E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 133 din 14 septembrie 2000

privind invatamantul universitar si postuniversitar de stat cu taxa

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 465 din 25 septembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Institutiile de invatamant superior aflate in coordonarea Ministerului Educatiei Nationale sunt autorizate sa admita peste numarul de locuri finantate de la bugetul de stat un numar de studenti si cursanti care accepta sa suporte cheltuielile de scolarizare din resurse proprii.
    Art. 2
    Numarul de locuri de studiu cu taxa se stabileste de senatul fiecarei institutii de invatamant superior in functie de capacitatea bazei materiale de studiu, cu respectarea standardelor nationale pentru evaluare si acreditare academica.
    Art. 3
    Cuantumul taxei anuale de studiu se stabileste de senatul fiecarei institutii de invatamant superior in functie de costurile specifice scolarizarii si se anunta candidatilor inainte de inceperea admiterii.
    Art. 4
    Studentii admisi pe locurile de studiu cu taxa se stabilesc din randul candidatilor la admitere situati sub media ultimului reusit pe locurile finantate de la bugetul de stat, in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute si pe baza solicitarii liber exprimate in termen de 5 zile de la afisarea rezultatelor.
    Art. 5
    (1) Pentru studentii admisi incepand cu anul universitar 2001/2002 ocuparea locurilor finantate de la bugetul de stat se face dupa fiecare an de studiu, pe baza rezultatelor obtinute in anul universitar anterior, la care participa toti studentii din acelasi an si acelasi program universitar, indiferent daca sunt scolarizati cu taxe sau fara taxe.
    (2) Metodologia privind stabilirea criteriilor pentru ocuparea locurilor finantate de la bugetul de stat se aproba prin ordin al ministrului educatiei nationale, cu consultarea senatelor universitare, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
    Art. 6
    Programele de masterat se pot desfasura si in regim de studii cu taxa. Numarul locurilor cu taxa si cuantumul acestei taxe se stabilesc de senatele universitare in functie de costurile specifice scolarizarii, in conditiile legii.
    Art. 7
    (1) Institutiile de invatamant superior pot permite accesul elevilor performanti la studii universitare incepand cu clasa a XI-a. Acesti elevi pot urma unele cursuri in cadrul institutiilor de invatamant superior si pot obtine credite transferabile care pot fi recunoscute dupa obtinerea diplomei de bacalaureat si dupa admiterea intr-o institutie de invatamant superior. Cursurile vor fi urmate in paralel cu studiile liceale.
    (2) Senatul fiecarei institutii de invatamant superior va stabili conditiile care trebuie indeplinite, precum si modalitatile de acces al elevilor performanti la studiile universitare.
    Art. 8
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Ordonanta Guvernului nr. 54/1998 privind admiterea, cu taxa, in invatamantul superior de stat peste locurile finantate de la bugetul de stat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 308 din 18 august 1998.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       p. Ministrul educatiei nationale,
                       Adrian Miroiu,
                       secretar de stat

                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Smaranda Dobrescu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la OUG 133/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 133 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu