate disponibilă şi marja de solvabilitate minimă, conform modelului prezentat în anexa care face parte integrantă din prezentele norme.

(2)   Asigurătorul care practică cel puţin unul dintre tipurile de asigurări prevăzute la titlul A lit. c) şi/sau la titlul B pct. 1 şi/sau pct. 2 din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, este obligat să îşi calculeze marja de solvabilitate minimă în conformitate cu prevederile Normelor privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări generale, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113. 107/2006, şi să transmită Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi formularul de raportare privind marja de solvabilitate minimă, prezentat în anexa la respectivele norme.

(3)   Asigurătorul este obligat să aducă la cunoştinţă Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în timpul anului, în termen de două zile lucrătoare de la constatare, diminuarea marjei de solvabilitate disponibile sub nivelul marjei minime.

Art. 6. - In conformitate cu art. 6 alin. (2) din Legea nr. 503/2004 privind redresarea financiară şi falimentul societăţilor de asigurare, la cererea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, societatea de asigurare este obligată să îşi determine şi să comunice Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în termen de 48 de ore de la solicitare, situaţia financiară, precum şi marja de solvabilitate minimă ale acesteia. Informaţiile solicitate se transmit însoţite de o declaraţie a reprezentantului legal al societăţii de asigurare, dată pe propria răspundere, sub sancţiunile prevăzute de Codul penal pentru infracţiunile de înşelăciune şi fals în declaraţii, prin care se atestă că datele comunicate sunt corecte şi conforme cu realitatea.

Art. 7. - Fără a se putea aduce atingere prevederilor art. 5 şi 6, prima raportare privind marja de solvabilitate disponibilă şi marja de solvabilitate minimă se transmite Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor pentru exerciţiul financiar 2005.

Art. 8. - Nerespectarea prevederilor prezentelor norme constituie contravenţie şi se sancţionează conform prevederilor art. 39 din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 70 şi următoarele din Legea nr. 503/2004.

Art. 9. - La data intrării în vigoare a prezentelor norme se abrogă Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 11/2001 pentru punerea în aplicare a Normelor privind limita minimă a marjei de solvabilitate a asigurătorilor care practică asigurări de viaţă şi metodologia de calcul a acesteia, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din 22 ianuarie 2002, şi art. 10 din Normele privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări de viaţă, a marjei de solvabilitate minime şi a fondului de siguranţă, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3. 112/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 615 din 15 iulie 2005.

Art. 10. - Prezentele norme intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi îşi vor înceta aplicarea la data aderării României la Uniunea Europeană.

ANEXĂ1) la norme

Formular de raportare privind marja de solvabilitate minimă şi marja de solvabilitate   disponibilă pentru asigurările de viaţă

Marja de solvabilitate disponibilă

Lei

X = Marja de solvabilitate disponibilă = C - D

A = total active, potrivit situaţiilor financiare

AA = active care nu se iau în considerare = A1 + A2 + A3 + A4

A1 = active necorporale

A2 = active necotate

A3 = partea din rezervele tehnice aferentă contractelor cedate în reasigurare

A4 = activele asupra cărora s-au creat sarcini

C = active care se iau în considerare la stabilirea marjei de solvabilitate disponibile = A-AA

D = total obligaţii care se iau în considerare = D1 + D2 + D3 + D4 +D5

D1= 0, 5 * valoarea datoriilor subordonate

D2 = rezerve tehnice nete

D3 = provizioane pentru riscuri şi cheltuieli

D4 = depozite primite de la reasiguratori

D5 = datorii, cu excepţia împrumuturilor din emisiuni de obligaţiuni

Marja de solvabilitate minimă

Y = Marja de solvabilitate minimă=M+N+P+Q+T                                                  

M= Marja de solvabilitate minimă pentru tipuri de asigurări de viaţă prevăzute la Titlul A, lit (a) şi (b) din Anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, altele decât asigurările legate de fonduri de investiţii = R1 +R2

B1 = Rezervele matematice brute

b1 = Raportul între rezervele matematice nete şi rezervele matematice brute

b = max(0, 85; b1)

R1 =0, 04*b*B1

Ba = Suma la risc brută aferentă contractelor cu o durată de peste 5 ani

Bb = Suma la risc brută aferentă contractelor cu o durată între 3 ani şi 5 ani inclusiv

Bc = Suma la risc brută aferenta contractelor cu o durată de până la 3 ani inclusiv

Anexa este reprodusă în facsimil.

c1 = Raportul între suma la risc netă şi suma la risc brută

c= max(0, 5; c1)

R2=c*(Ba *0, 003+ Bb *0, 0015+Bc *0, 001)

  VN = Marja de solvabilitate minimă pentru tipuri de asigurări de viaţă suplimentare

prevăzute la Titlul A, lit <c), din Anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000 privind activitatea

de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare                                                                                                                                 

P = Marja de solvabilitate minimă pentru asigurările permanente de sănătate prevăzute la Titlul A, lit (d), din Anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare

= C2

C1 = Rezervele tehnice brute

d1 = Raportul între rezervele tehnice nete şi rezervele tehnice brute

d = max(0, 85; d1 )

C2=0, 04*d*C1

Q = Marja de solvabilitate minimă pentru tipuri de asigurări de viaţă prevăzute la Titlul A, lit (a) şi (b), legate de fonduri de investiţii din Anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000   privind   activitatea   de   asigurare   şi   supravegherea   asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare = S1 + S2+S3

E1 = Rezervele tehnice pentru cazurile în care asigurătorul îşi asumă riscul de investiţii

e1 = Raportul între rezervele tehnice nete şi rezervele tehnice brute

e = max(0, 85; e1)

S1 =0, 04*e*E1

E2 = Rezervele tehnice pentru cazurile în care asigurătorul nu îşi asumă riscul de investiţii dar alocaţia pentru acoperirea cheltuielilor de administrare este fixată pe o perioadă mai mare de 5 ani

eb1=   Raportul   între   rezervele  tehnice   nete   şi   rezervele  tehnice  brute   dacă asigurătorul nu îşi asumă riscul de investiţii şi alocaţia pentru acoperirea cheltuielilor de administrare este fixată pe o perioadă mai mare de 5 ani

eb= max(0, 85; eb1)

S2=0, 01*eb*E2

Sra = Suma la risc brută aferenta contractelor cu o durată de peste 5 ani

Srb = Suma la risc brută aferenta contractelor cu o durată între 3 ani şi 5 ani inclusiv

Src = Suma la risc brută aferenta contractelor cu o durată de până la 3 ani inclusiv

f1 = Raportul între suma la risc netă şi suma la risc brută

f = max(0, 5; f1)

S3= f*(Sra*0, 003+ Srb*0, 0015+ Src*0, 001)

vT= Marja de solvabilitate minimă pentru clasele de asigurări prevăzute la Titlul B, pct. l. şi pct. 2. din Anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare

v - Asigurătorul care practică cel puţin unul din tipurile de asigurări prevăzute la Titlul A, lit. (c) şi/sau la Titlul B, pct. l şi/sau pct. 2 din Anexa nr. l la Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, este obligat să îşi calculeze marja de solvabilitate minimă în conformitate cu prevederile Normelor privind metodologia de calcul a marjei de solvabilitate minime şi a marjei de solvabilitate disponibile pentru asigurătorul care practică asigurări generale şi să transmită Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor modul de calcul potrivit metodologiei prezentate în formularul de raportare privind marja de solvabilitate minimă prevăzut în anexa la respectivele norme. In acest caz, formularul privind marja de solvabilitate disponibilă din prezenta anexă va include şi valorile aferente acestor tipuri de asigurări.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 113106/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 113106 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 113106/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu